Jump to content

sonik_5

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από sonik_5

  1. sonik_5

    Barlow Celestron Ultima 2x (SOLD)

    Κώστα έφτασε σε άριστη κατάσταση. Περιμένω και μια ξαστεριά τώρα για να τον δοκιμάσω. Σ' ευχαριστώ.
  2. Βασικά μάλλον εγώ είμαι ο υπαίτιος. Αγόρασα τηλεσκόπιο στις 12 Γενάρη. Μέχρι τότε είχε ξαστεριές και από τότε πήρε την κάτω βόλτα ο καιρός. Έχω τρελλαθεί στις ταβανοπαρατηρήσεις.
  3. Δεν ήξερα οτι οι γρήγορες κινήσεις ειναι καλύτερες. Θα το δοκιμάσω. Με τον Δια βασικά με ενοχλούσε το δυνατό φως και τον είδα καλύτερα με το καπάκι πάνω μικραίνοντας τη διάμετρο.
  4. Johnny Who σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ξέχασα στο πρώτο μήνυμα να αναφέρω ότι κάνοντας το τεστ με έναν αστέρα τα οπτικά του τηλεσκοπίου μου εμφανίζονται ευθυγραμμισμένα. Έχω ακριβώς την εικόνα που θα έπρεπε να έχω σύμφωνα με τις φωτογραφίες. Όσο για την κίνηση το πρόβλημά μου είναι μόνο στο αζιμούθιο. Εκεί έχω το κενό.
  5. Φίλες και φίλοι astrovoxιτες καλησπέρα σας. Εδώ και τέσσερις μέρες, και έχοντας ακολουθήσει όσα βήματα του 10λογου του astrovox μπορούσα, είμαι κάτοχος ενος 8" dob της skywatcher. Δυστυχώς ο καιρός μου επέτρεψε να δω μόνο το Σάββατο, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να βλαστημάω τα σύννεφα κάθε μέρα από τότε Πρώτη παρατήρηση λοιπόν, μέσα από τη Λάρισα από την ταράτσα μου, με Δία και τους δορυφόρους του (η Ιω πάνω από την Ευρώπη σαν να μου κάναν ένα δώρο υποδοχής), Μ42 και Κάστορα για ολίγη από διπλούς. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι εντυπωσιάστηκα. Το ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Η άμεση αίσθηση της κίνησης της Γης. Τι άλλο να πω. Αλλά παράλληλα μου γεννήθηκαν και οι πρώτες απορίες. 1. Με τον 25mm προσοφθάλμιο και παρατηρώντας τον Δία εστίαζα πολύ εύκολα. Βάζοντας τον 10mm είχα μεγάλο πρόβλημα να εστιάσω. Αυτό οφείλεται στην μικρότερη εστιακή απόσταση του φακού, στο κακό seeing (λόγω και της έντονης παρουσίας αιθαλομίχλης) ή απλά στην απειρία μου; 2. Αφού είδα τους πρώτους στόχους που είχα θέσει εδώ και καιρό και με τον Μ31 χαμηλά στον ορίζοντα συνειδητοποίησα την ανάγκη σχεδιασμού της παρατήρησης αλλά και ενός telrad. Ο telrad θα λυθεί άμεσα αλλά θα ήθελα κάποιες συμβουλές σχετικά με τον σχεδιασμό μιας βραδυάς. 3. Τέλος μια ερώτηση προς τους φίλους ντομπσονάδες. Στην οριζόντια κίνηση όταν έχω πολύ σφιγμένη την βίδα η κίνηση είναι δύσκολη. Αλλά όταν την χαλαρώνω ο πάνω δίσκος μετακινείται μπρος - πίσω σε σχέση με τον κάτω όταν ξεκινάω να το στρέψω, δημιουργόντας ένα κενό στην αρχή της κίνησης. Αυτό διορθώνεται με κάποιο τρόπο ή απλά έτσι είναι; Ελπίζω να μη σας κούρασα.
  6. +1 Στην ήδη πολυπληθή ομάδα, και φρέσκος φρέσκος μάλιστα, σημερινός. Πρώτη παρατήρηση, από το μπαλκόνι του σπιτιού (δεν μπορώ για παραέξω σήμερα ελπίζω αύριο να βοηθήσει ο καιρός), με Δία(με τον οποίο ευθυγράμμισα τον ερευνητή οπότε τι κατάφερα θα δείξει...), λιγο από Πλειάδες και περιμένω να ανέβει ο Ωρίωνας πιο ψηλά για μια προσπάθεια για το νεφέλωμα.
  7. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει την ιστορία με τα significant digits;
  8. Παιδιά έχει κανείς λεξικό επιστημονικής ορολογίας (για φυσική και αστρονομία δηλαδή) που να μπορούσε να μοιραστεί ή κάποιο σχετικό site; Γιατί εκεί στους όρους τα χάνω λίγο.
  9. Απ' ότι είδα δεν έχει αναφερθεί. Είναι η εκπομπή COSMOS με τον Carl Sagan με ελληνικούς υπότιτλους. [/url]
  10. Παιδιά έχετε κι εσείς πρόβλημα με το συγχρονισμό ήχου και εικόνας; Σ' εμένα έχει μεγάλη διαφορά και είναι δύσκολη η παρακολούθηση.
  11. Παιδιά καλημέρα κι από μένα. Γράφτηκα κι εγώ στο μάθημα και ελπίζω, λόγω δουλειάς, να καταφέρω να το παρακολουθήσω σωστά και όπως πρέπει. Λίγες ώρες μείνανε.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης