Jump to content

stelios_STI

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    1517
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    8

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από stelios_STI

  1. Καλησπερα στην παρεα, για να μην ανοιγω νεο θεμα εχω κι εγω μια ερωτηση για λαπτοπ

    επειδη ημουν εκτος του σπορ για καμια 6 χρονια θα ηθελα να ρωτησω αν εχουν αλλαξει καπως τα πραγματα και μπορουμε τα αναγκαία προγράμματα που χρειαζόμαστε για σεταρισμα λήψη οδήγηση κτλ να τα κανουμε με MacBook ή ακομα ειναι αναγκαία τα windows?

  2. Καλησπέρα σας. Ως νέος αστροπαρατηρητής θα ήθελα κι εγώ να βρεθώ στην εκδήλωση, δεν είμαι όμως γραμμένος σε κάποιο σύλλογο. Είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο?

     

    Οχι φιλε, φερνεις την καλη σου διαθεση και οτι εξοπλισμο εχεις και απολαμβανεις το event :wink:

  3. Βλέπουν ότι είπαν κανας δυο ότι τους αρέσει σαν ιδέα, και μπήκαν να δημιουργήσουν αρνητισμό, και θα φέρουν κι άλλους να κάνουν το ίδιο.

     

    Ειναι πραγματικα πολυ ασχημο αυτο που λες και αυτοματα ριχνεις το επιπεδο σε ενα θεμα που θα μπορουσε να εξελιχτει πολυ ομορφα.

     

    Τωρα για project σιγουρα ειναι κατι ωραιο σαν ιδεα , αλλα θα συμφωνησω με τον Θαναση (homo) για μια ομαδα παρατηρητων με ηδη υπαρχων εξοπλισμο να γινει κατι. Οπως υπαρχουν καποιοι απο το φορουμ που συμμετεχουν σε ομαδες ευρεσης κομητων με 16" και ακομα και 11"(νομιζω). Ενα τετοιο project σιγουρα ειναι πιο εφικτο και ισως υλοποιησημο

    Keep dreaming!

  4. Πιστευετε δηλαδη οτι με καλα προσοφθαλμια θα δω παραπανω και καλυτερης ποιοτητας εικονας πραγματα αν και με εξι ιντσες;;

     

    Μην τις υποτιμας τις 6" εαν πας σε πραγματικα σκοτεινο ουρανο θα ξεχασεις οτι εχεις δει μεχρι σημερα! [-X

    Προσωπικα κι εγω με 6" ξεκινησα παρατηρηση και επειτα φωτογραφηση για αρκετα χρονια.

    Η γνωμη μου ειναι να περιμενεις μεχρι να βρεθεις με αλλους παρατηρητες να μπορεσεις να δεις μεσα απο μεγαλυτερες ιντσες και τοτε να κρινεις αν αξιζει να πουλησεις αυτο που εχεις.

     

    Υ.Γ. Η στηριξη σου σηκωνει 5 κιλα οποτε οριακα μπορεις να βαλεις επανω ενα C8....

  5. 2. Θα ήθελα να μείνω σε έγχρωμη , με το σκεπτικό οτι η πρόσβαση σε σκοτεινά μέρη είναι σπάνια και δύσκολη

     

    Εδω καπου εχεις μπερδευτει, ειδικα εαν δεν υπαρχει προσβαση σε σκοτεινο ουρανο η μονοχρωμη ειναι μονοδρομος μιας και μπορεις να παιξεις με narrowband. φυσικα τα εξοδα εκτοξευονται αλλα δεν γινονται ολα. Οσο για ccd vs cmos οπως λεει κ ο θανασης το μελλον ειναι cmos αλλα ισως οχι ακομα. Εγω θα ελεγα να παρεις τωρα μια ccd και για μια πενταετια εισαι κομπλε :wink:

  6. Η απάντηση του ήταν, ότι τώρα πια δεν αναγνωρίζει καμιά υποχρέωση του να καλύψει τα μεταφορικά , γιατί πέρασε πολύς καιρός και δεν εχε υποχρέωση μακρόχρονης συντήρησης:roll: . Επίσης μου πρότεινε να του στείλω με δικά μου έξοδα τη βάση του τηλεσκοπίου, για να κάνει αυτοψία ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ και τι θέμα φύλαξης (παραθέτω φωτογραφία του χώρου φύλαξης). Και αφού ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ (αυτός που έκανε όλη αυτή τη καλή δουλειά:lol: ) θα μου κάνει νέα προσφορά «επιδιόρθωσης» :shock:.

     

    Καλα μιλαμε για σοβαρη εταιρια! =D>

  7. Στέλιο, μόλις χθές διαπίστωσα οτι στο Capture μπορείς να φτιάξεις πλάνο λήψεων με ενδιάμεσους χρόνους και πόσα καρέ θές ή με συνολικό χρόνο έκθεσης π.χ. 2 ώρες 30 λεπτα και 40 δευτερόλεπτα. (διπλή λειτουργία)

    Απλά για να ορίσεις τον χρόνο του Bulb απο 1 εώς 30 λεπτά, το διαμορφώνεις απο διαφορετική καρτέλα σε σχέση με το set up του πλάνου και αυτό ήταν που με μπέρδευε όλο αυτό τον καιρό...

     

    Καθαρίσαμε απλά και όμορφα! :D

     

    Πολυ ωραια, δεν χρειαζεσαι τπτ αλλο!!! θα σου στειλω πμ καποια στιγμη να μου δωσεις τα φωτα σου γτ δεν το εχω πιασει καθολου :roll:

  8. τo μόνο που μένει είναι να συνεχίζω να χρησιμοποιώ το Capture που παρέχει η Olympus και όσο τραβήξει... :(

     

     

    οπως και να'χει εχεις ενα καταπληκτικο μηχανημα στα χερια σου και η γνωμη μου ειναι να μην σκεφτεις να την αλλαξεις απλα για μια canon....

    Στο προγραμμα της Olympus ,μιας και δεν το εχω δουλεψει καθολου, εκτος απο χρονους ληψης σου δινει την δυνατοτητα να ορισεις αριθμο ληψεων;;;;

  9.  

    Τώρα διάβαζα ότι, ενώ έχει USB θύρα, την έχει η Bresser απενεργοποιημένη!! ](*,)

    Επομένως δεν παίζει ASCOM, τουλάχιστον με αυτή την έκδοση

     

    δλδ εφοσον ειναι απενεργοποιημενη οτι version εχει το χειρηστιριο δεν αναβαθμιζεται....

    εγω θα ελεγα να δοκιμασεις να την συνδεσεις με το pc σου

  10. Το TS που εχεις στο λινκ κανει 440. Για το SW αν μιλας για το evostar κανει 625. υπαρχει και αυτο https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p8637_TS-Optics-PHOTOLINE-80-mm-f-7-FPL53-Apo---2-5--Focuser.html με γουμαρι εστιαστη και εφοσον εχει ιδια οπτικα με το sw το θεωρω καλυτερο συνολο.

    Σαν κατοχος του TS ed80 με fpl51 αλλα με 3" εστιαστη (μαλλον δεν το βγαζουν αλλο) να ξερεις οτι μηχανικα ειναι πολυ ποιοτικο αλλα επειδη το θεμα μας ειναι η φωτογραφια να ξες οτι οντως υπαρχουν θεματακια με μωβ αστρα. Αλλα απο την αλλη εχω δει και μωβ αστρα απο αρκετους φιλους με SW αλλα ισως εκει το προβλημα ειναι μικροτερο.

  11. Και γιατι δεν παιρνεις ενα pc stick με 150ε και δουλεψε το με remote desktop με καποιο ταμπλετ που ηδη εχεις ή παρε κατι οικονομικο εαν το θελεις μονο για τετοια χρηση, οπως εδω: https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=24092&highlight=
  12.  

    Καταρχήν , πολλά ευχαριστώ. Αυτή η πατέντα , προϋποθέτει να έχεις δεύτερο εστιαστη , σωστά; Δεν μπορείς να κάνεις εστίαση με αυτό και μετά να το κλειδώσεις;

    . Τι γίνεται με το εστιακό μήκος αν βάλεις εστιαστη στο back cell ? Αυξάνεται τρομακτικά όσο έχω διαβάσει;

    Μια ταλαιπωρία είναι τα cassegrain , τελικά. Ενα πράγμα προσπαθείς να φτιάξεις, δέκα θέματα ανοίγουν.

     

    Οχι δεν θελει δευτερο εστιαστη η πατεντα.

    Εποσης δεν αλλαζει το εστιακο μηκος σαν νουμερο εαν τελικα βαλεις δευτερο εστιαστη, το μονο που αλλαζει ειναι το σημειο εστιασης.

    Δεν ειναι ταλαιπωρια τα sct ολα τα σκοπια εχουν τα θεματα τους....

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης