Jump to content

tsarafidis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    680
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχόλια εικόνων δημοσιεύτηκε από tsarafidis

  1. Μάλλον έχεις δίκαιο. Εγω βέβαια απλα σκοπευσα την καμερα στον deneb απο το μπαλκονι του ξενοδοχείου. Δυστυχώς ο καιρός τις επόμενες μέρες δεν επέτρεπε την φωτογράφηση αφενος, και αφετερου δεν πίστευα οτι θα βγεί αυτο το αποτέλεσμα. Αν ηξερα τι αποτελεσμα θα βγεί θα έκανα ποιο πολλές εκθέσεις.
  2. Πριν την EM5 MarkII είχα την EM10 και είναι πολύ καλή για τέτοια φωτογράφηση. Τις φωτογραφίες τις βγάζω σε RAW και μετά τις μετατρέπω στον Η/Υ σε jpg. Για stacking χρησιμοποιώ το MaximDL. Αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Deepskystacker και να συνδυάσεις και flats. Πάντα έχω ενεργοποιημένη την μείωση θορύβου που σημαίνει ότι η χρονική διάρκεια των των εκθέσων είναι διπλή λογω αυτόματης λήψης dark από την κάμερα. Επειδή δε η κάμερα μπορεί να κάνει time lapse την ξεκινάς και πάς μετά από μια ώρα και την μαζεύεις. Αν θα βγάλεις φωτογραφίες από Αθήνα, αν δεν βάλεις φιλτρο φωτορύπανσης μπροστα στο φακό δε θα κάνεις πολλά.

    M42

          3
    Τελικά ίσως έχεις δίκαιο. Παρατήρησα μια ασυμμετρια στο μεγάλο αστέρι. Θα το κοιτάξω. Ποτέ δεν του έχω κάνει collimation και πρέπει να το μελετήσω γιατί δε γίνεται όπως στα νευτώνια αλλά κάπως διαφορετικά.

    M42

          3
    Καλησπέρα και χρονια Πολλά. Δεν νομιζω οτι θέλει collimation. Η ένδειξη για μένα είναι η συμμετρία στις ακτινες difraction στα έντονα αστέρια με σημείο εκκίνησης το κέντρο. Πάντως το εργαλείο όταν ήλθε απο την Ολανδία ήταν εντάξει καθώς το έλεγξα με τα εργαλεία της takahashi. Έκτοτε δεν έχει μεταφερθει και καταπονηθεί ποτέ. Πάντως οταν θα βγάλω την κάμερα κάποια στιγμή θα κάνω έλεγχο.

    M3

          3
    Ήδη απο την πρώτη εικόνα 30sec φαίνεται άνετα το αντικείμενο. Ομως βγάζω lrgb και χρειάζονται πολλές φωτογραφίες για την αύξηση του λόγου σήματος προς θόρυβο. Οι μικρές εκθέσεις γίνονται αφενός γιατι το τηλεσκόπιο μου ειναι πολυ γρήγορα f/3.3 και για να μην βγουν καμένα τα άστρα και δεν έχουν χρωμα.

    M101

          3
    Αν έλθεις στην τοποθεσία απο την οποία βγάζω αυτές τις φωτογραφίες, θα απορρήσεις πως τα καταφέρνω. Μένω στον Περισσό και μπροστά μου υπάρχουν 6 λάμπες σε κολώνες. Εγω πιστευω οτι οι φωτογραφίες μου αν και έχουν πολλές ατέλειες, απεικονίζουν το μέγιστο της προσπάθειας.

    M1

          4
    ΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ, ΑΝ ΚΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΞΑΣΤΕΡΙΑΣ.

    M16

          4
    Τελικά δεν ειναι ανεταριστα, αλλά επειδη απο το σημειο της φωτογραφησης το νεφελωμα ειναι στην δυση του, έπρεπε να χρησιμοποιήσω την ταχύτητα tracking 'KING' που συνιστά η Losmandy για πολυ χαληλό ύψος. Αυτό το εκανα πράξη στο M17 που εχω δημοσιεύσει επίσης.

    M13

          2
    ολα ειναι απο 35 χ 1 λεπτο. η εστιαση ειναι μια χαρα καρατσεκαρισμενη. ισως η οδηγηση να μην εκανε καλη δουλεια την στιγμη εκεινη.
  3. Δεν ξερω πραγματικα τι λαθος γινεται, αλλα υποπτευομαι οτι το λαθος ειναι απο την αρχη στη συνθεση των χρωματων. Και αυτο γιατι βαζοντας αναλογια 1:1:1 τα χρωματα που προκυπτουν θελουν δίορθωση στο maxim. Ετσι στο photoshop ουσιαστικα φτιαχνω τη φωτογραφια ωστε το υποβαθρο να ειναι μαυρο. Ενω με την εγχρωμη καμερα τα πραγματα ηταν πολυ απλα.

    M104

          13

    ΑΚΡΙΒΩΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΩ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟ COLIMATION, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ!!!

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΟΥΡΑΝΟ ΛΟΓΩ ΕΛΕΙΨΗς ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΑΣΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΑΝ ΕΙΧΑ ΘΕΡΙΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΘΑ ΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΚΟΜΑΤΙ - ΚΟΜΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.

    ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΈΣ ΛΆΜΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ, Κ.Λ.Π. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ.

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης