Jump to content

Cypress

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Cypress

  • Γενέθλια 10/04/1985

του/της Cypress Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ειλικρινά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Κάθε απάντηση με κάνει να ψάχνω όλο και περισσότερα/καινούρια πράγματα!!
  2. Χεχε ναι, είναι μπαντάρα! Αναμένω το καινούριο άλμπουμ
  3. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Θα συνεχίσω την αναζήτηση και το μάζεμα πληροφοριών. Προς το παρόν, έχω κατά νου μου τα εξής δυο τηλεσκόπια: http://www.optcorp.com/celestron-nexstar-5se-computerized-telescope.html http://www.optcorp.com/orion-starmax-127mm-equatorial-telescope.html
  4. Ή θα σου εκανε τη ζημια Πάρα πολύ πιθανό!!
  5. Η αλήθεια είναι πως μια εξόρμηση θα μου έκανε πολύ καλό...
  6. Ναι φίλε μου, τώρα διαβάζω τα εισαγωγικά άρθρα
  7. Φίλε μου καλημέρα, το skroutz το χρησιμοποίησα μόνο και μόνο γαι να δω τι τηλεσκόπιο μπορώ να αγοράσω με το μπάτζετ που έχω, καθώς επίσης επειδή είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να δω τα χαρακτηριστικά κάθε τηλεσκοπίου. Η άποψή μου είναι ότι είναι λάθος η αναλογία που λες με την φωτογράφηση. Ο λόγος είναι επειδή υπάρχουν entry level μηχανές και αν τελικά σου αρέσει το άθλημα, περνάς σε full frame και ψάχνεσαι με φακούς. Με τα τηλεσκόπια είναι λίγο διαφορετικά. Υπάρχει μεγάλο εύρος (ποσότητας αλλά και τιμών). Δεν ξέρω, υπάρχει κάποιο τηλεσκόπιο που μπορεί να χαρακτηριστεί entry level? Μα οι ερωτήσεις που έκανα ήταν πιο γενικές. Αν ένας φακός δεν σου κάνει, μπορείς πιο μετά να τον αλλάξεις (αλλά φυσικά θα κρατήσεις το σώμα της μηχανής). Δεν νομίζω να ισχύει το αντίστοιχο στα τηλεσκόπια. Γι'αυτό έκανα και την γενική ερώτηση περί διοπτρικών, κατοπτρικών και καταδιοπτρικών. Δεν ξέρω ΚΑΘΟΛΟΥ τι αντίκτυπο έχει το καθένα στην παρατήρηση. Πάντως αυτό που θα ήθελα να παρατηρώ κατά κύριο λόγο, είναι πλανήτες και νεφελώματα
  8. Συγγνώμη, αλλά θα αρχίσω τις ερωτήσεις νέου. Ποια η διαφορά διοπτρικού, κατοπτρικού και καταδιοπτρικού? Ρωτάω, όχι ως προς την κατασκευή, αλλά ως προς το αποτέλεσμα της παρατήρησης...
  9. Μενέλαε, φαντάζομαι καταλαβαίνεις πως με τις ορολογίες που μου έδωσες, πρέπει να πάρω "δικαίωμα" για 1-2 μέρες, ώστε να μαζέψω πληροφορίες Ευχαριστώ πάντως!!
  10. Ευχαριστώ πολύ κι εσένα φίλε μου. Το τηλεσκόπιο θα είναι σπίτι, αλλά κυρίως θα θέλω να το παίρνω σε ένα σπίτι που υπάρχει στην Κερατέα. Το συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται "τέλη Θεού - αρχές Αλλάχ", επομένως δεν υπάρχει φωτορύπανση... Ναι, θα ήθελα να βλέπω από πλανήτες, αστέρια και star clusters έως γαλαξίες και νεφελώματα!
  11. Ευχαριστώ Μενέλαε για τις πληροφορίες. Εσένα ποια είναι η άποψή σου? Συλλογή φωτός ή Ποιότητα? Εκεί είναι που δεν ξέρω, μιας και δεν έχω καθόλου εμπειρία παρατήρησης με τέτοια τηλεσκόπια. Αντιλαμβάνομαι φυσικά, ότι όσο περισσότερο φως δέχεται, τόσο το καλύτερο... αλλά τι ποιότητα θα έχει?
  12. Ναι σόρυ, δικό μου το λάθος! Όταν είπα νέος, δεν εννοούσα ότι είμαι στο πρώτο σκαλί. Η αγάπη μου για το σύμπαν είναι από το γυμνάσιο Έχω κάνει αρκετές παρατηρήσεις με ένα απλό τηλεσκόπιο ενός συγγενή http://www.e-shop.gr/product?id=PER.752334 και φυσικά αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι για τα πρώτα βήματα και δίνει στον χρήστη να αντιληφθεί πως φαίνεται από κοντά αυτός ο μεγάλος γλόμπος που πήγαν οι Αμερικάνοι και τι είναι αυτά τα λαμπάκια που φωτίζουν την νύχτα ) Επομένως, μια αγορά ενός παραπλήσιου τηλεσκοπίου, δεν θα με πάει στο επόμενο level παρατήρησης. Γι'αυτό και ζητάω κάποιες απόψεις από το forum για ένα αρκετά καλύτερο τηλεσκόπιο. Γνωρίζω (σε γενικές γραμμές) τα χαρακτηριστικά ενός τηλεσκοπίου και τι αντίκτυπο υπάρχει (π.χ. με μεγάλη διάμετρος = περισσότερο φως κ.ο.κ.). Άλλωστε, ασχολούμαι με φωτογραφία και έχω μια dslr, οπότε αντιλαμβάνομαι τα περί διαφράγματος και εστιακών αποστάσεων. Από προγράμματα, έχω το Stellarium (το οποίο απλά τσακίζει) Κάθομαι και αναζητώ στο skroutz κάποια τηλεσκόπια, αλλά δεν ξέρω ποιες λεπτομέρειες να κοιτάξω. Π.χ. θα ήθελα η στήριξη να είναι equatorial. Όμως τι άλλο πρέπει να προσέξω??
  13. Καλησπέρα, είμαι νέος στον χώρο αλλά θα ήθελα να μπω δυναμικά!! Διαθέτω 500-600 ευρώ και θέλω να πάρω ένα τηλεσκόπιο. Τα βασικά χαρακτηριστικά τα γνωρίζω, αλλά απ'ότι καταλαβαίνω σε τέτοιες περιπτώσεις και οι λεπτομέρειες μετράνε πολύ. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα ή δυο τηλεσκόπια να έχω κατά νου? Ευχαριστώ πολύ!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης