Jump to content

teoplasm

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    178
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    4

Σχόλια εικόνων δημοσιεύτηκε από teoplasm

  1. Έχοντας αποχή χρόνων από την αστροφωτογράφηση, ξεκινώ ξεσκαλίζοντας παλιές λήψεις μου που επεξεργάζομαι λίγο διαφορετικά. Εδώ πρόκειται για το νεφέλωμα της ροζέττας. Πρόκειται για 18 λήψεις Ha των 600 secs. Οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν το 2015 στη Σκύρο. Η επεξεργασία στο Pixinsight

    • Μου αρέσει 4
  2. Απέφυγα την καθιερωμένη αναγραφή των τεχνικών στοιχείων της φωτογραφίας αυτής, γιατί ήταν πολύ και διαφορετικό το υλικό που μάζεψα για αυτές.

    Γενικά ξεκίνησα το Σεπτέμβριο του 2015 και ολοκλήρωσα τις λήψεις τον Νοέμβριο του 2015.

    Σε γενικές γραμμές βασίστηκα σε λήψεις Ha και RGB.

    Λίγα λόγια έχω γράψει στον ιστότοπο μου :

    http://teomed.wix.com/astroteogreek#!blank-2/o8zcz

    Η όλη μου ιδέα ήταν να φτιάξω μια αστρονομική εικόνα με τις αντίστοιχες αστρονομικές τεχνικές που θα μοιάζει περισσότερο σε πίνακα ζωγραφικής.

    Ευχαριστώ όλους τους φίλους για την ευγενική αποδοχή σας.

    Messier 92

          4
    Κώστα, αυτό που με ενδιέφερε ήταν να αποδοθεί το σφαιρωτό και όχι οι λεπτομέρειες εκτός αυτού. Επιπλέον ο εξοπλισμός μου γενικότερα, δεν μου έδωσε τελικά τη λεπτομέρεια που επιθυμούσα. Σε αυτό το θέμα, αρνητική συνεισφορά είχαν οι περιβαλλοντολογικοί και τεχνικοί περιορισμοί που είχα κατά τη διάρκεια των λήψεων. Για το λόγο αυτό και αυτή η επιλογή επεξεργασίας στο backround. Μάνο, απόρροια όλων αυτών από τις λήψεις, την προεπεξεργασία, μέχρι και την τελική επεξεργασία, ήταν η καταγραφή όλων αυτών των artfacts μέχρι και την τελική εικόνα.
  3. Αυτά τα υπολλείματα της σουπερνόβα ήθελαν Φίλτρο Ha (και όχι άλλωστε αυτό που έχω) και γενικά άλλο εξοπλισμό (FOV κάτω από τη μία μοίρα). Δυστυχώς η φωτορύπανση της περιοχής και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες (μία ψιλοκαθάριζε ο καιρός, την άλλη ξαναχάλαγε) και το άσχημο seeing δεν με βοήθησαν καθόλου. Οσο για το χρόνο, άντε να τον βρώ.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης