Jump to content

arcteryx

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από arcteryx

  1. Οικονομική απόσβεση, εφόσον δεν χρησιμοποιείς το τηλεσκόπιο επαγγελματικά, δεν θα κάνεις ποτέ. Ψυχολογική, ναι. Όσον αφορά το αν είναι ακριβό χόμπι ή όχι.. ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να το κάνει ακριβό ή φτηνό. Σε όλα τα χόμπι αυτό ισχύει. Κάποιος που δεν ασχολείται με ένα χόμπι δεν μπορεί να εκτιμήσει τι είναι ακριβό σε αυτό. Όπως σε κάποιον τα 300€ φαίνονται πολλά σε κάποιον άσχετο έτσι και σε μένα πχ μου φαίνονται πολλά να δώσω 1000€ για μια εξάτμιση αυτοκινήτου. Θα πρέπει κανείς να ασχοληθεί με το αντικείμενο για να αποκτήσει μια ιδέα των τιμών που παίζουν. Από κει και πέρα ο καθένας επενδύει με βάση την τσέπη του και την αγάπη του για το χόμπι. Προσωπικά την αστροπαρατήρηση την συγκαταλέγω στα ακριβά χόμπι λόγω των απαιτήσεών μου - άσχετα αν ακόμα δεν έχω αποφασίσει τί θέλω..
  2. arcteryx

    World Jump Day!

    Για να αλλάξει η τροχιά της γης.. δεν θα πρέπει να ασκηθεί η δύναμη σε ένα μόνο μέρος της; Αν πηδήξουμε όλοι και ασκηθεί ισόποση δυναμη σε όλη τη γη (λεμε τώρα) η γη θα παραμείνει ως έχει. Αν όμως πηδήξουν όλα τα αμερικανάκια.. τότε μπορεί κάτι να γίνει.. αααχχ.. με τί ασχολούμαστε..
  3. arcteryx

    Νεό τηλεσκόπιο;

    Δεν βιάζομαι καθόλου φίλε και πατριώτη giorgosgr. Είδα πόσο έχει το Meade 10". Συγκεκριμένα σε 2 έχω καταλήξει. Ή το CELESTRON Advanced Series C9 1/4-S ή το MEADE LX 200 GPS-SMT. Πάει λίγο πιο ακριβά αλλά...θα δούμε. Ευχαριστώ πάντως. Με βλέπω να πουλάω κανα χωράφι...
  4. arcteryx

    Νεό τηλεσκόπιο;

    Ευχαριστώ Αχιλλέα θα κοιτάξω και αυτές τις μάρκες. Φίλε Foehammer γνωρίζω κάποια βασικά πράγματα. Παλαιότερα που είχα περισσότερο χρόνο διάβαζα βιβλία που είχα για αστρονομία και ήξερα πέντε πράγματα αλλά τα έχω παρατήσει εδώ και χρόνια. Δεν θα έλεγα πως είμαι ο έμπειρος ερασιτέχνης αστρονόμος αλλά με λίγο διάβασμα με τα κατάλληλα βιβλία που θα αγοράσω πιστεύω πως θα μπω πάλι στο παιχνίδι. Απλά θέλω από την αρχή να πάρω ένα καλό τηλεσκόπιο γιατί αν πάρω ένα που αργότερα δεν θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μου.. τί θα το κάνω; Το βάρος του δεν με απασχολεί, ξέρω πως είναι πεντάβαρα τα άτιμα.. Η πολυπλοκότητα δεν με φοβίζει, απεναντίας με ενθουσιάζει! Στο τρίτο κολλάω και εκεί θέλω βοήθεια επειδή δεν ξέρω. Ο προϋπολογισμός μπορεί να ανέβει και στις 3.000 αρκεί να με καλύπτει το προϊόν. Εσύ πχ με αυτά τα χρήματα τί τηλεσκόπιο θα αγόραζες; Θέλω να κάνω καλή έρευνα αγοράς πριν κάνω μια τέτοια επένδυση. Ευχαριστώ για τη βοήθεια, φυσικά δεν με κούρασες ίσα ίσα!
  5. Φίλοι της αστρονομίας γειά σας. Είμαι νέος στο φόρουμ αλλά λιγότερο νέος στην αστρονομία. Το 1996 είχα πάρει το πρώτο μου τηλεσκόπιο, ένα Jason 4" και ο βασικός λόγος ήταν ο κομήτης του Hale Bopp που θα περνούσε αργότερα. Δυστυχώς τα τελευταία 2 χρόνια διακοσμεί το δωμάτιό μου (κρεμάω και κανά πουκάμισο πάνω... ). Φέτος λέω πως είναι καιρός να ξεσκουριαστώ και να αγοράσω ένα καινούριο. Επειδή όμως έχω μείνει πίσω μετά απο τόσα χρόνια χρειάζομαι την βοήθεια των έμπειρων του φόρουμ. Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 2500 ευρώ. Θα το χρειαστώ για παρατηρήσεις φυσικά αλλά και για αστροφωτογραφίσεις. Θα προτιμούσα ένα των 10", ρομποτικό (τα Meade μου γεμίζουν το μάτι). Όποιος μπορεί να με συμβουλέψει θα του ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης