Jump to content

babis_sougias

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της babis_sougias Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Από τον Πειραιά σήμερα στις 4.45 τον εντόπισα παρα πολύ εύκολα με τα κυαλια. Ωστόσο, επειδή κοιτάζω προς Αθήνα, η φωτορύπανση είναι τόσο έντονη που δεν υπάρχει περίπτωση να φανεί με γυμνό μάτι. Κατά τις 5.15 η ουρά οριακά διακρινόταν με τα κυαλια. Άραγε έχει νοημα να βγάλω σήμερα λίγο νωρίτερα το παλιό καλό etx 90???
  2. babis_sougias

    Διάβαση Ερμή - 9 Μαΐου 2016

    Καλησπέρα σας! Έστω και τελευταία στιγμή θα ήθελα τη συμβουλή σας παρακαλώ! Το 2006 είχα φτιάξει ένα φίλτρο για το etx 90 mm με βάση μεμβράνη που είχα αγοράσει από το κατάστημα του Νομικού στον Πειραιά. Δεν θυμάμαι τη μάρκα. Με αυτήν παρατήρησα την έκλειψη ηλίου του 2006. Έπειτα φύλαξα το φίλτρο σε ένα τάπερ, όπου και έχει παραμείνει κλειστό επί 10 χρόνια, χωρίς να το έχω ξαναχρησιμοποιήσει. Θεωρείτε ότι η μεμβράνη μπορεί να έχει πάθει αλλοίωση που θα καθιστούσε την παρατήρηση επικίνδυνη? Υπάρχει τρόπος να το ελέγξω?
  3. Πωπω, μιλάμε για φοβερή παραπληροφόρηση. Σαν πριν από κανά- δυο χρόνια με το δήθεν φοβερό χακάρισμα του cern, που όλα τα δελτία ειδήσεων κοπανιόντουσαν πώς είναι δυνατόν να μπήκαν χάκερς σε επικίνδυνα πειράματα και ότι ήθελαν να ξεμπροστιάσουν τους επιστήμονες.
  4. Επιτέλους!!!Τον κατάφερα τον άτιμο!Στις 13 και 14 Μαίου στο Κιάτο Κορινθίας το γενναίο μου ETX 90 μου αποκάλυψε το fragment B!Η πλάγια διόπτευση δίνει μια φοβερή αίσθηση του κομήτη!Βέβαια απέτυχα και τις δύο νύχτες να βρω το κομμάτι C,αλλά τώρα που έχω πάρει τα πάνω μου (και όσο το φεγγάρι "αδειάζει") θα συνεχίσω ακάθεκτος!
  5. Λοιπόν,αυτός ο κομήτης έχει βαλθεί να με τρελάνει! Προσπάθησα να εντοπίσω το C στις 3 και 4 Μαίου αλλά τζίφος... Αρχικά χρησιμοποίησα κυάλια 12*45 και μετά το ETX 90. Βρήκα ακριβώς το σημείο όπου έπρεπε να βρίσκεται σύμφωνα και με το Cartes du Ciel και με το skyhound.com, αλλά το μόνο που είδα εκεί ήταν ένα ελάχιστα ορατό στο προσοφθάλμιο συννεφάκι (στα κυάλια ούτε να το σκέφτεσαι...). Σκάναρα και την τριγύρω περιοχή και πάλι τίποτα... Άλλοι παρατηρητές στο internet γράφουν ότι το fragment C είναι τόσο ευδιάκριτο με τηλεσκόπιο που δεν μπορείς να το μπερδέψεις με άλλο αντικείμενο. Υπάρχει περίπτωση να φταίει για την αμυδρή εικόνα που είδα η φωτορρύπανση και ο κάθε άλλο παρά καθαρός ουρανός του Πειραιά?
  6. Την ώρα που αναφέρεις παρατηρούσα αν θυμάμαι καλά τον Μ51 που είναι σχετικά κοντά στον η της Μεγάλης Άρκτου,αλλά δεν πρόσεξα κανένα μετέωρο.Ίσως βέβαια να ήμουν απορροφημένος στο προσοφθάλμιο και να μην πολυκοίταζα με γυμνό μάτι, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω και πολύ...
  7. Διάβασα στο http://cometography.com/pcomets/003d.html ότι ο κομήτης Biela προκάλεσε το 1885 βροχή 15000 μετεώρων την ώρα!Αυτό θα είναι θέαμα..!Πραγματική βροχή!
  8. Παιδιά ισχύει ότι θα είναι ορατός μόνο από Αλεξανδρούπολη?Πώς το μάθατε αυτό?
  9. Πού να βγάλεις άκρη σ' αυτή τη χώρα?!Η ασυνέπεια είναι το κύριο προσόν μας...Για αυτό πρέπει να μην αφήνουμε τίποτα για την τελευταία στιγμή.Και αυτό το λέω εγώ, που θυμήθηκα χτες να πάω να αγοράσω έτοιμο φίλτρο για το τηλεσκόπιο και (καλά να πάθω,αν και τελικά μου βγήκε σε καλό από οικονομικής πλευράς!) έμεινα με την ηλιακή μεμβράνη...
  10. Ναι,και από τον Πειραιά ορατές παρά τη συννεφιά!Απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να νιώθω τυχερός που την πρώτη φορά που κοιτάζω τον ήλιο με το τηλεσκόπιο βλέπω έκλειψη και κηλίδες! Όταν τις πρωτοπαρατήρησα στις 11.30 περίπου (πριν αρχίσει η έκλειψη) βρίσκονταν στο ύψος του ισημερινού του ήλιου. Όταν τις ξαναείδα στις 3 το μεσημέρι φαίνονταν πολύ μετατοπισμένες προς τα βόρια. Πού οφείλεται αυτό?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης