|
AstroVox Η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα
|
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Εσείς πως αστρο-περάσατε αυτό το καλοκαίρι; |
Καταπληκτικά, σχεδόν κάθε βράδυ ήμουν κάτω απ'τον έναστρο ουρανό |
|
11% |
[ 9 ] |
Πολύ καλά, παρατήρησα/φωτογράφησα αρκετές φορές μέσα στο καλοκαίρι |
|
37% |
[ 30 ] |
Καλά, αν και πολλές οι υποχρεώσεις, όποτε μπορούσα έστηνα τον εξοπλισμό μου |
|
28% |
[ 23 ] |
Δύσκολη η αστροπαρατήρηση αυτο τον καιρό, σπάνια βρέθηκα κάτω από τα άστρα |
|
15% |
[ 12 ] |
Δυστυχώς αυτό το καλοκαίρι δεν παρατήρησα/φωτογράφησα καθόλου τον ουρανό |
|
7% |
[ 6 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 80 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
wereniki Εξωγήινη
Ένταξη: 18 Νοέ 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2414 Ηλικία: 59 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 20/10/2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 17:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το καλοκαίρι που μας αποχαιρετά σιγά – σιγά φεύγοντας, ήταν καθοριστικό για μένα. Κι αυτό, γιατί είχα την ευκαιρία-τύχη, να ασχοληθώ πρωτίστως και ενδελεχώς με το νεφελώδες στερέωμα του δικού μου, προσωπικού... νεφεληγερέτη ουρανού! Έτσι, έκανα περισσότερες "ενδοσκοπήσεις" παρατηρώντας τον ουρανό της προσωπικής μου ζωής, παρά νυχτερινές αστροπαρατηρήσεις...
Ήταν επιτακτική η ανάγκη, να ταυτοποιήσω ανθρώπους-κομήτες, ανθρώπους-διάττοντες, ανθρώπους-νεφελώματα, να ξεκαθαρίσω (επίπονα βέβαια) το τοπίο, έτσι ώστε, να μείνουν συνειδητά πλέον μόνο τα πεντακάθαρα, ταπεινά, αυθεντικά, λαμπερά, απαστράπτοντα διαμαντάκια! Έχοντας συμπληρώσει και τα τελευταία κομμάτια του "παζλ" που χρόνια με βασάνιζε, αφού –σαν ξεροκέφαλη που είμαι - επέμενα στη χιμαιρική προσπάθεια τοποθέτησης λάθος κομματιών σε λάθος θέσεις, με την εσωτερική γαλήνη πλέον, που προσφέρει η αποκαλυπτική του εικόνα, μπορώ ανακουφισμένη, να πω: Ναι!!! Φέτος, απόλαυσα με την ψυχή μου τις λίγες αλλά "καθαρές" βραδιές αστροπαρατήρησης. Χωρίς παρεξηγήσεις, χωρίς μικρότητες, εντάσεις, σκοπιμότητες, ζήλιες και τσακωμούς. Είτε από το σπίτι μου, είτε από το Βουνό, είτε από άλλα σκοτεινά μέρη της περιοχής μας, ο ουρανός μάς αποκαλυπτόταν κάθε φορά.
Επιπλέον, είχαμε την ευκαιρία με την εξαιρετική παρέα της 3ης Παγκρήτιας Συνάντησης, να απολαύσουμε τις από κοινού αστροπαρατηρήσεις μας, και ηλιακές παρακαλώ!
Ψήφισα το 3. _________________ Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Johnny Who Εξωγήινος
Ένταξη: 19 Ιούν 2011 Σύνολο δημοσιεύσεων: 384 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 22 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 21/10/2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 21:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η φωτορύπανση δεν μου επέτρεψε πολλές σοβαρές παρατηρήσεις. Αλλά η Πανελλήνια ήταν πολύ αποδοτική και διασκεδαστική (είδαμε εκατοντάδες DSO). Ψήφισα το 2ο!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης Μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία σε αυτό το forum Μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία σε αυτό το forum
|
|