Jump to content

chrisdegoya

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με chrisdegoya

  • Γενέθλια 12/03/1975

του/της chrisdegoya Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. chrisdegoya

    Ερώτηση για skywatcher 8'' dob

    Σίγουρα θα πάω άμεσα για αγορά κάποιου μικρότερου προσοφθάλμιο (μάλλον για 6άρη όπως εσύ) αλλά δεν το έχω ψάξει ακόμα ως προς την μάρκα. Πάντως οι Super Plossl θεωρούνται ποιοτικοί και από ότι θυμάμαι αυτό τονίζει και το Nightwatch. Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω ότι ακόμη περισσότερο σκέφτομαι την αγορά ενός 2’’ προσοφθάλμιου που σε αυτό το εύρος οπτικού πεδίου πρέπει να δίνει απίστευτες εικόνες αλλά νομίζω ότι το κόστος πρέπει να εκτοξεύεται εξίσου απίστευτα….Έχεις καθόλου υπόψη τιμές? Όσο για την φωτορύπανση καταλαβαίνω απόλυτα. Με βλέπω πάντως για πολλές βόλτες τους επόμενους μήνες. Πάντως και εσύ φαντάζομαι μπορείς να βρεις σκοτεινό ουρανό χωρίς να απομακρυνθείς παρα πολύ από την πόλη αφού το Ηράκλειο δεν έχει την ποσότητα της φωτορύπανσης που έχει το αστικό τέρας που λέγεται λεκανοπέδιο Αττικής!
  2. chrisdegoya

    Ερώτηση για skywatcher 8'' dob

    Και εγώ πριν 25 μέρες το πήρα. Από πρόσθετο εξοπλισμό αγόρασα έναν Barlow 2χ (€ 59) αλλά τον χρησιμοποίησα μόνο για τον Δία και την Σελήνη (φανταστικά αποτελέσματα εκει!). Στα deep sky objects είχα βάλει τον προσοφθάλμιο της χαμηλής μεγέθυνσης. Φαντάζομαι ότι η επόμενη αγορά θα είναι κάποια φίλτρα νεφελωμάτων και πλανητών. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά που μπόρεσα να δω – το μόνο που με κούρασε είναι το κουβάλημα της βάσης του που είναι κάπως βαριά και κυρίως άβολη στο κουβάλημα. Σήμερα ξαναφεύγω εκτός Αθηνών και θα ξαναπάρω το τηλεσκόπιο μαζί οπότε θα δω κι άλλα πράγματα φαντάζομαι! Εσύ τι εντυπώσεις σχημάτισες?
  3. chrisdegoya

    Ερώτηση για skywatcher 8'' dob

    Τότε μάλλον δεν είχα προσέξει καλά…ευτυχώς! Από Μήλο κοίταξα κυρίως προς Τοξότη (Μ16, Μ17) & Σκορπιό (Μ4), Μ. Άρκτο (Μ81), γαλαξία Ανδρομέδας κ.α. Και αρκετούς διπλούς αστέρες κοντά στον Βέγα και γενικότερα στο θερινό τρίγωνο Βέγα-Deneb-Altair. Πάντως το μεγαλείο του Milky Way με γυμνό μάτι είναι φοβερό όταν το βλέπεις σε τόσο καθαρούς ουρανούς, σε κάνει να νοιώθεις ότι είσαι τυφλός όταν ζεις στην πόλη!
  4. chrisdegoya

    Ερώτηση για skywatcher 8'' dob

    Κατ' αρχήν, έχοντας μόλις επιστρέψει από διακοπές στη Μήλο (όπου και φυσικά πήρα μαζί το 8'' dob!) πρέπει να ομολογήσω ότι το μεγαλείο του - χωρίς ίχνος φωτορύπανσης - ουρανού ήταν τέτοιο που ήθελα να παρατηρώ μόνο με γυμνό μάτι! Φυσικά έκανα και κάποιες πρώτες παρατηρήσεις σε deep sky objects με το τηλεσκόπιο και έχω κατενθουσιαστεί! Για να μην τα πολυλογώ όμως προχωράω στο θέμα: Παρατήρησα σήμερα κάποια στιγμή μετά την μεταφορά του τηλεσκοπίου από το αυτοκίνητο στο σπίτι ότι στη βάση του σωλήνα (εξωτερικά) φαίνεται απευθείας μια ανοιχτόχρωμη σκληρή-υαλώδης επιφάνεια σαν αμμοβολή (μάλλον η βάση του φακού?) ενώ έχω την εντύπωση ότι πριν την μεταφορά η βάση ήταν μάυρη (σαν να είχε καπάκι). Συνεπώς, είτε δεν είχα προσέξει καλά το εξωτερική εμφάνιση του τηλεσκοπίου, είτε κάτι ξεκόλλησε στην μεταφορά! Έχει λοιπόν καπάκι στη βάση το δικο σας 8'' skywatcher dob??
  5. Ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές / απόψεις, ήταν πολύ κατατοπιστικές και με βοήθησαν να πάρω την σωστή νομίζω απόφαση και να είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι έχω δίπλα μου τις 2 ευμεγέθεις κούτες του 8'' Skywatcher DOB που μόλις προμηθεύτηκα από το Πλανητάριο! Νομίζω ότι η αποψινή νύχτα προβλέπεται μεγάλη και δεν σας κρύβω ότι έχω την ίδια ανυπομονησία όπως όταν αγόρασα το πρώτο μου μικρό τηλεσκόπιο, πριν αρκετά χρόνια! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νάκη, μέλος του forum, που με βοήθησε στο κουβάλημα μέχρι το αυτοκίνητο!
  6. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, ήταν αρκετά κατατοπιστικές. Σήμερα το απόγευμα πέρασα μια βόλτα από τον Νομικό όπου και είδα και ενημερώθηκα για αρκετά πράγματα. Αν και αρχικά σκεφτόμουν τις 8'' (όπως μου προτείνετε) είτε σε messier είτε στο lightbridge , βλέποντας από κοντά τα φυσικά μεγέθη των εν λόγω τηλεσκοπίων συνειδητοποίησα ότι θα είναι πολύ δύσκολη η μεταφορά (την οποία και σκοπέυω να κάνω συχνά - κάθε ΣΚ), οπότε μάλλον καταλήγω σε λιγότερες ίντσες (ΕΤΧ-80ΑΤ-ΤC 3,1'' - € 450 ή DS -2130ATS 5'' - € 483 ή ΕΤΧ-90 (όχι Premier Edition) 3'' - μεταχ/νο € 600 προσφορά μετ/νο από την έκθεση του μαγαζιου) προκειμένου να εκμεταλευτώ το μικρότερο μέγεθος και την ηλεκτρονική καθοδήγηση (την οποία και βρίσκω αρκετά ελκυστική). Τα παραπάνω έστω για αρχή αφού πιστέυω 'οτι μελλοντικά θα θελήσω να επεκταθώ και στις ίντσες. Μάλιστα, εν όψει πολυήμερων διακοπών σε κυκλαδονήσι (με ιδανικό ουρανό) σκέφτομαι να προχωρήσω άμεσα στην αγορά κάποιου εκ των 3 παραπάνω - σας ομολογώ ότι ανυπομονώ ιδιαίτερα! Τι λέτε, να προχωρήσω?!
  7. Καλησπέρα σας! Μετά από αρκετά χρόνια αποχής, αποφάσισα να ασχοληθώ και πάλι με την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού και χάρηκα ιδιαίτερα βλέποντας την έκταση αλλά και την γνώση που μπορεί πλέον κανείς να βρει στα σχετικά διαδυκτιακά forums! Αυτό που μου έκανε δε ιδιαίτερη εντύπωση είναι οι χαμηλες τιμές των τηλεσκοπίων (αγόρασα το πρώτο μου τηλεσκόπιο το 1992 (ήταν ένα VIXEN D-60L) πληρώνοντας τότε 110.000 δρχ. / ποσό με το οποίο παίρνεις σήμερα πολύ καλύτερο εξοπλισμό. Για να μην σας κουράζω όμως, μπαίνω κατευθείαν στο θέμα: - Έχω ένα μπάτζετ της τάξης των € 500 - € 600 για την αγορά αρχικά ενός τηλεσκοπίου, ενώ προτίθεμαι να επενδύσω μελλοντικά με αγορά καλύτερων προσοφθαλμίων και άλλων περιφερειακών, συνεπώς θα με ενδιέφερε κάτι δυνητικά βελτιώσιμο. - Ο τόπος παρατήρησης θα είναι (δυστυχώς) ο Πειραιάς αλλά έχω την δυνατότητα για συχνές μετακινήσεις εκτός λεκανοπεδίου οπότε με ενδιαφέρει και η φορητότητα του τηλεσκοπίου. - Το αντικειμενο ενδιαφέροντος για τις παρατηρήσεις περιλαμβάνει τα πάντα (πάντως, αν και με το πολύ μικρό τηλεσκόπιο, έχω δει αρκετές φορές τους πλανήτες και το φεγγάρι - απωθημένο μου παραμένει η δυνατότητα παρατήρησης γαλαξιών, νεφελωμάτων, πράγμα που δεν μπορούσα να δω μέχρι τώρα). - Θα με ενδιέφερε και η δυνατότητα φωτογράφισης. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις συμβουλές σας και ζητώ συγνώμμη που ρωτάω κάτι το οποίο φαντάζομαι έχει τεθεί επανηλλειμένα. Φιλικά, Χρήστος
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης