Jump to content

ΜΑΡΚΟΣ

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από ΜΑΡΚΟΣ

  1. το 'χω ξανα στηλει αλλα δεν ξερω γιατι δεν ερχεται , τα clamps θα ειναι οκ σε σωληνα με διαμετρο 101mm ?
  2. ΜΑΡΚΟΣ

    EQMOD για ΗΕQ5/6

    το suncan το βαζω σε pc direct , το προβλημα ειναι οτι δεν βρησκει το port , σιγουρα ειναι προβλημα συμβατοτητας με τον adapter , ναι εχει drivers, πως μπορω να το λησω αυτο?
  3. ΜΑΡΚΟΣ

    EQMOD για ΗΕQ5/6

    εχω κανει ολα τα παραπανω το προβλημα μαλλον θα ειναι στον adapter οταν παταω find δεν βρησκει τιποτα και οταν κανω connect με το stellarium scpoe το παραθηρο του eqmod απλα αναβει για ενα δευτερολεπτα και κλεινει μονο του. αναγνωριζει κανεις το προβλημα?
  4. ΜΑΡΚΟΣ

    EQMOD για ΗΕQ5/6

    βασικα χρησιμοποιω ενα μετατροπεα απο usb σε rs-232 συνδεω με το καλωδιο που ηρθε με την βαση και το συνδεω στο synsan ( v.3.27 ) και μετα το synscan το συνδεω κανονικα πανω στην eq6 οπως παντα τι μπορει να παει λαθος? μαλλον αυτο ειναι το λαθος πως μπορω να το ελενξω?
  5. ΜΑΡΚΟΣ

    EQMOD για ΗΕQ5/6

    εγω συνδεω την βαση απευθειας με καλωδιο usb στο pc σε rs232 στην βαση. η βαση συνδεαιται κανονικα και το phd δειχνει την συνδεση αλλα τα μοτερ δεν περνουν commands και λεει οτι υπαρχει connect error: port not available στο eqmod στο mount position. τι κανω λαθος?
  6. ΜΑΡΚΟΣ

    Μικρο/Μεγαλες βελτιωσεις σε Eq6

    κοιτα και αυτο http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php?Cat=&Board=lxd55&Number=4010971&Forum=f41&Words=&Searchpage=0&Limit=25&Main=4010877&Search=true&where=bodysub&Name=61999&daterange=1&newerval=&newertype=w&olderval=&oldertype=&bodyprev=#Post4010971
  7. ΜΑΡΚΟΣ

    Μικρο/Μεγαλες βελτιωσεις σε Eq6

    πολυ ωραιο το θεμα και εμενα με ενδιαφερει πολυ, εχει δοκιμασει κανεις να αλλαξει τα stepper motors της EQ6 και να βαλει servos ? ( που εχυν πιο πολυ ακριβεια ) και ετσι ισως μειωθει το periodic error.
  8. τα δακτυλιδια μπορουν να βιδοσουν επανω πανω σε αυτο http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1512? ή αυτα πως βιδονουν επανω στο devotail?
  9. ok ευχαριστω θα δοκιμασω κατι τετοιο και βλεπουμε
  10. δεν δοκιμασα να κανω οδηγηση ακομα. αλλα μονο και μονο που εβαλα το διοπτρικο ειδα παρα πολυ ασταθεια. στηριξα το διοπτρικο με δακτυλιδια οδηγησιες.Πως μπορω να το στηριξω με δυο βιες? Υ.Γ. ευχαριστω για τις απαντησεις
  11. δοκιμασα να τα δεσω πανω στην eq6 με τα δακτυλιδια για το 8ιντζο , πηρα ενα πιο κοντο devotail και το εβαλα πανω στην μια βιδα για piggybacκ. προτινεις κατι αλλο γιατι ειμαι σιγουρος οτι αυτος ο τροπος δεν ειναι και ο καλυτερος
  12. Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες για οδήγηση με ξεχωριστό τηλεσκόπιο (αφού όταν βάζω το διοπτρικό σε piggyback δεν είναι καθόλου σταθερό) έτσι σκέφτηκα τον off-axis guider. Υποθετικά θα χρησιμοποιείται με 1200μμ εστιακή και 500μμ (στο διοπτρικό και στο νευτώνειο ). Έτσι θα ήθελα τις εμπειρίες σας απόψεις και πιο μοντέλο θα ήταν το καταλληλότερο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  13. οκ ευχαριτω, στην opt μου ειπαν οτι ειναι καλυτερα να το στυλω πισω στην lunt (δεν εχω κατι ακομα υποθετικα μιλαω )
  14. Χρειάζεται επεμβαση ιδικού για να κάνουνε ένα lunt/Coronado double stack ή μπορούμε και μόνοι μας να βάλουμε το δεύτερο φίλτρο?
  15. Έχω αγοράσει κάτι από εκεί και είναι αξιόπιστος εκείνος που το έχει (Simon) , ελέγχει οτιδήποτε πριν το στείλει
  16. υπαρχει και το http://www.widescreen-centre.co.uk/
  17. ΜΑΡΚΟΣ

    Μικρό διοπτρικό

    Δεν έχει χρησιμοποιήσει κανείς το WO ZenithStar 80mm II ED?
  18. Τι προτείνετε για ημι-αποχωματικο διοπτρικό 80mm(περίπου) .Σκεφτόμουνα το WO ZenithStar 80mm II ED, αξίζει? η το sw 80ed.
  19. Έχω διαβάσει αυτό το διαφημιστικό ( http://nightvisionastronomy.com/ ) για αυτόν το bino viewer ο οποίος ισχυρίζεται ότι «τριπλασιάζει» ,θεωρητικά , τι διάμετρο του τηλεσκοπίου , αυξάνει το contrast κτλ. Εσείς τι λετε, πιστεύετε ότι πραγματικά μπορεί να δώσει στα μάτια μας περισσότερες δυνατότητες ,να βλέπουμε αμυδρότερα και οξύτερα αντικείμενα ?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης