Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Greekdestiny Εξωγήινος
Ένταξη: 16 Ιαν 2012 Σύνολο δημοσιεύσεων: 840 Τόπος: Ιωάννινα Ηλικία: 22 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 03/07/2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 22:10 Θέμα δημοσίευσης: Παροχή ρεύματος στην DSLR χωρίς τη χρήση μπαταρίας |
|
|
Καλησπέρα. Ψάχνω έναν τρόπο να μπορώ να δίνω ρεύμα στην DSLR μου (Canon Eos 1200D) χωρίς τη χρήση μπαταρίας έτσι ώστε να έχω τη δυνατότητα να την δουλεύω πολλές ώρες. Έχω βρει διάφορους αντάπτορες που αντικαθιστούν τη μπαταρία και δίνουν το κατάλληλο ρεύμα αλλά δεν είμαι σίγουρος ως προς την αξιοπιστία τους. Το έχει δοκιμάσει κάποιος;
Καθαρούς ουρανούς,
Γιώργος Λέκκας.
_________________ Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:
https://www.instagram.com/specca_observatory
Η Σελίδα μου στο Facebook.
https://www.facebook.com/dailyastronomy1/
Specca Observatory,Ioannina
Λέκκας Γεώργιος. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
HOMO Εξωγήινος
Ένταξη: 31 Μαϊ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1320 Τόπος: Κέρκυρα Ηλικία: 52 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 04/07/2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 0:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ναι Γιώργο δουλεύουν μια χαρά! Dummy batery και σώθηκες!
_________________ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Greekdestiny Εξωγήινος
Ένταξη: 16 Ιαν 2012 Σύνολο δημοσιεύσεων: 840 Τόπος: Ιωάννινα Ηλικία: 22 Φύλο: Ανδρας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ιάκωβος Εξωγήινος
Ένταξη: 23 Ιαν 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 318 Τόπος: Αθήνα-Νάξος-Λήμνος Ηλικία: 32 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 04/07/2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
+1 από εμένα θα βρεις την ησυχία σου
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Kostasvas Αστρομανιακός Ένταξη: 05 Ιούν 2016 Σύνολο δημοσιεύσεων: 177 Τόπος: Ναυπακτος Ηλικία: 19 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 06/07/2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπέρα, μήπως υπάρχει κάποιο link για αγορά τέτοιαε μπαταρίας από Ελλάδα?
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Greekdestiny Εξωγήινος
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Greekdestiny Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 04/08/2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπέρα και πάλι. Για να μην ανοίγω άλλο θέμα,γράφω πάλι εδώ. Μου ήρθε σήμερα ο αντάπτορας. Η κάμερα δουλεύει στα 7.4v. Ο αντάπτορας στα 5v και σκέφτομαι να το συνδέσω με usb σε φορτιστή κινητού που δουλεύει επίσης στα 5v. Λέτε να έχω θέμα υπολειτουργίας;
Περιγραφή: |
|
Μέγεθος αρχείου: |
35.63 KB |
Διαβάστηκε: |
11 φορές |

|
|
30.19 KB |
12 φορές |

|
|
476.19 KB |
17 φορές |

|
Λέκκας Γεώργιος. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
HOMO Εξωγήινος
Ένταξη: 31 Μαϊ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1320 Τόπος: Κέρκυρα Ηλικία: 52 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 05/08/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γιώργο νομίζω πως δε θα xεις πρόβλημα με το φορτιστή του κινητού κι ας είναι 5ν ενώ η μπαταρία είναι 7,5ν. Απλά θα φαίνεται χαμηλή η ένδειξη.
_________________ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Έχει επεξεργασθεί από τον/την HOMO στις 05/08/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:12, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
qforce Αστρομανιακός
Ένταξη: 16 Οκτ 2016 Σύνολο δημοσιεύσεων: 121 Τόπος: Αρτέμιδα Ηλικία: 46 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 05/08/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημέρα νομίζω ότι έχουν step-up μέσα που ανεβάζει από τα 5V στα περίπου 8 και κάτι, αλλά νομίζω για να δουλέψει σωστά πρέπει το powerbank ή ο φορτιστής να είναι τουλάχιστον 5V/2A.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
coreos Αστρομανιακός Ένταξη: 06 Σεπ 2016 Σύνολο δημοσιεύσεων: 109 Φύλο: Μη δηλωμένο |
Δημοσιεύθηκε: 05/08/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Οπως προειπε και ο qforce. Εξαρταται απο την σταθερη ροη ρευματος που μπορει να παράσχει το battery bank.
Ακομη χειροτερα, νομιζω οτι αυτα τα ανταπτορακια εχουν προδιαγραφες για σταθερο ρευμα εισοδου 3Α στα 5Volts. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν θα δουλεψει αν το power bank που βαλεις δινει max 2A (οπως κανουν τα περισσοτερα) Απλα το stepup ισως να ζεστενεται λιγο παραπανω και ισως γινει και λιγο ασταθες.
Με ενδιαφερει να δω πως θα δουλεψει παντως γιατι ζαχαρωνω και εγω ενα αντιστοιχο. Ισως ομως τελικα παω για το 12 βολτο.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
aris71 Αστρόφιλος
Ένταξη: 24 Σεπ 2015 Σύνολο δημοσιεύσεων: 65 Τόπος: Μαρούσι Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 05/08/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το step-up (boot converter) υπάρχει ήδη στον USB connector...εκεί θα δώσεις 5V (και θα τα ανεβάσει στα 7.4V)
Επίσης δεν χρειάζεσαι 2A τροφοδοσία, και με 1Α είσαι μια χαρά...απλά βάλε ένα αξιοπρεπή USB charger
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
coreos Αστρομανιακός Ένταξη: 06 Σεπ 2016 Σύνολο δημοσιεύσεων: 109 Φύλο: Μη δηλωμένο |
Δημοσιεύθηκε: 05/08/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
aris71 έγραψε: | Το step-up (boot converter) υπάρχει ήδη στον USB connector...εκεί θα δώσεις 5V (και θα τα ανεβάσει στα 7.4V)
Επίσης δεν χρειάζεσαι 2A τροφοδοσία, και με 1Α είσαι μια χαρά...απλά βάλε ένα αξιοπρεπή USB charger |
Μακαρι να ειναι μια χαρα αλλα οπως εγραψα και πριν. Αυτα θελουν ρευμα εισοδου 3A.
Απο 5V@1A να ανεβει στα 7.4V@ 0.85Α συνυπολογιζοντας και θερμικες απωλειες και αποδοτικοτητα του stepup το βλεπω πολυ
δυσκολο και σιγουρα λανθασμενη πρακτικη
|
134.72 KB |
12 φορές |

|
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
aris71 Αστρόφιλος
Ένταξη: 24 Σεπ 2015 Σύνολο δημοσιεύσεων: 65 Τόπος: Μαρούσι Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 05/08/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν θυμάμαι καλά, η κατανάλωση είναι κάτω από 0.5Α
Σκέψου ότι η μπαταρία είναι περίπου 1000mAh που σημαίνει ότι άμα θέλει 2Α θα διαρκούσε μισή ώρα
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mad Αστρομανιακός
Ένταξη: 23 Αύγ 2016 Σύνολο δημοσιεύσεων: 145 Τόπος: Αθηνα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 05/08/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η κατανάλωση είναι λίγο μεγαλύτερη από 0.5Α όταν είναι σε λειτουργία το live view και όταν ενεργοποιείται το κλείστρο. Σίγουρα το συγκεκριμένο dummy έχει step up converter. Eγώ έχω βγάλει τα στοιχεία από την μαμά μπαταρία και χρησιμοποιώ μόνο το κουτάκι συνδεδεμένο με step down converter που τροφοδοτείται από την 12v μπαταρία που χρησιμοποιώ για τον υπόλοιπο εξοπλισμό. Κόστος μόνο 5 ευρώ για το step down
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Greekdestiny Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 05/08/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημέρα παιδιά. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Έκανα δοκιμή με φορτιστή κινητού 5v/2A και δουλεύει άψογα. Δοκίμασα διάφορα,βίντεο, φωτογραφίες bulb,συνεχής λήψεις και δεν παρατήρησα ούτε κάποιο drop ούτε ζεστάθηκε. Σε πολύωρες λήψεις μπορεί να έχουμε κάποια τέτοια θέματα αλλά μόνο με δοκιμή θα το δούμε.
Λέκκας Γεώργιος. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|