Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Φίλοι, για μερικές μέρες βρέθηκα στην Πόλη του Φωτός και όπως ήταν φυσικό επισκέφθηκα και το γνωστότερο κατάστημα αστρονομικού εξοπλισμού της Γαλλίας, το "la maison de l'Αstronomie", στη rue de Rivoli. Ήταν πολύ κοντά στο ξενοδοχείο (τυχαία, πιστέψτε με ) και είχα το χρόνο να το ...ξεσκονίσω. Ασφαλώς η ποικιλία του ήταν πολύ μεγάλη, όμως εκείνο που θέλω να σας μεταφέρω είναι η εντυπωσιακή του ποικιλία σε τίτλους βιβλίων (γαλλικά και αγγλικά) και χάρτες. Εκτός από Αστρονομία, Αστροφυσική, Κοσμολογία και τους γνωστούς οδηγούς και χάρτες για ερασιτέχνες, (από τους οποίους πολλοί δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ σε κατάστημα της μικρής μας χώρας), υπήρχε μεγάλη ποικιλία παιδικών, εισαγωγικών στην αστρονομία βιβλίων, με εξαιρετικά κείμενα και εικονογράφηση, αστρονομικά ...μυθιστορήματα, ιστορικά βιβλία περί αστρονομίας και αστεροσκοπείων, αλλά και κάποια σπάνια κείμενα όπως η "Οπτική" του Γαλλιλαίου και ένα βιβλίο του J. de Lalande (πρώτη έκδοση το 1806!) απευθυνόμενο στην "curiosite des Dames" (!) - μια σύνοψη των αστρονομικών κατακτήσεων της εποχής, γραμμένη για κυρίες! Χρειάστηκε να σβήσουν τα φώτα για να φύγω από το μαγαζί. Οι πειρασμοί ήταν τόσοι, που ...δεν ενέδωσα σε κανένα (την πρώτη φορά). Την τελευταία μέρα του ταξιδιού επέστρεψα με ...άγριες διαθέσεις αλλά τελικά έδειξα αυτοσυγκράτηση και έφυγα «μόνο» με ένα Nagler 16mm, δύο βιβλία, και δυό-τρία δωράκια από την πληθώρα όμορφων επιλογών. Δεν θα γκρινάξω για ελλείψεις της ελληνικής αγοράς (αφού εξαρτώνται αποκλειστικά από το βαθμό ενδιαφέροντος του κοινού,) αλλά θα προτρέψω όποιον βρεθεί κοντά στο Λούβρο ή τη Notre Dame να πάει και μέχρι τον αριθμό 33-35 της οδού Rivoli. Σε ένα συνηθισμένο χώρο ενός παλαιού κτιρίου θα βρεί ένα μικρό αστρονομικό παράδεισο, που εκτός από τα οπτικά έχει 600 τίτλους βιβλίων, πολύ software, DVDs, και όμορφες ιδέες για δώρα (ξεχωρίζω τις υπέροχες γαλάζιες υδρογείους, απόλυτα αιωρούμενες μεταξύ ελεγχόμενων μαγνητικών πεδίων, που μόλις τις περιστρέψεις ελαφρά γίνονται ένα μικρό θαύμα!) http://www.maison-astronomie.com Amicalement, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
SATI Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 ti krima pou den to xera prin apo 2 xronia pou eimoun sto parisi kai malista stin rivoli eixa paei gia kapoies ektheseis fwtografias.Pote den einai arga omws mias kai efetos elega na to episkeutw...ox ox ox h visa mou apo tha ginei Thinking is not a crime....! φιλικά Νίκος Λουρίδης
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Salut Στεφανε, Κριμα που δεν το ηξερα ... θα σε παρακαλουσα για μερικα απο τα τελευταια τευχη του Ciel&Espace (ισως ειναι το καλυτερο Ευρωπαικο περιοδικο ερασιτεχνικης αστρονομιας)! Απο περιεργεια, ποσα διαφορετικα περιοδικα προσφερει το καταστημα; Ταξιδια στο εξωτερικο παντα ειναι απογοητευτικα και αυτο εχει να κανει με το γεγονος οτι σε θυμιζουν αμεσως για την Ελληνικη πραγματικοτητα! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Flashy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Σιελ εν Εσπας στα γαλλικα ή αγγλικα? Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Σιελ εν Εσπας στα γαλλικα ή αγγλικα?En francais seulement! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Flashy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Σιελ εν Εσπας στα γαλλικα ή αγγλικα?En francais seulement! Λιπέν τιν εκατσαμέ Απο Γαλλικα γρι... Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Αντώνη, υποθέτω ότι εύκολα θα σου στείλουν όποια τεύχη ζητήσεις. Τα τεύχη του Ciel & Espace ήταν παρατεταγμένα σε περίοπτη θέση! Πάντως αν ξαναταξιδέψω θα ειδοποιήσω... Για τον αριθμό των διαφορετικών περιοδικών δεν είμαι σίγουρος. Υπήρχε σίγουρα άλλο ένα γαλλικό (Astronomie?) αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν πρόσεξα ιδιαίτερα τα περιοδικά. Μου απέσπασαν φαίνεται την προσοχή τα αστρονομικά ρολόγια χειρός δίπλα στα περιοδικά! Υπήρχαν και ομπρέλες με αστεράκια (!) αλλά απ΄ότι μου είπαν δεν δουλεύουν πολύ καλά στις βροχές μετεώρων - Παρεμπιπτόντως, υπήρχε προς πώληση μεγάλη ποικιλία πιστοποιημένων μετεωριτών διαφόρων μεγεθών! Όσο για την ελληνική πραγματικότητα, μην τα θέλουμε όλα δικά μας! Η χώρα μας τουλάχιστον προσφέρει κάτι πιο ουσιαστικό: σκοτεινούς ουρανούς! Η Πόλη του Φωτός θα μπορούσε να λέγεται και πόλη της φωτορύπανσης. Όλη η κεντρική Ευρώπη είναι σε αξιοθρήνητη κατάσταση. Οι σκοτεινοί ουρανοί απέχουν 1-2 ώρες με αεροπλάνο. Προτιμώ χίλιες φορές την ελληνική πραγματικότητα . Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Για τον αριθμό των διαφορετικών περιοδικών δεν είμαι σίγουρος. Υπήρχε σίγουρα άλλο ένα γαλλικό (Astronomie?) αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν πρόσεξα ιδιαίτερα τα περιοδικά.Η Γαλλία έχει τρία περιοδικά: Ciel&Espace, Astronomie Magazine και Astrosurf. Όσο για την ελληνική πραγματικότητα, μην τα θέλουμε όλα δικά μας! Η χώρα μας τουλάχιστον προσφέρει κάτι πιο ουσιαστικό: σκοτεινούς ουρανούς! Η Πόλη του Φωτός θα μπορούσε να λέγεται και πόλη της φωτορύπανσης.Εχεις δίκιο μ'αυτα που περιγράφεις! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2005 - Στεφανε, Ήμουν στο Παρίσι με τα παιδιά μου το 2002 αλλά δεν πήγα από το κατάστημα. Ίσως την επόμενη φορά. Επίσης για σύμπτωση ένα από τα καταστήματα αστρονομίας εδώ ονομάζεται "La Maison de l'astronomie". http://www.microid.com/maison.htm Καμία σχέση με το κατάστημα στο Παρίσι εκτός ότι οι ιδιοκτήτες ΕΙΝΑΙ φίλοι και κάνουν επιχειρήσεις μαζί "- Εάν μερικοί φίλοι θέλουν να αγοράσουν ορισμένα βιβλία που δεν μπορούν να βρεθούν στο κατάστημα του Παρισιού θυμηθείτε ότι έχετε μια άλλη επιλογή να τα αγοράσετε από εδώ. Συγχαρητήρια για το 16mm Nagler - πήρες το Type5; Félicitations - vous avez fait un choix impecable ! Για την περιέργειά μου - τι κοστίζει το Nagler 16mm Type5 στο Παρίσι; Φιλικα - Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2005 ngc4565, ναι, ο φακός είναι type 5. Χρειαζόμουν έναν ευρυγώνιο προσοφθάλμιο γύρω στα 15mm για DSO και σκεφτόμουν επίσης τους Panoptic 15mm, Nagler 13mm type 6 και Celestron Axiom 15mm. Τελικά αποφάσισα για τον 16mm αφού είχε συνολικά τα καλύτερα χαρακτηριστικά (και τα καλύτερα τέστ). Τον αγόρασα 354 € (αρκετά φθηνότερα από την Ελλάδα) αλλά σίγουρα θα τον έβρισκα ακόμη πιό φθηνά στην Αμερική. (Είμαι σίγουρος ότι ο Αντώνης θα βρει κάτι στο astromart με τα μισά λεφτά! ) Στο Παρίσι όμως είχα την ευκαιρία να τον δοκιμάσω πρίν τον αγοράσω (daylight of course) όπως και τους Panoptic 15mm και Plossl 32mm. Anyway, it was love at first sight! Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2005 - Στέφανε, Το Nagler 16mm είναι άριστο προσοφθάλμιο.Είμαι σίγουρος θα το απολαύσεις με το 10 inch τηλεσκόπιο σου. Έχω το Nagler 16mm type2 και είναι ένα από τα καλύτερα (και τα περισσότερα χρησιμοποιούμενα) προσοφθάλμιά μου. Είχα δει την τιμή 354Euro στο Maison de l'astronomie website, αλλά θέλησα να ελέγξω εάν υπάρχει επίσης μια "cash and carry" option. Και πάλι Felicitations... Επαναφερες ένα συμπαθητικό αναμνηστικό από το Παρίσϊ !! Φιλικά - Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
Heal Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Bon soir! Βρέθηκα και εγώ αυτή τη βδομάδα στο Παρίσι και όπως ήταν αναμενόμενο τίμησα La maison de l' astronomie! Πέρα από τα βιβλία και τα οπτικά αντικείμενα, αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν τα -πολύ φινετσάτα και καλοφτιαγμένα- αστρονομικά αξεσουάρ όπως μικρά πλανητάρια, μια τεράστια ποικιλία από πλανήσφαιρα και σφαίρες και ένα σωρό καλούδια που και μόνο για διακοσμητικά χώρου να τα πάρει κανείς αξίζουν τον κόπο! Επίσης μου έκαναν εντύπωση οι κατασκευές: από μικρά αλφάδια για την εύρεση του κατακόρυφου σε πιο περίπλοκους εξάντες και σε τηλεσκόπια minimal που σίγουρα θα μάθουν σε αυτόν που θα τα συναρμολογήσει τις βασικές αρχές λειτουργίας τους! Αν βρεθείτε στη πόλη του φωτός μη παραλείψετε!
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Βοnjour.. πολυ ζηλευω!! Αλλα χαιρομαι γιατι ο πατερας μου θελει να με παει για να δω τι εστι αρχιτεκτονικη μιας και αυτο σπουδαζω και εκεινος ειναι αρχιτεκτονας. "Ελα ρε μπαμπα, θα παμε σε ολοκληρο Παρισι μονο και μονο για να μου δειξεις την αρχιτεκτονικη?? βλεπουμε..." Επειδη μου κολλαει πολυ τωρα τελευταια με το Παρισι ξερω οτι αργα η γρηγορα θα μου το ξαναπει. Μονο που τωρα η απαντηση θα ειναι η ερωτηση "ποτε κλεινουμε εισητηρια???" Και θα γυρισω με ψωνια απο το Παρισακι γεματα αστρονομικα μπιχλιμπιδια!! Και ενα Naglerακι... ειναι πιο φτηνα εκει τα nagler απο εδω? α τουτ α λεεεεεερ.... STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Και ενας φιλος επισκεφθηκε το "la maison de l'Αstronomie"στο Τοροντο,και στεγνωσε τις πιστωτικες του καρτες.Περφεροταν για ωρες μεσα στο καταστημα,οι υπαλληλοι ευγενεστατοι,και προ παντων γνώστες,με αποψη και προτασεις.(τελικα αγορασε αποχρωματικο,binoviewer,διηλεκτρικους,naglers,panoptics,barlow,και ενα σωρο αλλα πραγματα,ωσπου οι καρτες "πατωσαν".Χαρακτηριστικη εκφραση του:"σαν να βαζεις παιδακι για πρωτη φορα στο "jumbo".
aiolos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Παιδιά στέλνει Ελλάδα αυτό το κατάστημα; Θεόδωρος Σπανός
dimpap Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Στέφανε καλορίζικος ο nagler.Ήμουν Παρίσι 19-26/9, δεν πιστεύω να ήσουν τότε? Φίλε Heal δεν ενέδωσες σε τίποτα?Επισκέφτηκα και εγώ το συγκεκριμένο κατάστημα, δύο φορές, αλλά οι γυναίκες είναι ανυπόμονες...Βέβαια η επίσκεψη μου δεν στέφθηκε από επιτυχία, όπως σε εσένα γιατί δεν υπήρχε ο angler 11mm (ήταν σε έλλειψη) οπότε μόνο κάποια μικροπράγματα και δώρα.Την δεύτερη φορά όμως, στο δίπλα κατάστημα με τα κιάλια, ήμουν στο παρά πέντε για την αγορά <αγορά του αιώνα> αλλά το κόστος ήταν δυσβάσταχτο. Θα ήθελα όμως να παρατηρήσω την έλλειψη χρήσης της Αγγλικής εκ μέρους των πωλητών, που έκανε δύσκολη εώς αδύνατη την επικοινωνία μαζί τους από κάποιον που δεν μιλάει Γαλλικά (ίσως να ήταν μόνο ο συγκεκριμένος πωλητής)αλλά και την εντύπωση που μου προκάλεσε η ύπαρξη πολλών μέσων παρατήρησης, και αντικειμένων ( χάρτινα τηλεσκόπια, επιπεδόσφαιρα σε μορφή καλειδοσκοπίου, παιδική χάρτες, μπαλόνια θόλοι!!!) για τα πρώτα βήματα των παιδιών στην αστρονομία. Φιλικά Δημήτρης Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
Heal Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2006 Φίλε Heal δεν ενέδωσες σε τίποτα? Όχι, τελικά είχα γερές αντιστάσεις!
George Makris Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Ευχαριστώ για την πληροφορία Στέφανε, Επισκέπτομαι το Παρίσι από Σάββατο 11 Νοεμβρίου έως Κυριακή 19 Νοεμβρίου και βέβαια θα επισκεφθώ και το κατάστημα. Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Heal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2006 Καλά να περάσεις Γιώργο! Πρόσεξε γιατί στη Γαλλία τα μαγαζιά ανοίγουν όποτε θέλουν και έχουν αλλόκοτα ωράρια, δες την ιστοσελίδα τους πρώτα.
seirios14 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2008 Την Παρασκευή θα βρίσκομαι στο Παρίσι για ψυχαγωγικούς σκοπούς!! Θα είναι η πρώτη μου φορά και φυσικά δε θα παραλείψω να επισκεφτώ αυτό το υπέροχο (σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων) μαγαζί!! Ελπίζω μόνο να βρω τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζομαι ώστε να απολαύσω την περιπλάνησή μου εκεί μέσα. Και να με φτάσουν οι πιστωτικές κάρτες να ικανοποιήσω την "πείνα" μου!!!!!! Φιλικά, Λεωνίδας
themis_kart Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2008 Ωραίος Λεωνίδα σε ζηλεύω.... Τα μπλουζάκια!!!! Με το καλό να γυρίσεις φίλε!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Canopus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2008 Επίσης για σύμπτωση ένα από τα καταστήματα αστρονομίας εδώ ονομάζεται "La Maison de l'astronomie". http://www.microid.com/maison.htm Καμία σχέση με το κατάστημα στο Παρίσι εκτός ότι οι ιδιοκτήτες ΕΙΝΑΙ φίλοι και κάνουν επιχειρήσεις μαζί "- Εάν μερικοί φίλοι θέλουν να αγοράσουν ορισμένα βιβλία που δεν μπορούν να βρεθούν στο κατάστημα του Παρισιού θυμηθείτε ότι έχετε μια άλλη επιλογή να τα αγοράσετε από εδώ. Και ενας φιλος επισκεφθηκε το "la maison de l'Αstronomie"στο Τοροντο,και στεγνωσε τις πιστωτικες του καρτες.Περφεροταν για ωρες μεσα στο καταστημα,οι υπαλληλοι ευγενεστατοι,και προ παντων γνώστες,με αποψη και προτασεις.(τελικα αγορασε αποχρωματικο,binoviewer,διηλεκτρικους,naglers,panoptics,barlow,και ενα σωρο αλλα πραγματα,ωσπου οι καρτες "πατωσαν".Χαρακτηριστικη εκφραση του:"σαν να βαζεις παιδακι για πρωτη φορα στο "jumbo". Very Happy Very Happy Όσο σκέφτομαι ότι προ 1 μηνός πέρασα από Μόντρεαλ-Τορόντο, και ενώ είχα υπ'όψιν μου κάποια μαγαζιά δεν επισκεύθηκα κανένα Καλύτερα βέβαια από το 2005 στη Ν. Υόρκη, που είδα από μακριά ένα μαγαζί που έγραφε "ADORAMA" και έλεγα τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει.... αλλά τελικά δεν το πλησίασα καθόλου Ντομάτες, αυγά ελεύθερα... Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
seirios14 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2008 Mόλις γύρισα από Παρίσι!Ήταν φυσικά τέλεια!! Απλά τέλεια! Το μαγαζί πολύ καλό αλλά πήρα μόνο ένα χάρτη του cambrige! Ο χρόνος μου βλέπετε ήταν πολύ περιορισμένος!! Πάντως αν πάει κανείς, αξίζει να επισκεφτεί και την πόλη των επιστημών!!! Σας το συμβουλεύω!!! Φιλικά, Λεωνίδας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα