Jump to content

george12

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    289
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από george12

  1. ό Νότιος ουρανός είναι ουσιαστικά κατεστραμένος απο τη Δίρφυ όπου είναι περίπου δυόμιση ώρες απο Αθήνα.Η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη παρόλα αυτά στο βάθος του νοτιά φαίνεται αυτή η κίτρινη σόυπα.

    Τώρα αν θές καλό ουρανό κοντά στην Αθήνα είναι λίγο δύσκολο.Μπορείς όμως να βρείς βελτιωμένο ουρανό...

  2. Ιάκωβε η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι του Jerry Lodriguss με μια dslr canon και ένα 130άρι αποχρωματίκο.Αυτή τη φωτογραφία την είχα βρεί παλιότερα στο site του.

    www.astropix.com

    Έψαξα τώρα αλλά δεν βρήκα τίποτα αν βρεί κανείς κάποιο link για το πως φωτογραφίζονται οι μάύρες τρύπες θα ήταν πολύ χρήσιμο.

  3. Απο τις καλύτερες φωτογραφίες του κομήτη με το m57

    http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap060511.html

    Όντως απίστευτα όμορφη φωτογραφία! :D

    Ευχαριστούμε.

     

     

    Οι κομήτες μας πάντως όσο πλησιάζουν τον ήλιο προχωράνε πλέον πολύ γρήγορα στον νυχτερινό ουρανό και εκεί που βρίσκονται χρειάζεται να ξενυχτίσουμε αρκετά για να τους ξαναδούμε!

     

    Η σημερινή φωτογραφία picture of day του κομήτη είναι ακόμα πιο θεαματική

    http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap060512.html

    Ελπίζω να έχει και part3...

  4. Καλή ευκαιρία για εντοπισμό του b καματιού του κομήτη θα είναι στις 14 όπου θα είναι στο αστερισμό του κύκνου αρκετά κοντά στο δυτικό αστέρι του κύκνου και κοντα στο νεφέλωμα της δαντέλας.Δυστηχώς αν πέρναγε λίγο πιο κοντά απο το νεφέλωμα θα είχαμε και άλλη μια όμορφη σύνοδο σαν αυτή με το m57.

    5.jpg.98db62cca3e92b0298884374b889d951.jpg

  5. Πάνο να σε συγχαρώ για την αγορά που έκανες!Έχω και εγώ το ίδιο τηλεσκόπιο και δεν σκοπεύω να αλλάξω για τα επόμενα χρόνια.

    Το SCHMIDT NEWTONIAN θεωρείται κάπως καλύτερο απο το NEWTONIAN για αυτό είναι συνηθως πιο ακριβο απο το newtonian αλλά όχι μεγάλη διαφορά στη τιμή όπως το SCHMIDT CASSEGRAIN.Το SCHMIDT NEWTONIAN δείνει ευρύ παιδίο δεν χρειάζεται collimination και έχει περιορισμένο το φαινόμενο της "κόμης" σε σχέση με το newtonian.

    Για το θέμα της βάσης ρίξε μια ματιά εδώ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3063

  6. Το c φαίνεται ότι είναι το πιο φωτεινό κομάτι.Δεν τον έχω παρατηρήσει ακόμα.Θα δούμε το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα Κυριακής όπου θα βρίσκεται κοντά στη λύρα...

    Ας παρακαλέσουμε να έχει καλό καιρό [-o< [-o< [-o< [-o<

    Ρίξε μία ματιά σε αυτό το χάρτη όπου είναι αρκετά κατατοπιστικός(οι ημερομηνίες είναι ανάποδα).

    http://www.skyhound.com/sh/comets/73P.gif

     

    Υ.Γ.Αγάπιε ωραίο το site σου(αν έβαζες και ένα δικό σου domain name θα ήταν ακόμα καλύτερα.)

  7. Λοιπόν μιάς και ο Schwassmann-Wachmann 3 θα είναι σε καλή θεση για φωτογράφιση τις επόμενες μέρες έχω μια απορία:Για να κάνουμε την οδήγηση έτσι ώστε να φωτογραφίσουμε το κομήτη πρέπει να κάνουμε την οδήγηση με το συνιθισμένο τρόπο ενοώ με ένα αστέρι ακολουθόντας τη κίνηση του ουρανού ή πρέπει να βάλουμε ώς οδηγό τον ίδιο το κομήτη????

    Στη πρώτη περίπτωση λογικά ο κομήτης θα κάνει trail σε μια σχετικά μεγάλη έκθεση.Ενώ στη δεύερη περίπτωση ο κομήτης δεν θα κάνει trail ενώ τα αστέρια θα κάνουν trail.Γίνεται να μην υπάρχει trail σε κανένα απο τα δύο????

    Οι απαντήσεις θα μου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. :D

  8. Εχει δοκιμασει κανεις 8" σωληνα πανω σε EQ2??? :cheesy:

    Πλάκα Πλάκα εγώ το έχω δοκιμάσει.Πλάκα είχε...

    Όταν είχα το τηλεσκόπιο και δεν είχα στηριξη παλιότερα μου έλεγαν να βάλω μια πετσέτα στο έδαφος και να ακουμπησω το τηλεσκόπιο έτσι ώστε να "κοιτάει" πρός τον ουρανό.Ε ότι περναέι μέσα απο το πεδίο θα μπορώ να το παράτηρώ για κάποια λεπτά ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ!!!

  9. Παιδία το έχω προσπαθήσει και εγώ να το βρώ απο πόλη με φίλτρο.

    Στη περιοχή που βρίσκεται έχω δεί υποψίες για νεφέλωμα αλλά σίγουρα δεν είναι 4ου μεγέθους.Πιστεύω οτι απο σκοτεινό ουρανό θα το εντοπίσω.Το πρόβλημα είναι οτι είναι μεγάλο, μπορεί να έχεις σε όλο το πεδίο του προσοφθαλμίου το νεφέλωμα και να μην είσαι σε θέση να το δείς.Αλλά αν το πετύχεις στην άκρη(του νεφελώματος) θα το διακρίνεις πιο εύκολα διότι θα έχει αντίθεση με το σκοτεινό ουρανό.

  10. Μέθοδος: Γνωρίζοντας τις θέσεις των στόχων από το χάρτη, αρκεί που κοίταζα μέσα από τον ερευνητή, έχοντας και τα δύο μάτια ανοιχτά, για να βλέπω τις πραγματικές θέσεις του ουρανού, χρησιμοποιώντας το σταυρόνημα για τοποθέτηση. Όπως ίσως καταλάβατε, απεχθάνομαι τη λογική του goto.

    Ναι αυτή η μέθοδος είναι πράγματι πολύ πρακτική και εντοπίζονται τα αντικείμενα σχετικά εύκολα!!

  11. Με το μάτι ήταν ορατός???Μπράβο σου αν κατάφερες και τον ακολούθησες για τρία λεπτά γιατί εγώ δεν μπορώ διότι κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και όταν δεν είναι ορατοί με το μάτι είναι ακόμα πιο δύσκολο.
  12. Νομίζω πως στο starry night απο deafault δεν έχει όλα τα αστέρια που μπορεί να δείξει... Στα options-->stars αν δεν κάνω λάθος, αν ψάξεις έχει μια επιλογή που λέει more stars-less stars ή μπορείς να καθορίσεις από ποιο εως ποιο mag αστέρια θες να φαίνονται...

    Πράγματι έτσι είναι αλλά δεν αλλάζει και πολύ, εμφανίζονται περισότερα αστέρια αλλά δεν είναι σαν το win star σε αυτό το θέμα.

  13. Τηλέμαχε αν έχεις τη δυνατότητα να έχεις υπολογιστή κοντά, πάρε το winstar το οποίο θα σε βοηθήσει να βρείς δύσκολα αντικείμενα σχετικά εύκολα διότι έχει μεγάλο κατάλογο απο αστέρια και έτσι βλέπεις στον υπολογιστή οτι βλέπεις και απο το προσοφθάλμιο ακριβώς.Βοηθάει στο starhoping.Με το 6-ιντσο μπορείς άνετα να δείς πάρα πολλούς γαλαξίες και αφού η περιοχή σου δεν έχει και μεγάλη φωτορύπανση μπορείς να τους εντοπίσεις εύκολα.Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι γαλαξίες είναι λίγο αμυδροί σαν θαμπάδες και το μάτι μας πολλες φορές δεν τον αντιλαμβάνεται εύκολα ενώ μπορεί να είναι μέσα στο πεδίο που παρατηρούμε.Η πλάγια διόπτευση βοηθάει αρκετά.

    Μια πρακτική λύση είναι να εντοπίσεις τη περιοχή στην οποία βρισκεται ένας γαλαξίας στο περίπου.Στη συνέχεια σάρωσε αργά-αργά ολή τη περιοχή με μεγάλη προσοχή.Αν δεν έχει μοτέρ η βάση σου τότε με τις βίδες!!

    Καλή ανίχνευση!!! :D

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης