Jump to content

xloubis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της xloubis Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Κοίτα στις μαύρες τρύπες υφίστανται φυσικοί νόμοι που όμως ψάχνουμε να ανακαλύψουμε(κβαντική βαρύτητα).Οι εξισώσεις πεδίου Einstein είναι και αυτές συμμετρικές ως προς τον χρόνο κάτι που υποδηλώνει την ισχύ της αρχής αυτής(αν μελετήσεις ποτέ γενική θεωρία θα το δεις).Μέχρι τώρα πάντος δεν έχω υπ'όψιν μου κάποιο πείραμα που να αναίρει πλήρως,κ όχι φαινομενικά,αυτή την αρχή κ αν υπάρξει κατι τέτοιο θα αναθεωρήσουμε βασικές αντιληψεις για τον Κόσμο.
  2. xloubis

    S.O.S πρωτάρης!!!

    Όντως το skywatcher τo 8" είναι αρκετά καλό κ διάβασα πάρα πολύ θετικά σχόλια για την αγορά του σαν πρώτο τηλεσκόπιο!Planetman όταν λες οτι τα προσοφθάλμια του δεν αξίζουν είναι τελείως μαπα?τι προτείνεις να αγοράσω για να κάνω την παρατήρηση όσο το δυνατόν καλύτερη με το skywatcher? Όλο κ κάπου θα βρω να το βάλω να μην το επηρεάζουν τα φώτα..Για αρχή το 8" ή το 10"?κ ποια η διαφορά στην τιμή τους αν γνωρίζει κάποιος?
  3. xloubis

    S.O.S πρωτάρης!!!

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Κατερίνα!Το απο πού θα παρατηρώ είναι ένα πρόβλημα που με βασανίζει διότι μένω Αθήνα..Τα μέρη που μπόρώ να φυλάξω εκεί το τηλεσκόπιο ειναι¨Πορτο ράφτη, Διόνυσος, και το χώριό μου έξω απο την Καλαμάτα που εχει απίστευτο ουρανό αλλα απέχει 3 ώρες απο Αθήνα κ δεν θα πηγαίνω συχνά γιαυτό το απορρίπτω..Τώρα οσον αφορά την αστροφωτογράφηση θα με ενδιέφερε σε περίπτωση που η μικρή φωτορύπανση που εχει το Πόρτο ράφτη(γιατι μαλλον εκεί θα πάει) δεν χαλάει τις φωτογραφίες.Γιαυτό ζητάω απο κάποιον που ξέρει να μου πει αν θα μπορώ να βγάζω φωτογραφίες κάτω από αυτες τις συνθήκες. Σκέφτομαι για το LightBridge Dobson 8" της Meade για αρχή,τι λες?
  4. xloubis

    S.O.S πρωτάρης!!!

    Καλησπέρα σε όλους σας! Είμαι πρωτάρης στο θέμα των τηλεσκοπίων και μπορώ να διαθέσω μέχρι 500ευρώ για τηλεσκόπιο!Κύριο ενδιαφέρον είναι να παρατηρήσω το πλανητικό μας σύστημα κ γαλαξίες-νεφελώματα(αν γίνεται με αυτά τα χρήματα)!Όποιος έχει λοιπόν τη καλοσύνη να μου προτείνει καποιο καλο τηλεσκόπιο σε αυτή τη τιμή κ από που να το αγοράσω(κάνω αγορες κ μέσω ιντερνετ). Ευχαριστώ εκ τών προτέρων!
  5. Συμφωνώ μαζί σου milia.Το αν ο χρόνος εχει τελικά βέλος είναι ενα αναπάντητο μεχρι στιγμης ερώτημα,αλλά έχουμε στοιχεία που μας δείχνουν ότι πιθανώς υπάρχει βέλος.Ένα απο αυτά είναι κ η υπογραφή του milia: δS>0 Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο σχετικά με το φιλοσοφικό αυτό ερώτημα είναι το: ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ , PETER COVENEY και ROGER HIGHFIELD εκδ.Κάτοπτρο
  6. Για πληροφορίες σχετικα με την αποστολή http://pluto.jhuapl.edu/
  7. Προσωπικά πιστεύω πως τα μαθηματικά δεν μπορούν να είναι ανεξάρτητα της σκέψης μας αφου,οπως κ εσύ είπες κ συμφωνώ απόλυτα,δεν είναι τπτ άλλο απο ένα νοητικό κατασκεύασμα προκειμένου να μας βοηθήσει να περιγράψουμε τον κόσμο μας.Τώρα εάν οι μαθηματικές συναρτήσεις, κ τα μαθηματικα γενικότερα, στην μορφή που τις ξέρουμε ειναι υπαρκτές ή όχι σε αυτό δυστυχώς ο άνθρωπος δεν θα ειναι ποτέ σε θέση να απαντήσει.Αν είναι δλδ κομμάτι του φορμαλισμού που χρησιμοποίησε ο Θεος για να δημιουργήσει τον κόσμο μας.Και δεν θα μπορέσει ποτέ να απαντήσει σε κάτι τέτοιο γιατί είναι αποδεδειγμένο πως δεν μπορούμε να φθάσουμε το επίπεδο πολυπλοκότητας του Δημιουργού μας σε πεπερασμένο χρονικό διάστημα. Πάντως αν γίνει κάτι αντίθετο θα ήθελα πολύ να μαθώ αν τελικά χρησιμοποιούσαμε μερικές αράδες απο τον κώδικα που έγραψε ο Δημιουργός μας.
  8. Βεβαίως!Η απόσταση που έχει διανύσει το αστέρι πάνω στο διάγραμμα H-R πιστεύω θα μας βοηθούσε στον υπολογισμό της τροχιάς αφού ο χρόνος παραμονής ενός άστρου στην κύρια ακολουθία καθορίζει την ηλικία του και άρα είναι βασικό να το γνωρίζουμε. Απο την άλλη,όπως είπα κ προηγουμένως,βασική παράμετρος που καθορίζει την τροχιά του άστρου είναι το σύστημα αναφοράς με βάση το οποίο θα τη μετρήσεις.Αν υποθέσουμε πως το συστημα αναφοράς μας είναι η Γη,τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε την ταχύτητα με την οποία απομακρύνεται(ή πλησιάζει) ακτινικα από εμάς ο γαλαξίας(στον οποίο ανήκει το άστρο που μελετάμε). Αν καταλαβαίνω καλά σε ενδιαφέρει η γνώση μιας τέτοιας τροχιας για να μπορείς να προβλέψεις τυχόν συγκρούσεις με άλλα αστρα,ή γενικά φαινομενα που εμείς απλα τα παρατηρούμε κ δεν είμαστε σε θέση να τα προβλέπουμε.Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως θα πρέπει να να είχαμε "εξωγήινη" τεχνολογια,υπολογιστες που θα μπορούσαν να επεξεργάζονται τροχιες από δισεκατομύρια τρισεκατομμυρίων διαστημικά σώματα που πρώτα εμείς θα είχαμε παρατηρήσει!Τέλοσπάντων σε θεωρητικο επίπεδο είναι ένα πολύ ενδιαφέρων πρόβλημα που επιδέχεται λύση.Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
  9. Πολύ καλό μπορώ να πω το άρθρο του Winger και πράγματι θέλει εκτεταμένη συζήτηση το θέμα αυτό!Το γιατί τα μαθηματικά "εξηγούν" τόσο καλά τον κόσμο ,ή καλύτερα εφαρμόζονται για την περιγραφή του,είναι μια πιο πολύ ρητορική ερώτηση παρα ερώτηση που περιμένει απάντηση.Είναι σαν να ρωτάμε γιατί η γλώσσα μας μπορεί και εφαρμόζεται για την επικοινωνία μας. Τα μαθηματικά προέκυψαν από την ανάγκη μας να εξηγήσουμε τα φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας,έτσι είναι άκρως συνδεδεμένα με αυτά και γιαυτό τα καταφέρνουν αρκετα καλα!Ακόμα για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω ότι τα μαθηματικά είναι πραγματικά δεν εννοω οτι δεν υπόκεινται σε αυτά η μιγαδική ανάλυση,αλλα καταφέρνουν κ εφαρμόζονται αρκετά καλα για την ερμηνεία του πραγματικού κόσμου μας.Αυτά είναι μια προσωπική μου άποψη γιαυτό το θέμα.
  10. Η γνώμη μου πάνω σε αυτό το ερώτημα είναι πως γίνεται να υπολογίσουμε κάτι τέτοιο γνωρίζοντας το σύστημα αναφοράς με βάση το οποίο θα μετρήσουμε την τροχιά(μήκος),την ηλικια του άστρου καθώς κ μια πληθώρα άλλων παραμέτρων(μάζα άστρου,διάμετρος,ταχύτητα,μέγεθος γαλαξία στον οποίο ανηκει κ.α).Αλλά κ πάλι θα είναι προσεγγιστικός ο υπολογισμός αφού η προσομίωση που θα γίνει δεν θα είναι άκρως αντιπροσωπευτική της πραγματικότητας.
  11. Η προσωπική μου άποψη για το τι είναι χρόνος περιορίζεται στα παρακάτω. Καταρχάς ο χρόνος πιστεύω ότι είναι γέννημα του χώρου,αφού η αλλαγή θέσης ήταν η αιτία εισαγωγής του χρόνου σαν μεταβλητή.Τώρα για την φύση αυτού του μεγέθους πιστευω πως ίσως να είναι διανυσματικο(δηλαδη πως υπάρχει φορά του χρόνου).
  12. Αν τα μαθηματικά δεν ήταν πραγματικά δεν θα περιέγραφαν τον πραγματικό κόσμο που ζούμε..
  13. Πιστεύω πως η αρχη διατήρησης έχει καθολική ισχύ λόγω του ότι ειναι απόρεια της ομογένειας του χρόνου και της συμμετρίας των συστημάτων ως προς αυτόν('ενα πείραμα που θα γίνει σήμερα δεν θα είχε διαφορετικα αποτελέσματα αν το εκτελούσαμε αύριο).
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης