Jump to content

nen

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από nen

  1. Η μεγαλύτερη χαρά για τους οργανωτές είναι το χαμόγελο και η ευχαρίστηση των συμμετεχόντων στην εκδήλωση. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους μας βοήθησαν αλλά και όλους όσους ήρθαν που ακολουθούσαν τις οδηγίες μας έτσι ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι αυτό το τριήμερο.
  2. Αυτή είναι μια εξίσου καλή σελίδα για αγορά green laser pointer. http://www.megagreen.co.uk/index.asp
  3. Είναι όντως πάρα πολύ καλή!Δεν ήξερα ότι την παίζει και η τηλεόραση.Με μία μικρή αναζήτηση μπορείτε να την βρείτε είτε σε torrent είτε από rapidshare και να την κατεβάσετε.Έχει 4 seasons και μία ταινία μικρού μήκους που βγήκε το καλοκαίρι στην οποία λύνει πολλές απορίες που σου άφησαν τα επεισόδια.Στην ταινία δείχνει σκηνές από την μεριά των cylons και όχι των ανθρώπων. Ενδεικτικά δίνω τo παρακάτω link: από wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Battlestar_Galactica
  4. Μην γελάσετε αλλά το πρώτο έργο που είχε σχέση με διάστημα που μου άρεσε απίστευτα ήταν ο souperman Το space odyssey είναι η πιο φοβερή,απίστευτη,μοναδική ταινία που έχω δει ποτέ.Όπως και η συνέχειά της.To ET επίσης μου άρεσε πολύ που το είχα δει μικρούλα.Τώρα τελευταία από άλλες ταινίες που έχω δει απίστευτα καλές και πολύ πετυχημένες ήταν το avatar και το battle for Terra.Από σειρές το battlestar gallactika ήταν πολύ καλό. Το πρώτο βιβλίο αστρονομίας που διάβασα ήταν το Χρονικό του χρόνου όταν ήμουν δευτέρα γυμνασίου και μου κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθώ με την αστρονομία-αστροφυσική.Τα μαύρες τρύπες και στρεβλώσεις του χρόνου του Kip S. Thorne επίσης φοβερά.
  5. Ε εδώ, το ευαγγέλιο του Φαρμακόπουλου μας άφησε να δούμε 6,50 λεπτά ολικότητας!!!τι να κάνει μια μερική έκλειψη μπροστά σε αυτό!! Μπράβο Αντώνη!
  6. Πες μου οτι αυτό το βίντεο το τράβηξες στον ζωολογικό με τα πάντα! Πανέμορφο το μέρος πάντως.Αν έχεις τα χρήματα αξίζει να πας χωρίς δεύτερη σκέψη για την έκλειψη.
  7. nen

    Καλή χρονιά

    Καλή Χρονιά σε όλους με πολλές χαρές και επιτυχίες σε όλους τους τομείς!!
  8. nen

    Μερική έκλειψη Σελήνης 31/12

    Από Μεσολόγγι αν και υπήρχαν λίγα περαστικά μικρά συννεφάκια κατάφερα να την δω μιά χαρά! Μπορεί να μην ήταν ολική αλλά δεν έχασε την ομορφιά της η σελήνη.Ήταν και πανσέληνος έτσι κι αλλιώς!
  9. Είχα διαβάσει ένα σχετικό άρθρο στο περιοδικό science πριν αρκετό καιρό.Έλεγε όμως αν θυμάμαι ότι θα συγκρουστεί το 2036 και όχι το 2029.. Πάντως το να πετάξουμε πυρηνικά πάνω στον αστροειδή σε περίπτωση που υπάρχει είναι πολύ επικίνδυνο..Τα κομμάτια του μπορεί να εκτιναχτούν σε οποιαδήποτε διεύθυνση χτυπώντας σε άλλους αστεροειδής και δημιουργώντας έτσι μία αλυσιδωτή αντίδραση συγκρούσεων, δημιουργώντας περισσότερες πιθανότητες να έρθουν κι άλλοι αστεροειδής σε πορεία σύγκρουσης με την γη ή έστω θραύσματα του ίδιου.. Τώρα αν όντως ισχύουν αυτά που λένε αν ζούμε το 2036 ελπίζω να βρούμε ένα τρόπο μέχρι τότε να αποφύγουμε τον έστω και μικρής πιθανότητας κίνδυνο. http:// http://www.scienceillustrated.gr/index.php?op=Magazine&todo=showarticle&aid=1667
  10. Τιιι εμένα δεν θα με πάρετε????? Ευγενία εδώ Ελπίζω και η Μαχούλα να καταφέρει να κάνει κάποια στιγμή την διαδρομή!
  11. Δημήτρη μπράβο!!!Σε ζηλεύω!!!!!Πολύ επικίνδυνο να το κάνεις μόνος σου,αλλά φοβερή εμπειρία!!!(και εγώ το ίδιο θα έκανα!! )έπρεπε να το πεις να έρθουμε και εμείς από δίπλα!!Και οι φωτογραφίες πολύ καλές!!!!
  12. Σε ευχαριστούμε πολύ Παναγιώτη!Ελπίζω να πάμε πολύ καλά την επόμενη διετία!
  13. Γειά σου, Μπορείς μήπως να μου πεις πόσο καιρό το έχεις?
  14. nen

    Σεληνη σημερα..

    Αξιοσημείωτη είναι η δήλωση που έκανε σήμερα δημοσιογράφος στην ΝΕΤ , που μίλαγε για την αποστολή της ΝΑSA σε πρωινό δελτίο ειδήσεων: Ο δορυφόρος θα προσκρούσει στην επιφάνεια της σελήνης με την ταχυτητα των 9Km/h!Μιλάμε δηλαδή για ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός!!!!!! Μα είναι να μην τραβάς τα μαλλιά σου με αυτά που ακούς μετά??
  15. 2 λύσεις έχουμε ετσι που το βλέπω.. ή να δημιουργήσουμε το ελιξίριο της νεότητας(οι γιατροί και γενετιστές ερασυτέχνες αστρονόμοι ας πιάσουν δουλειά!) ή να δημιουργήσουμε μία χρονομηχανή μπας και παμε να δούμε και τις προηγούμενες εκλήψεις...(το πχ ήταν και καθαρότερος ο ουρανός από νέφος )(οι φυσικοί ας πιάσουν δουλειά εδώ με τις σκουληκότρυπες..) Το θέμα έχει ξεφύγει λιγάκι
  16. Λοιπόν μίας και είμαι από Μεσολόγγι θα χαρώ πολύ να δω την εκλειψη το 88...βέβαια ή θα έχω καταραχτη και δεν θα μπορώ να την δω επειδη θα ειμαι 100 χρονών,ή θα την δω από την Πάτρα αν σπουδάζω ακόμι... :P Μωρέ δεν έχω πρόβλημα με την ημερομηνία :shock αλλα με χαλάει που θα έιναι μόνο 2 λεπτά η ολικότητα..τι να το κανεις αν εχεισ δει 6,5 λεπτά στην Κίνα!!
  17. Τι έιναι λίγες ώρες πτήσεις ακόμα μετά την πτήση μας στην Κίνα??τίποτα.. Τα χρήματα είναι το θεματάκι..(στην χειρότερη περίπτωση πάμε για camping αντί να κλείσουμε σε ξενοδοχείο 5 αστέρων αυτήν την φορά ) Πραγματικά φτιάχνεις βιβλίο??
  18. Ορίστε μία ομαδική
  19. Παναγία μου!Δεν θα καταλάβεις πότε σου πήραν το βρακί σε αυτήν την παραλία!!!Ρε δεν αφήνετε να δουμε την εκλειψη και να αφήσουμε τα μπάνια στην Κίνα??
  20. Φυσικά και θα ανέβουμε όσοι εχουμε σκηνες!!!!!!!δεν χανονται τετοιες εμπειρίες κι ας κανει κατακλυσμο!!
  21. Φουλ θα είναι το πρόγραμμά μας από ότι φαίνεται!!!Τέλεια θα περάσουμε!Ελπίζω να μην το χαλάσει μόνο το κρύο... Λοιπόν θέλω να θέσω μία απορία!Τουαλέτες έχει στο καταφύγιο???και αν έχει έιναι μόνο για τουαλέτα ή και για να κανουμε και κανενα ντουσ??
  22. Φοβερή επιτυχία παιδιά το πάρτυ φέτος!!Μαζέψαμε πάρα πολυ κόσμο παρά κάποιοες δυσκολίες που αντιμετοπίσαμε στην αρχή!Και πάνω από όλα περάσαμε τέλεια!!Εύχομαι κάθε χρόνο τέτοιες επιτυχίες!!
  23. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε επιτυχώς.Το παρακολούθησε πολύ περισσότερος κόσμος από ότι είχαμε υπολογίσει,γεγονος που μας χαροποίησε ιδιαιτερα.Και οι τρεις ομιλίες άξιζαν και με το παραπάνω.Μπράβο άλλη μία φορά στα μέλη του Ωρίονα που οργανώσανε το event με τόση επιτυχία.Ελπίζω και πιστεύω ότι οι φίλοι τις αστρονομίας που ήρθαν να έμειναν ευχαριστιμένοι με τις 3 ομιλίες που έγιναν και να έφυγαν με παραπανω γνώσεις και λυμένες απορίες για την αστοπαρατήρηση και αστροφωτογραφια.
  24. Καλά ομώ το έβαλε να το φάνε το φιδι??Μωρέ σκύλο και πάπια και άλογο εντάξει έιναι!!Εγώ δεν ακουμπάω κανένα έντομο και τίποτα ωμό!!
  25. Ελπίζω να βρούμε καμία μπριζόλα να φάμε!!Ναι θα ερθω και εγώ!!Είμαι φυσικό Πάτρας πρώτο έτοσ και θα έρθω με τα παιδιά από τον ωρίονα!Ναι ξ΄έρω και εγω καποιες λεξεισ στα κινεζικα και θα καθησω να μάθω τίποτα παραπάνω μέχρι τον Ιούλιο!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης