Jump to content

seliniasmenos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με seliniasmenos

  • Γενέθλια 07/25/1962

του/της seliniasmenos Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. κοστακι sorry φίλε μου, η leica είναι όντως γερμανική. Συνέβη το αντίθετο από αυτό που είπα, δηλαδή η ανατολική Γερμανία τροφοδοτούσε τη Ρωσία και γι αυτό πίσω απο το καπάκι της μηχανής γράφει ρώσικα. Τα κρύσταλλα τα πέρνανε απ' τη Ρωσία.
  2. Η Leica Γερμανική; Από πότε προέκυψε αυτό; έχω μια compact φωτογραφική μηχανή leica στη ντουλάπα, του 1950 και είναι ρωικότατη φυσικά. Μήπως τις εξάγανε στην ανατολική Γερμανία και μετά την ένωση γίνανε Γερμανικές; Δεν γνωρίζω! Όσο για τις πλαστικούρες που κυκλοφορούν, υπάρχει κράμα πλέον που αντιγράφει πιστά το γυαλί ακόμα και στις επιστρώσεις. Η διαφορά με το γυαλί είναι στην ανθεκτικότητα και στη καθαρότητα που με το καιρό θολώνει, ενώ στο γυαλί δεν υφίσταται. Δύσκολα τα ξεχωρίζεις με τη πρώτη ματιά, αλλά αν πέσει πάνω διαλύτης όπως οινόπνευμα π.χ., τοτε προδίδεται. Επίσης προδίδεται και από τη τιμή. Δεν είναι τυχαίο ότι μπορείς να βρείς προσοφθάλμιο με 20 € και το ίδιο ικανό, με 500€. Τα πλαστικά ποτέ δεν αναφέρουν το υλικό τους, παρα μόνο τις επιστρώσεις, ενώ τα ακριβά γυάλινα αναφέρουν τη ποιότητα τους. Όπως και να έχει πάντως, αν τα προσέχουμε και τα πλαστικά κάνουν τη δουλειά τους επάξια.
  3. Το οινόπνευμα κάνει ζημιά μόνο στα πλαστικά και όχι στα κρύσταλλα. Παλιότερα οι φακοί ήταν από καθαρό κρύσταλλο και γι αυτό ήταν και πανάκριβοι. Με αυτό το τρόπο λοιπόν διαπίστωσες φίλε μου ότι ο φακός σου είναι πλαστικός. Όσο για τον φίλο που είπε "ούτε ρώσικος να ήταν" θα του απαντήσω ότι μακάρι να ήταν ρώσικος, γιατί οι ρώσοι φημίζονται για τους φακούς τους από πολύ παλιά και ίσως γνωρίζεις τους Leica που εξακολουθούν να είναι στα τοπ. Βέβαια η σημερινή πλαστική τεχνολογία μπορεί να εξομοιώθηκε με την κλασσική και κρυστάλινη, όμως το πλαστικό δεν πάυει να είναι πλαστικό. Θολώνει και χάνει τη διαύγειά του. Παρεπιπτόντως έχω ένα ζευγάρι κυάλια ρώσικα του 1910 που χρησιμοποιήθηκαν στον α' παγκόσμιο πόλεμο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ποιότητα του ειδώλου σήμερα που μιλάμε!
  4. Μήπως γνωρίζει κανείς πως αλλάζει η γλώσσα στο μενού του nexstar hand control από Γερμανικά σε Αγγλικά; Μου τα γράφει Γερμανικά και δεν καταλαβαίνω μία και δεν μπορώ να το ρυθμίσω. Άραγε υπάρχει και Ελληνικό μενού; Αν ξέρει κανείς ας με βοηθήσει γιατί το έχω 3 μέρες το εργαλείο και πάω να σκάσω.
  5. μετά από έρευνα αγοράς τηλεσκοπίου που να είναι ελαφρύ, αυτόματο, χωρίς ρυθμίσεις και σχετικά μικρό σε όγκο για ορειβατικές αποστολές, κατέληξα στο nexstar 102 slt. Τη πάτησα όμως στο θέμα της αστροφωτογράφισης. Τέλος πάντων, εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι το πήρα απο Γερμανία 398€ ενω στην Ελλάδα είχε 565€ και Αμερική γύρω στα 450$. Τα μεταφορικά ήταν στα 19€. Σημειώνω ότι η Γερμανία έχει τα φτηνότερα μεταφορικά και σε αρκετά sites αν η αγορά είναι πάνω από 300€, έρχεται δωρεάν. Ρίξτε μια ματιά εδώ http://www.teleskop-express.de/shop/
  6. Έχεις δίκιο, όπου κι αν έψαξα δεν βρήκα κάτι για το συγκεκριμένο. Απλά είπα μήπως κανείς έχει κάνει καμμιά πατέντα ή γνωρίζει κάτι που μου διαφεύγει.
  7. Δεν μπορούμε να διαφωνίσουμε στις καλαισθητικές αναζητήσεις της γυναικείας φύσης. Η γυναίκα μου μπορεί να ψάχνει μερόνυχτα για το φόρεμα που θα φορέσει σε μια ιδιαίτερη στιγμή, ενώ εγώ και με ένα ασιδέρωτο τζινάκι είμαι μια χαρά. Τι να λέμε τώρα! Σίγουρα ένα όμορφο τηλεσκόπιο είναι ένας παράγοντας που στους περισσότερούς μας, περνά απαρατήρητο. Όμως αυτό εμπεριέχει κινδύνους μόδας, δηλαδή, φανταστείτε τι θα γίνει αν βλέπουμε στα διαφημιστικά το τηλεσκόπιο που θα κυκλοφορίσει την άνοιξη με τις ροζ πεταλούδες και το ελεκτρικ προσοφθάλμιο.
  8. Καλησπέρα σας. Σήμερα απόκτησα ένα nexstar 102 slt. Είμαι νέος στο χώρο και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Υπάρχει τρόπος να μετατρέψω με καμμιά πατέντα ή με κάποιο προιόν που μου διαφεύγει, την αλταζιμουθιακή στήριξη που διαθέτει το παραπάνω τηλεσκόπιο σε ισημερινή, για να μπορώ να κάνω αστροφωτογράφιση για πολύ ώρα με καθαρό αποτέλεσμα; Κι αν ναι, το go to που διαθέτει μπορεί να προγραμματιστεί γι αυτό το σκοπό;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης