blackholesun Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Καλημερα σε ολους τους φιλους Ανοιγω αυτο το ποστ απλα για να σας πω μια πολυ μικρη ιστοριουλα ,δυστυχως σε αβασιμα στοιχεια, με ακολουθω την πιστη και την απορια.Δουλευω σε μια εταιρια στην υποδοχη εδω και 6 χρονια, προκειται περι ενος συγκεκριμενου χωρου που κανουνμε σερβις σε καποια πολυτελειας αυτοκινητα, (Lamborghini, Bentley κτλ) Ολοι οι πελατες μας δεν εχουν την ιδια οικονομικη ανεση με μας τους (απλους) ανθρωπους, εχθες ηρθε ενας πελατης να αφησει το αυτοκινητο του για σερβις, ηταν μια betley limo η οποια κοστολογιτε γυρω στα 450.000 ευρω. Αυτος ο κυριος ηρθε απο μια πρεσβεια στο καιρο, απο διαφορες πληροφοριες ειχε πολλες προσβασεις σε διαφορετικους κλαδους πανω στην Αιγυπτο, για να μην σας τα πολυ λεω, επειδη ηρθε πρωι γυρω στις 7, φαινοταν η σεληνη, κατι ειπα εγω για την σεληνη και το ακουσε και ο Κυριος αυτος, φανηκε οτι ειχε γνωσεις αστρονομικες γιατι πλησιασε κατευθειαν και μπηκε μεσα στην κουβεντα μας.Αυτο που θελω να σας πω ειναι οτι μας ειπε τα εξης:Παλια ασχολιοταν πολυ με την αστρονομια , ηξερε αστερισμους ,γαλαξιες κτλ. Αναμεσα στην πεδιαδα που ειναι οι 3 πυραμιδες μας ειπε οτι φαινονται καποια αστερια τα οποια ειναι αχαρτογραφητα σε χαρτες κτλ, και οτι παλια αιγυπτιοι αστρονομοι πηγαιναν στο συγκεκριμενο σημειο για να το μελετησουν καταγραψουν κτλ. Πλεον ομως επειδη πηρε μεγαλη διασταση το θεμα το κλεισαν περιμετρικα για να μην μαθευτει προς τα εξω. Ως εκει εμεινε η ομιλια μας γιατι δυστυχως επρεπε να φυγει.Οτι σας ειπα δεν μπορω να το βασισω σε αποδειξεις και να τεκμειριωθει απλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας. Παντος μου εχει αφησει κατι αυτη η ομιλια γιατι δεν εγινε με καποιο μικρο παιδι καποιον παραμυθα κτλ εγινε με εναν σοβαροτατο κυριο ο οποιος εχει μια αξιολογει θεση και μια αλφα ηλικια. Οτιδηποτε γνωμες πειτε αρκει να κανουμε κουβεντουλα Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 παντως λογικα δεν παιζει να φαινονται καποια αστερια ΜΟΝΟ απο ενα σημειο και απο πουθενα αλλου,πρεπει να φαινονται και εκτος της πεδιαδας αυτης (ΦΥΣΙΚΑ δεν μιλαω για περιοχες πολυ μακρινες απο την συγκεκριμενη περιοχη) απο την αλλη επειδη ειπες οτι το θεμα ειχε παρει μεγαλες διαστασεις ισως να υπαρχει κατι στο διαδυκτιο ,νομιζω θα ηταν καλη πρακτικη να δουμε καποιες αναφορες που εγιναν. Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!! astronomy for all http://mechntua.blogspot.com/ Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
blackholesun Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Κοιτα σαν απλη λογικη δεν στεκι. Ειναι τελειος παραλογο να συμβαινει κατι τετοιο, απλα ειναι το αλλο ... μερικα πραγματα μπορει καμια φορα να ειναι τοσο ευκολα και απλα εμεις να μην μπορουμε να τα κατανοησουμε. Ημουν παντα ανοιχτος σε τετοιες συζητησεις. δεν ξερω τι να πω, παντος απο οτι καταλαβα το ξερουν συγκεκριμενοι ανθρωποι και ενας απο αυτος ηταν και ο συγκεκριμενος. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 νομιζω οτι καλο θα ηταν να συμβαδιζουμε παντα με την λογικη και τα επιχειρηματα που μπορουμε να εχουμε ,παρ ολα αυτα ειμα της αποψης πως καποιες φορες μπορει καποιοι να αποκριπτουν την αληθεια. ωστοσο συνεχιζω να ψαχνω στο νετ και αν βρω κατι θα το γραψω Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!! astronomy for all http://mechntua.blogspot.com/ Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Σωτήρη, θα σου έλεγα να μην τον πιστέψεις διότι αφενός δεν υπάρχει καμία βάση σε ό,τι λέει, αφετέρου αν αφιερώναμε χρόνο να συζητούσαμε οποιαδήποτε φήμη ή ανυπόστατο ισχυρισμό κυκλοφορεί απλά θα γεμίζαμε το φόρουμ με τέτοια θέματα. Θα συμβούλευα ο καθένας να εμπιστεύεται την κρίση του σε τέτοια θέματα και όταν του λένε κάτι που δεν μπορεί να ισχύει (με στοιχειώδεις γνώσεις αστρονομίας) να μην "ψαρώνει" όσο και αν ή άλλη πλευρά φαίνεται ότι το λέει σοβαρά και ξέρει διότι τα φαινόμενα συχνά απατούν! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
blackholesun Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Ανδρεα ετσι οπως τα λες ειναι. Απλα μερικες φορες σε θεματα που δεν υπαρχει εξηγηση η ακουγονται και γελοια μπορει καμια φορα να υπαρχει εξαιρεση σε αυτα, δεν υποστιριζω το θεμα φυσικα, απλα ηθελα να το μοιραστω. Θεωριες μεγαλων σπουδαιων ανθρωπων στην ιστορια , ακουστηκαν γελοιες παρανοικες μεσα στην αμφιβολια και την κακια, ομως οι τροπες που πηραν και τα αποτελεσματα ηταν τελειος διαφορετικα. Οταν σου πει ο φιλος σου Ανδρεα εισαι αρρωστος πρεπει να παρεις ενα φαρμακο ,δεν προκειται να τον ακουσεις.. οταν στο πει γιατρος ομως θα τον ακουσεις. Κατι τετοιο εγινε και εδω.. Τωρα απο θεμα περιεχομενου τετοιου ειδους ποστ εχεις απολυτο δικιο παντος. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Θεωριες μεγαλων σπουδαιων ανθρωπων στην ιστορια , ακουστηκαν γελοιες παρανοικες μεσα στην αμφιβολια και την κακια, ομως οι τροπες που πηραν και τα αποτελεσματα ηταν τελειος διαφορετικα. Οι επιστημονικές θεωρίες έχουν μεγάλη διαφορά από τις... φήμες! Οταν σου πει ο φιλος σου Ανδρεα εισαι αρρωστος πρεπει να παρεις ενα φαρμακο ,δεν προκειται να τον ακουσεις.. οταν στο πει γιατρος ομως θα τον ακουσεις. Κατι τετοιο εγινε και εδω.. Σωτήρη, νομίζω ότι ο κύριος απέχει πολύ από το να είναι τόσο αρμόδιος για το ζήτημα όσο ένας γιατρός για μια αρρώστια. Το ότι ήξερε δυο πράγματα για το φεγγάρι και μερικούς αστερισμούς ασφαλώς δεν τον κάνει επιστήμονα. Επίσης, συμβουλή μου είναι να είσαι πάντα επιφυλακτικός για πράγματα που είναι "μυστικά", που τα "προστατεύει η κυβέρνηση για να μη μαθευτούν" κτλ αφού είναι ο πιο εύκολος και μη αποδείξιμος τρόπος για να υποστηρίξει κανείς μια ανυπόστατη φήμη. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 στο θεμα μας,η περιοχη γυρω απο τις πυραμιδες εχει εκταση ,εαν σχηματισουμε ενα νοητο τετραπλευρομε μηκος ακμων , 1150 μ940 μ1067 μ980 μ δηλαδη περιπου (εαν βεβαια θεωρησουμε το σχημα τελειο τετραγωνο με ακμη περιπου 1000 μ) 1000*1000=10^6 τετραγωνικα μετρα μιλαμε για την παρακατω περιοχη (οι πυραμιδες βρισκονται πολυ κοντα στην πολη , περιπου 370 μετρα μακρια βρισκεται η πυραμιδα του Χεοπα) μεχρι στιγμης δεν εχω βρει κατι σχετικο για απαγορευμενες περιοχες αναμεσα στις πυραμιδες,αν και μου ακουγεται λογικο ,την νυχτα να απαγορευεται η προσβαση,μιας και ειναι γεματη αρχαια ,παντως δεν νομιζω να εχει λογικη βαση ο ισχυρισμος του κυριου... Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!! astronomy for all http://mechntua.blogspot.com/ Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Το μόνο "περίεργο" που υπάρχει στη σχέση πυραμίδων-αστεριών είναι ότι είναι "ευθυγραμμισμένες" με τα αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα και γι'αυτό δεν είναι ακριβώς ευθεία η νοητή γραμμή που περνά απ'τις κορυφές τους. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
PapGeo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 ...Αυτος ο κυριος ηρθε απο μια πρεσβεια στο καιρο, απο διαφορες πληροφοριες ειχε πολλες προσβασεις σε διαφορετικους κλαδους πανω στην Αιγυπτο, ... Παλια ασχολιοταν πολυ με την αστρονομια , ηξερε αστερισμους ,γαλαξιες κτλ. Αναμεσα στην πεδιαδα που ειναι οι 3 πυραμιδες μας ειπε οτι φαινονται καποια αστερια τα οποια ειναι αχαρτογραφητα σε χαρτες κτλ, και οτι παλια αιγυπτιοι αστρονομοι πηγαιναν στο συγκεκριμενο σημειο για να το μελετησουν καταγραψουν κτλ. Πλεον ομως επειδη πηρε μεγαλη διασταση το θεμα το κλεισαν περιμετρικα για να μην μαθευτει προς τα εξω....Παντος μου εχει αφησει κατι αυτη η ομιλια γιατι δεν εγινε με καποιο μικρο παιδι καποιον παραμυθα κτλ εγινε με εναν σοβαροτατο κυριο ο οποιος εχει μια αξιολογει θεση και μια αλφα ηλικια. Οτιδηποτε γνωμες πειτε αρκει να κανουμε κουβεντουλα Ατυχώς για το ανθρώπινο πνεύμα, που έλκεται από τα κάθε λογής μυστήρια, ο ουρανός είναι ίδιος για όλους. Η θέση του παρατηρητή πάνω στη γη κάνει τη μόνη διαφορά. Εγώ, αν ήμουν στη θέση σου, αυτό που θα έβλεπα ως πραγματικό κέρδος από την όλη κουβέντα, θα ήταν μια γνωριμία και μια προοπτική για μετάβαση σε αυτή την πανέμορφη χώρα, που είναι συνάμα, τόσο κοντά μας και τόσο διαφορετική. Να πάτε όσοι δεν έχετε πάει, έχει ξεχωριστή ομορφιά και έντονες αντιθέσεις. Τα αρχαία της είναι εκπληκτικά, με κάποια από αυτά προερχόμενα από την τελευταία φαραωνική δυναστεία, των Πτολεμαίων (διαδόχων του Μ.Αλεξάνδρου), αποκατεστημένα και συντηρημένα στο έπακρο – σε βαθμό που θα σας κάνει να ντραπείτε για την κατάσταση των αντίστοιχων δικών μας. Καλύτερες εποχές επίσκεψης τώρα και την Άνοιξη. Φιλικά PapGeo Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
draculas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Μια παρόμοια ιστορία κυκλοφορεί και για τον Ταϋγέτο, μου λέγανε παλιότερα οτι κάποιος αρχαιος, ανέβαινε λεει στη κορυφή, και ΜΟΝΟ απο εκεί έβλεπε ενα αστέρι προς το νότο που δεν φαινόταν απο πουθενά αλλού, όταν ήμουν μικρός το πίστευα, επειδή απο τα 2400μέτρα είναι λογικό να βλέπεις πολύ περισσότερα αστέρια (π.χ. κάτω απο το σκορπιό) απ'οτι θα έβλεπες στο επίπεδο της θαλασσας. ευτυχώς αργότερα μεγάλώνοντας και μαθαίνοντας, κατάλαβα οτι απο την Κρήτη, ή την Αίγυπτο π.χ. οποιοσδήποτε θα έβλεπε αυτο το αστέρι πολύ πιο ψηλά απο τον ορίζοντα. Τέλος να αναφέρω οτι επειδή κι εγω λόγω δουλειάς, συναντώ κάθε λογής ανθρώπους, εχω διαπιστώσει οτι το IQ του ανθρώπου, ειναι εντελώς άσχετο με την κοινωνική θέση του. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Τέλος να αναφέρω οτι επειδή κι εγω λόγω δουλειάς, συναντώ κάθε λογής ανθρώπους, εχω διαπιστώσει οτι το IQ του ανθρώπου, ειναι εντελώς άσχετο με την κοινωνική θέση του. +1 Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Karellen Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2009 Τέλος να αναφέρω οτι επειδή κι εγω λόγω δουλειάς, συναντώ κάθε λογής ανθρώπους, εχω διαπιστώσει οτι το IQ του ανθρώπου, ειναι εντελώς άσχετο με την κοινωνική θέση του. Σωστός! Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
aristotelis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2009 επισης οι διπλωματες ειναι μεσα σε ολα.... στις συζητησεις.. αυτη ειναι η δουλεια τους...... Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Peri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2009 Τελικα βρηκε κανεις τιποτα σχετικο? Περικλης ΔS>0: A change we can believe in. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2009 Παιδιά, είναι μύθος δεν ωφελεί να ψάχνουμε και να ψάχνουμε. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bi2L Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2009 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2009 Μια παρόμοια ιστορία κυκλοφορεί και για τον Ταϋγέτο, μου λέγανε παλιότερα οτι κάποιος αρχαιος, ανέβαινε λεει στη κορυφή, και ΜΟΝΟ απο εκεί έβλεπε ενα αστέρι προς το νότο που δεν φαινόταν απο πουθενά αλλού, όταν ήμουν μικρός το πίστευα, επειδή απο τα 2400μέτρα είναι λογικό να βλέπεις πολύ περισσότερα αστέρια (π.χ. κάτω απο το σκορπιό) απ'οτι θα έβλεπες στο επίπεδο της θαλασσας. ευτυχώς αργότερα μεγάλώνοντας και μαθαίνοντας, κατάλαβα οτι απο την Κρήτη, ή την Αίγυπτο π.χ. οποιοσδήποτε θα έβλεπε αυτο το αστέρι πολύ πιο ψηλά απο τον ορίζοντα. Τέλος να αναφέρω οτι επειδή κι εγω λόγω δουλειάς, συναντώ κάθε λογής ανθρώπους, εχω διαπιστώσει οτι το IQ του ανθρώπου, ειναι εντελώς άσχετο με την κοινωνική θέση του. Ετσι ακριβως ειναι οπως τα λες Παναγιώτη, και με συνδιασμο οτι τις πυραμιδες της Αιγυπτου τις συνδεουν με την ζωνη του Ωριωνα...τα 3 αστερια οι 3 πυραμιδες δηλαδη συν τις αλλες 3 μικρες στο πλαϊ τις οποιες τις συνδεουν με το ξιφος του αμεσως βγαζεις λιγο νοημα απο τα λεγομενα του κυριου "Betley"... Χωρις να γνωριζει κανεις αστρονομια...μονο-και-μονο αν βρεθεις στις Πυραμιδες και σου πουν και για την Ζωνη του Ωριωνα αμεσως θα σε εξιταρει αυτη η θεωρια και αμεσως θα μαθεις καποια πραγματα για τον ουρανο. Οσο για το οτι αυτα τα 3 αστερια δεν φαινονται απο αλλου...μπορει να το ειπε γιατι οταν καποιος επισκεπτης λ.χ κυριος "Betley" βρεθηκε ξανα στην Ελλαδα ο Αστερισμος του Ωριωνα να ειχε δυσει ή γιατι αυτοι που του ειπαν την θεωρια του την ειπαν ....οπως-του-την-ειπαν- Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα