Jump to content

ioannischris

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της ioannischris Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. ioannischris

    Χρήσιμες μικροπατέντες...

    Ωραίο το remote! Πάντως και το original δεν είναι πολύ ακριβό. Το συγκεκριμένο με βύσμα 2.5mm ταιριάζει στη "μικρή" σειρά δηλ. Canon 300D-400D. Στις μεγαλύτερες μηχανές δηλ Canon 10D-40D η καλή μας Canon έχει αλλάξει το βύσμα στο σώμα της μηχανής με το Ν3 το οποίο δεν υπάρχει στο εμπόριο. Επιπλέον τα τηλεχείρηστηρια είναι πανάκριβα καθώς τα έχουν φορτώσει με ένα σωρό ηλεκτρονικά και δεν έχουν βγάλει ένα απλό φθηνό μοντέλο. Το πρόβλημα λύνεται, με λίγη καλή διάθεση, ως εξής: 1.φτιάχνεις το remote που περιέγραψε ο φίλος παραπάνω ή αγοράζεις και το original 2.5mm που είναι σχετικά φθηνό 2.φτιάχνεις ενα adaptor με τρια pin που να μπαίνουν στo Ν3 ( οι τρεις επαφές είναι πάντα ίδιες ground-focus-shutter). Εγώ έβαλα απλώς 3 πιν σε τρία καλώδια και "έφτιαξα" ένα βύσμα αποτελούμενο από 2-3 στρώσεις θερμοσυστελλόμενων. 3.Λίγη προσοχή όταν το βάζουμε στο σώμα ώστε να συνδέσουμε το ground στο ground και... τα ευρουλάκια μας επέζησαν σήμερα για να θυσιαστούν κάπου αλλού!
  2. Δεν ξερω φιλε babgia παντως τωρα που ξερω και που είναι βρήκα τον Κρόνο σε 5 λεπτάκια πριν λίγο... και είμαι και στο κέντρο της Γλυφάδας τώρα που έχει τρελά φώτα γύρω γύρω... Υπομονή και θα τα καταφέρεις, αφού έκανες το βήμα και το αγόρασες το τηλεσκόπιο είσαι πλέον και ηθικά υποχρεωμένος να το αναγκάσεις να βγάλει τα λεφτά του!
  3. Ευχαριστούμε πολύ! Ένα καλό συμμάζεμα πάντα χρειάζεται!
  4. ioannischris

    Manfrotto 190B

    Κι αυτά είναι για την κεφαλή. Dimensions (WxDxH) 10 cm Weight 0.6 kg Tripod Head Type Pan Max Supported Weight 5 kg Να σου πω την αλήθεια τα 5Kg μου φαίνονται λίγο υπερβολικά για αυτήν την κεφαλή. Θα την συνιστούσα μόνο για ελαφριά SLR με ελαφρύ φακό. Σε κάθε περίπτωση μία ball head είναι απείρως πιο εύχρηστη.
  5. ioannischris

    Manfrotto 190B

    Βρηκα τα ακριβή χαρακτηριστικά του αν σε ενδιαφέρουν ακόμα: Folded length = 52cm Lowest height = 31cm Highest height = 139cm Weight = 1.72kg Max loading = 5kg Εγώ έχω το 190ΧPROB αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιες ακριβώς είναι οι διαφορές τους!
  6. Me geia to ergaleio! Έχω και εγώ την ίδια και είναι όντως πολύ καλή και υπάρχει σαφέστατη διαφορά από την μικρότερη σειρά (δηλαδή 350D, 400D κτλ). Πάντως, αν δεν έχεις ήδη, είναι μάλλον αδικία για αυτό το σώμα να μην το συνδυάσεις και με καλούς φακούς όπως τον Canon 24-70L f/2.8 και τον Canon 70-200L f/2.8 (IS). Ειδικά ο δεύτερος είναι πολύ χρήσιμος. Α και αν θέλεις να την παίρνεις και σε εκδρομές πάνω από 5-6 μέρες χρειάζεσαι οπωσδήποτε αρκετά μεγαλύτερη κάρτα καθώς είναι μεγάλες οι φωτογραφίες σε RAW. Καλές φωτογραφήσεις!
  7. Δεν είναι δυνατόν!! Υποψιάζομαι σοβαρά ότι το σύμπαν συνωμοτεί να με κάνει ... αστρονόμο! Έβγαλα το καινούργιο τηλεσκόπιο στο μπαλκόνι και ενώ δεν έχω ξαναπιάσει τηλεσκόπιο στα χέρια μου και δεν έχω σετάρει τίποτα εκτός από τον ερευνητή, λέω ... ας δω ένα αστέρι στην τύχη να δω αν φαίνεται τίποτα... και βλέπω ένα τεράστιο φωτεινό πλανήτη με δαχτυλίδια! Δεν το πιστεύω ότι διάλεξα ένα αστέρι στην τύχη και ήταν το μόνο που θα αναγνώριζα!! Άντε τώρα να κοιμηθώ το βράδυ... στην ταράτσα θα την βγάλω!
  8. To καλό μας LIDL με βοήθησε και εμένα επιτέλους να αποκτήσω τηλεσκόπιο! Όπως και ο φίλος μας αγόρασα χτες το R-102 και περιμένω να το βγάλω στην ταράτσα! Δεν ξέρω αν το τηλεσκόπιο είναι πραγματικά καλό αλλά τουλάχιστον θεωρώ ότι είναι καλό για τα λεφτά του (€229) όταν η ονομαστική τιμή από την εταιρεία είναι €500. Ασχολούμαι και αρκετά με φωτογραφία, αλλά δεν είχα ποτέ δυνατότητα να συνδέσω τηλεσκόπιο. Ως καινούργιος θα μου επιτρέψετε και μια απορία που για τους περισσότερους από εδώ θα είναι απλοική: στο τηλεσκόπιο αυτο (που δεν έχει μοτέρ και άρα θα μένει ακίνητο την ώρα της φωτογράφισης) αξίζει τον κόπο να αγοράσω adaptor για να κουμπώσω την Canon EOS40d? Με άλλα λόγια οι φωτογραφίες ΑΠΑΙΤΟΥΝ τόσο μεγάλες εκθέσεις ακόμα και με υψηλά ISO (πχ1600) ώστε το μοτέρ να είναι απαραίτητο για να φωτογραφίζω κάτι και να μην φαίνεται κουνημένο? Καλώς σας βρήκα!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης