Jump to content

arrornar

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από arrornar

  1. Μάλλον έκανες λάθος στο link.
  2. Καλώς. Αν είναι θα τα ζυγίσω και θα το σκεφτώ. Σε ευχαριστώ πολύ.
  3. Μάλιστα. Αν και η βάση του φαίνεται αρκετά μεγάλη για να το μεταφέρεις, θα το σκεφτώ κι αυτό. Για τα άλλα δυο τι λες;
  4. Δηλαδή δεν θα έχει πρόβλημα να τοποθετηθεί στο έδαφος?
  5. Χαχα βασικά, όταν έγραψα Bresller , εννοούσα αυτό. Δεν νομίζω να με βολεύει διότι τα καλοκαίρια θα το στήνω μακριά απο κάποιο σπίτι. π.χ σε μια ορεινή κατασκήνωση.
  6. Παιδιά καλησπέρα σας. Αρχικά να πω πως απο μικρός είχα ένα παιδικό τηλεσκόπιο το οποίο το έστηνα και κοιτούσα απο το μπαλκόνι μου μέχρι το λιμάνι και χάζευα τα καράβια. Αργότερα αγόρασα ένα ζευγάρι κυάλια τα οποία ήταν πολύ καλύτερα για παρατήρηση απο αυτό το τηλεσκόπιο και έτσι αποσύρθηκε. Δεν μπορώ να πω οτι είχα κάποια τρέλα αλλά ούτε μου ήταν και αδιάφορη η όλη κατάσταση. Να πω δε, πως το παιδικό αυτό τηλεσκόπιο το έστρεψα λίγες φορές προς το φεγγάρι μιας και δεν έπαιρνα και την πιο καθαρή εικόνα του( καλύτερα ήταν με τα μάτια ). Το θέμα ξαναήρθε στο μυαλό μου επειδή παρακολούθησα κάποιες ομιλίες φυσικών του Α.Π.Θ για τη γέννηση πλανητικού συστήματος και γενικά για αστρονομία. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ντοκυμαντέρ που παρακολούθησα με τίτλο " Cosmos: A space time odyssey ". Είπα λοιπόν να στρέψω κι εγώ ένα φακό προς τα επάνω για να πάρω μια μικρή γεύση απο όλο αυτό το μεγαλείο. Μπήκα έτσι στη διαδικασία να ψάξω για τηλεσκόπιο. Απο όσο κατάλαβα απο το internet αλλά και απο συνομιλία μου με έναν άνθρωπο απο το Noisis (Πλανητάριο Θεσσαλονίκης), ένα απο τα πρώτα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξω είναι η διάμετρος. Ψάχνοντας και διαβάζοντας κατέληξα σε 2 μοντέλα τα οποία ικανοποιούν το budget μου (300 ευρώ) αλλά και την ποιότητα εικόνας που θα έχω. Τα δυο μοντέλα που κατέληξα είναι αυτά. Στην ουσία και τα 2 έχουν 130mm διάμετρο αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός, θα ήθελα την βοήθειά σας, προκειμένουν να αποφασίσω ποιό απο τα 2 αυτά ίσως είναι λίγο καλύτερο. Τέλος, μη μπείτε στο κόπο να μου προτείνετε αυτά τα επιτραπέζια(Bressler ??) που υπάρχουν γιατί δεν με βολεύουν στους χώρους που θα το στήνω. 1) http://www.e-shop.gr/celestron-astromaster-130eq-telescope-31045-p-PER.571994 2) http://www.planitario.gr/130-900-eq2.html Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης