Jump to content

liakjim

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από liakjim

  1. Εκτός αν όλο το κοσμολογικό μας μοντέλο είναι λάθος, οπότε η σκοτεινή ύλη και ενέργεια που μπαίνουν ως παράγοντες για να βγουν οι εξισώσεις, είναι ανύπαρκτα... Έχει ξανα συμβεί.
  2. liakjim

    Κοσμολογία

    Η σύγκρουση απελευθέρωσε ενέργεια που αντιστοιχεί σε 3 φορές τη μάζα του Ήλιου (η ενέργεια και η μάζα είναι ισοδύναμες στη Σχετικότητα) και εξαπλώθηκε στο Διάστημα από τα βαρυτικά κύματα. Η ενέργεια αυτή είναι μεγαλύτερη από ό,τι εκπέμπουν στον ίδιο χρόνο όλα τα άστρα του ορατού Σύμπαντος μαζί. «Είναι μακράν η πιο ισχυρή έκρηξη που έχει καταγράψει ο άνθρωπος μετά τη Μεγάλη Έκρηξη» Είναι σωστό αυτό? 3 μάζες Ήλιου δεν μου φαίνεται ικανό. Δλδ τί γίνεται σε εκρήξεις αντικειμένων πολύ μεγαλύτερων?
  3. liakjim

    Σελήνη 19/9/2013

    Τρισδιαστατη. Πολύ όμορφη.
  4. Παρένθεση : Όταν είπα για την ερμηνεία είναι μια , εννοώ ως προς αυτά που διαβάζουμε . Όσο για αυτό που ρωτάς , προϋποθέτει γνώσεις κβαντομηχανικής. Έχει να κάνει με αποστασεις/θερμοκρασίες κάτω/πάνω απο το σημείο plank. Δεν ξέρω να σου απαντήσω ακριβώς. Μοντέλο http://www.astro.ucla.edu/~wright/BBhistory.html Πριν ? http://www.astro.ucla.edu/~wright/cosmology_faq.html#BBB Περί απείρου http://www.astro.ucla.edu/~wright/infpoint.html Το μοντέλο μέχρι τώρα δουλέυει πάντως . Δεν ξέρω τι θα ανακαλύψουμε στο μέλλον , αλλά μέχρι τώρα είναι το "καθιερωμένο".
  5. Δεν είναι υποθέσεις. Είναι επαλήθευση του θεωρητικού μοντέλου , με τις παρατηρήσεις. Δεν έχει αποδειχθεί αλλα μέχρι τώρα αυτό το εξηγεί καλύτερα από όλα . Δεν χρειάζεται να έρθουμε σε αντιπαράθεση (για να είμαι ειλικρινής δεν έχω τις γνώσεις να το κάνω/θεωρώ ότι απλά έχω ξύσει την επφάνεια). Δεν έχει νοήμα έτσι κ αλλιώς μιας κ η βιβλιογραφία είναι διαθέσιμη σε όλους. Η ερμηνία αυτών είναι μόνο μία. Η σωστή. Καλή ανάγνωση. Όσο για το Bing Bang , τα στοιχεία είναι αυτά : http://www.astro.ucla.edu/~wright/cosmology_faq.html#BBevidence Βρες κάτι να τα καταρρίψει...
  6. Το το ειναι "σκοτεινή" μάζα κ το τι είναι "σκοτεινή" ενέργεια τα εξηγεί στο video που παρέθεσα. Τα μέχρι τώρα δεδομένα αυτά δείχνουν. Λογικό να μη σου κάθονται καλά (αλλά μετά τι να πεις για την κβαντομηχανική...). Αν έχεις κάποια άλλη θεωρία, η οποία να συμβαδίζει περισσότερο με τις παρατηρήσεις με χαρά να την ακούσω (και να προσπαθήσω να την κρίνω).
  7. Όλα αυτά που ψάχνετε , τα έχουν ήδη ψάξει κ απαντήσει άτομα πολύ πιο ικανά από εμάς. Δείτε πρώτα αυτό το καταπληκτικό μάθημα (αξίζει πραγματικά) κ μετά διαβάστε κ λίγο από εδώ http://www.astro.ucla.edu/~wright/cosmolog.htm Ρεζουμέ : το σύμπαν μας , προήλθε από το τίποτα (το οποίο δεν είναι ακριβώς τίποτα) κ είναι επίπεδο με μηδενική συνολική ενέργεια . Αν δεν ήταν έτσι , εμείς δεν θα είμασταν εδώ να το παρατηρούμε . Ο υπέροχος Lawrence Krauss τα εξηγεί πολύ όμορφα.
  8. liakjim

    Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

    Ουαου. Ειναι σαν να βγαινει απο την οθονη.
  9. Σε άριστη κατάσταση, έχει λειτουργησει ελαχιστες φορες . Τα οπτικά του λειτουργούν άψογα και ο λόγος πώλησης είναι οτι παω για αγορα μεγαλύτερου τηλεσκοπίου. Πανεύκολο στην χρήση και στην μεταφορά και υπάρχουν και οι οδηγίες λειτουργίας στα ελληνικά. Το δίνω μαζί με τα κουτιά του και με θήκη μεταφοράς του τρίποδα. Στο πακετο συμπεριλαμβανονται τα προσοφθάλμια series 4000 meade super plossl 15mm, 26mm και meade barlow x2. Δωρο ο ανταπτορας 64 T για DSLR (με δαχτυλιδι για Olympus) Τηλ επικοινωνίας : 6943483336 Δημήτρης Edit: Δωθηκε. Ευχαριστω για την φιλοξενια
  10. liakjim

    ISS και ένα εκπληκτικό timelapse

    Αστραπες/κεραυνοι.
  11. Ευχαριστω Δεν εχω πειραξει τιποτα. Απλα ειχε χαμηλη νεφωση και με τον ηλιο απο κατω , βγηκαν αυτα τα υπεροχα χρωματα!!!
  12. liakjim

    ISS 24 26 28 Ιουνίου

    Τι στο καλο? Απο τις 2100 , εβλεπα δυτικα - νοτιοδυτικα και τιποτα. Η αφροδιτη πεντακαθαρα αλλα τον ISS δεν τον ειδα...τυφλος ειμαι?
  13. liakjim

    ISS 24 26 28 Ιουνίου

    Περασε? Δεν τον ειδα...
  14. Το ξερω οτι η φωτογραφια ειναι αθλια, αλλα ειναι η ΠΡΩΤΗ μου προσπαθεια και ειμαι πολυ χαρουμενος για αυτο. Ημουν κ λιγο ατυχος γιατι πανω που αρχιζα να πειραματιζομουν με ρυθμισεις , μου τελειωσε η μπαταρια . Παρολα αυτα οριστε η καλυτερη απο τις περιπου 20 φωτογραφιες που προλαβα να τραβηξω (εξοπλισμος Meade ETX-125 + Olympus E-420) :
  15. liakjim

    Ηρθε ηρθε...το τερατακι

    Καλα αφησες το ETX (ευτυχως για μενα ) για αυτο το "μικρουλι" ???? Μεγεια Γιωργο και καλες εξερευνησεις!!!
  16. Καλησπερα . εχει πωληθει το τηλεσκοπιο?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης