Jump to content

θέμης

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    138
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από θέμης

  1. Καλησπερα εχω το SkySencor 2000 v 2.1 με βαλιστακι, καλωδια για συνδεση σε υπολογιστη και ενα batterypack απο το lidl για αυτονομια..

     

    Το δινω 1100 ευρω.

    τηλ 6970 88 18 15 ( μετα τις 16:00 λογω δουλειας)

     

    Καλο βραδυ Θεμης, θεσσαλονικη.

  2. Το να χαλασεις μια φωτογραφηση ειναι το λιγοτερο.

    Αυτα τα laser pointers πρεπει να τα χειριζεσαι με ιδιαιτερη προσοχη.

    Νομιζω οτι θα πρεπει να εισαι προσεκτικος και να το σβηνεις γρηγορα γιατι στο παρελθον εχουν διαμαρτυρηθει πιλοτοι αεροπλανων οτι τους τυφλωσε μια τετοια ακτινα (που φτανει τα 3-4 χλμ) και οι απροσεκτοι κατοχοι βρεθηκαν μπλεγμενοι χωρις βεβαια να το θελουν.

    Αν και σε δευτερη σκεψη δεν το βρισκω και ιδιαιτερα χρησιμο.

     

    Φιλικα, Θεμης.

  3. Καλησπερα απο οτι ειδα το εχεις 3 χρονια το μηχανημα.

    Την εσωτερικη μπαταρια την εχεις αλλαξει ποτε?

    Ισως εκει να ειναι το προβλημα.

    Δες αν χανει τις ρυθμισεις (ωρας,τοποθεσιας) οταν κοψεις την τροφοδοσια.

     

    Θεμης.

  4. Φιλε KOTS να χαιρεσαι το καινουριο σου τηλεσκοπιο.

    Εγω εχω το ιδιο αλλα απο την Celestron (οχι πως εχει σημασια Synta και τα 2).

    Πιστευω οτι θα το χαρεις πολυ ιδιως στους πλανητες και στο φεγγαρι.

    Σου προτεινω να αγορασεις ενα ορθοσκοπικο της Baader θα ενθουσιαστεις απο το αποτελεσμα. Εγω εχω το 7mm.

    Αργοτερα ισως θελησεις να το βελτιωσεις.

    Οταν ερθει ο καιρος σκεψου ενα Crayford εστιαστη δεν θα το μετανιωσεις.

    Εγω εκανα και κατι αλλο: εντος του τηλεσκοπιου τοποθετησα ενα αντιβαρο δικης μου κατασκευης και ανεβηκε μερικες ιντσες το προσοφθαλμιο κανοντας απο την μια την παρατηρηση πολυ πιο ευκολη στα αντικειμενα που ειναι ψηλα και απο την αλλη ισορροπησε καλυτερα στην στηριξη.

    Αν θελεις να μαθεις παρισσοτερα για το αντιβαρο πες μου.

    Καλες παρατηρησεις,

     

    Φιλικα Θεμης.

  5. Φιλε Canopus,

    δεν εχει σχεση η εταιρια αυτη με τα οπτικα της TMB optical του Tomas Μ. Back.

    Η εταιρια πoυ κανει τα οπτικα της, ειναι η LZOS στη Ρωσια και αυτη.

    Ειναι η ιδια εταιρια που εφτιαξε τα οπτικα του τηλεσκοπιου του δικου μας "Αρισταρχου" στο Χελμο κατοπιν συνεργασιας που εχει με την Carl Zeiss Jena,

     

    Φιλικα Θέμης.

  6. Φιλε μου δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα σου.

    Παρε το 10" και αν σε ενοχλει το φωτεινο ειδωλο βαλε μια "μασκα" μειωσης της διαμετρου και εισαι ετοιμος.

    Η μασκα μπορει να ειναι 4" για το φεγγαρι που ειναι ιδιαιτερα φωτεινο και μπορεις να την αφαιρεσεις ανα πασα στιγμη για να εχεις την μεγιστη διαμετρο στη παρατηρηση αμυδρων αντικειμενων.

     

     

    Φιλικα Θεμης.

  7. Σωστόοος! Ευχαριστώ για τη συμπλήρωση.

    Τις φωτογραφίες κάπου τις έχω ξαναδεί, αλλά δεν τις έχω βρει στο internet και έτσι δεν μπορούσα να σας παραπέμψω σ΄αυτές.

    Εσύ Θέμη πιστεύεις ότι οι Αμερικάνοι θα είχαν λόγους να σχεδιάσουν τέτοια αεροπλάνα? (οι υπόλοιπες φωτογραφίες δεν είναι πιο πειστικές ή όλα είναι ψέμματα :^o ?)

    Μήπως πάλι θα τους σύμφερε να πουν ότι πρόκειται για φωτομοντάζ?

    ourania :wink:

     

     

    Ourania

     

    Οι Αμερικανοι παντα ψαχνουν διαφορετικες τεχνικες,τεχνολογιες,θεωριες.

    Η θεση τους ως ηγετη της παγκοσμιας τεχνολογιας οφειλεται σε μεγαλο βαθμο σε αυτη την λογικη.

    Ερευνητικα κεντρα διασπαρτα στην επικρατεια χρηματοδοτουμενα απο το κρατος με σκοπο να εχουν πριν απο ολους την οποια τεχνολογια.

    Δεν το βρισκω παραξενο αντιθετως και οι υπολοιποι το ιδιο θα επρεπε να κανουμε οσο αφορα την ερευνα σε νεα πραγματα.

    Τωρα σε καποιες καταστασεις τους συμφερει ισως να δημιουργουν μυθους γυρω απο τις δραστηριοτητες τους προκειμενου να αποπροσανατολησουν τους περιεργους.

    Απο την αλλη υπαρχουν ανθρωποι που ερμηνευουν οπως θελουν καποιες πληροφοριες ειτε γιατι θα βγαλουν λεφτα ειτε γιατι θα γινουν γνωστοι ειτε γιατι απλα τους αρεσει να πιστευουν οτι εχουν βρει μια αληθεια που κανεις αλλος δεν μπορεσε να βρει.

    Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι γιατι στις Ηνωμενες Πολιτειες γινονται οι περισσοτερες αναφορες για ΑΤΙΑ απο την μια και απο την αλλη οσον αφορα τους "ερευνητες" αυτων των "εγωγηινων" ιπταμενων αντικειμενων πως ειναι δυνατον να εχουν αυτοι τις φοβερες πληροφοριες αλλα η βιομηχανικη κατασκοπια απο αλλες χωρες δεν εχει βρει κατι για αυτα τα τρομερα ιπταμενα αντικειμενα Τοσα χρονια καμια διαρροη, κανενα σχεδιο, καμια ανακαλυψη απο τις αλλες χωρες;

    Τοσο καλα φυλασουν τα μυστικα τους οι Αμερικανοι απο τις αλλες κυβερνησεις και τις ιδωτικες εταιριες αλλα δεν τα καταφερνουν απεναντι στους "ερευνητες";

    Η αληθεια ειναι κατα την γνωμη μου οτι πραγματι υπαρχουν πολλες πειραματικες προσπαθειες οι οποιες πανε καθε φορα ενα βημα παραπανω την τεχνολογια.Κοιταξτε τι γινεται με τα concept cars στις εκθεσεις αυτοκινητων ειναι σαν βγηκαν αυτο το μελλον.

    Και κατα μια εννοια εχουν βγει, μια και χρειαστηκαν χρονια μελετων για να εφαρμοστουν.

    Με καινοτομιες, μυστηριο μερικες φορες για το πως κατασκευαστηκαν αλλα το θεμα ειναι οτι πανε μπροστα την ερευνα.

    Ετσι και αυτα τα πειραματικα μοντελα τα οποια δεν εχουν τιποτα το εξωγηινο, απλα βοηθανε την ερευνα να παει πιο περα.

    Και τελος το δικτυο ειναι γεματο απο ψευτικες φωτογραφιες που θα ορκιζοσουν οτι ειναι αληθινες.Καποιοι με πολυ ελευθερο χρονο και ισως οχι τοσο αγνες προθεσεις χρησιμοποιουν με μεγαλη μαεστρια τα προγραμματα φωτορεαλισμου και δεν το κανουν επειδη ντε και καλα τους "εβαλε" η NASA

     

    Φιλικα Θεμης.

  8. Ενδιαφερουσα η φωτογραφια.

    Αληθεια ποιος μπορει να αποκλεισει την πιθανοτητα τα διαφορα UFO που ισχυριζονται οτι εχουν δει διαφοροι να ειναι αυτα τα πειραματικα αεροπλανα;

     

    Ισως, αλλα η συγκεκριμενη ειναι ψευτικη.

    λιγο ψαξιμο και : http://www.aerospaceweb.org/question/planes/q0204b.shtml

     

    Λιγο πριν το τελος 2 ιδιες φωτογραφιες με την μια εκ των 2 να ειναι αληθινη και η αλλη φωτομονταζ καποιου καλλιτεχνη;;

     

     

    Φιλικα Θεμης.

  9. Να παρεις φιλε μου τον εστιαστη.

    Εαν αυτος που εχει το τηλεσκοπιο σου δεν σε ευχαριστει να τον αλλαξεις.

    Οι Ιαπωνες δινουν συντηρητικες τιμες βαρους στις στηριξεις τους.Το ιδιο συμβαινει και στην GPE(economy).Το νεο βαρος θα πρεπει να το υπολογισεις αφου αφαιρεσεις το βαρος του παλιου απο τον Crayford.Συνεπως θα ειναι μεγαλυτερο αλλα οχι τοσο που θα σε προβληματισει στην απλη παρατηρηση.Εκει που θα εχεις ενδεχομενος προβλημα ειναι στην φωτογραφιση για βαθυ ουρανο ( εχω διαβασει για αυξηση περιοδικου σφαλματος σε μεγαλη αυξηση βαρους*) .Στην πλανητικη οχι και τοσο αρκει βεβαια να μην εχει πολυ αερα( κουνημα).Πιστευω οτι καποια μικρα προβληματα κατα την γνωμη μου δεν πρεπει να σε αποτρεψουν απο την αλλαγη η διαφορα βαρους δεν ειναι μεγαλη.

    Αληθεια γιατι χρησιμοποιεις 2 ερευνητες ταυτοχρονα; Αν αφαιρεσεις τον 1 αντισταθμιζεις νομιζω την διαφορα.

     

    * σε GPD(deluxe) 14 κιλα αντι 10 που ειναι οι προδιαγραφες της Vixen.

     

    Φιλικα Θεμης

  10. eliasg2004

     

    "Υψηλές μεγεθύνσεις στη Σελήνη ή στους πλανήτες (Κρόνο, Δία και περσινό Άρη) όπως λέει και ο Θέμης είναι πράγματι δυνατές άσχετα από τη φωτορύπανση, αλλά η φωτορύπανση είναι τεράστιο πρόβλημα όταν προσπαθείς να διακρίνεις κάποιο πλανητικό νεφέλωμα το οποίο θέλει 200 ή 250χ για να δείξει ότι δεν είναι αστέρι ή κάποιον διπλό αστέρα πολύ "σφιχτά" δεμένο." (και με το ενα μελος αμυδρο)

     

    Ακριβως

     

     

    alepohori

     

    "Γιώργο,ο Θέμης μιλάει για πλανητική και σεληνιακή παρατήρηση,όπου η φωτορύπανση επηρεάζει λιγότερο την παρατήρηση αυτών των ήδη λαμπρών αντικειμένων.Δεν παρατηρώ από μέρος με μεγάλη φωτορύπανση,γιαυτό δεν επιμένω.

     

    Πάντως Γιώργο,επειδή μένω στην Αθήνα,δοκίμασε να παρατηρήσεις μακρινά φώτα στον Πειραιά με κυάλια,μία οποιαδήποτε νύχτα.Θα διαπιστώσεις ότι τα φώτα αυτά θα τρεμοπαίζουν και θα μπορέσεις να δεις και τις διακυμάνσεις της ατμόσφαιρας,λόγω της ζέστης που εκπέμπεται από τα κτίρια και του καυσαερίου."

     

    Καλη ιδεα, σε γλυτωνει απο στησιμο και κοπο οταν δεν υπαρχει καλη ατμοσφαιρα και δυστυχως μεσα στον χειμωνα μαλλον θα συμβαινει πολυ συχνα.

     

     

     

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ

     

    "Ισως και να έχει να κάνει με την μέτρια ποιότητα του εστιαστή μερικές φορές. Σε μεγάλες μεγεθύνσεις, υπάρχει η περίπτωση να περνάς απο κακό είδωλο σε κακό είδωλο χωρίς να μπορέσεις να σταματήσεις στο "καλό είδωλο" γιατί η διαφορά είναι πολύ μικρή για να την καταλάβεις"

     

    Πολυ σωστο αυτο που γραφεις.

    Οι μεγαλες μεγενθυσεις χρειαζονται και καλο εστιαστη.

    Ενας απο τους 2 λογους που αλλαξα αυτον που ειχε το τηλεσκοπιο με ενα Crayford.Πλεον οταν θελω να εστιασω το ειδωλο δεν μετατοπιζεται πανω-κατω και ετσι γινεται πιο ευκολα η "διαδικασια" και γενικοτερα η παρατηρηση.

    Αυτο φυσικα βοηθησε και στην φωτογραφιση.

    Η ποιοτητα του τηλεσκοπιου ειναι πολυ σημαντικη οχι μονο στα οπτικα αλλα και στα μηχανικα μερη, υπαρχουν ομως φορες που την βαζουμε σε δευτερη μοιρα.

     

    Φιλικα Θεμης.

  11. Φιλε μου εγω δεν μιλω για φωτεινοτητα ειδωλου αλλα ποιοτητα δηλαδη δυνατοτητα να διακρινεις λεπτομερεια.

    Πραγματι οταν εχεις φωτορυπανση μειωνεται η φωτεινοτητα και οσο μεγαλωνεις την μεγενθυση χειροτερευουν τα πραγματα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να δεις λεπτομερειες, ευκρινες ειδωλο.

    Εγω π.χ. εχω μεγαλη φωτοπυπανση απο τα φωτα του χωριου (καφετεριες μερικες κολονες της ΔΕΗ, καποια σπιτια ) και την Θεσσαλονικη πισω μου γυρω στα 10 χλμ. και το αεροδρομιο Μακεδονια στο 1.5 χλμ με τεραστιους προβολεις που φωτιζουν προς το χωριο, προβλημα ομως στην μεγενθυση εχω οταν η ατμοσφαιρα δεν εχει υγρασια γιατι τοτε τρεμοπαιζει το ειδωλο σαν τρελο.Στην περιοχη μου σπανια δεν εχει υγρασια και τοτε ειναι που εχω τα χειροτερα αποτελεσματα. Οι μεγενθυσεις που χρησιμοποιω ειναι μεταξυ 60x-342x και σε βεβαιωνω οτι η φωτορυπανση δεν με προβληματιζει.Χτες μπορουσα ολη την νυχτα να χρησιμοποιω την μεγιστη μεγενθυση στο φεγγαρι οταν ηταν περιπου στις 40 μοιρες απο τον οριζοντα ενω η υγρασια ηταν μεγαλυτερη απο τις αλλες φορες.Εχω φτασει και τις 420x περιπου με μειωση φυσικα της φωτεινοτητας αλλα με λεπτομερεια στο ειδωλο.

    Εχε υποψιν σου οτι η υγρασια βοηθαει στη σταθεροτητα του αερα και κατ' επεκταση στο ειδωλο.Καθως επισης και η αραιη νεφωση οταν δηλαδη μπορεις να δεις αστρα αλλα ο ουρανος δεν και εντελως καθαρος (μαυρος)..Και μιλαμε για πλανητες, μονο.

     

    Φιλικα Θεμης.

  12. Φιλε μου μεγαλο θεμα πας να ανοιξεις αθελα σου και βλεπω να αρχιζουν διαμαχες επικων διαστασεων... :lol:

    Κατ αρχας καλημερα.

    Τα διοπτρικα εχουν σχεδιαστικες διαφορες με τα νευτωνεια που τα δινουν καποιο προβαδισμα.

    Τα νευτωνεια μαζικης παραγωγης δεν λαμβανουν υποψιν καποιες λεπτομερειες που θα μπορουσαν να καλυψουν την διαφορα αναμεσα τους.Βεβαια τωρα αρχιζουν να αλλαζουν τα πραγματα σιγα-σιγα αλλα η αληθεια ειναι οτι υπαρχει πλεονεκτημα των διοπτρικων στους πλανητες.

    Ενα μεγαλυτερης διαμετρου νευτωνειο θα δωσει φωτεινοτερο ειδωλο αλλα οχι κατ' αναγκη και καλυτερο.

    Ειναι πολυ χαρακτηριστικο οτι σε οσες συγκρισεις και εαν εχω κανει με διαφορα τηλεσκοπια τυπου νευτωνα το διοπτρικο παντα υπερεχει ακομα και απο μεγαλυτερα, ενω εχε υποψιν οτι ειναι απλο αχρωματικο σκεψου τι γινεται με καλυτερης ποιοτητας τηλεσκοπιο.

    Εδω να σταθω και να πω οτι εκανα συγκριση ενος Τakahashi 60mm και αφησε πισω του το δικο μου 6'', και ενα 8''.

    Να ξεκαθαρισω οτι δεν μιλαω για φωτεινοτητα αλλα για ποιοτητα και λεπτομερεια ειδωλου.(και ναι, το 8'' ειχε φτασει σε θερμοκρασιακη ισορροπια)

    Τα νευτωνεια ''πασχουν'' απο το γεγονος οτι το κατοπτρο βρισκεται στο κατω μερος του σωληνα και επηρεαζεται απο τα εσωτερικα ρευματα που δημιουργουνται απο την θερμοκρασια του κατοπτρου και τον σωληνα.Ενας ανεμιστηρας που τοποθετειται πλεον και στα μαζικης παραγωγης βοηθαει την κατασταση.Ενα αλλο που θα μπορουσε να γινει ειναι να μεγαλωσει ο σωληνας ωστε να υπαρχει αρκετη αποσταση απο την περιφερεια του κατοπτρου.

    Και φυσικα το κατοπτρο να εχει ικανοποιητικο λ, δηλαδη να ειναι καλης ποιοτητας.

    Στα διοπτρικα ο κωνος φωτος δεν επηρεαζεται τοσο απο τα εσωτερικα ρευματα, ενω δεν ανακλαται το φως οπως στα νευτωνεια οπου το μετωπο κυματος ακολουθει την εξης διαδρομη: εισοδος στο σωληνα -1η διελευση του στρωματος αερα μεχρι το κατοπτρο-ανακλαση - 2η διελευση στο στρωμα αερα - ανακλαση στο δευτερευον- 3η διελευση στο στρωμα αερα - προσοφθαλμιο.

    Στα διοπτρικα εχεις μια διελευση στο στρωμα αερα και μετα το προσοφθαλμιο.Ειναι λοιπον λιγοτερα ευαισθητα και δινουν καλο ειδωλο χωρις πολυ προσπαθεια.

    Ακομα ομως και αν εχεις ενα καλο νευτωνειο τηλεσκοπιο χρειαζεται περισσοτερο χρονο για φτασει στην αποδοση των διοπτρικων, δηλαδη το δευτερο εχει καλο ειδωλο απο την στιγμη που το στησεις ενω το πρωτο πρεπεις να περιμενεις αν και βοηθαει το ανεμιστηρακι που ανεφερα παραπανω.Εδω θα ηθελα να προσθεσω οτι υπαρχει μια κατηγορια τηλεσκοπιων που φτιαχνονται με πολλη μελετη και ικανοτητα καποιων ερασιτεχνων τα λεγομενα apo-killers.Αυτα ειναι αποτελεσμα προσπαθειας μηνων και αυτα με την σειρα τους κοστιζουν αρκετα αλλα οχι οσο ενα κορυφαιο διοπτρικο.Εχουν εφαμιλλης ποιοτητας ειδωλο η και σε μερικες περιπτωσεις καλυτερο και με λιγοτερα χρηματα.

    Παντως γνωμη μου ειναι οτι τα διοπτρικα ειναι καλυτερα στους πλανητες αυτο τουλαχιστον εχω διαπιστωσει στα οσα τηλεσκοπια εχω δοκιμασει παντα σε ιδιες συνθηκες, ιδιες μεγενθυσεις κ.τ.λ.

     

    Φιλικα Θεμης.

  13. Καλημερα παιδια,

     

    μην μπερδευεστε οσον αφορα την ποιοτητα του ειδωλου, η καθαρη ατμοσφαιρα δεν βοηθαει απαραιτητα.

    Για να εχεις καλο ειδωλο χρειαζεται σταθερη ατμοσφαιρα που καποιες φορες υφισταται οταν υπαρχει μικρη νεφωση η υγρασια.

    Η φωτορυπανση δεν παιζει τοσο μεγαλο (θα ελεγα σχεδον καθολου) ρολο στο καλυτερο η χειροτερο ειδωλο και αναφερομαι φυσικα στους πλανητες.

    Αν βλεπεις μεσα απο την πολη δεν σε πειραζει τοσο το διαχυτο φως οσο η θερμανση των πολυκατοικιων η οποια ταραζει τα χαμηλα στρωματα αερα.

    Η μεγενθυση που θα σου δωσει το 3.5mm προσοφθαλμιο με τα 1200 mm του τηλεσκοπιου σου θα ειναι 342x. Η θεωρητικη μεγενθυση που σηκωνει ειναι 400x (το διπλασιο σε mm της διαμετρου του κατοπτρου) οποτε εισαι μεσα στα ορια.

    Τωρα, η ποιοτητα του τηλεσκοπιου παιζει ρολο, η ευθυγραμιση των στοιχειων και φυσικα η ατμοσφαιρα.

    Ακομη και αν τα δυο πρωτα ειναι ικανοποιητικα η ατμοσφαιρα ειναι σπανια τοσο καλη που να επιτρεπει μεγενθυση πανω απο 300x.

    Εγω προσωπικα θα αγοραζα το προσοφθαλμιο αν ημουν στη θεση σου γιατι αξιζει κατα την γνωμη μου εστω και τις λιγες φορες που θα πετυχεις σταθερη ατμοσφαιρα να μπορεις να δεις καθαρα τον οποιο πλανητη.

    Εχε υποψιν ομως οτι πρεπει να εχεις καλα ευθυγραμμισμενο το τηλεσκοπιο.

    Και κατι ακομη, το υψομετρο εχει πολλα πλεονεκτηματα αλλα δεν προσφερει κατ αναγκην σταθερη ατμοσφαιρα.

    Εγω παραδειγματος χαριν ειμαι στο επιπεδο της θαλασσας λιγα χιλιομετρα εξω απο την Θεσσαλονικη και σημερα με παρουσα ιδιαιτερα αυξημενη υγρασια (σε σχεση με τις υπολοιπες βραδιες που ειναι επισης αρκετη) και με πολλα φωτα μια και ειμαι σχεδον στο κεντρο του χωριου ειχε τοσο σταθερη ατμοσφαιρα που μου επετρεψε να ανεβασω την μεγενθυση στις 342x πολυ ανετα (1200mm 6'' διοπτρικο με 7mm ορθοσκοπικο και Barlow 2x)

     

    Φιλικα Θεμης.

  14. Καλημερα παιδια,

     

    Ευαγγελε, διαβασα οτι στο παρελθον ηθελες να προσαρμοσης προσοφθαλμιο σε τηλεφακο.

    Ειναι ευκολο.Δυο πραγματα χρειαζεσαι : ενα καπακι προστασιας που μπαινει στο πισω μερος και το πανω κομματι ενος διαγωνιου (σε αυτο που βαζεις το προσοφθαλμιο).

    Παιρνεις το καπακι και κανεις μια τρυπα στο κεντρο του ιση με την διαμετρο του σπιρωματος του μικρου σωληνα.Το στερεωνεις με λιγη κολλα αν "παιζει".

    Και εισαι ετοιμος.

    Η εστιαση γινεται απο τον φακο.

    Ειναι πολυ καλη για τα ταξιδια μια τετοια κατασκευη μιας και γλιτωνεις χωρο και βαρος απο τα κυαλια.

  15. Φιλοι νομιζω οτι υπερβαλετε. Η ιστοσελιδα ειναι μαλλον χιουμοριστικη παρα εχει καποια προθεση για να υποστηριξει σοβαρα οτι η γη ειναι επιπεδη.

    Αν πατε στο "Current Events" θα δειτε, εκτος και αν τα αγγλικα μου ειναι χαλια, οτι κανουν πλακα :

     

    "Over a period of several months, over half of the workers in the Wisconsin state prison system were "relocated", their positions filled by our associates. The list of replacements includes 7 guards, 957 cafeteria workers, 3716 Pepsi machine repairmen and 14 members of the clergy. With our operatives strategically emplaced, the convicts and felons are being given a healthy dose of "pro-Flat Earth" propaganda"

     

     

    "After spending over sixteen million dollars and using over 48 thousand yards of industrial strength strapping tape, we of the Flat Earth Society were able to construct an enormously powerful neurotransmitter that can implant suggestions directly into the brains of the nearby non-Flat Earthers. Having set it up just outside of the Russian Antarctic exploration post (Vostok), we are awaiting word that all three scientists and 174 penguins have been shown the light."

     

     

    "Three loyal Flat Earth Society members, during a camping trip to the small African nation of Tunisia, came across a privately-owned 59 minute photo stand in the isolated northernmost corner of the desert country. Employing guerilla warfare techniques learned under Mao Zedong in the early 1920's, they were able to effortlessly seize control of the stand and are now using it to distribute pro-Flat Earth propaganda throughout the West African region.."

     

    "Dilligent Flat Earth Society members under the employ of Delta Airlines undertook a project which will no doubt bring countless numbers of motion-sickness prone individuals into the ranks of our organization. Using only permanent markers and every airsickness bag on planes restricted to west coast travel, they were able to neatly outline the Flat Earth Society mission statement on enough receptacles so as to spread our creed to those of the masses with overly sensitive inner ears.

     

    -----Your dog has joined us."

     

     

    Καποιο ειδους αστειο απο καποιον που εχει πολυ ελευθερο χρονο....

    Α, διαβαστε φυσικα και το "Join the Flat Earth Society", αληθεια ποιο ειναι το αγαπημενο σας ραδιενεργο ισοτοπο?......

  16. Καλησπερα παιδια,

    εχω γραψει στο παρελθον για τα αχρωματικα τηλεσκοπια κατασκευης Synta.Ως κατοχος ενος τετοιου τηλεσκοπιου εχω να πω μονο καλα λογια. Ημουν ομως τυχερος και πηρα καλο κομματι, δεν γνωριζω αν ο ελεγχος ποιοτητας ειναι καλυτερος πλεον και δεν κινδυνευεις να αγορασεις κακο τηλεσκοπιο.

    Εγω προσωπικα αλλαξα τον εστιαστη με εναν τυπου crayford και τοποθετησα ενα αντιβαρο στο εσωτερικο του για να ισορροπει σωστα στην στηριξη. Ειμαι ευχαριστημενος απο την συνολικη του αποδοση και στην φωτογραφηση ειναι πολυ καλο για τα λεφτα του φυσικα.

    Συμφωνω με τον Αντωνη οτι υπαρχει λογος που κοστιζουν πολλες χιλιαδες ευρω τα αποχρωματικα αρκει να δεις μεσα απο 4'' Takahashi και θα καταλαβεις αμεσως γιατι.Ποσο μαλλον απο ενα AstroPhysics η ενα TMB. Το χρωματικο σφαλμα παιζει αρκετα απο τηλεσκοπιο σε τηλεσκοπιο και τα φιλτρα δεν εχουν σε ολα το ιδιο αποτελεσμα.. Στο δικο μου το fringe killer της Baader βοηθαει λιγο ενω το semi apo δεν με πειθει.Semi apo σημαινει καλυτερη εστιαση των χρωματων. Δεν μετατρεπεται μαγικα με ενα φιλτρο σε semi apo ενα απλο αχρωματικο.Το chromacor εχει καποιο ενδιαφερον .Ενα αλλο που πρεπει να εχει υποψιν καποιος που θελει να παρει ενα τετοιο τηλεσκοπιο, αναφερομαι παντα σαν το δικο μου των 6 ιντσων, ειναι ο ογκος του. Δεν ειναι ευκολο στην μεταφορα αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο.Προσωπικα δεν με νοιαζει και πολυ μετα απο μια βραδυα κατω απο τα αστρα με αυτο το τηλεσκοπιο.

    Η στηριξη που εχω ειναι ο κλωνος της GP της Vixen με το Skysensor goto της Vixen και δουλευουν αψογα με το τηλεσκοπιο.

    Τωρα το χρωματικο σφαλμα ειναι ορατο στην Αφροδιτη και στον Σειριο και λιγοτερο εως ανυπαρκτο σε Κρονο, Δια, Αρη,Σεληνη.

    Εξαρταται και απο τα προσοφθαλμια.Το κοντραστ ειναι καλο αν και η εσωτερικη βαφη θα μπορουσε να ειναι καλυτερη.Το τηλεσκοπιο αυτο εχει μια αδυναμια στα ορθοσκοπικα προσοφθαλμια και συγκεκριμενα στο 7mm της Baader, το οποιο και φυσικα διαθετω :D

    Για το Chromacor εχω ψαξει αρκετα και η ολη διαδικασια ευθυγραμμισης σχεδον καθε φορα που θα αλλαξει το προσοφθαλμιο, το οτι συνεργαζεται με ορισμενα προσοφθαλμια μονο και το οτι χρειαζεται να γινουν πολυ ακριβεις μετρησεις για να τοποθετηθει στο διαγωνιο δεν μου αρεσει και πολυ.

    Καλυτερα να αγοραστει απο την αρχη οπως αναφερεται στη παρουσιαση στο ενα απο τα link που δινει ο hunter.

    Να σημειωσω εδω οτι ΔΕΝ ειναι φιλτρο αλλα συστημα φακων που τοποθετειται στο διαγωνιο σε ορισμενη αποσταση και δεν αποδιδει οπως πρεπει αν δεν ευθυγραμμιστει σωστα.

    Βεβαια εχουν γινει καποια βηματα με τα ειδικα εξαρτηματα ευκολης προσαρμογης αλλα μαλλον δεν προκειται να προχωρησω σε τετοια αγορα.

    Καλυτερα να μαζεψω λεφτα και να παρω μια καλυτερη στηριξη.

  17. Heal αυτο που εχω στο μυαλο μου ειναι οτι η διαστολη του συμπαντος δεν προκαλει μειωση της θερμοκρασιας των "συστατικων του μεσοαστρικου χωρου" δηλαδη των ατομων τα οποια στις συγκεντρωσεις τους δημιουργουν τα νεφελωματα και σωματα συμπαγη οπως αστεροειδη πλανητες η αστρα.

    Ειχα την εντυπωση οτι καθως διαστελεται το συμπαν προκαλει και μειωση της θερμοκρασιας στην υλη.

    Οταν αρχισε το υπερπυκνο αρχικο "σημειο" να διαστελεται και καθως ο χωρος μεγαλωνε μειωθηκε η θερμοκρασια απο δισεκατομυρια βαθμους στους 2.73 Κελβιν και αυτη η μειωση οτι θα παρεσυρε σε βαθος χρονου και στα ατομα να φτασουν το απολυτο μηδεν και δημιουργησουν το συμπυκνωμα Bose-Ainstein.

    Δηλαδη καθως φαινεται να "κρυωνει" το συμπαν με την ακτινοβολια υποβαθρου να φτανει σε θερμοκρασια κοντα στο απολυτο μηδεν ετσι και η υλη λογω αυτου του γεγονοτος θα "κρυωσει" και θα εχουμε συμπυκνωμα Bose-Ainstein.

    Σε μπερδευει περισσοτερο η δικη μου αδυναμια να εκφρασω αυτο που εχω στο μυαλο μου παντως η τελευταια απαντηση σου μου ξεκαθαρισε το θεμα και εβαλε καποια πραγματα στη σωστη τους θεση μεσα στο μυαλο μου τα οποια ειχα καταλαβει λαθος.

    Ευχαριστω πολυ παιδια.

  18. Παιδια ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις απαντησεις σας.

    Το προβλημα ειναι οτι τα ειχα μπερδεψει λιγο τα πραγματα και τωρα αρχιζω να βαζω τα πραγματα στη θεση τους.

    Αν καταλαβαινω τωρα η διαστολη του συμπαντος δεν εχει σχεση με τη θερμοκρασια του μεσοαστρικου χωρου και των συστατικων του

    συνεπως αν το συμπαν διασταλει για ας πουμε αλλα 20 δισεκατομυρια χρονια δεν θα αλλαξει απο αυτο το γεγονος αλλα απο την οποια εξελιξη εχουν τα αστρα. και γενικοτερα η υλη στις διαφορες συγκεντρωσεις της.

  19. Παιδια καλησπερα,

     

    εδω και και καιρο με τρωει ενα ερωτημα σχετικα με το συμπαν

    και την ακτινοβολια υποβαθρου και θα ηθελα να το θεσω στους φυσικους του forum.

    Η ακτινοβολια αυτη ειναι κατα τη τρεχουσα αντιληψη το αποτυπωμα της Μεγαλης Εκρηξης οπως ολοι γνωριζουμε.

    Περασαν καποια δισεκατομυρια χρονια και απο τα τρισεκατομυρια βαθμων θερμοκρασιας στην αρχη φτασαμε στη εποχη μας τους 2.73 Κελβιν περιπου.

    Το συμπαν διαστελεται και το ερωτημα μου ειναι το εξης:

    οταν θα φτασει η θερμοκρασια της ακτινοβολιας υποβαθρου και θα ισουται πλεον με το απολυτο μηδεν λογω διαστολης ποιες θα ειναι οι συνεπειες;

    Τα ηλεκτρονια στα ατομα θα παψουν να κινουνται

    και να δημιουργουν δεσμους και μεγαλυτερα μορια;

    Το συμπυκνωμα Bose-Ainstein θα ειναι κατι που θα υπαρχει παντου στο συμπαν;

    θα εχει αυτο επιπτωση στο χρονο; θα επιβραδυνθει; θα σταματησει;

    Η διαστολη μπορει να επηρεαστει;

     

    Ευχαριστω προκαταβολικα

  20. Με το skysensor μπορεις να βαλεις τα στοιχεια του δορυφορου που σε ενδιαφερει και οταν περνα απο κοντα σε ειδοποιει και εφ΄οσον θελεις τον παρακολουθει.

    Βεβαια ειναι ακριβο και συμβατο με την GP(POLARIS) της VIXEN και την κινεζικη απομιμιση της.

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης