Jump to content

staee1976

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από staee1976

  1. Ζητείται Διαγώνιο κάτοπτρο 90° 1,25" για χρήση σε διοπτρικό τηλεσκόπιο.
  2. Επίσης, εάν σε ενδιαφέρει, μόνο για σήμερα Black Friday, τα βιβλία Nightwatch και Backyard astronomer's guide είναι σε προσφορά στο Πλανητάριο
  3. Υπάρχει σχετικό νήμα που μπορεί να σε βοηθήσει στο παρακάτω link /forum/viewtopic.php?t=25606 Εγώ έχω κάνει τα πρώτα μου βήματα με μια allview alt-az βάση, sharpcap και κάμερα zwo 224 με εκθέσεις 4-5s με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
  4. Νόμιζα ότι η εφαρμογή synscan ήταν app μόνο για android. Απ' ότι είδα η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς wifi, αλλά σειριακά μέσω του handcontroller. Πιστεύω θα κάνει τη δουλειά που θέλω
  5. Theoatc τη λύση με το WiFi adapter την έχω σκεφτεί κι εγώ, αλλά θα επιθυμούσα μια πιο compact και πιο σίγουρη λύση. Λουκά, αυτό που λες γίνεται με το mini pc, θα του φορτώσω όλα τα προγράμματα stellarium κλπ και μέσω του καλωδίου ethernet θα τα χειρίζομαι από το pc μου είτε από Windows remote control είτε από teamviewer. Αλλά το stellarium και τα άλλα παρόμοια προγράμματα δεν σου προσφέρουν πλήρη έλεγχο της βάσης, απλά σε πηγαίνουν στον στόχο που επέλεξες. Επίσης η λύση με Bluetooth δεν νομίζω να λειτουργήσει, μιας και η απόσταση είναι μεγάλη.
  6. Έχω στην κατοχή μου μια skywatcher allview βάση την οποία κατά κύριο λόγο την χρησιμοποιώ για βιντεοαστρονομία. Λόγω του καιρού των προηγούμενων ημερών και μιας και ο χειμώνας καταφθάνει, σκέφτομαι να έχω τη βάση μόνιμα τοποθετημένη στη ταράτσα της πολυκατοικίας και να την ελέγχω μαζί με τη ZWO κάμερα, από το διαμέρισμά μου 3 ορόφους πιο κάτω μέσω stellarium ή cartes du ciel. Απ' ότι έχω διαβάσει με ένα mini pc ή compute stick θα μπορώ να ελέγχω μέσω remote control τις διάφορες εφαρμογές. Επίσης καλώδιο ethernet υπάρχει από το router του διαμερίσματος προς τη ταράτσα. Το πρόβλημα που έχω στο μυαλό μου είναι πως μπορώ να ελέγχω τη βάση ώστε με μικρές κινήσεις να φέρνω το στόχο στο κέντρο του αισθητήρα της κάμερας μιας και το goto της βάσης δεν είναι και το πιο ακριβές. Ο έλεγχος μέσω eqmod απ' ότι καταλαβαίνω δεν μπορεί να λειτουργήσει σε az βάση. Καμία ιδέα κανείς?
  7. Ζητείται το τηλεσκόπιο της αγγελίας ή αντίστοιχο, σε καλή κατάσταση και λογική τιμή. Επικοινωνία με π.μ.
  8. Παρήγγειλα μια προχθές. Μάλλον είμαι τυχερός!
  9. Με την effio - a που έχει αναφερθεί στο θέμα "βιντεοαστρονομια" θα έχω καλά αποτελέσματα ή θα πρέπει να προχωρήσω με κάποια ψηφιακή? https://www.aliexpress.com/item/700TVL-Sony-EFFIO-A-1-3-Sony-Super-HAD-CCD-ICX810-811-sensor-CXD4151-CCTV-camera/32693095952.html
  10. Οπότε θεωρείτε ότι μπορεί να με καλύψει και η Eq5 Pro Synscan? Ακόμα και για μεγαλύτερο τηλεσκόπιο για βιντεοαστρονομια? Ή μήπως μπορεί να με καλύψει και μια ρομποτική αζιμουθιακή στήριξη όπως η SW AZ gti σαν πιο φθηνή λύση χρησιμοποιώντας το sharpcap?
  11. Κύριε Γιώργο σας ευχαριστώ για τις υποδείξεις σας. Ένα καλό tracking, όμως, δεν θα δημιουργεί λιγότερο trail στα άστρα, οπότε καλύτερη "live"" παρατήρηση και καλύτερες εικόνες χωρίς τη χρήση snapcap?
  12. Καλησπέρα, αναζητώ τη στήριξη Heq-5 Pro Synscan goto σε καλή κατάσταση και σε λογική τιμή. Επικοινωνία με pm Ευχαριστώ
  13. Το ερώτημα τώρα είναι εάν μπορέσω να βρω μεταχείρισμενη, που με προβληματίζει βέβαια για τη κατάσταση που θα τη βρω και τι χρήση της έχει γίνει , ή εάν θα αγοράσω καινούρια.
  14. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου φίλε και συνάδελφε Κώστα. Η Απάντησή σου ήταν πολύ κατατοπιστική.
  15. Καλημέρα! Έπειτα από αρκετό ψάξιμο περί εξοπλισμού για βιντεοαστρονομία, έχω καταλήξει στο διοπτρικό τηλεσκόπιο SW 102/500. Για στήριξη είμαι μεταξύ των EQ5 synscan goto και ΗEQ5 synscan goto. Επειδή η βίντεοπαρατήρηση θα γίνεται από τη ταράτσα του σπιτιού μου, για οικονομία χρόνου θέλω όλο το σετ να το μεταφέρω αυτούσιο από την απόληξη του κλιμακοστασίου στη θέση του και μετά πάλι μέσα για τη προστασία του. Σε αυτή την περίπτωση η HEQ5 λόγω βάρους θα με αποτρέψει να ασχολούμαι συχνά με τη βιντεοπαρατήρηση, οπότε η EQ5 είναι μονόδρομος? Την HEQ5 την σκέφτομαι πιο πολύ σε περίπτωση αργότερα αναβάθμισης του εξοπλισμού με μεγαλύτερο τηλεσκόπιο. Επίσης, το tracking της EQ5 είναι αξιόπιστο σε σχέση με αυτό της HEQ5?
  16. staee1976

    τηλεσκόπιο για video αστρονομία

    Τον τελευταίο καιρό με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα της βιντεοαστρονομίας. Το θέμα όμως είναι ότι με το 8" Dobsonian που έχω είναι λίγο δύσκολο περί βιντεοαστρονομίας. Κοιτάζω λοιπόν για καινούργιο τηλεσκόπιο και έχω καταλήξει στο Skywatcher AC 102/500 startravel GOTO https://www.astroshop.eu/telescopes/skywatcher-telescope-ac-102-500-startravel-bd-az-s-goto/p,15563 και στο Celestron Nexstar 102slt https://www.planitario.gr/nexstar-102-slt.html. Ποιό από τα δυο πιστεύετε ότι είναι καταλληλότερο για βιντεοαστρονομία, αλλά και για επίγεια παρατήρηση ή παρατήρηση του ουρανού? Επίσης έχω βρει και το Meade AC 80/400 ETX-80, αλλά φοβάμαι μήπως έχω θέμα με το tracking. https://www.astroshop.eu/telescopes/meade-telescope-ac-80-400-etx-80-observer-az-goto/p,49932
  17. Για τα έγχρωμα φίλτρα συμφωνώ κι εγώ ότι δείχνουν μια αφύσικη εικόνα των πλανητών, παρόλο που τονίζουν κάποια χαρακτηριστικά τους. Γι' αυτόν το λόγο σκέφτομαι για το moon & sky glow. Πριν λίγες μέρες που παρατήρησα για πρώτη φορά τον Δία, ήταν τόσο λαμπρός που μετά βίας διέκρινα δυο ζώνες του και με το φίλτρο ελπίζω να έχω μια κατά πολύ καλύτερη και ξεκούραστη παρατήρηση.
  18. Το moon & sky glow σκεφτόμουν να το χρησιμοποιήσω πιο πολύ για να τονίσω το contrast στη πλανητική παρατήρηση. Δεν ξέρω αν είμαι λάθος σ' αυτό.
  19. Επαναφέρω το νήμα για τα συγκεκριμένα φίλτρα της Optolong. Είμαι νέος στο χόμπι και έχω αρχίσει να ψάχνομαι για αγορά φίλτρων νεφελωμάτων. Απ' ότι είδα σε άλλα νήματα ένα καλό και γενικής χρήσης φίλτρο νεφελωμάτων είναι το Orion ultrablock narrowband ή της Lumicon που όμως είναι ακριβότερο. Καθώς έψαχνα στο ebay, είδα το φίλτρο της optolong με ίδια καμπύλη με το αντίστοιχο της Orion, αλλά με τη μισή περίπου τιμή. Το φίλτρο της optolong είναι αυτό http://www.optolong.com/en/products/astronomy-filters/light-pollution-filters/332-broadband-filter-o-iii25nm Έχει κανένας άποψη γι' αυτό το φίλτρο και το αντίστοιχο moon & sky glow της optolong? Αξίζει να τα αγοράσω ή να προτιμήσω αυτό της orion κι ας είναι ακριβότερο?
  20. staee1976

    Πωλουνται 1.25''

    Σταύρο μόλις παρέλαβα τον TV Barlow. Όντως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση! Ευχαριστώ πολύ.
  21. staee1976

    TeleVue Radian SALE

    Γιώργο παρέλαβα σήμερα τον Radian. Άριστη κατάσταση και η συσκευασία πολύ προσεγμένη! Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης