Jump to content

SPIRETOS

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από SPIRETOS

  1. κυριοι δωστε τα ..φωτα σας. Τι σημαινει οτι βλεπω με το τηλεσκοπιο ενα αντικειμενο με μεγενθυση 100χ? σημαινει οτι το φερνω 100 φορες πιο κοντα? η οτι το βλεπω 100 φορες πιο φωτεινο? η κατι αλλο?
  2. εγω παντως αυτο που εχω καταλαβει 48 χρονια που ζω ειναι οτι τα ιερατεια της επιστημης μας δινουν τις πληροφοριες με το σταγονομετρο, και πολλες φορες οπως τους συμφερει. οσο για τον θεο καπως αλλιως τον φανταζωμαι και οχι οπως μου εμαθαν στο σχολειο η στην εκκλησια...οταν πηγαινα. δεν ξερω τι ειναι ο θεος ειμαι ομως σιγουρος για το τι δεν ειναι. και ας με συγχωρεσει ο κυριος Αινσταιν για το οτι ο θεος δεν παιζει ζαρια. παιζει και παραπαιζει. μια ζαρια και μαλιστα αποτυχημενη ηταν η δημιουργια του ανθρωπου εκτος κι αν κοιταζωντας μας απο καποια γωνια του συμπαντος σπαει.....πλακα. επ ευκαιρια ρωτησα καποτε τον παππα της ενοριας μου σε καποια κηδεια γιατι ο θεος αφου ηθελε να κανει τη ΓΗ και να να φτιαξει τους ανθρωπους που θα την κατοικησουν τι ηθελε και εφτιαξε τοσα τρισσεκατομυρια αστρα -πλανητες κλπ? μου απαντησε οτι αν δεν τα εφτιαχνε εγω δεν θα ειχα τι να θαυμασω με το τηλεσκοπιο μου. με αφησε ...κοκαλο
  3. SPIRETOS

    collimation

    αγαπητοι φιλοι. κεντραρω τον πολικο .in side focus-outside focus ομοκεντρα δακτυλιδια,και σχεδον ιδια εικονα.προφανως εχω καλο collimation. ENΩ ομως εχω στο κεντρο του πεδιου το αστερι,και το κανω inside focus και βλεπω ομοκεντρα δακτυλιδια ,περνοντας το στην ακρη του πεδιου με το autostar(lx90).τα δακτυλιδια δεν ειναι ομοκεντρα. φερνοντας το παλι στο κεντρο του πεδιου ειναι ενταξει.. ΟΛΑ αυτα βεβαια χωρις να πειραζω καθολου τις βιδες του collimation. ετσι πρεπει να ειναι?????
  4. SPIRETOS

    Ηλεκτρικη σκουπα

    Δουλεια δεν ειχα και ειπα να καθαρισω το lx90 , επειδη 3 χρονια τωρα αρκετα στιγματα και κανα 2 δακτυλιες τις ειχε o εξωτερικος φακος.αφου με προσοχη πολυ τον καθαρισα και ανακουφιστηκα, κοιταζωντας το τηλεσκοπιο απο μπροστα ειδα μεσα σκονη πανω στον κυριο καθρεφτη. Αφου να το ανοιξω το μηχανιμα απαγορευεται, πηρα την....Bosh και αφου εχωσα το σωληνα μεσα στο τηλεσκοπιο,απο την πισω πλευρα, την εβαλα στο...φουλ..για 1 λεπτο. Ξανακοιταζωντας μετα ο σωληνας του τηλεσκοπιου ηταν πεντακαθαρος και ο κυριος φακος χωρις ιχνος απο σκονη.Μου φανηκε σαν να κοιταζα καποιο αλλο τηλεσκοπιο. κατι σαν να ειχε ..αλαξει εκει μεσα. Αρχισα να ανησυχω μηπως η σκουπα ρουφηξε μαζι με τη σκονη, και τιποτα αλλο.και στην προσπαθεια μου να το εξακριβωσω εκανα την σκουπα φυλλο και φτερο.Ευτυχως δεν βρηκα τιποτα.το μονο που μενει τωρα ειναι να καθαρισει ο ουρανος να δω οτι ολλα ειναι ενταξει. Τι λετε? μηπως εχω κανει καμμια ζημια και δεν το καταλαβα? Τι θα μπορουσε να ειχε συμβει? Να το ξανακανω? Καλη χρονια σε ολους ,με ξαστερους ουρανους και υγεια. οσο για μενα παω να συναρμολογησω την σκουπα γιατι η συζυ γος με απειλει οτι θα μου διαλυσει το τηλεσκοπιο.
  5. SPIRETOS

    Αυτοσχέδιο (καλό) dew shield

    φιλε κωστακη καλη η ιδεα σου για το dew shield. εγω βρηκα σε καταστημα που πουλαει χρωματα ενα μαυρο υλικο για μονωση οικοδομων το οποιο κανει πολυ καλη δουλεια. ειναι μαυρο και δεν γιαλιζει. επειδη απ οτι ειδα εχεις lx90 οπως και εγω εχεις καθαρισει ποτε το εξωτερικο κατοπτρο και αν ναι με τι υλικο και πως?ευχαριστω,
  6. ο πιο εντυπωσιακος ειναι ο ISS. μπορεις να ξερεις ποτε περναει απο τον τοπο σου εδω. www.heavens-above.com
  7. SPIRETOS

    καθαρισμός οπτικών

    ευχαριστω φιλε Στεφανε
  8. αγαπητοι φιλοι . υπαρχει καποιος χαρτης του γαλαξια μας που να εχει πανω σημειωμενα μερικα αντικειμενα απο τους καταλογους του Messier , NGC,IC, ωστε καθε φορα που παρατηρω ενα αντικειμενο να ξερω προς τα που περιπου βρισκεται ? πχ.κοιταζοντας ενα χαρτη της ευρωπης βλεπω οτι η Αγγλια ειναι πανω αριστερα.καποιος αναλογος χαρτης του γαλαξια υπαρχει?ευχαριστω.
  9. SPIRETOS

    2169

    σιγα ρε παιδια.παρξηγιση εγινε.ολοι μπορειτε να το δειτε απλως υποθετω οτι οσα τηλεσκοπια δεν εχουν διαγωνιο πρισμα πχ. νευτωνια θα το δουν να εχει διαφορετικο σχημα. επ ευκαιρια αν καποιος εχει παρατηρησει τον διπλο ε τριγωνου παρακαλω να μας εξηγησει αν στο ιδιο fov βλεπει στο κατω μερος αλλα 2 αστρα .και τι σχεσει εχουν αυτα με τον διπλο, .
  10. SPIRETOS

    καθαρισμός οπτικών

    εχετε δικιο φιλοι μου ενοω πως θα καθαρισω το μπροστινο φακο του σωληνα απο το lx90. help please.
  11. για τον μισο ουρανο απλα σηκωνεις το κεφαλι σου ψηλα. για τον αλλο μισο πρεπει να πας ..... στο νοτιο ημισφαιριο.
  12. SPIRETOS

    2169

    οσων το ονομα αρχιζει απο Μ η Σ και εχουν τηλεσκοπιο καταδιοπτρικο εντοπιστε το NGC 2169 στον οριωνα απο τωρα και μεχρι τον Απριλη και μια ευχαριστη εκπληξη σας περιμενει. το εχω κατοχυρωσει .........σαν open cluster Σπυρος.
  13. SPIRETOS

    καθαρισμός οπτικών

    κατοχος ενος meade LX90 , ζητω πληροφοριες απο καποιον φιλο ερασιτεχνη για το πως θα καθαρισω το δευτερευων κατοπτρο χωρις να καταστρεψω .τις επιστρωσεις του.οσα αρθρα εχω διαβασει στο διαδικτυο με εχουν φοβισει. τι θα χρησιμοποιησω και με ποιον τροπο?ευχαριστω...
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης