Jump to content

cris28

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από cris28

  1. γιατί βιάζονται τόσο πολύ για το τέλος του κόσμου και δεν χαίρονται για την τωρινή ζωή τους; Αν και εγω δεν ανησυχώ. Οι ελληνες θα δωσουν την απάντησή τους. Θα τον τραβήξουμε σε dvd και όταν το ανακοινώσουμε στο Μάκη θα πάει να αυτοκτονήσει μόνος του ο αστεροειδής.
  2. Ποιος είναι αυτός ο ξεφτίλας (να μην πω τιποτα χειροτερο) που πάει και βγάζει 2 διαφορετικά βίντεο με 2 διαφορετικές απόψεις;
  3. Η παιδεία υπάρχει για να δίνει τις βάσεις σε ένα άτομο αλλά και την δυνατότητα να ενημέρωνετε ψάχνωντας και ρωτώντας. Αλλοίμονο αν όλοι οι άνθρωποι βασιζόντουσαν στο τι μαθαίναμε στο σχολείο. ΥΓ: Το σχολείο ΔΕΝ πρέπει να γίνετε εργαλείο προπαγάνδας ή παραπληροφόρησης. Ενας σωστός καθηγητής πρέπει να ενημερώνει ότι καθημερινά γίνονται αλλαγές σε διάφορα πράγματα στον κόσμο, πόσο ακόμη και στο ίδιο το Σύμπαν.
  4. cris28

    Τηλεσκόπια στο Lidl

    Παιδιά ότι έχω αγοράσει από το παζάρι του lidl ήταν πολύ καλό. Όχι βέβαια τηλεσκόπιο αλλά το θέμα δεν είναι από που το παίρνεις αλλά τι παίρνεις. Άσε που δίνει 5 χρόνια εγγύηση. Μα την αγορά σου την μελετάς από πριν. Εγώ δεν περιμένω να με βοηθείσει η ταμίας του Lidl. Αν μπορείς να διαθέσεις χρήμα και χρόνο για να μάθεις για την αστρονομία μπορείς να το ψάχνεις επί μέρες ολόκληρες στο ιντερνετ και να πας σε ένα μαγαζί αποκλειστικά για αυτά. Αν όμως η ανάγκη σου για αυτήν την αγορά είναι περιστασιακή, μπορεί να περάσει κι ένας μήνας χωρίς να το πιάσεις καθόλου, μπορείς να το ψάξεις για λίγο, να δεις τα χαρακτηριστικά αν σε ικανοποιούν και πας και το παίρνεις αν γουστάρεις. Μην ξεχνάς πως αν το βαρεθείς και θες να "αναβαθμστείς", να γίνεις ποιο "επαγγελματίας" (επιτρεψτε μου να το πω έτσι, για αυτό και τα εισαγωγικά) μπορείς να πας και να αγοράσεις ένα καλύτερο με μεγαλυτερο κόστος και βάζοντάς στο και σε δόσεις απο το μαγαζί. Και το τηλεσκόπιο της λιντλ το κρατάς για τα ταξίδια σου, ή για τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις.
  5. cris28

    Τηλεσκόπια στο Lidl

    Μα το σουπερ-μαρκετ αυτό είναι. Η υπερ-αγορά. Μπορείς να βρείς τα πάντα εκεί. Το Πράκτικερ δεν είναι ένα είδος σουπερ-μάρκετ, κι όμως μπορείς να βρείς μέχρι και μηχανάκια κι ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Στα σουπερ-μαρκετ έχει και αλλαντικά. Τα αλλαντικά μπορείς να τα πάρεις και απο ένα κρεοπωλείο. Μπορείς να αγοράσεις κατεψυγμένα ψάρια. Ψάρια θα βρείς και στο ψαρά. Η διαφορά είναι ότι ο ψαράς δηλώνει μόνο ψαράς, ο κρεοπώλης μόνο κρεοπώλης. Ενώ ο σουπερ-μαρκετζής απλώς έμπορος.
  6. cris28

    Τηλεσκόπια στο Lidl

    Δυστυχώς φίλε μου από ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα, η φωτογραφική μηχανή είναι πάντα ποιο τυχερή από τα μάτια μας. Αυτό που κολάει; Και που δεν κολλάει! Στην τυχερή φωτογραφική μηχανή!
  7. cris28

    Τηλεσκόπια στο Lidl

    Δηλαδή η φωτογραφική μηχανή θα είναι ποιό τυχερή από το μάτι μου? Μακάκαααα, που είσαι μακάκαααα!!!
  8. cris28

    Τηλεσκόπια στο Lidl

    Τόσα χρόνια βγάζουν αυτό το τηλεσκόπιο σε πολλές χώρες κι αν κάνετε μια αναζήτηση δεν θα βρείτε παράπονα για αυτά. Αλλωστε όταν ένα προϊόν δεν εχει παράπονα απο καταναλωτές που το αγόρασαν δεν πάει να πει ότι μπορουμε να το αποκαλέσουμε και "παιδικό".
  9. cris28

    Ερώτηση για "φτηνά" APO

    O καθενας εχει την ευθυνη των πραξεων του. Αν καποιος αποφασισει να ξεκινησει αυτη την ενασχοληση, ειναι δικια του ευθυνη το να ψαξει με τι πραγματευεται το χομπυ, αν αυτο του ταιριαζει και με το ρισκο του να αποφασισει ποσα χρηματα ειναι διατεθημενος να δωσει για να αγορασει καποιον εξοπλισμο. Τωρα αν καποιος που αποφασιζει να ασχοληθει με την αστροπαρατηρηση, κανει μια ερωτηση του τυπου τι πρωτο τηλεσκοπιο να αγορασω και βασιζεται αποκλειστικα και μονο σε οτι του πουν,χωρις να κανει προσωπικη ερευνα,και μετα παει και αγοραζει οτι του πουν, τι να πω...ετσι δεν γινεται δουλεια. Αλλα και ετσι να ειναι, αυτοι που του ειπαν τι τηλεσκοπιο να αγορασει απαντησαν ακριβως σε οτι ερωτηθηκαν, βαση της προσωπικης τους πειρας, δινοντας κατα την γνωμη του καθενος την καλυτερη δυνατη λυση. Το λογικότερο είναι προτείνεις 3-4 τηλεσκόπια και καποιο σάιτ για να διαβάσει και να μάθει 2-3 πραγματακια πριν ξεκινήσει. Έτσι δεν είναι; Οχι στην ερώτηση "Εχω Χ χρήματα. Τι τηλεσκόπιο να πάρω", η απαντηση είναι "πάρε αυτό". Δεν είναι παράλογο; Ο άλλος θέλει να μάθει όχι να μπερδευτεί περισσότερο. Πάντως πρέπει να επισημάνω ότι προτείνουν κάποιοι να πάρουν όσοι θέλουν να ασχοληθούν και το βιβλίο Nightwatch, αν δεν απατώμαι. Είναι μια παρα πολύ καλή κίνηση εκ μέρους τους και τους συγχαίρω.
  10. cris28

    Ερώτηση για "φτηνά" APO

    ""Ενα 80mm ED που θα στοιχίσει 800 ευρώ μαζί με μία GP που θα στοιχίσει άλλα τόσα εχει πολύ μικρότερη φωτοσυλλεκτική ικανότητα και είναι κάπως δύσχρηστο (χειρισμός βάσης, παρατήρηση στο ζενίθ), σε σχέση με ένα 8" dob που θα στοιχίσει 300 ευρώ. Οσο για φορητότητα ένα lightbridge είναι πολύ portable. Φιλικά, angelos""" Αυτό εννοώ. Και δεν κατηγορώ κανέναν, παρατηρηση κάνω για να διορθωθεί από τους απανταχου κράχτες. Ειναι προτιμότερο να προτείνετε κάτι φτηνό και καλό παρά να παρακινείτε τον κόσμο να δείνει περισσότερα απο το μπάτζετ του. Αν ο άλλος έχει ελάχιστο ποσόν τα 300 να του το προτείνετε, μάλιστα, και να του δώσετε και τον σύνδεσμο για να πάει να το κλεισει. Αλλά να τον ρωτάτε πρωτα αν γνωρίζει το σύμπαν. Μην είναι ασχετος. Αλλωστε αν κάποιος θέλει να πάρει ενα τηλεσκόπιο μπορούμε όλοι πολύ απλά να τον πάμε και σε ένα που κοστίζει 2000 ευρώ. Θα χει να τα δώσει όμως; Εγω αν είχα 2000 θα περνα ενα καλο ποδήλατο ή μηχανακι. Δεν θα τα δινα για ενα τηλεσκόπιο όταν στο κατω κατω τις γραφής δεν εχω ασχοληθεί καθόλου με ενα τέτοιο χόμπυ-εργασία!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης