Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Το ερχόμενο ΠΣΚ είναι το τελευταίο του καλοκαιριού με νέα σελήνη. Έχετε όρεξη να προγραματίσουμε παρατήρηση ?Για το Σάββατο είμαι μέσα Κώστα! “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
ΣΕΙΡΙΟΣ1978 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Χαιρετώ, αδειούχος ψάχνει παρέα με κύριο κριτηριο την παρατήρηση..
AstroGEO Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Παρασκευη, Σαββατο, δινει συννεφα και 5 μποφορ βορεια.
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Παρασκευη, Σαββατο, δινει συννεφα και 5 μποφορ βορεια. Δυστυχώς ετσι δείχνουν τα προγνωστικά Γιώργο.. http://freemeteo.com/default.asp?pid=22&la=2&gid=260476&nDate=1Πάντως στην περιοχη τις τελευταιες 3 ημερες πνεουν δυνατοι ανεμοι ακομη κι ως αργα τη νυχτα. Αν πνέουν και αύριο τόσο δυνατοί άνεμοι, σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε.. Αυτό που έχω να προτείνω (και θα ήθελα να ξέρω αν συμφωνούμε όλοι) είναι να είμαστε έτοιμοι κανονικάγια την εξόρμηση κι αν τελικά δεν μας κάνει τη χάρη ο καιρός, μπορούμε να πάμε για καφεδάκι (ή τσιπουράκι ή μπυρίτσα.. ότι τραβάει η ψυχή σας!) και να τα πούμε.. και πάλι μιά χαρά θα περάσουμε πιστεύω.. τι λέτε; “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
AstroGEO Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Εχω ειμαι μεσα,εκτοs Σαββατου.
costas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Θα παρακολουθώ τον καιρό μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου και αν δω ότι "πέφτει" ο άνεμος θα ανέβω, αλλιώς μάλλον όχι. Poets say science takes away from the beauty of the stars - mere globs of gas atoms. I too can see the stars on a desert night, and feel them. But do I see less or more? Richard P. Feynman
ΑΡΓΥΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο δεν φαίνεται καλή. Δίνει ισχυρό άνεμο και την Κυριακή συνεφιά. Το προηγούμενο Σάββατο με όχι τόσο πολύ αέρα, το seeing ήταν τουλάχστον τραγικό. Τα αστέρια ήταν σαν πλανητικά νεφελώματα. Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να το κανονίζαμε για το επόμενο ΣΚ.
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2011 Αργύρη προτείνω να το επιχειρήσουμε αύριο κι αν μας κάτσει παρατηρούμε... αν όχι δεν χάθηκε κι o κόσμος! “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Οι άνεμοι στην περιοχή έχουν κοπάσει αρκετά και οι συνθήκες γενικά δείχνουν να είναι καλές για παρατήρηση.Η εξόρμηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Λούτσας. “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
costas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Οι άνεμοι στην περιοχή έχουν κοπάσει αρκετά και οι συνθήκες γενικά δείχνουν να είναι καλές για παρατήρηση.Η εξόρμηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Λούτσας. Ωραία! Γύρω στις 21:00 με 21:30 θα είμαι πάνω. Poets say science takes away from the beauty of the stars - mere globs of gas atoms. I too can see the stars on a desert night, and feel them. But do I see less or more? Richard P. Feynman
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Έτσι μπράβο!! Να μαζεύεται η παρέα σιγά-σιγά! “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
AstroGEO Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Δημητρη θα ειμαι απων για σημερα ευχομαι να περασετε καλα.
dp297 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Είναι κανείς για Παρασκευή? PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2011 Για εμένα είναι πολύ δύσκολο για σήμερα Δημήτρη.. αν όμως ανεβείτε τελικά, πιθανότατα θα περάσω να πω ένα "γεια" αργότερα.. “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
dp297 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2011 Να έρθεις.... PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
ΑΡΓΥΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2011 Τι λέει η παρέα για αστροπαρατήρηση το επόμενο ή μεθεπόμενο ΣΚ, αναλόγως καιρού;
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2011 Αυτό το σκ αν ο καιρος ευνοήσει είμαι μέσα! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2011 Δεν θα είμαι στην παρέα σας αυτό το σκ γιατί θα λείπω.. για το επόμενο όμως είμαι μέσα, εκτός απροόπτου βέβαια. “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
ΑΡΓΥΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2011 Λόγω έκτακτου προσωπικού κολύματος μπορώ να είμαι στην παρέα αστροπαρατήρησης μόνο την Κυριακή 23/10. Αν θέλει κάποιος φίλος να ανεβούμε μαζί. Το επόμενο ΠΣΚ θα μπορώ να συμμετάσχω όποια μέρα το κανισουμε. Καιρού επιτρέποντος φυσικά.
Ευάγγελος Σιώζος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2011 Καλησπέρα, Από Αθήνα είμαι (την ΕΑΕ) αλλά ενίοτε βρίσκομαι με τη σύζυγο μου στην Ερέτρια Σαββατοκύριακα. Οπότε, αν προλάβω, σκέφτομαι να συνδυάσω και τη παραμονή μου με αστροπαρατήρηση (τόσες φορές έχω προσπαθήσει να έρθω αλλά δεν τα κατάφερα ) Αν καταφέρω να ανέβω, τι ώρα θα ξεκινήσετε την παρατήρηση;Ο δρόμος από Ερέτρια - Μαγούλα - Πισσόνα είναι καλός (θα δυσκολευτώ τη νύχτα). Γενικά στο σημείοτοποθεσίας, έχει χωματόδρομο, είναι εύκολος για κονονικό αυτοκίνητο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων (και ελπίζω να καταφέρω να παρευρίσκομαι). Φιλικά, Βαγγέλης Σιώζος Ευάγγελος Σιώζος
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2012 Την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο, η Σελήνη ανατέλλει λίγο μετά τις 12 και 01 μετά τα μεσάνυχτα αντίστοιχα, οπότε θα έχουμε 3 και 4 ώρες αντίστοιχα στη διάθεσή μας να παρατηρήσουμε κι έτσι σκεφτόμαστε να πάμε στο γήπεδο της Λούτσας. Για να βλέπω συμμετοχές! “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2012 Την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο, η Σελήνη ανατέλλει λίγο μετά τις 12 και 01 μετά τα μεσάνυχτα αντίστοιχα, οπότε θα έχουμε 3 και 4 ώρες αντίστοιχα στη διάθεσή μας να παρατηρήσουμε κι έτσι σκεφτόμαστε να πάμε στο γήπεδο της Λούτσας. Για να βλέπω συμμετοχές! Θα ήθελα να προσθέσω πως οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν πως οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για παρατήρηση. http://freemeteo.com/default.asp?pid=23&gid=260476&la=2 “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2012 Καλώς... PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα