Jump to content

dennisgr

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από dennisgr

  1. Δεν ξέρω δεν με βοηθάει.. Τα βγάζει θολά!!
  2. Μετά που επιστρέψω θα ανεβάσω φώτο. Το σίγουρο είναι ότι αν αν δεν πάρω με τα παιδιά θα πάρω μόνος μου απλά δεν είναι ότι ποιο εύκολο να περισσεύουν 600 € ++
  3. Μα δεν μου είπες να μην πάω πάνω από 23 mm?
  4. Σε ευχαριστώ φίλε μου.. Ελπίζω μην είναι συμφωνίες της ρακις.. Χεχε όπως και να έχει με την πρώτη ευκαιρία θα αγοράσω ένα σε αυτήν την τιμή !
  5. Οι προσοφθαλμιοι δεν γράφουν τπτ πανω εκτός απο την μάρκα και τα χιλιοστά !Το manual http://www.celestron.com/c3/images/files/downloads/1199047818_powerseeker5060.pdf δεν αναφέρει κάτι . Παντως κατευθείαν στο τηλεσκοπιο οι προσοφθαλμιοι αλλα και το σκοπευτρο μου δείχνουν ανάποδα ..Καμια λυση ?
  6. Γειά σας και πάλι! Σε άλλο μου post σας μίλησα για το νέο μου(ταπεινό) τηλεσκόπιο 70AZ της celestron. Σήμερα έπεσε η ιδέα από άλλα 2 άτομα να βάζαμε λεφτά να περνάμε μαζί ένα καλύτερο ώστε να παρακλουθουμε τον εναστρο ουρανό παρέα! Οι χώροι η χώρος που θα το έχουμε δεν έχει κανένα πρόβλημα από φωτορυπανση κλπ. Τι έχετε να προτείνετε ?
  7. Χθες κατάφερα μετά από κεντραρισμα να δω με το 4mm μόνο σελήνη φενοταν όντος zoomαρισμενο αλλά όχι με ευκρίνεια. Περιμένω με αγωνία να στρώση ο καιρός να κάνω μια παρατήρηση της προκοπής!! Μένω και αρκετά έξω από το Ρέθυμνο, σχετικά ορεινά, χωρίς φωτορυπανση (επόμενο σπίτι από το δικό μου είναι στο χιλιόμετρο). Κατέβασα κάποια προγράμματα στο κιν που σου λέει ποιο αστέρι κοιτάει κλπ. Χωρίς διαγώνιο, κατευθείαν κουμπομενο το φακό πάνω η εικόνα είναι ανάποδη... Υ.Γ Λεπτομέρειες για το φακό θα σου γράψω αργότερα που θα πάω σπίτι
  8. Φίλε μου ecuador ήταν πολύτιμη η βοήθεια σου. Σε ευχαριστώ! Εκτός από τον φακό που μου πρότεινες, σηκώνει κάτι άλλο ώστε να το φτάσω στα 100% τον δυνατοτήτων του ? Εχθές κατάφερα να δω ένα αστέρι που χρόνια είχα περιέργεια τι είναι (βόρειο δυτικά) ? Χρώματος μπλε, πολύ λαμπερό.. Ενώ θα έλεγα ότι είναι ποιο κοντά από τον Κρόνο δεν κατάφερα να έχω καθαρή εικόνα, μόνο φως έβλεπα!
  9. Χμμ, πάει προς τα μέσα; Barlow χρησιμοποιώ μόνο για φωτογραφίες χωρίς προσοφθάλμιο (εκεί πάει προς τα έξω) οπότε μπορεί όντως να είναι ανάποδα. Φαντάζομαι χρησιμοποιείς διαγώνιο; Γιατί θα μπορούσες να δοκιμάσεις χωρίς τη διαγώνιο (εντάξει, δε βολεύει η θέση...). Το 4mm το δοκίμασες; Αν δε σε ικανοποιεί όπως υποπτεύομαι, μιά ιδέα για κάτι εντελώς οικονομικό που θα έκανε πολύ καλύτερη δουλειά από αυτό είναι ένα Κινέζικο 6mm Ultrawide. Στην καλύτερη περίπτωση θα έχεις ένα πολύ καλό προσοφθάλμιο ίδιο με το Skywatcher UWA που έχει κάπου 65 Ευρώ στην Ελλάδα και στη χειρότερη έχεις την προστασία του ebay για τους αγοραστές (αν έχει πρόβλημα π.χ. βλέπεις γυαλάδα, διπλά είδωλα κλπ), οπότε παίρνεις τουλάχιστον τα λεφτά σου πίσω. Δεν το προτείνω συχνά - εγώ μιά φορά πήρα για πλάκα και βγήκε ίδιας ποιότητας με ένα μάρκας που είχα - αλλά επειδή μιλάμε για πολύ budget κατάσταση, να μια ιδέα για πλανητικό (και όχι μόνο) προσοφθάλμιο Το 4mm τι μου προσφέρει ? Το διαγώνιο τι άλλο μου προσφέρει εκτός εκτός ότι είναι ποιο βολικό ?
  10. Χμμ, πάει προς τα μέσα; Barlow χρησιμοποιώ μόνο για φωτογραφίες χωρίς προσοφθάλμιο (εκεί πάει προς τα έξω) οπότε μπορεί όντως να είναι ανάποδα. Φαντάζομαι χρησιμοποιείς διαγώνιο; Γιατί θα μπορούσες να δοκιμάσεις χωρίς τη διαγώνιο (εντάξει, δε βολεύει η θέση...). Το 4mm το δοκίμασες; Αν δε σε ικανοποιεί όπως υποπτεύομαι, μιά ιδέα για κάτι εντελώς οικονομικό που θα έκανε πολύ καλύτερη δουλειά από αυτό είναι ένα Κινέζικο 6mm Ultrawide. Στην καλύτερη περίπτωση θα έχεις ένα πολύ καλό προσοφθάλμιο ίδιο με το Skywatcher UWA που έχει κάπου 65 Ευρώ στην Ελλάδα και στη χειρότερη έχεις την προστασία του ebay για τους αγοραστές (αν έχει πρόβλημα π.χ. βλέπεις γυαλάδα, διπλά είδωλα κλπ), οπότε παίρνεις τουλάχιστον τα λεφτά σου πίσω. Δεν το προτείνω συχνά - εγώ μιά φορά πήρα για πλάκα και βγήκε ίδιας ποιότητας με ένα μάρκας που είχα - αλλά επειδή μιλάμε για πολύ budget κατάσταση, να μια ιδέα για πλανητικό (και όχι μόνο) προσοφθάλμιο Το 4mm τι μου προσφέρει ? Το διαγώνιο τι άλλο μου προσφέρει εκτός εκτός ότι είναι ποιο βολικό ?
  11. Οπότε για να φτάσω το 100% τις δυνατοτήτων του υπάρχον τηλεσκοπίου που έχω : 1) τι θα χρειαστώ ? 2)τι θα δω ? Εχθές εντυπωσιαστικα με τα λιγοστά που είδα φαντάσου αν είχα το dobs 10.
  12. Ερώτηση, χαζή βέβαια! Έχω δει στο YouTube που άλλοι με τα τηλεσκόπια τους βλέπουν νεφελωματα κλπ. Εγώ για να δω κάτι τέτοιο πρέπει να τα σκάσω χοντρά ε?
  13. Ναι! κεντραρω και μετα (δοκιμασα) με το bralow εστιαζω .Μονο στο φεγγαρι κατάφερα να δω αλλα φαινόταν θολό (έκανε focus τέρμα προς τα μέσα και οχι προς τα έξω .)
  14. Δυστυχώς είναι το POWERSEEKER! Με το barlow δεν μπορώ να δω τίποτα.. Ότι βλέπω ως τώρα με το 20mm μόνο του. Είμαι πολύ χαρούμενος.. Είδα τον Κρόνο, ξεκαθαρισα το δακτύλιο!! :)
  15. Γεια σας ! Απο μικρός ειχα καψούρα με την παρατήρηση του ουρανού αλλά πoτε δεν πήρα την απόφαση να αγοράσω κάποιο τηλεσκόπιο μεχρι σήμερα. Σήμερα προεβει στην αγορα του ταπεινου celestron 70 az ( μεταχειρισμενο ). Έχει 2 eyespiece's(20mm & 4mm) και ενα bralow x3 . Τα eyespiece's και το barlow τι μου προσφέρουν ? Αργότερα θα μπορώ το υπάρχον να το αναβαθμίσω και με άλλα eyespiece's η θα αναγκαστώ να αγοράσω κάποιο άλλο τηλεσκόπιο ? Επόμενες ερωτήσεις θα εχω στην συνέχεια !! :)
  16. μία ακόμα ερώτηση !! ποια η διαφορά εκτός στην τιμή βέβαια από το DOBSONIAN 8 PYREΧ και DOBSONIAN 10 ?
  17. ok στο έστειλα.. παιδιά σίγουρα σας κούρασα με την ασχετοσύνη μου..σας ευχαριστω !!μεσ στην βδομάδα θα κάνω την παραγγελία , και θα σας στείλω εντυπώσεις !! σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και και την διάθεση να με βοηθήσετε !!
  18. και δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει χωρίς 3ποδο ? επίσης δεν θα υπάρχει κίνδυνος κραδασμών κτλπ ?
  19. απο ότι βλέπω δεν είναι μαζί με τρίποδο η κάνω λάθος ?!! το 2ρο που μου έδειξε ο φίλος Βοώτης από ότι είδα είναι 500+ και αν είναι χωρίς 3ποδο κτλπ θα μ βγει πολύ παραπάνω .. Στο 1ο χρειάζεται να αγοράσω τπτ καλούδια για καλύτερη παρατήρηση ?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης