Jump to content

geonik

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    612
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από geonik

  1. geonik

    Perseus Galaxy Cluster

    Telescope RC14C Camera STL11000 Exposure 3X15min LUM
  2. geonik

    M1 Crab

    Telescope: RC14C CCD STL11000M 9X15L 4X15 R,G,B
  3. geonik

    M81

    Telescope RC14C STL11000M 9x15L 4X14 R,G,B
  4. geonik

    Hot Dob

    Dob στην ορεινή Κορινθία απο το περασμένο Σαβατοκύριακο
  5. Πέτρο Συγχαρητήρια πολύ καλή...!!
  6. Εκπληκτική..
  7. Μετά απο μια απίστευτη καταγίδα με εντονη βροχόπτωση κεραυνούς και χαλάζι.
  8. geonik

    Rc14c Τελική Αποτίμηση

    3Χ30 min bin 1X1 RC 14.6" DSI STL11000 Paramount ME MOAG off axis guider Ο λόγος που ανεβάζω αυτή την φωτογραφία εδώ, είναι για να κάνω μια τελική αποτίμηση από το τηλεσκόπιο, αφού μετά από αρκετές προσπάθειες έχω φέρει τον εξοπλισμό εκεί που ήθελα. Και εννοώ τον εξοπλισμό σαν σύνολο, τηλεσκόπιο- collimation βάση-οδήγηση και απομακρυσμένη λειτουργία. Η φωτογραφία είναι σε πλήρη ανάλυση 1Χ1 χωρίς crop. Η Τελική αποτίμηση για το τηλεσκόπιο είναι πολύ θετική , είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση, κατασκευή, σταθερότητα, ποιότητα του τηλεσκοπίου . Τα οπτικά πιστεύω ότι είναι χωρίς συμβιβασμούς με ποιοτικό μαζεμένο αστέρι στρογγυλό από άκρο σε άκρο , πολύ ευκρινές , το υλικό που διάλεξα για τον καθρέπτη ( Fused Quartz ), μου κρατά εστιασμένο το σύστημα όλο το βράδυ χωρίς να χρειαστεί να ξανά εστιάσω και χωρίς να περιμένω να κρυώσει. Μια πολύ ειλικρινής προσπάθεια από την Deep Sky Instruments που αξίζει την προσοχή για όποιον ψάχνει μια οικονομικότερη λύση από τα RC Optics , με καθρέπτη από την Star Instruments (προμηθευτή των RCOptics). Σίγουρα σε σχέση με τον ανταγωνισμό αξίζει τα λεφτά του.
  9. geonik

    Arp 65 Galaxy Group In Andromeda

    Τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει καθόλου χρόνος, απλά που και πού τραβώ καμιά φωτογραφία για να μην ξεχνιόμαστε. Μια απλή 15 λεπτά LUM με το RC14C χωρίς καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια για επεξεργασία...
  10. Φίλε παναγιώτη καλορίζικο γνώμη μου έιναι οτι είναι σε ένα σημείο ικανοποιητικό ,χρειάζεται όμως βελτίωση μοιάζει να θέλει αρκετή δουλειά. Καλή τύχη !!
  11. Εγώ νομίζω οτι επιτέλους τελέιωσα, εχτές το βράδυ έκανα και τις τελευτείες μικρορυθμίσεις. Το τελικό συμπέρασμά μου, μετά απο πολές προσπάθειες με το Takahashi Collimator, έχω να πώ πολύ ωραίο εργαλέιο εκπληκτική κατασκευή... αλά στο δικόμου τηλεσκόπιο το έφερε σε ένα σημείο αρκετά ικανοποιητικό, όχι όμως πολύ καλό, τελικά το έφερα εκεί που ήθελα με την μέθοδο που έχω περιγράψει.. Παραθέτω και την εικόνα που τράβηξα 15min σto Μ1 για test.
  12. Νίκο καλησπέρα αν κατάλαβα καλά χρησιμοποίησες τον τύπο που υπολογίζει το ελάχιστο μέγεθος καθρέπτη, αν είναι έτσι πρόσεξε τι γράφω, 'L/F * D μας δίνει το μέγεθος του ελάχιστου δευτερεύοντος μόνο για τις παράλληλες ακτίνες.' που σημαίνει αυτό είναι το ελάχιστο μέγεθος καθρέπτη και για την περίπτωσή σου με τα νούμερα που παραθέτεις βγαίνει 57,16 mm (εγώ δεν βλέπω αρνητικά νούμερα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ??) με αυτό τον καθρέπτη δεν θα έχεις θεωρητικά καθόλου πεδίο , στην πράξη θα έχεις μια χαρά πεδίο που όμως θα κάνει χρήση μικρότερο μέγεθος του πρωτεύοντος (εντάξει αυτό είναι λίγο περίπλοκο το αφήνω προς το παρόν) αυτός ό τύπος δεν έχει άλη έννοια από το να ξέρουμε από που ξεκινάμε. Επομένως εσένα σε ενδιαφέρει η μεθοδολογία που έχω στα επόμενα κεφάλαια όπου ξεκινάς από το πόσο full ilumination field χρειάζεσαι και από εκεί υπολογίζεις το μέγεθος του δευτερεύοντα, υπάρχουν όλα στην παρουσίαση. το L δεν μπορείς να το αλλάξεις χωρίς να μετακινήσεις την θέση που είναι ο δευτερεύων (η να μετακινήσεις τον πρωτεύων) ακόμη και εστιαστή χαμηλού προφίλ να βάλεις το σημείο που υπάρχει η εστία δεν αλλάζει. τελικά να ξέρεις ο σχεδιασμός και οι υπολογισμοί βγαίνουν πριν την κατασκευή, μετά την κατασκευή και με δεδομένο το ζευγάρι πρωτεύοντος-δευτερεύοντος ελάχιστα πράγματα μπορείς να αλάξεις. Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι για κάθε ζευγάρι πρωτεύοντος-δευτερεύοντος υπάρχει μόνο μια ιδανική απόσταση από τον πρωτεύων που πρέπει να στηριχθεί ο δευτερεύων έτσι ώστε να παίρνει το σύνολο της εκπεμπόμενης φωτεινής δέσμης και να το εκτρέπει προς το εστιακό απίπεδο , τίποτα δεν πρέπει να πάει χαμένο. Από εμένα μπράβο που προσπαθείς να καταλάβεις τι συμβαίνει με το τηλεσκόπιό σου, πίστεψέ με υπάρχουν σε αυτή την κατασκευή πολλά κρυμμένα μυστικά ακόμη και καμιά αλλαγή να μην κάνεις θα έχεις κέρδος αφού θα έχεις κατανοήσει τον τρόπο που λειτουργεί το τηλεσκόπιο και πιστεψέμε από συζητήσεις που έχω κάνει ελάχιστοι γνωρίζουν. Στείλε PM αν έχεις άλλες απορίες να σου δώσω τηλέφωνο επικοινωνίας και θα είναι χαρά μου αν μπορώ να σε βοηθήσω, βλέπω ότι είμαστε και στην ίδια περιοχή.
  13. Κάθε δευτερεύων σε ένα τηλεσκόπιο έχει υπολογιστεί με κάποιο full illumination field full illumination field είναι το πεδίο το οποίο θεωρούμε ότι φωτίζεται 100% από κει και πέρα υπάρχει μια σταδιακή πτώση της φωτεινότητας στα άκρα η οποία δεν είναι δραματική, δηλαδή σε οπτική παρατήρηση ακόμη και πτώση στο 75% δεν θεωρείται ανιχνεύσιμη , τα πράγματα αλλάζουν πολύ για φωτογραφία όπου και μια μικρή πτώση της φωτεινότητας είναι εύκολα αντιληπτή. Για περισσότερα ανεβάζω ένα power point που έχω φτιάξει για υπολογισμό δευτερεύοντος και επίσης και ένα link απο το site μου και απο ένα πρόγραμμα, που είχα φτιάξει όταν κατασκεύαζα το τηλεσκόπιό μου. http://geonik.homeip.net/dobcalc/ _Δευτερεύοντος.ppt Υπολογισμός δευτερεύοντος
  14. Νομίζω είναι σωστό , στο δικό μου τουλάχιστον δουλεύει ...!!
  15. Δες την εικόνα που υπάρχει στον οδηγό, στην περίπτωσή σου είναι η βίδα Υ όπως βλέπεις απο πίσω.. Στον οδηγό αναφέρεται σαφώς ποιές βίδες πειράζεις και πώς
  16. Δεν έχει αλλάξει κάτι είναι φανταστικό μέρος περίπου 2 ώρες απο αθήνα, μπορούμε να οργανώσουμε μια έξόρμηση, θα τα πούμε πάνω...
  17. geonik

    Παρνασσός Star Party 1998

    Πριν τον Πάρνωνα υπήρχε ο Παρνασσός !! Επίσης πολύ όμορφο και πολύ σκοτεινό μέρος !!
  18. geonik

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ

    Ακόμη και τα οπτικά να πάρης έτοιμα , η κατασκευή είναι μια ωραία περιπέτεια που θα σου δώσει πολές γνώσεις, με την προυπόθεση ότι θα κάτσεις και θα τα υπολογίσεις όλα μόνος σου. Πρώτα παρε το υπέροχο βιβλιο που σου πρότεινε ο Τάσσος , και μην θεωρήσεις τίποτα δεδομένο. Ξεκίνα με στόχο να κατανοήσεις τα πάντα, οτιδήποτε βάζεις πάνω...! Για αρχή αφού καταλήξεις στο μέγεθος του πρωτεύοντα και στον εστιακό λόγο : Άσκηση πρώτη υπολογισμός δευτερύοντα Άσκηση δεύτερη υπολογισμός διαμέτροου toube Άσκηση τρίτη υπολογοσμό του mirror cell Απο τα παραπάνω τρία θα αποκομίσεις πάρα πολές γνώσεις και η κατασκευή θα πάρει άλο νόημα....
  19. Έχω αυτό άν σου κάνει.... http://www.astronomics.com/main/product.asp/catalog_name/Astronomics/category_name/JHN08H8PWEXE9MPSXRRRJ72F14/product_id/4360 και εχω επίσης να σου δώσω και με καλώδιο http://www.astronomics.com/main/product.asp/catalog_name/Astronomics/category_name/JHN08H8PWEXE9MPSXRRRJ72F14/product_id/4361 Αλήθεια τι θα το κάνεις ?
  20. geonik

    M20 Τρισχιδές νεφέλωμα

    Αγγελε είναι όμως Gradient ή ξεκινά κάποιο νεφέλωμα ? Εγώ προτίμησα να το αφήσω...
  21. geonik

    M20 Τρισχιδές νεφέλωμα

    Το M20 (NGC 6514) είναι ένα διάχυτο νεφέλωμα που ονομάζεται και Τρισχιδές νεφέλωμα , πήρε το όνομά του από τις τρεις λωρίδες σκόνης, που διαιρούν το νεφέλωμα σε τρεις ξεχωριστές περιοχές που τέμνονται κοντά στο κέντρο του. Το φως από M20 που βλέπουμε σήμερα ξεκίνησε ίσως πριν από 3000 , αν και η ακριβής απόσταση παραμένει άγνωστη. Τηλεσκόπιο: RC14C CCD: STL11000M Μount: Paramount ME χρόνους έκθεσης: LUM: 9x10 λεπτά, R, G, B 5X5 λεπτά.
  22. geonik

    Νεφέλωμα το Αετού (m16)

    To M16, είναι ένα αξιόλογο ανοιχτό σμήνος αστέρων, που περιβάλλεται από ένα νεφέλωμα, γνωστό ως το «Νεφέλωμα του Αετού». Βρίσκεται στον αστερισμό όφη και η απόστασή του εκτιμάται περίπου 7000 έτη φωτός μακριά. Στις φωτογραφίες αυτού του αντικειμένου μπορείτε να δείτε τις χαρακτηριστικές στήλες στο εσωτερικό του νεφελώματος. Αυτές οι στήλες είναι στην ουσία εκκολαπτήρια νέων αστεριών. Πληροφορίες Φωτογραφίας Τηλεσκόπιο: RC14C CCD : STL11000M Mount :Paramount ME Exposure Times Ha : 8X20 min LUM : 7X10 min R,G,B 7X5 min (Ειναι μια άποψη... ακόμη δεν έχω βρεί τον πιο κατάλληλο τρόπο να δέσω το Ηα)
  23. geonik

    M16 In Ha

    RC14C , Paramount , STL11000 8Χ20 min Ha Προσπαθώ να βγάλω και το χρώμα.... να δούμε τι θα βγεί.
  24. geonik

    Μ 27 The Dumbbell Nebula

    Αντώνη εινει πολύ καλή, κατάφερες να βγάλεις το Ηα θαυμάσια (πράγματι έχω απορία πως το κατάφερες) ?
  25. geonik

    M27 Dumbbell Nebula

    Αυτό που μου αρέσει έιναι η τρισδιάστατη υφή και η λεπτομέρεια που αποτυπώνεται πάνω στο νεφέλωμα..είναι εξαιρετική απο κάθε άποψη..
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης