iorant Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2009 θα ηθελα να τονισω πως στα mail που εστειλα και γενικα στην διαμαρτυρια εχει προτευοντα λογο η ερευνα στην Ελλαδα γενικοτερα, απλα ο Αρισταρχος ειναι η κορυφη του παγοβουνου.και στην διαμαρτυρια που υπαρχει στο http://www.gopetition.co.uk/online/31531.htmlη διαμαρτυρια αναφερει τα εξηςΝα σταματησει η κατρακυλα της ερευνας στην Ελλαδα , μαζι της και οι Ελπιδες των Φοιτητων μας και των παιδιων μας Για ενα καλυτερο μελλον. Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Γεια σας και χρόνια πολλά! Παρόλο που η επιλογή των Άνω Λουσών έγινε με σκοπό την παρατήρηση της γνωστής απόκρυψης και παρόλο που αυτή τελικά κατέστη αδύνατη λόγω της νέφωσης, η παραμονή μας στο μικρό και γραφικό αυτό χωριό της Αχαίας δεν στερήθηκε εμπειριών. Κατά την επιλογή του μέρους, δεν ήταν δύσκολο να δω μέσω του Google Earth ότι βρισκόταν αρκετά κοντά με τον "Αρίσταρχο". Δεν ξέραμε τον δρόμο όμως και γι' αυτό χρειαστήκαμε την πολύτιμη βοήθεια του φίλου Δημήτρη Γκιώνη. Οι δρόμοι που μου υπέδειξε ο Δημήτρης ήταν 2: Ο ένας ήταν μέσω των καθισμάτων του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, τα οποία ξεκινούσαν από το πάνω σαλέ και ο άλλος ήταν ένας πολύ δύσβατος δρόμος η διεύλευση από τον οποίο απαιτούσε πολλή προσοχή. Χωρίς πολλή σκέψη επέλεξα τον δεύτερο τρόπο. Σήμερα νωρίς το πρωί ξεκίνησα από το χωριό για το τηλεσκόπιο. Με προσοχή λοιπόν οδήγησα το αυτοκίνητο μέχρι τα 2060μ, όπου και το πάρκαρα, αφού ο δρόμος μπροστά μου είχε τόσο χιόνι που έκανε απαγορευτικό το πέρασμά του με συμβατικό όχημα. Αρχισα λοιπόν το περπάτημα στις 08:10, με πολύ λιτό εξοπλισμό: Την φωτογραφική, το τρίποδο, το κινητό, ένα μπουκάλι νερό και μια σοκολάτα! Σταθερό βήμα, κανονικής ταχύτητας, αν και το υψόμετρο ευνοούσε αρκετά την γρήγορη κόπωση. Ο καιρός ήταν αρκετά αίθριος, αν και ο Ήλιος δε με είχε βρει, καθώς ακόμα βρισκόμουν στην δυτική πλευρά του βούνου. Το τοπίο από κάτω μου, μαγευτικό: Το φως του αστεριού μας είχε ήδη αρχίσει να ακουμπά τις κορυφές των απέναντι οροσειρών, έχοντας ακόμα ένα μεγάλο μέρος τους, στην σκιά. Αυτό έδινε στα βουνά μια πολύ όμορφη αντίθεση. Η πάχνη που έψαχνε απεγνωσμένα κρυψώνα στην σκιά, λίγες στιγμές πριν την βρεί και αυτήν ο Ήλιος, κείτοταν χαμηλά στους κάτω αγρούς, τους δρόμους, δίνοντας σε μένα που είχα την τύχη να την κοιτώ από τα 2150μ, την εντύπωση ενός τεράστιου φυσικού λευκού στρώματος. Λίγο παρακάτω όμως, εκεί που δεν υπήρχε λόφος-βουνό να την καλύψει, είχε ήδη αρχίσει να εγκαταλείπει το έδαφος και να μετατρέπεται σε αραιή νέφωση. Κάθε λίγο και λιγάκι κοιτούσα το GPS του κινητού μου και έβλεπα μέσα στην γλυκιά μου κούραση, το υψόμετρο να ανεβαίνει: 2200, 2205, 2220. Σε όλη σχεδόν την διαδρομή μπορούσα να διακρίνω ίχνη κάποιου ανθρώπου που μέρες πριν φαίνεται ότι είχε κάνει το ίδιο δρομολόγιο. Τα ίχνη του ήταν μεγαλύτερα από τα δικά μου, που σημαίνει ότι περπατούσε σε φρέσκο χιόνι, ενώ εγώ σε παγωμένο. Ώσπου επιτέλους αντίκρυσα τον Ήλιο και με χαρά δεν απέφυγα να ζεστάνει λίγο το πρόσωπό μου, αν και με τόσο περπάτημα, είχα ζεσταθεί αρκετά! Απλά ένιωσα ότι με ενθάρρυνε να συνεχίσω και σίγουρα με γέμισε δύναμη! Ο Ήλιος ήρθε και με συνάντησε στο καλύτερο σημείο της διαδρομής, ούτε ραντεβού να είχαμε! Εκεί επέλεξα να κάνω την μία και μοναδική στάση για ξεκούραση: Γύρω στα 2300 απλωνόταν μια πανέμορφη μικρή πεδιάδα, η οποία ήταν διάσπαρτη από μικρούς χαμηλούς βράχους και θάμνους στολισμένοι με παγοκρύσταλους. Αυτά τα υπέροχα κρύσταλλα είχαν πάρει την μορφή του ανέμου που τα μαστίγωνε αλύπητα, λες και ήθελαν να κλέψουν την παράσταση βρισκόμενα επάνω στους θάμνους και τους βράχους τους οποίους στόλιζαν. Εκεί έμεινα να φωτογραφίσω τα παιχνιδίσματα του φωτός μέσα στις σταγόνες των κρυστάλλων, για πάνω από 20 λεπτά. Ξαφνικά όμως είδα σύννεφο να ανεβαίνει την πλαγιά και να στροβιλίζεται στην κορυφή της όπου βρισκόμουν. Το σύννεφο γρήγορα έγινε μεγαλύτερο και σε ελάχιστα λεπτά μετατράπηκε σε ομίχλη, κρύβοντας αρκετά τον Ήλιο, ώστε να μου προκαλέσει μια μικρή ανησυχία. Αμέσως σκέφτηκα ότι έπρεπε να συνεχίσω τον δρόμο μου, όντας βέβαιος ότι στην επόμενη στροφή, θα αντικρύσω τον "Αρίσταρχο". Πράγματι, τον είδα να απέχει απόσταση μεγαλύτερη απ' όσο περίμενα, αλλά ήταν σχεδόν στο ίδιο ύψος με μένα. Ο αέρας δυνάμωνε, αλλά η θέα του τηλεσκοπίου μού έδωσε τεράστια δύναμη να διανύσω και το τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής. Τώρα πλέον δε καταλάβαινα τίποτα!! Λίγα μέτρα μόνο.. Ανεβαίνω στην κορυφή και τότε νιώθω έναν άνεμο με πολύ μεγάλη ένταση. Έναν άνεμο, που κάποιες στιγμές, έπρεπε να περπατώ έχοντας αντίθετη κλίση για να τον υπερνικήσω. Ο "Αρίσταρχος" υψωνόταν μέσα στην ομίχλη μπροστά μου, έχοντας πιάσει πάγο στην οροφή του. Κομμάτια πάγου από εκεί αποσπάζονταν λόγω του ανέμου και έπεφταν με δύναμη λίγα μέτρα μακριά μου!!! "Θα στήσω την μηχανή και ας μου έρθει ολόκληρο κομμάτι πάνω μου", σκεφτόμουν! Δε με ένοιαζε. Επιπολαιότητα σίγουρα, αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ αρνητικά και δυσάρεστα ενδεχόμενα εκείνη την στιγμή. Με τόσο δυνατό άνεμο δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να στηθεί τρίποδο με μηχανή! Το μόνο κατάλληλο μέρος ήταν η μεριά του τηλεσκοπίου που έδινε απάγγιο. Για καλή μου τύχη, στην μεριά αυτή υπήρχε η ιδανική υποδοχή για το τρίποδο: Μια μαύρη μεταλλική κατασκευή λίγα μέτρα από το τηλεσκόπιο, που επέτρεπε τόσο την ασφαλή στήριξη του τριπόδου, όσο και μια στοιχειώδη προστασία από τους επικίνδυνους πλευρικούς ανέμους. Δεν είχα πολύ χρόνο στη διάθεσή μου και μετά από περίπου 30 λεπτά, πήρα τον δρόμο της επιστροφής. Η ικανοποίηση φυσικά, τεράστια! Είχα περπατήσει 5 χλμ σε 1,5 ώρα, έχοντας κάνει μια στάση των 20 λεπτών. Ο καιρός αμετάβλητος καθόλη την διάρκεια της επιστροφής. Θέλω να αφιερώσω τις φωτογραφίες που ακολουθούν πρωτίστως στον φίλο Δημήτρη Γκιώνη, για τις πολύτιμες οδηγίες του και στην Μάχη, με την ελπίδα να ακολουθήσει και εκείνη την διαδρομή αυτή, γιατί ξέρω πόσο πολύ το θέλει! Επίσης, αποχαιρετώντας το Διεθνές Έτος Αστρονομίας, θέλω να εκφράσω την ελπίδα να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να στελεχωθεί γρήγορα αυτό το τηλεσκόπιο, και η αξιοποίησή του να συνοδευτεί από λαμπρή συνεισφορά στον χώρο της Αστρονομίας και Αστροφυσικής. Καλή Χρονιά σε όλους Χαρακτηριστικό δείγμα κάποιου κομματιού της διαδρομής Ο "Αρίσταρχος" μέσα σε πυκνή ομίχλη και με τονφακό της μηχανής σε χειροκίνητη εστίαση. Ο άνεμος εντονότατος. Η επιγραφή στο διπλανό κτίριο. 2350μ, θερμοκρασία άγνωστη. Φθορά από κακόβουλα χέρια ή κάτι άλλο; Το πόμολο της μίας πόρτας! Η ομίχλη γινόταν πυκνότερη και ο άνεμος δυνάμωνε Η πρώτη θέα του "Αρίσταρχου"! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Respect φιλε Δημητρη καταπληκτηκη εμπειρια μας εβαλες εντελως μεσα συγχαρητηρια πολυ ομορφες και οι φωτο http://pegasusastro.com/
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Δημήτρη σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τρομερή περιγραφή και τις αντίστοιχες φωτογραφίες!! Καλά μιλάμε με "έστειλες" τώρα! Ανέβηκες μόνος σου τον Χελμό και σε τέτοιες συνθήκες;;; Πολύ τολμηρό θεωρώ εγχείρημα! Γιατί αλήθεια δε πήρες τον αναβατήρα του Χιονοδρομικού "Νεφέλη" για να διευκολυνθείς; Ήθελες να πας με τα πόδια για την εμπειρία, έτσι δεν είναι; Είναι πολύ άγριο βουνό ο Χελμός πάντως... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
rammoskostas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Θα συμφωνήσω με τον Μανούσο.Αυτό που έχω να πώ εγώ είναι οτι οι ηγέτες της χώρας μας δεν βγαίνουν μόνοι τους, εμείς τους βγάζουμε. Και για να μην ξεχνιόμαστε κάθε χώρα έχει την παιδεία, τους πολιτικούς και το επίπεδο που της αξίζει! Προφανώς σε εμάς αυτό αξίζει.!!! Κωνσταντίνος Ράμμοςhttp://astronomy-astrophotography.com/http://www.facebook.com/pages/astronomy-astrophotographygr/209741065714428http://www.astronomia.org.gr/
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Thanks! Τάσο, η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να ρωτήσω αν δουλεύουν τα καρεκλάκια του πάνω σαλέ. Αλλά ήθελα να την κάνω μόνος μου και δε ρώτησα. Ξεκίνησα από τα 2060 τον ποδαρόδρομο. Η διαδρομή θα έλεγα ότι είναι αρκετά σαφής, έστω και με χιόνι. Μιλάμε για δρόμο, όχι μονοπάτι. Το μόνο σημείο "που τα χρειάστηκα" ήταν 700 μέτρα πριν, όταν ο δρόμος απλά δεν υπήρχε από το χιόνι! Έπρεπε να πατάω καλά το παγωμένο χιόνι, ώστε να αφήσω ίχνη, τα οποία ακολούθησα προσεκτικά στην επιστροφή, διότι η ομίχλη είχε αυξηθεί επικίνδυνα! Αλλά μετά οκ, ο δρόμος ξαναεμφανίστηκε! Να αναφέρω ότι την προηγούμενη μέρα έκανα απόπειρα να φτάσω, αλλά πήρα άλλο δρόμο και μετά από 5 χλμ οδηγήθηκα σε αδιέξοδο! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Απερίσκεπτος, αλλά τέλος καλό, όλα καλά!!Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την εμπειρία - αν και θα ήταν πιο ακριβές ότι με την περιγραφή και τις φωτογραφίες σου μας έστειλες κι εμάς μια βόλτα στο Χελμό Την επόμενη φορά στο χιόνι θυμήσου να πας όπου θέλεις με παρέα - έστω και αν είναι να περπατήσεις σε άσφαλτο...Νάσαι καλά Δημήτρη και πάλι ευχαριστούμε!Φιλικά,Ηλίας.
quendi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Ευχαριστούμε για τη "ξενάγηση" Δημήτρη. Φοβερές φωτό! Ήταν όμως επικίνδυνο αυτό που έκανες μόνος σου, πολλά μπορεί να πάνε στραβά τέτοια εποχή σε τέτοιο ύψος, αλλά και εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση σου! Έπρεπε να έρθεις Αίγιο να με πάρεις για να έχεις παρέα, αδικαιολόγητος! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
nen Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Δημήτρη μπράβο!!!Σε ζηλεύω!!!!!Πολύ επικίνδυνο να το κάνεις μόνος σου,αλλά φοβερή εμπειρία!!!(και εγώ το ίδιο θα έκανα!! )έπρεπε να το πεις να έρθουμε και εμείς από δίπλα!!Και οι φωτογραφίες πολύ καλές!!!! your true enemy is yourself
vtsamis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 no limits . _ Δημήτρη μας άνοιξες την όρεξη για Χελμό! Καταπληκτική ορειβατική περιήγηση. Αλλά πρέπει να το ξανακάνεις - με παρέα την επόμενη φορά! Βαγγέλης https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Πρέπει να ήταν τρομερή εμπειρία, τέτοια εποχή με τέτοιες συνθήκες σε τέτοιο υψόμετρο αν και αρκετά ριψοκίνδυνο. Συγχαρητήρια... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
takis63 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημήτρη καταπληκτική η περιγραφή της περιπέτειάς σου αυτής. Αν και αρκετά επικίνδυνο που το επιχείρησες μόνος!!! η γλαφυρή περιγραφή σου μας έβαλε πλήρως στο πνεύμα της όλης επιχείρησης. Μπράβο και πάλι Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
bsp Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 δημητρη μπραβο για την περιγραφη σου, ηταν καταπληκτικηπαντως ειναι κριμα να σκουριαζει ενα τοσο χρησιμο και ακριβο εργο
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 καλα ρε Τρελε που πηγες εκει πανω!!!! no limits ντεφενετλυ!! Μπραβο Δημητρη!!! Φοβερη παρουσιαση μας εβαλες πανω στον Χελμο αν και αυτο που εζησες δεν νομιζω οτι περιγραφετε... Οσο για τις φωτογραφιες...τι να πω.. ΑΠΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ!! βλεπω βρηκες και το σημειο οπου οι βανδαλοι πετροβολισαν τις εγκαταστασεις...τους @#$%!!, βεβαια πως να μην συμβει αφου ο καθενας ειναι ελευθερος να ανεβει μεχρι το Αρισταρχος και να κανει οτι του καπνισει, αφου μιλαμε για εγκαταλυψη απο τη ιδια την πολιτια -Θελω να πιστευω οτι καποια στιγμη αυτη η κατασταση θα αλλαξει-Οτι στο μελλον θα δουμε και ενδοξες στιγμες του Αρισταρχος Μπραβο Δημητρη για ομορφες στιγμες που μας προσφερες και μπραβο για το κουραγιο σου!!<την επομενη φορα ομως παρε και καποιον μαζι σου... > Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
sevax Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημητρακη σε ευχαριστω για την αφιερωση. Με εφερες μερικα χρονια πισω (ορειβατικα και χιονοδρομικα εγω ειμαι ακομα στα "μπετα") του Αρισταρχου.Θα στα "ψαλω" απο κοντα, να μην μας ακουση η κοινοτητα εδω χε,χε. Σου υποσχομαι οταν φιαξη ο καιρος να ανεβουμε αστρονομικα και μετα δεν θα ξανα-ανεβης στον Παρνωνα Βαγγελη ακους; Παντα ψηλα Καλη χρονια Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Ευχαριστώ όλους! Βαγγέλη, Δημήτρη, Παναγιώτη όποτε θέλετε, πάμε! Σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Η διαδρομή όταν χιονίζει θα είναι απίστευτη. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Έχεις καιρό να γράψεις αλλά μας αποζημίωσες με το τελευταίο της χρονιάς! Πάντα τέτοια Δημήτρη! υγ. Δεν έγραφες και το σενάριο του avatar να γλυτώσουμε τη διαμάχη; Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
nen Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2010 Ευχαριστώ όλους! Βαγγέλη, Δημήτρη, Παναγιώτη όποτε θέλετε, πάμε! Σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Η διαδρομή όταν χιονίζει θα είναι απίστευτη. Τιιι εμένα δεν θα με πάρετε????? Ευγενία εδώ Ελπίζω και η Μαχούλα να καταφέρει να κάνει κάποια στιγμή την διαδρομή! your true enemy is yourself
Μάχη Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2010 Kαλή χρονιά σε όλους! Υπέροχη η περιγραφή Δημήτρη, όπως και οι φωτογραφίες...(υπάρχουν βέβαια και εκείνες που προκαλούν σε όλους μας θλίψη για την κατάντια του Αρίσταρχου)...Ναι, το εγχείρημα ήταν δύσκολο, και σαφώς ριψοκίνδυνο, αλλά σε καταλαβαίνω απόλυτα - αν μας μπει ένας στόχος στο μυαλό, πρέπει να τον κατακτήσουμε! Σ'ευχαριστώ και για την αφιέρωση. Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη μέρα ξεκίνησα κι εγώ να ανέβω μαζί με τον Δημήτρη στον Αρίσταρχο, αλλά δυστυχώς λόγω απρόβλεπτων παραγόντων, δεν τα κατάφερα και γύρισα πίσω. Αλλά δεν πειράζει, ξέρω ότι την επόμενη φορά θα το κάνω! Είναι ένα καταπληκτικό μέρος, και αξίζει σε κάθε έναν από εμάς να βρεθεί εκεί. Φανταστείτε και μόνο τον σκοτεινό ουρανό από αυτό το μέρος...
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2010 Δημήτρη το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι καταλαβαίνω πολύ καλά τη χαρά σου κατά και μετά το εγχείρημα. Ευχαριστούμε θερμά για την περιγραφή και τις φωτογραφίες! Καλή χρονιά, πάντα στο κυνήγι δύσκολων στόχων! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3, 2010 Η «αμυαλιά» σου με έκανε να ψάξω να βρώ μιά παλιότερη ορεινή μου περιπέτεια που ευχαρίστως επιδίωξα χάριν της παρατήρησης σε υψόμετρο. Λοιπόν θα κάναμε καλό δίδυμο για ριψοκίνδυνες εκδρομές! http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1025Από τότε που είμαι στο νησί έχω εντελώς στερηθεί παρόμοιες ορεινές εμπειρίες... "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2010 Στέφανε και φίλοι, προτείνω "Αρίσταρχο" και μετά Ύδατα Στυγός. Υπάρχει ορειβατική πινακίδα 1 χιλιόμετρο πριν τον "Αρίσταρχο" που αν θυμάμαι καλά, έλεγε ότι απείχαν άλλη μια ωρίτσα μέσα από μονοπάτι!! Όποιος έχει πληροφορίες για το μονοπάτι και τη δυσκολία, ας βοηθήσει. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
koukanto Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 φιλε Καπετανακη ( Αλεποχωρι) Πρωτα καλη χρονια με υγεια Δευτερον εαν δεν εχεις χειμερινο ορειβατικο εξοπλισμο Σχοινι 30μ, αρβιλες χειμερινες + γκετεςπιολε (σκαπανη ορειβατικη) κραμπον ( ειδικα πελματα αντιολισθιτικα παγου στις αρβιλες) καραμπινερ+ γκολο καρφια ασφαλειας, ζωνη ασφαλειας και συγχρονως ορειβατικη εμπειρια δεν ειναι ο απλοςδρομος που ανεβηκες για τον Αρισταρχο δεν νομιζω οτι ειναι λογικο να επιχειρησις για Υδατα στυγγοςας γραφη με ταμπελες το μονοπατι χρειαζεσαι οδηγο ορειβατη με εμπειρια γιατι σε καποιο σημειο λογω χιονιου η κλησι ειναι 45 ο χρειαζεσαι ασφαλειες. Το καλοκαιρι ισως αλλα και παλι με καποιαορειβατικη ομαδα εμπειρη Φιλικα ορειβατικα Οδηγος Υψηλου βουνουΕκπαιδευτης ορειβατικου ΣκιISIA (International ski instructor assosiation)SV ( Schweiz Ski und berg verband) Αντωνης ΚουκουλαςΜελος EAE
nikos paschalis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Μια και πιασαμε τις ορειβασιες δεν κανονιζουμε απο τωρα καμια τετοια ανοδο κατα το τελος του Γεναρη , Κυριακη νομιζω 24 που θα εχω πιασει και γω στερια?Και αμα ειχαμε και κανεναν γνωστο σε καποιο αστεροσκοπειο εκει ψηλα ακομα καλυτεραΤι λετε? Νίκος ΠασχάληςΑστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθοςwww.nunki.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Φίλε Αντώνη ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Εννοείται ότι δεν έχω ούτε την εμπειρία, ούτε όλα αυτά που λες! Οπότε το ξεχνάμε. Νίκο, είμαι μέσα. Βλέπουμε τον καιρό και μιλάμε. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα