Jump to content

bellatrix

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    723
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από bellatrix

  1. Μέσω της δράσης Κάλλιπος

    https://repository.kallipos.gr/handle/11419/2593

     

    υπάρχει διαθέσιμο το βιβλίο των

    Κλεομένη Τσιγγάνη - Χάρη Βάρβογλη

    Πλανητικά συστήματα

    https://repository.kallipos.gr/pdfviewer/web/viewer.html?file=/bitstream/11419/2593/4/palnitika_sistimata_tsiganis-%ce%9a%ce%9f%ce%a5.pdf

     

    για κάθε ενδιαφερόμενο.

     

    Τι λες τώρα; Και το έψαχνα! Σε ευχαριστώ!! :D

  2. Δεν ξέρω αυτό δεν μου φαίνεται τόσο πρόβλημα, όσο οι ταχύτητες που φθάνουν εκεί οι άνεμοι..!

     

    Γενικά θέλει καλή οργάνωση για να πάει κάποιος εκεί λόγω συνθηκών. Μπράβο που το καταφέρατε και κάνατε και τόσο καλή δουλειά :D

  3. Πώς ανεβάσατε τέτοιο θηρίο στο κατσικοδρομο του σκινακα; :P

     

    Ιδίως τον χειμώνα θα είναι αρκετό ζόρι! Έχει απίστευτο ουρανό ακόμη και με τα φώτα του Ηρακλείου.

     

    Καλή συνέχεια! :cheesy:

  4. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή μια τέτοια παρατήρηση μιας και γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για τις μαύρες τρύπες! Δηλαδή τα ανοιχτά σμήνη να έχουν τέτοια δομή (χαλαρές βαρυτικές δυνάμεις ) λόγω αυτού;

     

    Interesting... :-k

  5. Ναι αλλά δεν απαντάτε στο ερώτημα μου. Όπως και να έχει κάτι τέτοιο θα έσπαγε την συνοχή του σμήνους ακόμη και εκκεντρες να ήταν οι τροχιές κάτι το οποίο δεν έχουμε παρατηρήσει!
  6. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα παραμορφωνόταν το αστρικό σμήνος; Και πάλι αέριο να μην υπήρχε, μια μαύρη τρύπα κοντά σε αστρικό σμήνος θα απορροφούσε ύλη από τους αστέρες δημιουργώντας πάλι δίσκο προσαύξησης.. Και πάλι αν υποθέσουμε ότι δεν είναι τόσο κοντά, θα επηρέαζε αρκετά το σμήνος. Πολλοί αστέρες θα αποκτούσαν τέτοιες ταχύτητες που θα έφευγαν τελείως από το σμήνος. Ακόμη και η συνοχή του σμήνους θα άλλαζε..Η δομές όμως αυτών είναι αρκετά σταθερές και καλά συνδεδεμένες βαρυτικά, οπότε αμφισβητώ λίγο την υπόθεση..

     

    Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά οι παρατηρήσεις θα δείξουν!

     

    Υ.Γ. Συνεχίζετε να μην βάζετε πηγές στα άρθρα..

  7. Πρέπει να διευκρινήσεις για τι ακριβώς θες το τηλεσκόπιο..Για παρατήρηση; Για αστροφωτογράφηση; Πόσα διαθέτεις συνολικά για να αγοράσεις;

     

    Πιστεύω ότι μπορεί να βρεις καλύτερες επιλογές όχι ότι είναι κακό αυτό...Και σίγουρα θα πρέπει να το ψάξεις και να είσαι ενημερωμένος, μην βρεθεί το δόλιο το τηλεσκόπιο στην αποθήκη να σκονίζεται :P

  8. Καλησπέρα!

     

    Το περιοδικό "ΟΥΡΑΝΟΣ" είναι ένα πάρα πολύ καλό περιοδικό αστρονομίας που αξίζει να το έχει κάποιος. Επίσης, εντελώς δωρέαν, είναι και το περιοδικό του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ που το εκδίδουμε κάθε 4 μήνες περίπου, δωρεάν στην Θεσσαλονίκη! Μπορείς να βρεις τα τεύχη ηλεκτρονικά: http://phenomenon.physics.auth.gr/

     

    Θυμάμαι παλιά έβρισκα τεύχη, από κέντρα ξένου τύπου, αλλά λόγω κρίσης τα περισσότερα έκλεισαν. Γιατί να μπεις σε αυτό τον κόπο αφού μπορείς να τα διαβάσεις ηλεκτρονικά;

  9. Όσοι θα βρίσκονται θεσσαλονικη:

     

    Τ

    ην Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 18:30 θα μιλήσει στο ΚΕΔΕΑ (Αμφιθέατρο Ι στο κόκκινο κτίριο της επιτροπής ερευνών του ΑΠΘ) ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Tuebingen και του Georgia Institute of Technology κ. Κώστας Κόκκοτας με θέμα "ΒΑΡΥΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ".

     

    Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την επίτευξη της πρώτης άμεσης ανίχνευσης βαρυτικών κυμάτων από την πειραματική διάταξη Advanced LIGO, επιβεβαιώνοντας μια πρόβλεψη του Albert Einstein που έγινε ακριβώς 100 χρόνια πριν. Το ιστορικό αυτό επίτευγμα μας εισάγει πλέον στην εποχή της Αστρονομίας Βαρυτικών Κυμάτων.

     

    Ο κ. Κόκκοτας κατέχει την Έδρα “Θεωρητικής Αστροφυσικής” στο Πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν της Γερμανίας, ενώ μέχρι πρόσφατα υπήρξε καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ με αντικείμενο τη «Θεωρία Σχετικότητας». Από το 2010 είναι Adjunct Professor και στο Georgia Institute of Technology των ΗΠΑ. Έως πρόσφατα υπήρξε εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της International Society on General Relativity and Gravitation καθώς και πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την εφαρμογή της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας στη μελέτη της δυναμικής των αστέρων νετρονίων και των μελανών οπών αλλά και με τις διαδικασίες παραγωγής και ανίχνευσης βαρυτικών κυμάτων. Διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος στον τομέα της «Θεωρίας Βαρυτικών Κυμάτων» στο ευρωπαϊκό δίκτυου ILIAS καθώς και αναπληρωτής υπεύθυνος του γερμανικού δικτύου «Πηγές Βαρυτικών Κυμάτων».

     

    www.physics.auth.gr

     

    :cheesy:

  10. ΟΚ αλλα ξεχνα τις μαυρες τρυπες. Δεν ειναι οι μαυρες τρυπες τα μονα αντικειμενα που εκπέμπουν βαρυικα κυματα. Κ η Γη καθως περιφερεται γυρω απο τον ηλιο εκπέμπει απλα χαμηλης ισχυος. Το θεμα ειναι αν ομαλα, μη επιταχυνομενα συστηματα μαζας εκπέμπουν? (Σε αντιστοιχία με τα μη επιταχυνομενα φορτιο στον ΗΜ)

     

    Λοιπόν, το βαρυτικά κύμα "κουβαλά πάνω του" ενέργεια, ορμή και στροφορμή. Αυτό σημαίνει ότι για να έχεις διατήρηση αυτών θα έχεις παραγωγή βαρυτικών κυμάτων όταν δύο σώματα κινούνται ελλεπτικά (ή κυκλικά) γύρω από ένα κέντρο μάζας. Οπότε κατά συνέπεια όταν θα έχεις ένα σύστημα μάζας που κινείται ομαλά, χωρίς επιτάχυνση, η διατήρηση της στροφορμής δεν θα υφίσταται. Άρα δεν θα έχεις παραγωγή βαρυτικών κυμάτων!

  11. Παρακολούθησα ένα βίντεο από το Perimeter Institute και τελικά:

    1)Μέτρησαν 1 event τον Σεπτέμβρη του 2015

    2)Τελικά προτείνουν ότι gravitational waves μπορούμε να έχουμε και σε αστέρες νετρονίων αν και στο paper έγραφε πως δεν είναι πιθανό σενάριο (στην συγκεκριμένη συχνότητα (?))

    3)Μπορεί να γίνει ανίχνευση της σκοτεινής ύλης με βάση τα βαρυτικά κύματα

     

    Αυτά! Συγνώμη για τις παραλείψεις στα προηγούμενα πόστ ή τυχόν λάθος. Τώρα ψάχνω και εγώ το θέμα! :D

  12. Ακριβώς όπως τους έγραψα:

     

    -Σταμάτιος Κριμιζής- Ήταν χρόνια στην ΝΑΣΑ και τώρα βρίσκεται στην ακαδημία αθήνων. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες σημαντικές διαστημικές αποστολές εκ των οποίων ήταν και τα Voyager.

     

    -Ιωάννης Δαγκλής- Ήταν στο αστεροσκοπείο Αθηνών, με αντικείμενο την διαστημική φυσική. Νομίζω είναι καθηγητής τώρα στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

     

    -Κλεομένης Τσιγάνης- Καθηγητής στο ΑΠΘ. Ασχολείται κύριως με την δυναμική και εξέλιξη πλανητικών συστημάτων! Έχει δοθεί στο όνομα του και αστεροειδής! :cheesy:

     

    Βασικά και οι 3 εξαιρετικοί είναι! Από εσάς εξαρτάται!

  13. Αφού πρόκειται για το TEDx! :D Όχι απλά αν είναι ατομική η προσπάθεια είναι λίγο δύσκολο από θέμα οργάνωσης!

     

    Μου έρχεται ο κ. Κριμιζης στο μυαλό και ο κ. Δαγκλής!

    Επίσης ο κ. Κλεομένης Τσιγάνης από το ΑΠΘ που ασχολείται με την πλανητική εξερεύνηση!

     

     

    Υ.Γ. Έσεις είχατε καλέσει την κ. Παυλίδου πέρυσι στο ΤEDx; :D

     

    Καλή Επιτυχία!! :cheesy:

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης