Jump to content

papaioannoug

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με papaioannoug

  • Γενέθλια 10/16/1981

του/της papaioannoug Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Τελικά όλα μα όλα θα πάνε αναγκαστικά πίσω.... οι αγορές εννοώ... Αν δεν σε πάει τελικά... Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις κ την βοήθεια (ιδιαίτερα τα παιδιά που μου έστειλαν pm).... Ελπίζω να ξεμπερδέψω γρήγορα κ να γίνω ενεργό μέλος της παρέας... Ως τότε μόνο διάβασμα κ πάλι διάβασμα...
  2. Χόρχε ακούει ενστάσεις..... Εκτός από C11 κ NEQ6 που τα έχω κλείσει... Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική διαφορά ανάμεσα σε ED80 κ OfficinaStellare, αλλά το !@#$!#@%νο το ερωτεύτηκα μόλις το είδα!!!!!!
  3. Τελικά η αγορά θα επισπευθεί..... Λογικά μέχρι το τέλος της βδομάδας θα γίνουν οι αγορές. Κατέληξα μετά από πολύ μπλα μπλα στα εξής: 1. Celestron C11-A XLT (CGE) 2. SkyWatcher NEQ6 SYΝSCAN 45 PRO 3. SkyWatcher BKED 80 Black Diamond ή Officina Stellare HIPER APO 80 (αυτό θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή) 4. Celestron POWER TANK 17 Τα ερωτήματα που παραμένουν είναι: 1. Προσοφθάλμια 2. Ερευνητικό 3. Σύστημα οδήγησης (LVI ή κάτι άλλο) 4. Φίλτρα Υ.Γ.: Ελπίζω κάποιος Αθηναίος εδώ μέσα, αν χρειαστώ βοήθεια στο στήσιμο (μην κάνω κ καμιά ζημιά), να έρθει για βοήθεια. Θα κεράσω σούβλακους ή πίτσιους μετα μπύριους....
  4. papaioannoug

    Για τολμηρούς!!!

    Παίζει κάτι ανάλογο και για καμια Sony A200?????? Γιατί με βλέπω χλωμο να αλλάζω DSLR ή να πάω σε κάποια καλή CCD..... Τουλάχιστον για τώρα.
  5. papaioannoug

    Αγορα απο Αμερικη

    Ο λογαριασμός μου στο PAYPAL έχει φτάσει τα 35.000€...... Οπότε μάλλον έχω δοκιμάσει αγορές απ' έξω. Κενές συμβουλές θα έδινα αν ρωτούσε τι σκόπιο να πάρει (θέμα που δεν κατέχω - ακόμα τουλάχιστον). Όταν ρωτάει κάποιος, τότε κάποιος άλλος πρέπει να απαντήσει. Δεν του επιβάλλω την γνώμη μου, απλά του την παραθέτω. Τώρα αν κάποιος έχει δει πως συμπεριφέρονται στο τελωνείο του Ε.Βενιζέλος, τότε θα καταλάβει γιατί λέω όχι σε ένα τόσο ευαίσθητο προϊόν. Αν του το φέρουν μέσω FedEx - UPS - DHL κλπ, τότε ναι μεν αξίζει σαν μεταφορά, αλλά θα του βγει μια ή άλλη με τα μεταφορικά. Και λοιπόν σε ρωτάω, αν του έρθει σπασμένο και ο πωλητής δεν δεχθεί υπαιτιότητα, τότε τι θα κάνει????
  6. papaioannoug

    Αγορα απο Αμερικη

    Μην το πάρεις απ' έξω..... Κ τελωνείο κ ρίσκο ζημιάς...
  7. Δλδ αποκλείεται να μπουν όλα πάνω στην NEQ6 (C11 ή HD9.25 + ED80 + 70/500 + LVI + DSLR)????
  8. Για να μη μπερδευτώ κ μπερδεύω κ σας.... Το C11 θα είναι μόνο για παρατήρηση Το ED80 για φωτογράφηση και το 70/500 μαζί με LVI θα οδηγούν για αστροφωτό το ED80 Σωστά τα λέω????? Σίγουρα θα μπει μια πλάκα πάνω στην NEQ6, απλά δεν ξέρω αν χωράνε όλα πάνω σ'αυτή. Απ' ότι είδα το C11 είναι λίγο Σχορτσιανίτης.... ΥΓ. Πάλι μπερδεύτηκα... C11 ή EdgeHD 9.25?????
  9. Μετά από πολύ έρευνα έχουμε κ λέμε: 1) SkyWatcher - Οδηγητικό Τηλεσκόπιο 70mm (F500mm) 2) Celestron C11-A XLT (CGE) 3) SkyWatcher BKED 80 Black Diamond 4) SkyWatcher NEQ6 SYΝSCAN 45 PRO 5) LVI-SMART ΚΑΜΕΡΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ 6) Celestron POWER TANK 17, 12V-17Ah Τι άλλο θα χρειαστώ από προσοφθάλμια, φακούς, φίλτρα, μειωτές Εστιακού λόγου, διορθωτές, αντάπτορες κλπ κλπ....?????????????? Απλά να θυμίσω πως έχω κ μια DSLR SONY A200W... (ξέρω δεν κάνει αλλά για αρχή μια χαρά θα είναι... πιο μετά βλέπουμε - μάλλον για CCD.. )
  10. Λοιπόν...... Καλημέρα.... Το Σάββατο πέρασα κάποιες ώρες στο Πλανητάριο Θεσ/κης. Ο Παναγιώτης κ ένας άλλος κύριος (δεν θυμάμαι όνομα - ξεναγός στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης νομίζω) με έβαλαν κάτω και ...... ήθελαν να με αποτρέψουν για αρχή από την αστροφωτό.... Μ' άρεσε αυτό γιατί άλλος πωλητής θα ήθελε να πουλήσει και να βγάλει λεφτά... Ο Πάνος όχι.... Τέσπα. Μετά λοιπόν από πολλές ερωτήσεις και απαντήσεις στο μόνο που συμφωνούμε είναι στη βάση NEQ6 SYΝSCAN 45 PRO. Για σωλήνα μου πρότειναν 1) C 9 1/4-A XLT (CGE) Celestron ή τον 11 2) VMC200L Vixen 3) VC200L Vixen Αυτοί για αρχή κ για παρατήρηση..... Χωρίς να χρειάζεται στο μέλλον να αλλάξω κάτι γιατί είναι πολύ καλοί... Τώρα για φωτό μου είπαν για τον 80ED. Βέβαια εγώ κόλλησα Hiper APO 80....... Μου είπαν ότι για οδηγητικό δεν χρειάζεται αν πάρω 2 σκόπια, γιατί θα χρησιμοποιώ εναλλάξ το καταδιοπτρικό ή το διαπτρικό. Βέβαια το κεφάλι μου έγινε καζάνι στο μισάωρο..... Τελικά έφυγα με 3 βιβλία (Nightwatch- Backyard astronomer - Monthly sky guide) ΥΓ: Τελικά βλέπω τα 3500 να γίνονται 5500 με 6000 για πλάκα!!!!!
  11. Κι εγώ, αλλά με την μηχανή... :Ρ έτσι όπως καπνίζω κ που περπατάω ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ!!!!! Θα χαρώ πολύ να σε δω το Σάββατο.. Θα είμαι μαζί με την κοπέλα μου.. Τώρα για την ώρα δεν ξέρω, λογικά μετά τις 10:30. Αν κάτσεις ώρα κ δεις ένα πολύ ωραίο άντρα μαζί με μια κοπελιά,........., έεεεε τότε εγώ θα είμαι!!!!!
  12. Εγώ θέληση έχω...... το R1 δεν ξέρω αν έχει....
  13. Πλάκα πλάκα το θέμα με την μηχανή είναι σοβαρό...... αλλά τελικά δεν σκέφτηκα..... Μεταφορά εξοπλισμού????? Πωωωωωωωωωωωωω πάλι θα δανίζομαι το μίκρα του παππού!!!!!!!
  14. Κι όμως Δημήτρη είναι η πρώτη μου μηχανή... Με αυτή πήγαινα στα μαθήματα... την αγόρασα 10/01/2006. Δίπλωμα για μηχανή έβγαλα στις 25/01/2006. Πιο πριν το τελευταίο δίκυκλο ήταν ποδήλατο μέχρι τα 16 μου. τέλος το off topic... Φίλε Κώστα κ κοπέλα έχω και εκεί τα σκάω... άσε ούτε ο Ωνάσης δεν με σώζει σε λέω..... Το Σάββατο θα πάω μια βόλτα από astronomy.gr να ρίξω μια ματιά κ να ρωτήξω διάφορα (κ να πάρω κ κανα βλιβλίο..... Το καλό (για σας) είναι πως αν τελικά το μετανιώσω θα τα σκοτώσω εδώ μέσα Ελπίζω όχι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.... Να κινείται το χρήμα βρε παιδί μου..... Λεφτά υπάρχουν , απλά τα έχουν άλλοι..... Το Σάββατο θα σας μεταφέρω κ τις εντυπώσεις μου από τις πρώτες οπτικές επαφές με τα σκόπια κλπ κλπ..... Ελπίζω να με κερδίσετε κ μην απογοητευτώ... Αλήθεια για αγορές μέσω νετ υπάρχει κάτι αξιόλογο κ φτηνό σε σχέση με Ελλάδα (που είμαστε φωτιά)???? Ευρώπη κυρίως γιατί τελευταία έχω γίνει ο καλύτερος πελάτης του τελωνείου...
  15. Φίλοι Δημήτρηδες καλημέρα και καλώς σας βρήκα Σαν νέος στο χώρο σας, είμαι ανηπόμονος και είανι αυτό που λέμε "Τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα"... Λάθος, το ξέρω.... Απλά μ'αρέσει να μαθαίνω από τα λάθη μου, με κάνει καλύτερο κ περισσότερο επίμονο πάνω σε οποιοδήποτε αντικείμενο.... Έτσι έμαθα κ προγραμματισμό κ photoshop κ γενικά οτιδήποτε πάνω σε υπολογιστές. Ξέρω ότι είναι ακριβό χόμπυ, όπως άλλωστε και η μηχανή την οποία παντρέυτηκα κ μου έχει στοιχίσει σε 5 χρόνια 35.000€. Όχι δεν είμαι πλούσιος, ούτε έχω λεφτά για πέταμα. Ιδ.Υπάλληλος είμαι με 1300€/μήνα. Απλά για να ξεφεύγω από καταστάσεις καθημερινότητας είπα να συνδυάσω ένα άλλο χόμπυ (φωτό) με ένα νέο χόμπυ (άστρα-σύμπαν-διάστημα). Ευχαριστώ τα παιδιά που προσπαθούν φιλότιμα να μου σώσουν λεφτά κ να με εκπαιδεύσουν. Απλά (ίσως και να είναι της στιγμής) όταν θέλω κάτι, απλά το κάνω (impossible is nothing). Οπότε αν είναι να ασχοληθώ με αυτό το χόμπυ, θα το κάνω ολοκληρωμένα. Και παρατήρηση και αστροφωτό μέχρι ταξίδι στο διάστημα (που λέει ο λόγος :Ρ). ΥΓ. Αν δείτε τι έχει μείνει στο δωμάτιο μου κ σκονίζεται, απλά θα πείτε "Ρε συ τούτος είναι χαζός!!!"
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης