Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Οι παλαιοί ίσως γνωρίζουν την έκδοση "Ο Ουρανός με τ' Άστρα'', εγώ δεν την γνώριζα μέχρι σήμερα που την είδα σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο του Πειραιά. Πρωτότυπος τίτλος ''Night Sky'' των Storm Dunlop & Wil Tirion (εγγύηση) 1999. Εκδόσεις Leadercom 2003, μετάφραση Παύλου Μαργέλου.

Σχήμα τσέπης, περιεχόμενο σχετικό με την γνωριμία με τον ουρανό και την κίνησή του, μηνιαίοι χάρτες, φάσεις σελήνης, πλανήτες (έως το 2007 αλλά έχουμε software & goto γι' αυτό, δεν πειράζει), ουράνια φαινόμενα και αλφαβητικοί χάρτες αστερισμών με DSO's (Wil Tirion, εγγύηση, το είπαμε αυτό). Ιδανικό για χρήση από αρχαρίους προς ουρανοπαιδειές αλλά και για χρήση πεδίου με γυμνούς οφθαλμούς, κιάλια και τηλεσκόπιο, παρέα με το Pocket Sky Atlas και το επιπεδόσφαιρο ή το Planetarium, ή το My Sky, ή και μόνο του εν τέλει. Όλοι οι νέοι (Δοπσονιούχοι και πλουσιοπεδοδιοπτρικοτηλεσκοπίτες κατ' εξοχήν) ψάξτε να το βρείτε και αν πέσετε σε νεότερη έκδοση να το πείτε και σε μένα.

Το πήρα 10 Ευρώ μόνο. Nightwatch γλουτοθύλακα! :D

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Μιλάμε για εξυπηρετικότατο βιβλιαράκι-βοήθημα.Μου το έκαναν δώρο πρόπερσυ στη γιορτή μου και το έχω φυλλομετρήσει άπειρες φορές.Εκτός από αυτά που αναφέρει ο Κώστας έχει ακόμα συμβουλές για αγορά κιαλιών,επιστρώσεις κλπ,μέχρι και πώς να εντοπίσεις λανθασμένη ευθυγράμμιση σ αυτά!

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημοσιεύτηκε
Φίλε Κώστα αυτό είναι το βιβλίο;

http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/155759

Εγώ πάντως ετοιμάζομαι να το παραγγείλω. Ευχαριστώ για τη διαφώτιση!

Αυτό είναι. Η ίδια έκδοση ακριβώς.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Το πρώτο μου βιβλίο για την αστρονομία. Το είχα πάρει από την Καποδιστρίου (κάπου εκεί) πριν 5 χρόνια, μη έχοντας την παραμικρή σχέση με την αστρονομία. Θυμάμαι πόσο μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον το μικρό του μέγεθος και ο τίτλος του. Το βιβλίο αυτό με οδήγησε στην αγορά του πρώτου μου αστρονομικού εξοπλισμού, τα κιάλια Olympus 8X42 από την Ακαδημίας, πάλι σε ανύποπτο χρόνο, το 2006.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Το συγκεκριμένο βιβλίο μου το είχαν κάνει δώρο σε μια αστροσυνάντηση της Α.Ο.Φ.Π.Κ. Θα συμφωνήσω στο οτι είναι αρκετά εξυπηρετικό, αν και δεν θα το χαρακτήριζα για σχήμα τσέπης λόγω πάχους κυρίως. Το περιοχόμενο του απευθύνεται (αλλά δεν περιορίζεται) κυρίως στους νέους. Οι φωτογραφίες μέσα δεν είναι και τις καλύτερης ποιότητας, αλλά οι χάρτες που διαθέτει μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι. Κοντολογίς, είναι ένα πολύ καλό βιβλιαράκι για να κουβαλάς μαζί σου, και σίγουρα τα καλύτερα 9 € που μπορείς να δώσεις στο ξεκίνημα της ενασχόλησης σου με την αστρονομία. Έχει και πιασάρικο τίτλο. :)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης