Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Mshrmized Αστρόφιλος Ένταξη: 25 Ιούλ 2020 Σύνολο δημοσιεύσεων: 31 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 02/01/2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 0:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα το uhc-s δίνει διπλα είδωλα; και δεύτερον επειδή μου είπες να κοιτάξω για uhc το uhc-s μπορεί να μπει στο οπλοστάσιο; η απλά το ανέφερες για να αποκτήσω γνωση; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
fotodektis Εξωγήινος
Ένταξη: 09 Σεπ 2011 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1323 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 02/01/2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 3:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Είπα οτι το Baader UHC--S δίνει διπλά είδωλα άστρων ΟΧΙ νεφελωμάτων.
Για παρατήρηση νεφελωμάτων κάνει μια χαρά αλλά ΟΧΙ άστρων.
Το Baader UHC-S είναι πιο ευρυζωνικό σε σχέση με άλλα UHC άλλων εταιριών.
Αυτό σημαίνει οτι βλέπεις πιο ευρύ φάσμα στις συχνότητες φωτός των νεφελωμάτων,αλλά λιγότερο καλά,δηλ.με λιγότερο κοντράστ σε σχέση με άλλα πιο στενής ζώνης UHC.
Το άλλο θετικό (που είναι συνέπεια του παραπάνω),είναι οτι κόβει λιγότερο φως σε σχέση με τα πιο στενής δέσμης UHC,άρα ίσως είναι πιο κατάλληλο για το 6" τηλεσκόπιό σου.
Όμως καλό είναι να πουν και άλλοι την γνώμη τους που έχουν δοκιμάσει με 6" και άλλες μάρκες.
Κάποιες σχετικές συζητήσεις μπορείς να βρείς εδώ:
https://www.cloudynights.com/topic/691780-filter-question-uhc-vs-uhc-s-for-visual-vs-photography/
Και εδώ:
https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=16924&postdays=0&postorder=asc&start=0
Σημείωση: η αναφορά στην ποιότητα των Lumicon αφορά τα παλαιότερα κορυφαία μοντέλα.
Σαν συμπέρασμα: 1) πιθανόν το Baader UHC-S επειδή κόβει λιγότερο φως σε σχέση με άλλα UHC να είναι πιο καλή επιλογή για το 6" τηλεσκόπιό σου.
Αυτό όμως το λέω με μεγάλη ε π ι φ ύ λ α ξ η,διότι ίσως και κάποια άλλα κάνουν εξίσου καλή δουλειά ή και καλύτερη και κόβουν το ίδιο σε φωτεινότητα με το Baader!
2) ΜΗΝ πάρεις φίλτρα στενής ζώνης διέλευσης όπως ΟΙΙΙ,Η-β κλπ.δηλ.καθαρόαιμα narrowband και line (που έχουν ακόμα πιο στενή ζώνη διέλευσης),γιατί κόβουν πολύ φως!
Περίμενε μέχρι να πάρεις τηλεσκόπιο μεγαλύτερης διαμέτρου.
Φιλικά-Κώστας _________________ "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman
"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων
Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]] |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Mshrmized Αστρόφιλος Ένταξη: 25 Ιούλ 2020 Σύνολο δημοσιεύσεων: 31 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 02/01/2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 3:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ok άργησα αλλά σε έπιασα, εντάξει ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πάρω άλλο τηλεσκόπιο αλλά θα ήθελα να πάρω κάποια βασικά πράγματα να έχω και μια καλύτερη άποψη όταν έρθει η επόμενη αγορά να ξέρω ακριβώς που να κατευθυνθώ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kingtiger Νέος Ένταξη: 14 Απρ 2020 Σύνολο δημοσιεύσεων: 7 Φύλο: Μη δηλωμένο |
Δημοσιεύθηκε: 02/01/2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:29 Θέμα δημοσίευσης: φάσμα φίλτρων |
|
|
Καλή χρονιά
μια και αναφέρθηκε ο κώστας στο εύρος φάσματος κάθε φίλτρου ξεχωριστά, μπορείς να συγκρίνεις σε αυτή τη σελίδα σχεδόν όλα τα φίλτρα της αγοράς.
https://searchlight.semrock.com/?sid=a08a1af9-84ee-49d2-959d-153d7e7c0eb8#
δεν έχω προσωπική εμπειρία από διαφορετικά φίλτρα στην πράξη. Έχω το DGM-NPB και είμαι πολύ ικανοποιημένος (σε 8 ιντσες dob)
Ελπίζω να βοήθησα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 02/01/2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Θα ήθελα να πουν και άλλοι γνώστες την άποψη τους, σχετικά με τα φίλτρα αν και μέχρι στιγμής Κώστα ότι μου έχεις πει ισχύει. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Ένταξη: 16 Οκτ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 15476 Τόπος: Μουνιχία & Παγαί Ηλικία: 52 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 02/01/2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όπως στα είπε. Υπάρχουν φίλτρα ευρέως φάσματος, στενού φάσματος, γραμμής και εξειδικευμένα.
Κάτω από 6" Broadband μέχρι Narrowband, δηλαδή Moon & Skyglow ή UHC-s, μέχρι UH, LP2 ή Deepsky. Από 7 και πάνω πας Narrowband έως γραμμής OIII (για λίγα αντικείμενα και Ηβ). _________________ "The belief that ones own view of reality is the only reality is the most dangerous of all delusions."
Paul Watzlawick
My Optics |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 03/01/2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 14:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Θα τα βαλω κατω να δω τι χρειαζομαι περισσοτερο, ισως θα ειταν καλυτερο να εψαχνα για ενα προσοφθαλμιο καλυτερο απο αυτα που ειχε το τηλεσκοπιο, για μενα το ιδανικο αν τελικα επιλεξω καποιο φιλτρο θα ειταν να εβλεπα τα νεφελωματα καλυτερα αλλα χωρις να χαλαει το γενικο συνολο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|