Jump to content

Δημήτρης Θεοδοσόπουλος

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Δημήτρης Θεοδοσόπουλος

  1. Δημήτρης Θεοδοσόπουλος

    Omegon 2.1x42

    Καλησπέρα και από μένα. Πάρα πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά όλα αυτά. Μπήκα ξανά στη διαδικασία να ψάξω για τέτοιου είδους κιάλια γιατί είναι από τις σπάνιες ευκαιρίες που φίλος δουλεύει στους Ολυμπιακούς στο Τόκιο και θα είναι εκεί 2 μήνες. Οπότε μου γεννήθηκε η όρεξη να παραγγείλω τα Kasai widebino και να του έρθουν στο ξενοδοχείο και να μου τα φέρει βαλίτσα από Σεπτέμβρη. Στην Ιαπωνία έχουν περίπου 115€ (15.000YEN) ή περίπου 160€ πακέτο με τα goggles ή περίπου 190€ πακέτο μαζί και τα δύο φίλτρα m48. http://www.kasai-trading.jp/widebino28e.html Ακόμη αμφιταλαντεύομαι. Το ότι δεν έχουν την αντίστοιχη φωτοσυλλεκτικότητα των συμβατικών κιαλιών είναι πράγματι αποτρεπτικός παράγοντας να δώσεις έτσι πάνω από 100€ (ειδικά αν δεν τα έχεις εύκολα και μπορείς να πάρεις κάποιο εξάρτημα για το τηλεσκόπιό σου). Επίσης τα goggles τα έχει δοκιμάσει κανείς; Έχουν νόημα ύπαρξης ή μπορείς να φτιάξεις κάτι με πατέντα; Ευχαριστώ πολύ!
  2. Ευχαριστώ πολύ, βρέθηκαν, να σταματήσει και να βρέχει μπας και δούμε τίποτα
  3. Καλησπέρα σε όλους και ελπίΖω να είστε όλοι καλά. Επειδή την έχω πατήσει με την απαγόρευση (έχω κιάλια και τηλεσκόπιο στην Εύβοια), μήπως πουλάει κανείς το δευτερότριτο ζευγάρι του κιάλια σε σχετικά χαμηλή τιμή μπας και βγάλουμε κάπως την καραντίνα; Εννοείται δεν έχω θέμα τέτοιες ώρες με χαρακτηριστικά. Μένω Άνω Πατήσια οπότε η απόσταση θα παίξει ρόλο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. Καλησπέρα σε όλους, Επειδή το τηλεσκόπιο το έχω εκτός Αθηνών, μήπως διαθέτει κανείς φίλτρο ηλίου για τα Nikon 12x50 που έχω εδώ, μπας και καταφέρω να δω τη διάβαση τη Δευτέρα;
  5. Σας ευχαριστώ όλους, Στέφανε έχεις δίκιο, δεν το είχα σκεφτεί έτσι και νόμισα οτι θα έχει μεγάλη διαφορά η παρατήρηση από διπλό τηλεσκόπιο σε σχέση με binoviewer. Οπότε μάλλον η σειρά θα πάει ως εξής: Binoviewer, στήριξη, και πολύ μετά ένας πιο βαρβάτος σωλήνας...
  6. χαχαχαχαχαχαχαχαχα, Οk, σε ευχαριστώ. Μου αρέσει πολύ η αίσθηση μέσα από κιάλια, οπότε ίσως να έχω απλά το νου μου για κάνα binoviewer, και ίσως καμιά επένδυση σε στήριξη που ποτέ δεν πάει χαμένη...
  7. Καλησπέρα σε όλους. Λοιπόν είμαι σχετικά αρχάριος οπότε επιφυλάσσομαι για την ορθότητα αυτών που θα πω. Είμαι κάτοχος ενός SW120/600 σε AZ3, με το οποίο έχω δει υπέροχες εικόνες και το έχω καταευχαριστηθεί. Θέλω όμως σα μυρμήγκι να μαζέψω λίγα λεφτά για αναβάθμιση μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Δεν τρελαίνομαι για αστροφωτογράφιση, θέλω όμως το δυνατόν όμορφες live παρατηρήσεις. Ήθελα να ρωτήσω αν παίζει το εξής σενάριο: Να αλλάξω την στήριξη και να πάρω ένα πανομοιότυπο (120/600) και να τα βάλω σε διάταξη Bino. Υποθέτω η εικόνα θα είναι πολύ καλύτερη από ένα σκέτο binoviewer κυρίως στην αίσθηση του 3D. Έχει κανείς εμπειρία από παρατήρηση μέσα από ανάλογο εξοπλισμό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  8. Δημήτρης Θεοδοσόπουλος

    Κρόνος από Κινητό

    Τηλεσκόπιο SW120/600, AZ3 Φωτ. Κινητού Xiaomi Mi A1 f/2,2 1/60 ISO 1600
  9. Δημήτρης Θεοδοσόπουλος

    Έκλειψη Σελήνης 2018

    Τηλεσκόπιο SW120/600, AZ3 Φωτ. Κινητού Xiaomi Mi A1 f/2,2 1/13 ISO 6400
  10. Έχεις δίκιο, δεν ήταν η τιμή του αυτή που είδα.
  11. Καλημέρα σας, εν τω μεταξύ το είδα να διαφημίζεται και είπα να μπω εδώ να το ψάξω μπας και βρω τίποτα και όντως βρήκα. Είστε φοβεροί. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι οτι πλέον έχει και τιμή και είναι γύρω στα 550 δολάρια.
  12. Ευχαριστώ, και εγώ κάτι τέτοιο κατάλαβα και με την επικοινωνία με το πλανητάριο. Θα το αφήσω για την ώρα μιας και είναι και πιεσμένο και βλέπω αργότερα για φωτογράφιση. Είδα και κάτι σύννεφα και βροχές στον Τυμφρηστό οπότε ίσως ούτε για απλή παρατήρηση δεν μου κάνει τη χάρη.
  13. Ευχαριστώ, και εγώ κάτι τέτοιο κατάλαβα και με την επικοινωνία με το πλανητάριο. Θα το αφήσω για την ώρα μιας και είναι και πιεσμένο και βλέπω αργότερα για φωτογράφιση. Είδα και κάτι σύννεφα και βροχές στον Τυμφρηστό οπότε ίσως ούτε για απλή παρατήρηση δεν μου κάνει τη χάρη.
  14. Τέλεια, ευχαριστώ πολύ. Αν καταφέρω να βγάλω τίποτα θα την ανεβάσω....
  15. Καλημέρα, Ευχαριστώ, το ξέρω βέβαια το πλανητάριο (μόνο στην αστροφωτογράφιση είμαι υπό του μηδενός). Οπότε μάλλον θα είμαι περισσότερο σαφής. Έχω το SW 120/600 με διαγώνιο για 2'' και 1,25''. Έχω την ΑZ3 στήριξη αλλά δεν νομίζω να πειράζει ιδιαίτερα για φεγγάρι και πλανήτες, καθώς ο χρόνος έκθεσης είναι μικρός. Εννοείται δεν θα επιχειρήσω DSO. Επίσης έχω την Canon EOS 600D διαθέσιμη από έναν φίλο(δανεική για το Σ/Κ). 1. Θα χρειαστώ Τ-Adapter? 2. Θα χρειαστώ Τ-ring? Αν ναι, προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο; 3. Άλλο adapter? 4. Έχω και τον Hyperion 8mm, μπορώ κάπως να τον χρησιμοποιήσω; 5. Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε συμβουλή για εντελώς αρχάριο. Ας πούμε υπάρχει τρόπος να στοχεύσω δεδομένου οτι δεν έχω καλό ερευνητή και θα είναι η φωτογραφική κουμπωμένη; Ευχαριστώ !!
  16. Καλησπέρα σε όλους, Επειδή το τριήμερο θα είμαι χωριό και θα πάρω το τηλεσκόπιο μαζί, είπα να δοκιμάσω για πρώτη φορά καμία ληψη του Δία. Έχω ένα SW 120/600 και μια Canon eos 600D. Επειδή στην αστροφωτογραφία είμαι επιπέδου υπό του μηδενός, μήπως ξέρετε τι ring ή άλλο εξοπλισμό θα χρειαστώ και που μπορώ να βρώ άμεσα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  17. Καλησπέρα, έχω ένα SW 120/600 και έναν Hyperion 8mm. Μήπως έχει κανείς σε προσιτή τιμή κάποιον καλό Powermate ή Barlow να συνεργάζεται καλά με τον Hyperion ( να διατηρεί όσο γίνεται το Eye relief) χ2.5 ή χ3 ώστε να φτάνω σε καλή μεγέθυνση για πλανήτες ή φεγγάρι; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  18. Λοιπόν, αν είχα μερικά εκατομμυριάκια, όχι πολλά, 4-5, θα διάλεγα το παρακάτω. http://www.astroshop.eu/apm-apochromatic-refractor-ap-510-6500-cnc-ii-ota/p,8508 Το πιό μικρό του είναι αυτό http://www.astroshop.eu/apm-apochromatic-refractor-ap-356-4270-cnc-ii-ota/p,8507
  19. http://www.globalsources.com/gsol/I/Telescope/p/sm/1003041464.htm#1003041464 Αυτό για παράδειγμα είναι SW υπό άλλη ονομασία.
  20. Καλημέρα, ψάχνοντας γενικά για κατασκευαστές, έπεσα πάνω σε αυτό. http://www.globalsources.com/gsol/I/Telescope-manufacturers/b/2000000003844/3000000220075/22378.htm Έχει κανείς εμπειρία; Οκ, πιθανότατα θα είναι σχετικά κακή η ποιότητα, όμως η τιμές νομίζω είναι πολύ χαμηλά. Λέτε να αξίζει καμιά δοκιμαστική παραγγελία;
  21. Καλησπέρα σε όλους, Λόγω της πολύ καλής εμπειρίας που είχα και της υποψίας ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν να μπουν λίγο πιο βαθιά αλλά δεν έχουν τόσο χρόνο για κανονικές σπουδές, θα ήθελα να γράψω δυό λόγια για τα διαδικτυακά μαθήματα που γίνονται εδώ και ένα χρόνο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. http://mathesis.cup.gr/courses Στον παραπάνω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα προσφερόμενα μαθήματα, τα οποία είναι δωρεάν!!! Αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει η κανονική περίοδος αλλά τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε κατάσταση αυτομελέτης που σημαίνει οτι είναι διαθέσιμες οι σημειώσεις και οι διαλέξεις και μπορεί κάποιος να μελετήσει για όταν θα ξαναανοίξουν. Τα σημαντικότερα για μένα είναι τα εξής. 1. Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική. Διδάσκει ο Στέφανος Τραχανάς και είναι πραγματικά απολαυστικός. Η ύλη ξεκινάει από την ακτινοβολία μέλανος σώματος και φτάνει μέχρι την εξίσωση Sroedinger και την αρχή της αβεβαιότας. 2. Εισαγωγή στη Σχετικότητα και την Κοσμολογία. Διδάσκει ο Θεόδωρος Τομαράς. Η ύλη αφορά περισσότερο μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή στην ειδική θεωρία της σχετικότητας και όπως λέει και ο τίτλος στην κοσμολογία. Η πλατφόρμα είναι από τις καλύτερες για τα Ελληνικά δεδομένα. Πολύ εύχρηστη και κατατοπιστική. Όποιος ακόμα τα έχει δοκιμάσει ας γράψει εντυπώσεις, πάντως εγώ τα έχω απολαύσει και συνεχίζω με αργούς ρυθμούς να μελετάω συνεχώς.
  22. Έφτασε, ευχαριστώ πολύ Γιώργο, είναι άψογος. Και το πακετάρισμα τέλειο. Και τένις με το δέμα να παίζαν οι άνθρωποι των ΕΛΤΑ, ο φακός θα ήταν άθικτος!!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης