Jump to content

ioanpart

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με ioanpart

  • Γενέθλια 09/18/1995

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της ioanpart Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post
  • One Month Later
  • Reacting Well Σπάνιος

Recent Badges

7

Φήμη

  1. Υπάρχει και ο AstroHopper που είναι μια χειροκίνητη ανέξοδη εναλλακτική. Μπορείτε να δείτε σε αυτό το νήμα: https://www.cloudynights.com/topic/824615-astrohopper-106-release-and-other-project-updates/
  2. ioanpart

    Moon_95_13082022

    Meade LX200 EMC 8inch Afocal με κινητό και πολύ συννεφιά
  3. ioanpart

    Αγορά από raig.gr

    Η εμπειρία μου λέει πως για κάτι μικρό, που εύκολα μπορεί να είναι σε απόθεμα, αξίζει μία δοκιμή
  4. ioanpart

    Αγορά από raig.gr

    Καλησπέρα, έχω παραγγείλει από το εν λόγω κατάστημα 2-3 φορές. Κυρίως προσοφθαλμία και έναν μειωτή εστιακού λόγου. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Ο μεγαλύτερος χρόνος παράδοσης που είχα ήταν 15 ημέρες από την ημέρα της παραγγελίας (ίσως επειδή είναι μικρά είδη και τα είχαν σε απόθεμα). Οι αποστολές γίνονται με GLS, η οποία συνεργάζεται στην Ελλάδα με ACS. Τα δέματα ήταν σε άριστη κατάσταση και πολύ καλά και προσεκτικά πακεταρισμενα. Τελωνείο δεν υπάρχει και τα μεταφορικά είναι κοντά στα 15 ευρώ.
  5. ioanpart

    Orion-M42

    Πολύ καλή προσπάθεια, συγχαρητήρια!
  6. ioanpart

    Meade LX200 8inch Classic

    Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται το τηλεσκόπιο του τίτλου σε άριστη κατάσταση. Μαζί δίνονται και παρελκόμενα (τρίποδο, προσοφθάλμια, φίλτρο κλπ.) Δίνεται λόγω μετακόμισης στο εξωτερικό. Βρίσκομαι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεκτός κάθε έλεγχος. Για όποιες πληροφορίες pm.

    750.00 EUR

  7. ioanpart

    Αγορά νέου τηλεσκόπιου

    Καλημέρα! Γενικά αν σε ενδιαφέρει η οπτική παρατήρηση τότε έναν dob είναι πολύ καλή επιλογή, αλλά αν καταλαβαίνω πιθανώς έχεις και κάποιο ενδιαφέρον προς την αστροφωτογράφηση. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς κάποια ισημερινή στήριξη και σίγουρα κάποιο σύστημα tracking. Με κάθε επιφύλαξη, τα Νευτώνεια είναι πολύ καλές επιλογές για παρακολούθηση DSO, αλλά θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στη στήριξη, πρέπει να είναι μία στιβαρή στήριξη που να αντέχει το αντίστοιχο φορτίο (OTA + λοιπός εξοπλισμός). Αναφορικά με την ευθυγράμμιση, σε τί ευθυγράμμιση αναφέρεσαι; Η ευθυγράμμιση μπορεί να αφορά στην ευθυγράμμιση του ερευνητή με το σωλήνα του τηλεσκοπίου, στην ευθυγράμμιση της στήριξη με τον πολικό αστέρα, αλλά και στην ευθυγράμμιση του κύριου με το δευτερεύον κάτοπτρο και με τον εστιαστή του προσοφθαλμίου. Οι "δύσκολες" ευθυγραμμίσεις είναι η δεύτερη και η τρίτη. Για την ευθυγράμμιση με τον πολικό αστέρα, ίσως ως αρχάριος θα πρέπει να σκεφτείς να συμπεριλάβεις και μία πολική διόπτρα στον εξοπλισμό σου (πολλές στηρίξεις έχουν ήδη ενσωματωμένη μία, θα το αναφέρει σίγουρα στα specs της στήριξης ως polar scope). Η ευθυγράμμιση των κατόπτρων ενός Νευτώνειου μπορεί να γίνει με κάποιο βοήθημα (π.χ. collimation cap ή cheshire eyepiece - υπάρχουν και collimators με laser που κάνουν τη διαδικασία ακόμα πιο απλή, αλλά πρέπει να δώσεις προσοχή διότι οι laser collimators απαιτούν ευθυγράμμιση και οι ίδιοι τους). Προσωπικά ως αρχάριος δεν είχα πρόβλημα με την ευθυγράμμιση με collimation caps, αλλά αυτό είναι θέμα των απαιτήσεων που έχεις ο ίδιος από το σύστημα σου. Για collimation caps μπορείς να δεις και κάποιες ιδέες για DIY κατασκευές στο YT. Καλή τύχη με την αγορά σου και καλώς ήρθες στο χόμπι μας!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης