Jump to content

ioanpart

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από ioanpart

  1. Καλησπέρα, 

    έχω παραγγείλει από το εν λόγω κατάστημα 2-3 φορές. Κυρίως προσοφθαλμία και έναν μειωτή εστιακού λόγου. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος.

    Ο μεγαλύτερος χρόνος παράδοσης που είχα ήταν 15 ημέρες από την ημέρα της παραγγελίας (ίσως επειδή είναι μικρά είδη και τα είχαν σε απόθεμα). Οι αποστολές γίνονται με GLS, η οποία συνεργάζεται στην Ελλάδα με ACS.

    Τα δέματα ήταν σε άριστη κατάσταση και πολύ καλά και προσεκτικά πακεταρισμενα. 

    Τελωνείο δεν υπάρχει και τα μεταφορικά είναι κοντά στα 15 ευρώ. 

  2. 14 hours ago, Kingdom said:

    Καλησπέρα στην παρέα! Επανέρχομαι και πάλι στο θέμα...Επειδή δεν κατάφερα να βρω το mak 150 που έψαχνα με την eq5 κοιτάζω για νευτώνιο και είμαι ανάμεσα στο SkyWatcher Explorer 150/750 EQ3-2 DSF ή στο skywatcher 200/1000 EXPLORER ΕQ5 DSF.Επίσης σκέφτομαι συμπληρωματικά να πάρω και τον BAADER HYPERION UNIVERSAL ZOOM MARK IV, 8-24MM για επιπλέον επιλογές στις μεγεθύνσεις μαζί με έναν barlow 2x skywatcher, κάποια φίλτρα πλανητών και κάποιον αντάπτορα για σύνδεση κάμερας DSLR.Εχετε κάποια γνώμη για αυτά τα τηλεσκόπια; Κοιτούσα και Dobsonian αλλά δεν με εξυπηρετεί η βάση τους οπότε τα έχω απορρίψει για αυτόν τον λόγο... H χρήση του θα είναι σε επαρχία με καθαρό ουρανό και ποιο σπάνια για χρήση σε πόλη. Με ενδιαφέρει παρατήρηση πλανητών, και παρακολούθηση αντικειμένων βαθέως ουρανού, γαλαξίες, αστρικά σμήνη ...Ξέρω ότι χάνω στο κομμάτι της φορητότητας αν έπαιρνα το mak αλλά κερδίζω στις ίντσες και στο να μπορώ να δω περισσότερα με αυτούς τους τύπους τηλεσκοπίων. Σε σχέση με την ευθυγράμμιση που χρειάζονται τα νευτώνια πάνω στις ισημερινές βάσεις είναι δύσκολη υπόθεση κάτι τέτοιο για έναν αρχάριο; .Περιμένω προτάσεις και συμβουλές, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    Καλημέρα!

    Γενικά αν σε ενδιαφέρει η οπτική παρατήρηση τότε έναν dob είναι πολύ καλή επιλογή, αλλά αν καταλαβαίνω πιθανώς έχεις και κάποιο ενδιαφέρον προς την αστροφωτογράφηση. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς κάποια ισημερινή στήριξη και σίγουρα κάποιο σύστημα tracking. Με κάθε επιφύλαξη, τα Νευτώνεια είναι πολύ καλές επιλογές για παρακολούθηση DSO, αλλά θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στη στήριξη, πρέπει να είναι μία στιβαρή στήριξη που να αντέχει το αντίστοιχο φορτίο (OTA + λοιπός εξοπλισμός).

    Αναφορικά με την ευθυγράμμιση, σε τί ευθυγράμμιση αναφέρεσαι; Η ευθυγράμμιση μπορεί να αφορά στην ευθυγράμμιση του ερευνητή με το σωλήνα του τηλεσκοπίου, στην ευθυγράμμιση της στήριξη με τον πολικό αστέρα, αλλά και στην ευθυγράμμιση του κύριου με το δευτερεύον κάτοπτρο και με τον εστιαστή του προσοφθαλμίου. Οι "δύσκολες" ευθυγραμμίσεις είναι η δεύτερη και η τρίτη. Για την ευθυγράμμιση με τον πολικό αστέρα, ίσως ως αρχάριος θα πρέπει να σκεφτείς να συμπεριλάβεις και μία πολική διόπτρα στον εξοπλισμό σου (πολλές στηρίξεις έχουν ήδη ενσωματωμένη μία, θα το αναφέρει σίγουρα στα specs της στήριξης ως polar scope). Η ευθυγράμμιση των κατόπτρων ενός Νευτώνειου μπορεί να γίνει με κάποιο βοήθημα (π.χ. collimation cap ή cheshire eyepiece - υπάρχουν και collimators με laser που κάνουν τη διαδικασία ακόμα πιο απλή, αλλά πρέπει να δώσεις προσοχή διότι οι laser collimators απαιτούν ευθυγράμμιση και οι ίδιοι τους). Προσωπικά ως αρχάριος δεν είχα πρόβλημα με την ευθυγράμμιση με collimation caps, αλλά αυτό είναι θέμα των απαιτήσεων που έχεις ο ίδιος από το σύστημα σου. Για collimation caps μπορείς να δεις και κάποιες ιδέες για DIY κατασκευές στο YT.

    Καλή τύχη με την αγορά σου και καλώς ήρθες στο χόμπι μας!

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης