Jump to content

kleanthis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της kleanthis Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Αγαπητε φιλε Αstrovox, θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου, οτι μια ερευνα πριν απο οποιαδηποτε αγορα τις περισσοτερες φορες βοηθα.Ειδικοτερα οταν λαμβανονται υποψην οι παραμετροι που αναφερεις. Οπως θα ειδες κι εσυ στο site του Astroshop το συγκεκριμενο προιον δεν το βρηκα φθηνοτερο, αλλα πιο ''φορτωμενο''.Αρα η ''κοροιδια'' που αναφερω δεν εχει να κανει με τη τιμη. Οπως πολυ σωστα αναφερεις, πολλα πραγματα στην Ελλαδα κοστιζουν πιο ακριβα απο το εξωτερικο, κι εσυ - πολυ πιθανον - να εχεις πληρωσει κοροιδια χρηματα.Ειδικα οταν ξεκινας να ασχοληθεις με κατι καινουργιο και για το οποιο δεν εχεις γνωσεις, ουτε για τα προιοντα που υπαρχουν στην αγορα, ουτε για το ποιο ειναι το καταλληλο για την περιπτωση σου, ουτε και για το που πρεπει να ψαξεις για να ενημερωθεις.Αυτο συνεβει και σε μενα, οπως αναφερω σε δημοσιευση μου στις 15/8.Για την αγνοια μου δεν ευθυνεται κανεις. Τελικα για να αποκαταστησω τη ταξη, οι ανθρωποι απο το Πλανηταριο δεν με κοροιδεψαν.Μου φερθηκαν ακρως επαγγελματικα. Η λανθασμενη διατυπωση μου δεν ειχε στοχο να θιξει κανεναν. Η φραση που χρησιμοποιησα ''καποιοι να σταματησουν να κοροιδευουν το κοσμο'', ειχε να κανει με αυτο που ανεφερεις κι εσυ, - τη νοοτροπια του να πληρωνουμε τα παντα πιο ακριβα. - τη νοοτροπια να μας δινουν λιγοτερα σε σχεση με αυτα που δινουμε εμεις. Ισως γι αυτο ολο και πιο πολλοι κανουν τις αγορες τους απο το εξωτερικο.
  2. Τελικα οντως μαθαινουμε αφου πρωτα ομως την παθουμε ! Προσωπικα θα το σκεφτω παρα πολυ στο να επιλεξω παλι την εγχωρια αγορα, για να δωσω χρηματα για τα χομπυ μου. Ισως θα επρεπε στο site του AstroVox να δημιουργηθει μια σελιδα με συγκριτικες τιμες προιοντων απο διαφορα site, ξενα και ελληνικα, για να μπορουμε ολοι μας παλιοι και νεοι χομπιστες να εχουμε πιο ολοκληρωμενη εικονα για το τι ''παιζει'' στην αγορα.Με αυτον το τροπο, πολυ πιθανον, καποιοι να σταματησουν να κοροιδευουν τον κοσμο.
  3. Καλησπερα σε ολους ! Πριν απο μερικες εβδομαδες αγορασα απο το Πλανηταριο ενα Διοπτρικο Τηλεσκοπιο της Skywatcher 102/500 στη τιμη των 368 euro συν 22 euro τα εξοδα αποστολης.Συνολικα 390 euro. http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=717 Το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο μου προταθηκε απο τους ανθρωπους του Πλανηταριου ως καλυτερη λυση σε σχεση με ενα ζευγαρι κυαλια που ειχα ενδιαφερθει να αγορασω (Giant - στην ιδια τιμη που αγορασα το τηλεσκοπιο).Για να ειμαι δικαιος δεν το μετανοιωσα. Στην πορεια παρακολουθωντας τις πολυ ενδιαφερουσες συζυτησεις στα site του AstroVox και σκαλιζωντας το internet, ανακαλυψα το ιδιο τηλεσκοπιο στο site του Astroshop στη τιμη των 399 euro συν 23 euro εξοδα αποστολης.Συνολικα 422 euro. http://www.astroshop.de/en/skywatcher-telescope-ac-102-500-blackdiamond-az-s-goto/p,15563 Η διαφορα ειναι οτι το τηλεσκοπιο απο το Astroshop διατειθεται με στηριξη GoTo, και απ'οτι φανταζομαι η συγκεκριμενη στηριξη δεν κοστιζει μονο 32 euro, οση και η διαφορα τιμης των δυο εταιρειων. Επισης και ο ερευνητης ειναι καλυτερος και μαλλον πιο ακριβος, κατι που υπερκαλυπτει τη μικρη διαφορα στο κοστος. Τελικα δεν ξερω τι να υποθεσω ! πιαστηκα κοροιδο ;
  4. Φιλε Αγγελε, σ'ευχαριστω για τις πολυ συγκεκριμενες συμβουλες που μου εδωσες.Ειλικρινα σκοπευω να τις λαβω πολυ σοβαρα υποψιν για να αποφυγω και αλλο λαθος. Θα συμφωνησω μαζι σου, οτι ο ουρανος δεν προκειται να φυγει, αλλα οσο πιο πολυ τον κοιταω, τοσο πιο πολλα θελω να δω και σιγουρα δεν ειμαι ο μονος που το θελει αυτο. Μαλλον αυτο που πρεπει επειγοντως να βρω και να αγορασω ειναι ''υπομονη''. Σ'ευχαριστω και παλι.
  5. Φιλε Αστρομανιακε, σ'ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου οι οποιες μου διελυσαν τις οποιες αμφιβολιες μου ειχαν δημιουργηθει σχετικα με την αγορα που εκανα.Επειδη θα κατεβω στην Αθηνα για επαγγελματικους λογους, σκοπευω να επισκευθω το Πλανηταριο για να κανω καποιες αγορες.Μια απο αυτες θα ειναι σιγουρα και το συγκεκριμενο βιβλιο που μου προτεινες γιατι και απο αυτα που διαβασα καταλαβα οτι προκειται για τον καλυτερο και πληρεστερο οδηγο του συμπαντος που κυκλοφορει.Επισης σκοπευω να προμηθευτω και ενα προσοφθαλμιο για να βελτιωσω τις μεγενθυσεις.Μου προταθηκε το SkyWatcher σειρα Plossl 6mm.Aξιζει τον κοπο, η' να δω κατι ακριβοτερο και ισως πιο ποιοτικο ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !
  6. Σ'ευχαριστω παρα πολυ για την ανταποκριση σου στις αποριες μου. Ηδη εχω αρχισει να ''σκαλιζω'' το ΑstroVox και εχω βρει πολυ ενδιαφεροντα πραγματα. Σιγα - σιγα πιστευω να αρχισω να βγαζω ακρη!
  7. Καλημερα ! χρονια πολλα σε οσες γιορταζουν και σε οσους εχουν οικεια προσωπα που γιορταζουν, να τους χαιρονται ! Ειμαι καινουργιος (και ασχετος) στο χωρο της παρατηρησης του ουρανου και ως νεος ηδη εκανα το πρωτο μου λαθος.Πρωτα πηρα εξοπλισμο και μετα ανακαλυψα το site του AstroVox και αρχισα να ενημερωνομαι.ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑ ! Ξεκινησα να αγορασω ενα καλο ζευγαρι κυαλια (λογω της καταπληκτικης θεας που εχω απο το μπαλκονι του σπιτιου μου και του σκοτεινου ουρανου) και κατεληξα με ενα Διοπτρικο Τηλεσκοπιο Skywatcher 102/500 AZ3 με δυο προσοφθαλμια 10mm και 25mm.Επισης προμηθευτηκα και ενα Barlow Televue 2X (ολα προτεινομενα και αγορασμενα απο το Πλανηταριο). Μακαρι να ηξερα τι βλεπω μεσα απο τον Barlow! Θελω να προσεγγισω οσο γινεται περισσοτερο της δυνατοτητες μεγενθυσης του τηλεσκοπιου μου και δεν ξερω με ποιον τροπο να το κανω! ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης