Jump to content

Tripp

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Tripp

  1. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο λόγω έλλειψης χρόνου. Είναι σε πραγματικά άριστη κατάσταση (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες),φυλάσσεται εσωτερικά και βγαίνει με μεγάλη προσοχή στο μπαλκόνι (3 μέτρα απόσταση από τον χώρο φυλαξής του).Το Deluxe Edition δεν έρχεται Ελλάδα,έχει αγοραστεί από TS Optics απο Γερμανία,εξού και το TS Optics branding πάνω στο tube (30/04/2022 έγινε η αγορά). Τα specs του out of the box είναι τα εξής: ♦ Fan behind the main mirror ♦ 8x50 Finder with achromatic optic ♦ 2" Crayford focuser - 1:10 micro - reduction from 2" to 1.25" ♦ 30 mm 2" Wide Angle ERFLE with 70° field for good overfiew ♦ 9 mm Super Plössl - multicoated ♦ 35mm 2" extension ♦ eyepiece and accessory tray for eyepieces and filters Έχει προστεθεί/αγοραστεί extra: + Explore Scientific μαλακή θήκη προσοφθαλμίων. + TS Optics LA2 Laser Collimator για εύκολη ευθυγράμμιση των κατόπτρων. + Telrad Projector με base. + Ειδική ταινία στη βάση για πιο smooth movement στον κάθετο άξονα. + Televue 2x Barlow. + Baader Classic Ortho 6mm. + Αντάπτορας Levenhuk A10 για smartphones. Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο,πραγματικά δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Καλύπτει όλα τα πιθανά σενάρια αστροπαρατήρησης.Το αποχωρίζομαι με βαριά καρδιά και ελπίζω ο επόμενος ιδιοκτήτης να το χιλιοευχαριστηθεί όπως το ευχαριστήθηκα και εγώ. ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ,ΔΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΣΑΝ BUNDLE! Η τιμή είναι συζητήσιμη (πάντα σε φυσιολογικά πλαίσια). Περιοχή: Κόρινθος Λόγω ογκομετρικού βάρους,το πιο λογικό θα ήταν να παραλάβετε το τηλεσκόπιο οι ίδιοι. Τα μεγάλα έξοδα αποστολής δε συμφαίρουν κατά τη γνώμη μου. Αν βέβαια θεωρείτε ότι σας βολεύει,τα έξοδα θα τα επωμιστεί ο παραλήπτης/αγοραστής. Αν έχετε την οποιαδήποτε απορία,μη διστάσετε να μου στείλετε μήνυμα ή να με καλέσετε σε φυσιολογικές ώρες.

    650.00 EUR

  2. Καλησπέρα! Όσοι έχουν iPhone,προτείνω την εφαρμογή Sky Guide (ακόμα και χωρίς subscription,μπορείς να δείς κάποια πράγματα,με τον C/2022 E3 ZTF να είναι ένα από αυτά). Μακράν πιο όμορφο User Interface και στήσιμο από τις πιο παλιές,κλασσικές εφαρμογές (ίσως και το πιο όμορφο σε εφαρμογές αστρονομίας,γενικά). Έχει και τρομερή λειτουργικότητα για όσους επιλέξουν να κάνουν subscribe.
  3. Tripp

    Πρόβλημα με Dobsonian Mount στο Tilt του

    Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Καλές παρατηρήσεις και καθαρούς ουρανούς!
  4. Tripp

    Πρόβλημα με Dobsonian Mount στο Tilt του

    Σας ευχαριστώ παρά πολύ! Πολύ καλή ιδέα!!!
  5. Tripp

    Πρόβλημα με Dobsonian Mount στο Tilt του

    Καλημέρα σας! Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τι κάνατε; Που βρήκατε την τσόχα/ταινία τσόχας κλπ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Το τηλεσκόπιο είναι όντως φανταστικό και αυτό το μικρό ελάττωμα,δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που προσφέρει! Δε θα το καταλάβαινα καν αν δεν έπαιζα μεγάλες μεγεθύνσεις πλέον!
  6. Καλησπέρα σας! Όντας κατοχος ενός 10ιντσου Dob (GSO 10 Inch Dob Deluxe Edition) εδώ και αρκετούς μήνες και έχοντας γίνει πιο έμπειρος στην αστροπαρατήρηση,τώρα που παρατηρώ και σε πιο μεγάλες μεγεθύνσεις,είδα πως στο Tilt στον κάθετο άξονα,το τηλεσκόπιο κάνει μια μικρή κίνηση και δε σταθεροποιείται τέλεια,εκεί ακριβώς που θα το αφήσω. Έχοντας φάει το κεφάλι μου πλέον,βρήκα το πρόβλημα και υπάρχει στη βάση του. Επί της ουσίας,εκεί που "κουμπώνει" το τηλεσκόπιο,πάνω στο mount του,έχει ένα κομμάτι τσόχας και στις 2 πλευρές. Η τσόχα όμως δε καλύπτει όλη την περίμετρο των bearings,με αποτέλεσμα να "παίζουν" από τη μια πλευρά. Παραθέτω φωτογραφίες και βίντεο ώστε να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ, Υπάρχει κάποιος που έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο και το έχει moddάρει? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! (οι φώτο και το βίντεο μάλλον θα έχουν φάει τρελό compression,ελπίζω να φανεί το πρόβλημα) Καθαρούς ουρανούς σε όλους μας! video-1659223778.mp4
  7. Tripp

    Ελάχιστη κόρη εξόδου

    Καλησπέρα σας! Πολύ ενδιαφέρον thread! Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την κόρη εξόδου (που είναι το exit pupil αν έχω καταλάβει σωστά). 1) Τι θεωρείται "ιδανικό"? 2) Πως υπολογίζεται? 3) Είναι κριτήριο όσον αφορά την αγορά προσοφθαλμίων/barlow? Επίσης,όντας απο Κόρινθο,είναι φανταστικά αυτή την περίοδο. Απίστευτα καθαρά είδωλα εδώ και 4 συνεχόμενα βράδια. Για όποιον δεν έχει πρόβλημα με το να οδηγήσει λίγο,έχω ενημερωθεί για Καλέντζι ως μια τρομερή περιοχή. Εγώ ο ίδιος μένω 15 λεπτά έξω απο Κόρινθο και ακόμα και έτσι,τα είδωλα είναι φανταστικά,πραγματικά φανταστικά. Δεν έχω βρει τον χρόνο να πάω ακόμα Καλέντζι,αλλά σκοπευώ να το κάνω! Καθαρούς ουρανούς!
  8. Παρατηρώ από παραλιακή Κορινθία,από ένα χωριό 15 λεπτά έξω απο Κόρινθο!
  9. Είμαι της ίδιας άποψης,παρότι λατρευώ τις αστροφωτογραφίες,η σύνδεση είναι άλλη,όταν τα φωτόνια απο τα αστρικά σώματα "χτυπάνε" το μάτι μας...Είναι φως που απο μερικά αντικείμενα έχει πάρει εκατομμύρια έτη φωτός...Αυτή και μόνο η σκέψη αλλάζει τα πάντα για εμένα! Στον Κρόνο με τρομερά μέτριες,ίσως και κάτω του μετρίου συνθήκες (βάση με τις προηγούμενες παρατηρήσεις στην περιοχή μου),έβλεπα με τρομέρη ευκολία τη διαίρεση Cassini,τη σκιά του πλανήτη επάνω στους δακτυλίους του,ζόνες χρωμάτων μεταξύ του καφέ,κίτρινου και πορτοκαλί όπως επίσης και τους πιο "διάφανους" δακτυλίους του,κοντά στο σώμα του πλανήτη. Και ξαναεπισημαίνω,αυτό σε μέτριες συνθήκες για την περιοχή μου. Υπο κανονικές συνθήκες βλέπω τρομερά πιο καθαρό είδωλο! Εξού και ο λόγος που πιστεύω πως με παίρνει να "πιέσω" περισσότερο τη μεγέθυνση. Εάν έχω τόσο καθαρό είδωλο,δε μπορώ καν να φανταστώ πως θα φαίνεται στα x300 - x400 (τις μέρες που μπορώ,φυσικά). Πάντως μπορώ να πω με σιγουριά,πως στα 22 χρόνια της ζωής μου,δεν έχω δει κάτι πιο surreal και όμορφο απο τον Κρόνο! Καθαρούς ουρανούς σε όλους εύχομαι!
  10. (Οι χειρότερες πιθανές συνθήκες μέχρι στιγμής,μέσα απο ΜΙΑ φώτο κινητού,η φωτογραφία τρώει compress επίσης λόγω upload σε ιστοσελίδα) Μέσα από το προσοφθάλμιο, η λεπτομέρεια του ειδώλου ήταν φανταστική παρόλα αυτά. Σε άριστες συνθήκες είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών.
  11. Νομίζω πως αυτό θα γίνει το setup στο οποίο θα καταλήξω! Θα γίνει αγορά barlow και στη συνέχεια (λίγες μέρες μετά) θα παω σε TV Plossl 8mm και ES 11mm 82o! Σας ευχαριστώ απίστευτα πολύ,πραγματικά,με έχετε βοηθήσει τρομερά από την πρώτη μέρα που έγινα μέλος του φόρουμ! Ευχαριστώ πάρα πολύ και τους υπολοίπους για τις προτάσεις τους!! Και σχετικά με τις συνθήκες seeing και διαύγειας,παραθέτω μια φωτογραφία του Κρόνου που έβγαλα εχθές. Μέτριες συνθήκες seeing και διαύγειας (σχετικά με τα υπόλοιπα βράδια που παρατηρώ στην περιοχή μου) και μάλιστα είχα και σύννεφα αρκετά κοντά στην περιοχή που ήταν ο Κρόνος. Δεν έχω κάνει stack τίποτα,απλά έχω ενα smartphone adapter,το έβαλα στο 6άρι το προσοφθάλμιο και τράβηξα ΜΙΑ φωτογραφία από το κινητό μου (χωρίς χρήση εφαρμογής,απευθείας μέσα απο την default camera app, Iphone 12 Pro).
  12. Σας ευχαριστώ και πάλι! Θα έχω στο νού μου τις προτάσεις σας,σίγουρα! Να είστε καλά! Καθαρούς ουρανούς!
  13. Σας ευχαριστώ πααααάρα πολύ,όπως πάντα,οι απαντήσεις σας είναι "χρυσός" για εμένα! Πολύ ενδιαφέρον αυτό με το seeing και όντως όπως λετε,είναι φαινόμενο που έχω παρατηρήσει και αναρωτιόμουν γιατί παρότι τα αστέρια δεν "τρεμόπαιζαν",έβλεπα είδωλο που "έβραζε"! Οπότε εσείς τι θα μου προτείνατε προσωπικά,βάση της πολύ μεγάλης εμπειρία σας επάνω στο κομμάτι αυτό? Διαβάζω όντως πάρα πολύ καλά πράγματα για τον Celestron X2 Barlow,και μοιάζει να είναι πιο "futureproof" διότι είναι compatible με πρακτικά όλα τα τηλεσκόπια. Όσον αφορά τα προσοφθάλμια,θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και κάτι ακόμα? Το budget μου είναι 300 ευρώ και από ότι βλέπω,αν πάω στον Celestron X-Cel 2X Barlow,θα μου περισσεύουν ~150 ευρώ. Σε λίγη ώρα θα είμαι σπίτι και θα μπορώ να δώσω ακόμα πιο σωστές απαντήσεις! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  14. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη γνώμη σας! Το κατοπτρικό μου ειναι 1250 / f/4.9 αν δεν κάνω λάθος. Θα υπάρξει ποτέ περίπτωση που θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω ένα 2.5mm προσοφθάλμιο? x500 δηλαδή? Μου έχουν επισημάνει και άλλοι πως είναι λίγο ενοχλητικό μέσα στο βράδυ να βγάζω τον barlow κλπ. Εγώ προσωπικά δεν έχω θέμα με αυτό όμως! Όπως ανέφερα και πριν,οι προτάσεις απο ξένα forums,μου έλεγαν για τον Televue X2 Barlow στα 150-170 ευρώ περίπου. Έχει μόνο 2 elements και θεωρείται σχεδόν "διάφανος". Επισημαίνω ότι αυτά απλά είναι αναφορές από άλλους χρήστες,δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ μου barlow. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε ένα καλό προσοφθάλμιο (ή και περισσότερα από ένα,διαθέτω budget περίπου στα 300 ευρώ). Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι!
  15. Σας ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για τις εμπεριστατωμένες απόψεις και γνώσεις σας! Πραγματικά το εκτιμώ πάρα πολύ! Όσον αφορά τη διαύγεια και το seeing,δεν το κατέχω ακόμα πλήρως με τις έννοιες και τις λεπτομέρειες (γνωρίζω βέβαια τις διαφορές μεταξύ των 2),αλλά μπορώ, εν μέρη τουλάχιστον, να αναγνωρίσω πότε οι συνθήκες είναι καλές! Εάν έχω καταλάβει σωστά,η διαύγεια είναι το πόσο "γκρίζος" και "seethrough" είναι ο ουρανός κατα κάποιον τρόπο...Το seeing είναι το πόσο "παίζουν" τα αστέρια και πόσο "βράζουν" τα είδωλα,ίσως...Νομίζω πως μέχρι ένα σημείο, και τα δύο φαίνονται με γυμνό μάτι,ειδικά στο seeing,όταν "παίζουν" τα αστέρια...Ζητώ ταπεινά συγγνώμη για τον τρόπο που το έθεσα,αλλά έτσι το έχω καταλάβει στο περίπου,στους 2 μήνες εμπειρίας μου! Πολύ ενδιαφέρον το κομμάτι με τα φίλτρα! Θα το ψάξω καλύτερα,σίγουρα! Όσον αφορά το θέμα του barlow/high power προσοφθαλμίου,εσείς πέραν απο το φανταστικό powermate που έχετε,έχετε κάποια εμπειρία με έναν barlow φακό? Γνωρίζω ότι τα powermates "τσιμπάνε" λίγο σε τιμή και λειτουργούν διαφορετικά από έναν κλασσικό barlow φακό,οπότε ίσως να μην είναι κατάλληλοι για εμένα με την εμπειρία που έχω...Φαντάζομαι ότι δε θα καταφέρω να τους αξιοποιήσω στο 100% όπως και πρέπει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  16. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τρομερή απάντησή σας! Παρακάτω παραθέτω εικόνα του εστιαστή του τηλεσκοπίου μου,εαν αυτό βοηθάει κάπου! Σχετικα με τον Televue X2,τον είδα σε βίντεο από άνθρωπο που το έχει πάνω σε ένα Stellalyra 10 Inch Dob (είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με το δικό μου,ίδιος κατασκευαστής,απλά βγαίνει μόνο για Αμερική υπό αυτό το όνομα) και έπαιζε μια χαρά. Παρόλα αυτά,μεταξύ των 3,ποιον θα μου προτείνατε εσείς? Televue κοίταξα κυρίως διότι είναι 2 element design και θεωρείται το "golden standard". Βέβαια με βάλατε σε σκέψεις σχετικά με το αν θα εστιάζει σωστά. Μαζί με το τηλεσκόπιο μου ήρθε και ένα 2 inch extension tube 35mm,αν αυτό βοηθάει. Παρατηρώ απο Bortle 5 Zone, ημιαστική περιοχή,κοντά σε ανοιχτή θάλασσα,τα περισσότερα βράδια έχω αρκετά καλό seeing και διαύγεια (τουλάχιστον αυτόν τον καιρό). Υπάρχουν και τα 2-3 βράδια που θα έχουν άριστο seeing και διαύγεια. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας διότι ακόμα και η αγορά ενός barlow,έχει πολλές περισσότερες μεταβλητές απο όσο πίστευα!
  17. Καλησπέρα σας και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Την ίδια λογική με εσάς έχω και εγώ τώρα...Θεωρώ ότι ο barlow της Televue (ή οποιοσδήποτε καλός barlow) είναι must...Βέβαια φοβάμαι ότι πιέζω πολύ το attainable magnification ακόμα και με τέλειες συνθήκες...Με το 6αρι πάνω σε barlow x2 πάω στα x416 περίπου,οπότε ίσως μόνο με το 9άρι που έχω τώρα να είναι usable. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που σκέφτομαι ότι ίσως χρειάζομαι ένα καλό προσοφθάλμιο high power...Δε μπορώ να καταλήξω βέβαια...
  18. Καλησπέρα σας! Πριν λίγους μήνες αγόρασα το πρώτο μου τηλεσκόπιο,ενα GSO Dobson 10 inch (Deluxe Edition). Έχοντας πλέον μια σχετική εμπειρία επάνω σε παρατήρηση (και έχοντας μείνει άφωνος πλέον με αυτά τα λίγα που έχω μέχρι στιγμής δει!),συνθήκες παρατήρησης,collimation,acclimation κλπ, θα ήθελα να προβώ σε αγορά ενός high power προσοφθαλμίου. Στην κατοχή μου έχω τα 2 προσοφθάλμια που ήρθαν μαζί με το τηλεσκόπιο (30mm Super View 2 inch και 9mm SP 1.25 inch) όπως επίσης και ένα ακόμα που αγόρασα,αφού μου το προτείνατε κιολας, το 6mm Classic Ortho της Baader. Παρότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτά τα προσοφθάλμια,θα ήθελα κάτι περισσότερο (όταν και οι συνθήκες μου το επιτρέπουν,φυσικά). Για παράδειγμα,θα ήθελα να δω πιο κοντά τον Κρόνο ή τον Δία κλπ. Είναι και οι 2 πανέμορφοι με το 6mm (x208 περίπου). Για Άρη δεν το συζητάω που παρότι φαίνεται και διακρίνω το λευκό χρώμα στα Ice Caps του,είναι πάρα πολύ μικρός στο x208. ο Δίας απο την άλλη είναι παρα πολύ φωτεινός και όμορφος,βλέπω και τους δορυφόρους του,βγάζει λεπτομέρεια και φαίνονται κάποιες "ρίγες" επάνω του,αλλά από ότι διαβάζω και σε ξένα forums, σηκώνει και περισσότερο zoom με τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να αναδειχθεί πολύ περισσότερο η ομορφιά του. Ο Κρόνος είναι απίθανος και το μόνο που θέλω είναι τον δω πιο κοντά! Θα ήθελα τη γνώμη σας! Σκεφτόμουν να τσιμπήσω εναν Televue X2 Barlow ( για τον οποίο έχω διαβάσει τα καλύτερα) στα 150-170 ευρώ αλλά δε ξέρω ακόμα άμα είναι καλύτερο να αγοράσω απλά ένα καλό high power προσοφθάλμιο. Να επισημάνω επίσης ότι δεν έχω ασχοληθεί ΚΑΘΟΛΟΥ με φίλτρα,οπότε και αυτό το αφήνω επάνω σας! Το budget όλης της αγοράς που επρόκειται να κάνω,ανέρχεται στα 300 ευρώ περίπου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Καθαρούς ουρανούς να έχουμε!
  19. Tripp

    Αγορά πρώτου τηλεσκοπίου!

    Σελήνη μέχρι στιγμής μόνο, με φουλ κακή ατμόσφαιρα,πολλά σύννεφα,μέτριο seeing και διαύγεια αλλά.......συγκινητικό, να έχω την ευκαιρία στα 22 μου χρόνια να δω με τόση λεπτομέρεια την ομορφιά του σύμπαντος. Την πρώτη φορά που εστίασα σωστά, απλά δεν έβγαλα λέξη. Ότι και να πω είναι λίγο.
  20. Tripp

    Αγορά πρώτου τηλεσκοπίου!

    Θα επιστρέψω με εντυπώσεις και λοιπές παρατηρήσεις το βραδάκι! Να σημειωθεί,θα είναι η πρώτη φορά που θα κοιτάζω μέσα απο τηλεσκόπιο!
  21. Tripp

    Αγορά πρώτου τηλεσκοπίου!

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας! Σήμερα ήρθε το τηλεσκόπιο,το έστησα και το έκανα collimate (με laser που είναι collimated,διπλοτσεκαρισμένο!) Περιμένω λίγο το απογευματάκι για να κάνω allign finder και telrad! Πρώτες εντυπώσεις απόψε (ελπίζω)! Αυτή τη στιγμή στα χέρια μου έχω αυτά που ήρθαν με το τηλεσκόπιο (2 inch 30mm Erfle Wide Angle και 9mm SP)!
  22. Tripp

    Αγορά πρώτου τηλεσκοπίου!

    Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη την πληροφορία που έχετε παραθέσει στη συζήτηση! Είναι πραγματικά φανταστική! Όσον αφορά το seeing και τη διαύγεια,ελπίζω να σταθώ τυχερός! Είμαι κάτω απο Bortle 4,5-Bortle 5 ουρανούς,αν αυτό λέει κάτι! Φαντάζομαι ότι θα μου δωθούν ευκαιρίες για καλή διαύγεια και seeing κάποιες από αυτές τις μέρες,εκτός αν με την αγορά και παραλαβή πρώτου τηλεσκοπίου,αυτομάτως εμφανίζονται σύννεφα 😂 Σχετικά με τον Barlow,σκεφτόμουν να αγόραζα τον 2άρη της Televue...Δε μου ειναι τραγικά εκτός budget και διαβάζω τα καλύτερα περι ποιότητας και συμβατότητας. Απλά η ουσιαστική ερώτηση μου είναι η εξής: Θα τον χρειαστώ τώρα? Θα ήθελα παρα πολύ να είμαι σε θέση να βλέπω πλανήτες και σε προηγούμενο,αγγλικό community που είχα μιλήσει,μου είχαν πει απλά να προβώ σε αγορά καλών (για τη τιμη τους),high power προσοφθαλμίων. Σκεφτόμουν αυτό: https://www.skyandweather.gr/Αρχική/459-explore-scientific-52-ler-45mm-125.html (πέραν απο το 6mm Ortho) Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμβολή σας και τη βοήθειά σας. Είναι πραγματικά χρυσός,τέτοιος όγκος πληροφορίας, για έναν newbie σαν και εμένα!
  23. Tripp

    Αγορά πρώτου τηλεσκοπίου!

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Θα προβώ σε αγορά ορθοσκοπικού τότε! Πολύ ενδιαφέρον νήμα!
  24. Tripp

    Αγορά πρώτου τηλεσκοπίου!

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Ανυπομονώ πως και πως! Ελπίζω με τους ουρανούς που έχω (bortle 4-5) να καταφέρω να δω λεπτομέρεια! Επίσης,μια γενική ερώτηση για οποιον γνωρίζει,θεωρείτε ότι πρέπει να πάρω και έναν barlow για πλανήτες? Την επόμενη εβδομάδα θα παραγγείλω ενα Baader Classic Ortho 6mm ή ένα Goldline (skywatcher,ts optics,svbony κλπ) 6mm που μου το έχουν προτείνει αρκετοί,παρότι OEM,λένε τα καλύτερα. Έχετε κάποια γνώμη πάνω σε αυτά τα 2 eyepieces? Baader Classic Ortho 6mm: https://www.planitario.gr/gr/classic-ortho-6-mm-o-31-8mm.html (Skywatcher,αλλά από όσο ξέρω,βγαίνει έτσι από πολλές μάρκες) Goldline Ultrawide 6mm: https://www.planitario.gr/gr/ultrawide-6mm-o31-8mm.html Θα χρειαστεί να τα συνδυάσω με barlow x2 για σωστή πλανητική παρατήρηση? Σας ευχαριστώ! Ιάσονας
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης