Jump to content

Valasia

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Valasia

  1. Καλησπερα σας,εχω ενα ζευγαρι παλια κυαλια αλλα εχουν κουνηθει οι φακοι τους,θα μπορουσατε να μου πειτε αν υπαρχει καποιο καταστημα στην Θεσσαλονικη που να μπορει να τα φτιαξει?
  2. Καλησπέρα σε όλους, πρώτα απ'όλα θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει στην σελίδα. Μετά από λίγο διάβασμα και ελάχιστο χρόνο στην παρατήρηση του ουρανού κατάφερα εχθές να απομονώσω το δίπλα διπλό αστέρι στην Λυρα με τα πανάρχαια κυάλια μου 7*50. Η χαρά μου δεν περιγράφεται γιατί εγώ τουλάχιστον δεν κατάφερα να τα διακρίνω με γυμνό μάτι ούτε σαν ένα αστέρι. Η επόμενη προσπάθεια θα είναι τα σμήνη στον Καρκίνο που εχθές λόγο ορατότητας δεν φαινόταν τίποτα.
  3. Ευχαριστω πολυ! Μου δωσατε αρκετο υλικο για μελετη.Θα δοκιμασω για αρχη την Αφροδιτη και θα προσπαθησω να ψαξω και το Μ67
  4. Καλησπερα και παλι,ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που μου δωσατε! Κατεβασα τις εφαρμογες SkySafari και Stellarium και εχω παρει ηδη μια μικρη ιδεα απο τον νυχτερινο ουρανο.Μελεταω ηδη τα εισαγωγικα αρθρα του AstroVox οπως μου προτεινατε ,τα οποια ειναι ιδιαιτερα ενδιαφεροντα και συνειδητοποιησα πως θα χρειαστω ενα μεγαλο τετραδιο και αρκετες ωρες μελετης τοσο για τα ουρανια σωματα οσο και για τα τηλεσκοπεια. Η ερωτηση μου ειναι ποια αντικειμενα θα μπορουσα να δω με τα κυαλια που εχω τωρα (7*50) εκτος απο την σεληνη που δεν βοηθαει αυτες τις μερες. Επισεις υπαρχει καποιος χαρτης που να δειχνει τα αντικειμενα της λιστας Messier?
  5. Καλημερα σας και καλως σας βρηκα!Ειμαι η Βαλασία 40 ετων και πριν απο λιγες μερες θυμηθηκα ποσο πολυ μου αρεσε καποτε να παρατηρω τον ουρανο και να μαθαινω για τα ουρανια σωματα.Ποτε δεν το ειχα με το διαβασμα και στο σχολειο ημουν η μετρια μαθητρια που διαβαζα ισα για να περναω τις ταξεις,θυμαμαι ομως πολυ καλα το βιβλιο της αστρονομιας της τριτης λυκειου που ηταν το μοναδικο σχολικο βιβλιο το οποιο,εψαξα και βρηκα και που ανοιγα με ιδιαιτερο ενθουσιασμο παρολο που δεν το ειχα σαν μαθημα λογο του τεχνικου λυκειου που πηγα. Το βραδυ της Αναστασης λοιπον κατεβηκα με τα παιδια μου στον δρομο να τους δειξω τους δορυφορους starlink και συνειδητοποιησα ποσο μου ειχε λειψει ο ουρανος.Ειδα μαλιστα οτι και τα παιδια μου γοητευτικαν,οποτε βρηκα κατι παλια κυαλια που ειχα και που πανω γραφουν 7*50 ( απο οσο διαβασα ειναι σχετικα καλα; )και αποφασισα να αρχισω να το ψαχνω λιγο περισσοτερο. Εχω διαβασει οτι το βιβλιο NIGHTWATCH ειναι πολυ καλο για να αρχισει καποιος να ασχολειτε,θα ηθελα ομως πριν το παραγγειλω να μου πειτε και καποια δωρεαν εφαρμογη για το κινητο που να δειχνει τον ουρανο και ετσι να κανω σιγα σιγα μια αρχη με την εφαρμογη και τα κυαλια μεχρι να δω αν τελικα ειναι το χομπυ που μας ταιριαζει σαν οικογενεια. Ευχαριστω πολυ και να με συγχωρειτε για το μακροσκελες μηνυμα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης