Jump to content

NaShiRa

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από NaShiRa

  1. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω κάθε πόσα χρόνια μετακινούνται οι απλανείς αστέρες; Γνωρίζω ότι μετακινούνται το πολύ 1 μοίρα αλλά στα πόσα χρόνια γίνεται αυτό; Ευχαριστώ πολύ!
  2. Στην Ελλάδα θα γίνει στις 3 Μαρτίου έχοντας ήδη υπολογίσει την διαφορά ώρας με την Αμερική;;; Διαφορετικά θα γίνει στις 4 Μαρτίου.
  3. Όντως πάρα πολυ όμορό θέαμα να βλέπεις μερική έκλειψη! Φαντάζομαι και στην ολική πως θα είναι. Ήμουν σε αρκετά χαμηλό ύψος, παρόλαυτά παρατηρούσα συνεχως με τα κυάλια και ήταν εντυπωσιακό! Με γυμνό μάτι δεν μπορούσα να διακρίνω την κάλυψη πολύ, μιας και εχω λίγη μυωπία. Τα κυάλια με σώσανε Μας περιμένει αν δε κάνω λάθος και μια ολική έκλειψη ηλίου στις 22, για να μην ξεχνιόμαστε
  4. NaShiRa

    Γεια σας

    Καλημέρα σας! Προσωπικά σήμερα θα πιάσω τα κυάλια που έχω και θα προσπαθήσω να δω την μερική έκλειψη σελήνης. Θα κάνω καλά ή λέω βλακείες ούσα εντελώς μα εντελώς άσχετη (προς το παρόν);;;;
  5. NaShiRa

    Γεια σας

    Όντως είναι ένα καλό ερώτημα αυτό! Προσωπικά, στην δευτέρα λυκείου αυτό το μάθημα είχα διαλέξει για επιλογής γιατί μου άρεσε αυτό το διαφορετικό. Και είχαμε μαζευτεί γύρω στα 10 παιδιά με το ίδιο ενδιαφέρον. Απ' όσο γνωρίζω, παλιότερα επί εποχή δεσμών, υπήρχε μάθημα Αστρονομίας στο λύκειο, το οποίο ήταν υποχρεωτικό. Το βιβλίο ήταν σε κανονικό μέγεθος και είχε σκουρόχρωμο εξώφυλλο (μάλλον κάτι σε γαλαξιακό μου έκανε) Ναι σοβαρά μιλάω, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. Αργότερα το αφαιρέσανε. Πάντως χαίρομαι που τα στοιχεία αστρονομίας και διαστημικής, το οποίο έχω κρατήσει ακόμη -επομένως μάλλον το χω το ψώνιο και δεν το χω ψάξει καλά ακόμη- αποτελεί ένα καλό βιβλίο για αρχάριους. Θα ξεκινήσω σύντομα διάβασμα για να μπω καλά στο τρυπάκι.
  6. Μέχρι πρώτινος δεν ίσχυε. Είναι τα λεγόμενα "ταμπού" θέματα. Επειδή τώρα λοιπον αρχίζουν τα πράγματα να αλλάζουν, λέω και γω ότι κάπως έτσι θα γινει και με την αστρονομία και την ενασχόληση περισσότερων γυναικών στο τομέα αυτό. Έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Είναι κρίμα να μην μπορεις να ζήσεις από αυτό που αγαπάς πολύ, αλλά όπως και να το κάνουμε αν είναι πάθος, παραμένει ΠΑΘΟΣ και δεν το παρατάς έτσι εύκολα. Τι σημασία έχει αν είναι γήινο ή εξωγήινο ή ότιδήποτε τέλοσπάντων;;; Καθένας διαλέγει τo χόμπυ του ή την εργασία του γιατί αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά του. Όποιος θέλει διαλέγει τα εύκολα, όποιος θέλει διαλέγει τα δύσκολα, που είναι και συνήθως πιο ενδιαφέροντα Όντως, οι περισσότερες κοπέλες είναι καλομαθημένες. Όμως και συ πρέπει να παραδεχτείς ότι δεν βράζουμε όλες στο ίδιο καζάνι, και ας είμαστε η μειοψηφεία Μπορεί ποτέ μου να μην το έχω κάνει αυτό, αλλά άνετα θα έμπαινα στην διαδικασία αν ήμουν και γω παρατηρήτρια των ουρανών
  7. Χμ... μετά από μερικά χρόνια να είσαι σίγουρος ότι θα έρθουν 50-50 τα αποτελέσματα. Θα στο δώσω με το εξής παράδειγμα, μιας και είναι το αντικείμενο μου: γυναίκες νηπιαγωγοί μέχρι πριν λίγα χρόνια ..τώρα όμως μπαίνουν και άνδρες στον κλάδο...join the club Το ίδιο και με την αστρονομία... κατεξοχήν χόμπυ ή αντικείμενο ανδρικό...περίμενε σε μερικά χρόνια και θα δεις την αλλαγή! Πολλές από εμάς μπορεί απλά να μας εξιτάρει αυτό το χόμπυ και να μας προκαλεί το ενδιαφέρον, να το συνειδητοποιήσουμε κάπως αργά, αλλά και πάλι λόγω άγνοιας να μην μπούμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε! Προσωπικά πάντα μου άρεσαν τέτοια θέματα (στο λύκειο ως μάθημα επιλογής είχα διαλέξει στοιχεία αστρονομίας αντί για κάποια ξένη γλώσσα), πάντα όταν πετύχαινα ντοκιμαντέρ με τέτοιο θέμα εντυπωσιαζόμουν και με ενδιέφερε να το παρακολουθήσω και τώρα έτυχε να μπω στο τρυπάκι, ψάχνοντας πρώτα κάτι σχετικό με τους απλανείς αστέρες. λίγη ώθηση θέλουμε...that's all...
  8. Δεν πειράζει ...τα λάθη για τους ανθρώπους είναι
  9. Ευχαριστώ πάρα πολύ Κώστα για τις παραπομπές σου. Θα κάνω μια έρευνα στα βιβλιοπωλεία.
  10. NaShiRa

    Η Paris Hilton στο διάστημα..?

    Στο ποιό της;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Για ρίχτο άλλη μία Τι ΑΛΛΟ θα ακούσω πλέον!
  11. Καλως σας βρήκα για ακόμη μια φορά! Μάλλον Mizram θα λέγεται τελικά αυτός ο αστέρας ...εσείς ξέρετε πολλά παραπάνω απ' ότι εγώ. Με καλύπτετε με την απάντησή σας και σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον να ψάξετε για τον αστέρα αυτό.
  12. Είναι αυτό που λένε ότι θα μπούμε στην εποχή του Υδροχόου, αν κατάλαβα καλά. Είσαι πολύ κατανοητός! Σε ευχαριστώ πολύ!
  13. Ευτυχώς λοιπον που εδώ μπορώ να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου σε θέματα αστρονομίας. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!
  14. Όντως σε αυτό που λες έχεις δίκιο και ομολογώ πως μου είχε προξενήσει ενδιαφέρον όταν διάβασα σε ένα κειμενάκι για τα ηλιοστάσια και τις ισημερίες. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στις 21 Ιουνίου ξεκινά το θερινό ηλιοστάσιο και στις 21 Δεκεμβρίου το χειμερινό. Επομένως, σε αυτό το σημείο "στάμπαρα" με τον δικό μου τρόπο σκέψης τις δυο εποχές του χρόνου, καλοκαίρι και χειμώνα. Στην συνέχεια, στις 21 Μαρτίου είναι η αρχή της εαρινής ισημερίας και στις 21 Σπτεμβρίου η αρχή της χειμερινής ισημερίας. Έτσι το έγραφε. Σε αυτή την περίπτωση μπερδεύτηκα, καθώς ναι μεν μου παρουσιάστηκε σαν εποχή η άνοιξη, αλλά όχι το φθινόπωρο. Άρα ο προβληματισμός μου ήταν σωστός και η τοποθέτησή σου προφανώς τον επιβεβαίωσε.
  15. Ενδιαφέρον! Τώρα το κατανόησα πλήρως. Να ρωτήσω όμως και κάτι ακόμη, μιας και μου γεννήθηκε η απορία.
  16. Ναι ναι ναι, δίκιο έχεις. Χίλια συγνώμη, πάνω στην φούρια μου έκανα λάθος. Διορθωνω: Οι αστερισμοί περιλαμβάνονται στην εκλειπτική και αποτελούν τον ζωδιακό κύκλο. Επομένως τα δυο αυτά σημεία (0 μοίρα Κριού, 0 μοίρα Ζυγού) που τέμνονται με τον ισημερινό, καθορίζουν την εαρινή και χειμερινή ισημερία.
  17. Καλημέρα σας! Χαίρομαι πολύ που βρίσκω άμεση ανταπόκριση στα ερωτήματά μου. Όταν λέω απλανείς αναφέρομαι στους απλανείς αστέρες. Και εννοώ τους αστέρες, οι οποίοι δεν μετακινούνται καθόλου απο την θέση τους ή που προχωρούν ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα μόνο μια μοίρα. Υπάρχει περίπτωση απλανής αστέρας και απλά αστέρας να είναι το ίδιο πράγμα;;; Ή είναι δυνατόν στην περίπτωση του Spica να υπάρχει και ως αστέρας και ως απλανής αστέρας με την ίδια ονομασία;;;
  18. Εφόσον λοιπον δεν αναιρείται... ...και το όνομα αυτού Έψιλον Τοξότη"
  19. Ναι αλλά με αυτό το δεδομένο δεν αναιρειται το όνομα Έψιλον του Τοξότη. Σωστά; Τώρα είτε λέμε κάτω είτε λέμε νότιο, ίδιο νόημα μου βγάζει.
  20. Πολύ ωραία! Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση. Θα επανέλθω σύντομα.
  21. Καταρχάς, καλώς σας βρήκα! Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση! Επί του θέματος... θα μπορούσαμε δηλαδή να το ερμηνεύσουμε ή να το ονομάσουμε ελληνικά ως το "νότιο τόξο του αστερισμού του Τοξότη";;; Το "νότιος πόλος" δικό μου λάθος, δεν το ερμήνευσα σωστά. Το εννοώ ως το νοτιότερο σημείο. Η αλήθεια, και μένα μου φάνηκε παράξενο που δεν μπορω να βρω τίποτα σχετικό με αυτό. Ίσως να το χω δει λάθος γραμμένο. Θα ξαναψάξω και αν έχω γράψει λάθος, θα επανέλθω, αφού πρωτα κάνω μια αναζήτηση στο φόρουμ. Όπως και να' χει θα απαντήσω.
  22. Πολύ ωραία η παρουσίασή σου stemi. Μπράβο! Απλά να κάνω μια διευκρινηση στην φωτογραφία precession.gif που είναι πιο πάνω: η εαρινή και χειμερινή ισημερία καθορίζονται με βάση την 0 μοίρα του Κριού (σημείο 0, όπως λέγεται) και την 0 μοίρα του Ζυγού, όπως δείχνουν τα δυο βελάκια. Δηλαδή, τα δυο αυτά σημεία του ζωδιακού κύκλου που τέμνονται στην εκλειπτική, καθορίζουν και τις ισημερίες.
  23. Αρκετά ενδιαφέρουσα η παρουσίασή σου Ιανέ. Συγχαρητήρια! Θα σταθώ σε δύο σημεία που με προβληματίζουν Ανήκει όντως στον αστερισμό της Παρθένου ο Spica; Μου έχουν αναφέρει ότι μπορεί να ανήκει και στον αστερισμό του Ζυγού 8- Είναι απλώς αστέρας ή τον κατατάσσουμε στους απλανείς;
  24. Καλημέρα σας! Είμαι καινούργια στο φόρουμ και ομολογώ πως όποιος ασχολείται με την αστρονομία μπορεί να βρει εδώ αρκετά ενδιαφέροντα θέματα. Για μένα που δεν κατέχω πολλά επί των αστρονομικών θεμάτων, μου φαινεται μια αρκετά προσεγμένη δουλειά. Συγχωρέστε μου λοιπόν την άγνοια. Αποφάσισα να στείλω το πρώτο μου ποστ με αφορμή μια έρευνα που έκανα για την ελληνική ορολογία κάποιων απλανών αστέρων. Έψαξα πολύ για να βρω αυτό που ζητούσα και ευτυχώς το Astrovox είναι το μοναδικό σάιτ στο οποίο βρήκα έστω και κάποιες πληροφορίες. Μπόρεσα να βρω την ορολογία για τους αστέρες Regulus και Spica. Αυτό που δεν βρήκα, και θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας (είτε Σελήνη είτε Ήλιο...δεν κολλάμε σε αυτά ) είναι η ελληνική ορολογία για τους απλανείς αστέρες Mirsam και Kaus Australis (το Australis βρήκα ότι μεταφράζεται ως νότιος πόλος, ποιανού όμως αστέρα όχι). Αυτά για αρχή. Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης