Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ωραία διάβαση του ISS στις 26/11 με μέγιστο altitude 63 μοίρες.

EventTime Altitude Azimuth Distance (km)

Rises above horizon 18:00:47 0° 312° (NW ) 2,126

Reaches 10° altitude 18:02:47 10° 315° (NW ) 1,290

Maximum altitude 18:05:38 63° 37° (NE ) 385

Enters shadow 18:08:06 13° 119° (ESE) 1,130

από το http://www.heavens-above.com

1264891305_iss26nov.gif.f1b65873aa0edd801a3c76310611c507.gif

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Δημοσιεύτηκε
Ωραία διάβαση του ISS σήμερα με μέγιστο altitude 63 μοίρες.

Όχι ..σήμερα..(25/11..) αλλά αύριο Γιώργη...26/11... :mrgreen:

Το Μεγ. σήμερα, θα είναι μόλις 10 μοίρες..

Μου φαίνεται, σα να μπερδεύτηκες λίγο....

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Ωραία διάβαση του ISS σήμερα με μέγιστο altitude 63 μοίρες.

Όχι ..σήμερα..(25/11..) αλλά αύριο Γιώργη...26/11... :mrgreen:

Το Μεγ. σήμερα, θα είναι μόλις 10 μοίρες..

Μου φαίνεται, σα να μπερδεύτηκες λίγο....

Σωστά στις 26 αναφερόμουν με τις 63 μοίρες (γισ Αθήνα) αρχικά, και κατά λάθος είπα για "σήμερα"... τα μπέρδεψα όντως ;-)

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους...Ετσι στα γρηγορα να πω οτι ειμαι καινουργιο μελος και ειμαι υπερ-ενθουσιασμενος που αρχισα να ασχολουμαι και εγω με τετοια πραγματα κυριως βροχες διατοντων αλλα και οτι αφορα τον νυχτερινο ουρανο(αστερισμους-πλανητες κτλ) δυστηχως σε οτι αφορα μονο οτι μπορει να δει καποιος με το ματι..Προς το παρον ομως...Προσπαθω να μπαινω καθημερινα στο forum σας και να διαβαζω οπως να ψαχνω στο internet για οσο το δυνατον περισσοτερες πληροφοριες σε οτι αφορα το συμπαν μας-ηλιακο συστημα αλλα και απο βιβλια οπως και απο εφαρμογες στο κινητο μου τηλεφωνο αλλα και στο PC μου.Απλα να πω για να μην γινομαι και κουραστικος οτι αισθανομαι τυχερος μιας και μαθαινω τοσα εκπληκτικα πραγματα που πολλες φορες μενω με το στομα ανοιχτο!

Τελος να πω συγχαρητηρια σε ολους για την αρχικη σας σελιδα οπως και στο forum.

Συγγνωμη για το off-topic αλλα μιας και ειναι το πρωτο μου ποστ ειπα να γραψω 1-2 πραγματακια :mrgreen:

Στο θεμα μας τωρα...

Το ειδα και εγω το θεαμα σημερα και μπορω να πω οτι ασθανθηκα πολυ τυχερος που ειδα κατι τετοιο.Αν και στην αρχη δεν ηξερα και δεν μπορουσα να καταλαβω τι ειναι "αυτο" που φαινεται να ακολουθει "πισω" απο τον ISS.Μπαινοντας στο forum ομως και βλεποντας αυτο το topic μου εφυγε καθε απορια!!!

Προκειται για τον "Atlantis" εε?Ή κανω λαθος?

Με την ευκαιρια να κανω 1-2 ερωτησεις...

1)Μετα απο το πρωτο περασμα του ISS γυρω στης 17:44 περιπου μεσω των πληροφοριων του heavens-above.com ξαναειχε ακομη ενα γυρω στης 19:16

Θεωρωντας-νομιζωντας οτι κανει ο ISS κυκλικη τροχια γυρω απο την γη ή κατι τετοιο πως ειναι δυνατον μεσα σε 1:30 περιπου να ξαναπερναει παλι πανω απο το ιδιο σημειο(Ορεστιαδα)???

Ή προκειται για αλλον ISS εννοωντας οτι υπαρχει ISS 1,ISS 2 κτλ κτλ...Ή ειναι ο ενας και μοναδικος ISS?

2)Αυριο και μεθαυριο ξαναεχει περασματα με magnitutde στα -2,4 και -3,1 =D> το διαστημικό λεωφορείο(Atlantis???) θα ειναι εμφανες οπως και σημερα????Ή οχι?Ξερει κανενας???Γιατι θελω να το δουν και αλλα ατομα που ενδιαφερονται....

Ευχαριστω και συγγνωμη αν εγινα κουραστικος!

Δημοσιεύτηκε
Με το μάτι αρχικά. Με κυάλια για να δεις εναν δορυφόρο που έχει μικρότερο μέγεθος. Τηλεσκόπιο δεν χρησιμοποιείται γιατι έχει πολύ μικρό πεδίο και ο δορυφόρος περνάει απο μέσα σε κλάσματα.

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημοσιεύτηκε
Σήμερα στις 18.00 εκτός απο τον ISS θα δούμε πίσω του και το διαστημικό λεωφορείο Atlantis το οποίο αποσυνδεθηκε χθές και θα προσγειωθεί αύριο. Το Heavensat (απ όπου και η εικόνα) δίνει απόσταση 20 μοίρες ξωπίσω

2009-11-26_161452.thumb.jpg.3fa53415f1395002cbdcec2a25a03c1e.jpg

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημοσιεύτηκε

Πανέμορφο θέαμα... :-({|= \:D/

Εξαιρετική ή εικόνα τους πάνω από τον Αττικό ουρανό.

Πέρασαν πάνω από την Καλλιθέα...κανονικότατα..και σχεδόν πάνω από τη πολυκατοικία διαμονής μου..

Η μεταξύ των απόσταση , από πάνω μας ήταν περίπου 15 μοίρες...

Ελπίζω και οι κοσμοναύτες να απόλαυσαν την Αθήνα μας... \:D/

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε

Μόλις συνήλθα από το θέαμα!

Συνεπέστατοι στο ραντεβού τους ISS και Atlantis. Σήκωσα τη γειτονιά στο πόδι! Δεν περίμενα να είναι ΤΟΣΟ ΦΩΤΕΙΝΟΙ. Ηταν η πρώτη μου προγραμματισμένη παρατήρηση.

Καλό βράδυ σε όλους!

C8-N

CG-5 Advanved GT

Elementary, my dear Data!

Δημοσιεύτηκε
Το Atlantis ήταν αυτό που ακολουθούσε ή ο Lacrosse 4? πολύ φωτεινό δεν ήταν για να είναι το διαστημικό λεωφορείο;
I''ve got amazing powers of observation
Δημοσιεύτηκε
Το είδα και εγώ από την ταράτσα μου στο Αίγιο! Εντυπωσιακό θέαμα, είχα να βγω πολύ καιρό για τον ISS. Πολύ λαμπρός και αυτός και το διαστημικό λεωφορείο. Αλλά το κλου ήταν κάπου 18:05:45 όταν ο ISS είχε περάσει από την Κασσιόπη "έσκασε" και ο κύριος Iridium 45 και δημιουργήθηκε ένα φοβερό τρίγωνο! Sweet!!! :cheesy: \:D/ :mrgreen:

ISS.jpg.e5432645122ae02dd9362b5296c0e4e3.jpg

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Απολαυστικό το πέρασμα πάνω από το Πήλιο. Σαν να κοιτάς το σκάφος και το λιμάνι του μαζί, στον ωκεανό του ουρανού.

Θεσπέσιο!

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε
Το Atlantis ήταν αυτό που ακολουθούσε ή ο Lacrosse 4? πολύ φωτεινό δεν ήταν για να είναι το διαστημικό λεωφορείο;

Το Αtlantis...ή "Ατλαντίδα",ήταν φίλε μου.... \:D/

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

Δημοσιεύτηκε

Να σημειώσω γι όσους φίλους δεν το πρόλαβαν ότι σε 2 ημέρες Σάββατο 28 Νοεμβρίου υπάρχει παρόμοιο πέρασμα στις

17:12:54 στις 10 μοίρες NW και θα φτάσει στις 17:15:46 σε ύψος 73 μοίρες NE

ίδιας σχεδόν λαμπρότητας.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!Ανατριχιαζω και μονο σκεφτομενος οτι εκει ζουν και εργαζονται καποιοι τυχεροι...Τραβηξα και μια φωτο,ισα που προλαβα.Δεν εχει πειραχτει καθολου,το φωτομαγαζο μου χαλασε και ο υπολογιστης θελει φορματ #-o

IMGP00041111.thumb.jpg.aa7aa4a9dd03f0bfb8060ea22f1529c8.jpg

...ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΙLL ΑΠΟ ΩΡΑ...
Δημοσιεύτηκε

Από τα πιο φωτεινά περάσματα στη Μυτιλήνη. Φαινόμενο μέγεθος -3.3

και Altitude 75° .Γέμισε ο ουρανός «φωτάκια». :)

ISS με το Atlantis να ακολουθεί με φόντο τον Δία και τη Σελήνη. Απίθανο θέαμα! Αναρωτιέμαι πόσοι θα ισχυρίζονται ότι είδαν UFO! O:)

Δημοσιεύτηκε
Τα είδα και εγώ από Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού. Πηγαίναμε σημειωτόν (κλασσικά) και βρήκα την ευκαιρία να τα θαυμάσω στα αριστερά μου! Ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός, που προέτρεψα την διπλανή οδηγό να τα δει και εκείνη! Της είπα τι ήταν αυτά που έβλεπε, αλλά δε ξέρω αν κατάλαβε ή αν άκουσε.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Όντως το θέαμα ήταν πολύ όμορφο!

Πήρα την ευκαιρία να δοκιμάσω για πρώτη φορά φωτογράφιση του ISS μέσα από το τηλεσκόπιο. Είναι κάτι σχετικά δύσκολο, χρησιμοποίησα την webcam συνδεδεμένη στο τηλεσκόπιο. Συνημμένο είναι το αποτέλεσμα της σύνθεσης των λίγων frames που κατάφερα να πάρω.

ISS-2009-11-26.png.87277c1b3c6163c6889562b384a43505.png

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης