Jump to content

cjferoussis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    58
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από cjferoussis

  1. Φαίνεται ότι ο πύραυλος καταστράφηκε σκόπιμα από τον «χειριστή» αφότου αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε πρόβλημα κατά την εκτόξευση, για την αποφυγή περαιτέρω καταστροφών και θανάτων… Τώρα προσπαθούν να βρουν τι πήγε στραβά πριν την έκρηξη.

     

    http://edition.cnn.com/2014/10/30/us/antares-rocket-explosion/index.html

    http://www.iflscience.com/space/operator-blew-antares-rocket-deliberately

  2. ΧΑ! Τι μου θυμίσατε τώρα… Ένας από τους συλλόγους Χιωτών Αθήνας (κατάγομαι από την Χίο) αποφάσισε να τιμήσει τον Έλληνα αστρονόμο της NASA κ. Κριμιζή (ο όποιος κατάγεται και αυτός από τη Χίο) . Μετά από έναν καυγά :?: :!: :?: με τον πατέρα μου (ήμουν πολύ μικρός τότε) αναγκάστηκα να πάω και να ακούσω την ομιλία του… Αυτό ήταν! :cheesy: Για δύο μέρες μετά δεν συζητούσα για τίποτα άλλο! Έτσι λοιπόν κόλλησα και εγώ το μικρόβιο… \:D/ \:D/ \:D/

  3. Α! Και να δημιουργείτο μαύρη τρύπα (αδύνατον) για να μας "ρουφήξει" θα πρέπει να περάσουν δισεκατομύρια χρόνια...ίσως και τρις...

    Οπότε αυτά περί επικινδυνότητας δεν ισχύουν.

     

    Όσον αφορά και τις μαύρες τρύπες πάντως είχα διαβάσει έχω την εντύπωση ότι και να δημιουργηθούν θα είναι τόσο μικρές που θα εξαχνωθούν αμέσως.Δεν θυμάμαι που ακριβώς το είχα διαβάσει όμως και άν ισχύει όντως.

    Έχεις απόλυτο δίκιο! Είναι η ακτινοβολία Hawking! Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο: http://www.physics4u.gr/articles/2004/hawkingradiation.html

     

    Τίποτα περίεργο δεν παίζεται.

    Ο μαγνήτης που χάλασε έχει μέγεθος όσο περίπου ένα μεγάλο δωμάτιο.Μόλις συνέβη αυτό, "έπρεπε να ανοιχθούν και οι υπόλοιποι ~1000 (νομίζω 1200) μαγνήτες για να δουν αν και κάποιος άλλος είχε κατασκευαστικό λάθος και είδαν ότι και άλλοι 2-3 ήταν υποψήφιες "βόμβες" για να καταστρέψουν το πείραμα.

     

    Οπότε πρέπει να παραγγελθούν και να αντικατασταθούν και εκείνοι.

    Η διαδικασία για να γίνει αυτό και να ελεγχθούν όλα απ'την αρχή όπως καταλαβαίνουμε είναι απίστευτα χρονοβόρα και όντως το πείραμα αναμένεται να αρχίσει το Σεπτέμβρη.

     

    Για την ακρίβεια πρέπει να αντικατασταθούν οι ελαττωματικές συγκολλήσεις των καλωδίων των μαγνητών έτσι ώστε να παρουσιάζουν την ελάχιστη δυνατή αντίσταση. Άρα πρέπει να αντικατασταθεί μόνο ο μαγνήτης που υπέστη το πρόβλημα.

  4. Ειχα μια απορια εδω και καιρο και σημερα ειπα να την μοιραστω μαζι σας...

     

    Αυτο το τοσο σημαντικο για την επιστημη πειραμα, εχει σταματησει... γιατι χαλασε ενας μαγνητης; Και γιατι δεν υπηρχε προβλεψη για αντικατασταση ενος απο τους εκατονταδες μαγνητες που μπορει να εχει αφου ειναι τοσο σημαντικο πειραμα;

     

    Προσπαθω να δω το θεμα πιο περιπλοκα και οχι απλα να περιμενω ποτε θα "φτιαξουν εναν αλλο μαγνητη"...!

     

    Μηπως υπαρχει κατι που να ανακαλυψαν τελευταια στιγμη και που δεν θελουν αμεσα να μαθευτει απο τον κοσμο;

     

    Ειτε κατι θετικο (ευρεση οντως καποιου στοιχειου χωρις να το ξερουμε) ή καποιου αρνητικου (οτι μπορει πχ να υπαρχει προβλημα για την βιωσιμοτητα μας - μικρες μαυρες τρυπες που λεγανε).

     

    Γνωριζει καποιος κατι καινουριο σχετικο με το θεμα;

     

    Είχα τη χαρά πριν από δύο μήνες να επισκεφτώ το CERN με το σχολείο μου. Εκεί μας είπαν κάποια πράγματα σχετικά με την καταστροφή του μαγνήτη αλλά και γενικότερα με το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των επιταχυντών. Αρχικά αυτό που μας έδωσαν να καταλάβουμε είναι πως σε ένα τέτοιο πείραμα είναι σχεδόν αδύνατο να ξέρει κανείς τις πιθανές βλάβες που μπορεί να προκύψουν, διότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο (εννοώ σε τέτοια κλίμακα ). ΄Όπως και να έχει πάντως, κανένας επιταχυντής του CERN δεν λειτουργεί κατά τους μήνες αυτούς καθώς το ρεύμα κοστίζει περισσότερο απ΄ ότι το χειμώνα. Η βλάβη που προξενήθηκε από την ελαττωματική συγκόλληση, ήταν πολύ μεγάλη και η αποκατάστασή της δαπανηρή. Τώρα ως προς το γιατί δεν είχαν έτοιμους μαγνήτες, την απάντηση δεν την ξέρω. Υποθέτω πως μπορεί να είναι οικονομικοί λόγοι. ΄Ισως επίσης οι μαγνήτες να διαφέρουν μεταξύ τους οπότε να μην μπορεί να υπάρχει μόνο ένας μαγνήτης για αντικατάσταση οποιουδήποτε άλλου. Τέλος θα ήθελα να επισημάνω πως οι δοκιμές που έγιναν στον επιταχυντή, ήταν σε πολύ χαμηλές ενέργειες για να ανακαλυφθεί κάτι που δεν είχε ανακαλυφθεί πρωτύτερα από κάποιον άλλο επιταχυντή- εξάλλου δεν έγιναν συγκρούσεις δεσμών πρωτονίων ακόμα αλλά μόνο η επιτάχυνση των δεσμών αριστερόστροφα και δεξιόστροφα! Ελπιζω να σας κάλυψα!

    :D

  5. Αν θεωρήσουμε το φως ως ακτινοβολία τότε δικαιολογείται η ταχύτητά του. Αν όμως πάρουμε τη σωματιδιακή του φύση τότε δεν θα έπρεπε την απειροελάχιστη στιγμή που ξεκινάει την κίνηση του να έχει μία «αρκετά» μεγάλη (τεράστια μάλλον) επιτάχυνση ώστε να αποκτήσει αυτή την τόσο μεγάλη ταχύτητα του;

     

    Τα φωτόνια (στοιχειώδη ποσά, quanta, ενέργειας) είναι κύματα και όχι σωματίδια (άσχετα αν παρουσιάζουν σωματιδιακές ιδιότητες). Ο συνδυασμός δυο καθέτων μεταξύ τους κυμάτων: το ηλεκτρικό κύμα και το μαγνητικό κύμα ονομάζεται Ηλεκτρομαγνητικό κύμα και είναι το φώς . Τα δύο αυτά κύματα διαδίδονται στον χώρο με ταχύτητα c η οποία εξαρτάται από τη φύση του υλικού διάδοσης των κυμάτων. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, η «ταχύτητα του φωτός» δεν αναφέρεται σε ταχύτητα κάποιου σωματιδίου αλλά στην ταχύτητα της διάδοσης των Η/Μ κυμάτων η οποία είναι σταθερή για κάθε υλικό άρα δεν υπάρχει επιτάχυνση. Ελπίζω να σας κάλυψα…

  6. Με το να γίνει το μάθημα της αστρονομίας υποχρεωτικό, δεν θα κερδίσει κανείς τίποτα. Αντιθέτως οι μαθητές που πραγματικά ενδιαφέρονται, θα έχουν να αντιμετωπίσουν άλλους που θα γελοιοποιούν και θα καταστρέφουν το μάθημα με κάθε τρόπο. Πέρυσι στη (2α λυκείου) είχαμε δυο τμήματα και ήμασταν συνολικά περίπου 30 παιδιά (όλη η 2α λυκείου είναι 150 παιδιά) . Δυστυχώς υπήρχαν άτομα που χαλούσαν το μάθημα. Αντιμετωπίστηκαν όμως… Φανταστείτε να το μάθημα να γίνεται στην πλειοψηφία του από μαθητές που δεν ενδιαφέρονται… Το μάθημα της αστρονομίας αποκτά ενδιαφέρον και προχωράει με καλούς ρυθμούς όταν και οι μαθητές ανταποκρίνονται θετικά. Επίσης και οι καθηγητές θα πρέπει να βοηθούν τα παιδία, όταν αυτά προσπαθούν να πετύχουν κάτι παραπάνω από το καθιερωμένο μάθημα, πέρυσι είχα να αντιμετωπίσω και τον καθηγητή του τμήματός μου που έκανε μόνο τα βασικά. Ευτυχώς υπήρχε και ο καθηγητής του άλλου τμήματος που βοήθησε και με το παραπάνω!!!

    Υ.Γ: Συγγνώμη αν σας κούρασα.

  7. Το θέμα μου είναι οι ιχνογραμμές διότι χωρίς Β δεν μπορώ να τις αποτυπώσω!!! [-X Εκτός αν υπάρχει άλλος τρόπος ... :-k Αλλά αφού είναι σίγουρο πως έχουν και οι δύο Β, μάλλον θα αγοράσω την Canon. \:D/
  8. Θέλω να αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή DSLR για αστρονομική αλλά και καθημερινή χρήση. Είμαι ανάμεσα στις δύο:

     

    1) Canon EOS 450D http://www.intersys.gr/products_services/products/2008_Canon/eos450d.html και

     

    2)Nikon D40X http://www.photostore.gr/product_info.php?cPath=219_250_249&products_id=970

    Ποια από τις δύο να επιλέξω;

    :?:

  9. Τελικά η απόκρυψη γίνεται το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή ή Παρασκευής προς Σάββατο; (Κάτι μου λέει πως είναι το πρώτο και αν είναι έτσι δεν μπορώ να το δω γιατί την Παρασκευή δίνω εξετάσεις. :twisted: :evil: ](*,) :cry: :frown: )

    Χωρίς τηλεσκόπιο είναι δυνατή η παρατήρησή του από Αθήνα ή όχι ;(Το τηλεσκόπιο το αφήνω στην Χίο)...

  10. Γεια σας. Πριν από έναν χρόνο αγόρασα το Nexstar 114 SLT της Celestron. Τώρα σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο τηλεσκόπιο: το 200/1000 HEQ5 SKYSCAN PRO (Sky Watcher) \:D/ . Θα ήθελα την γνώμη σας :?: .

     

    Πληροφορίες για τον σωλήνα και την βάση: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1477.

     

    Ευχαριστώ

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης