Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Τιποτα "ψαγμένο" ελεγα να μου προτείνετε γιατι δεν έχω εμπειρία (μιας κι εδω δεν χρειάζεται να κατασκηνώνω για να κανω παρατήρηση).

"Ψαγμένο"; :-k Μια αιώρα! :D Οι σκηνές θα στηθούν ανάμεσα σε κορμούς δένδρων.

Βαγγέλης

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

• Απαντήσεις 245
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Ανδρεα

την Πεμπτη το βραδυ θα ειναι ανοικτη η μπαρα εαν θελουμα να παμε καντε καποια ενημερωση

φιλικα

Αντώνη, την Παρασκευή πρωί αρχίζουμε να δεχόμαστε κόσμο διότι την Πέμπτη θα κάνουμε εργασίες διαμόρφωσης του χώρου!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
ενα προχειρο σχεδιο αν το εγκρινουν οι διοργανωτες οποτε ο καθενας αν ειναι φτιαχνει το δικο του το τυπωνει και ειναι ενταξει

Καλη ιδεα!! :D ετσι θα γνωριστουμε κ ολας! Εφτιαξα κ εγω κατι..!

eirhnh.doc

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε

"Ψαγμένο"; :-k Μια αιώρα! :D Οι σκηνές θα στηθούν ανάμεσα σε κορμούς δένδρων.

Βαγγέλης

Βαγγέλη είχα σκεφτει την γνωστη ξαπλώστρα παραλίας η οποια εχει και διπλη χρηση. Και για την μέρα κάτω απο μια ωραια σκιά, αλλα και την νυχτα για χαλαρη παρατήρηση με τα κυαλλια.

Με έβαλες στην πριζα ομως με την αιώρα....

Παρακαλαμε να μην βρεξει για να μην πνιγουμε...

παρακαλαμε να βρεξει να εχουμε νερο να πιουμε...

Δημοσιεύτηκε

To μόνο μειονέκτημα Νίκο είναι ότι δε θα μπορείς να είσαι ξάπλα και στα δύο ταυτόχρονα.

Θα έχεις κάθε φορά δίλλημα...

Παιδιά, κάποιες άλλες πρακτικές λεπτομέρειες είναι:

- Φουσκωτό στρώμα για τη σκηνή σας (στρώμα θαλάσσης) - άνεση στον ύπνο.

- Μια δυο παλιές ψάθες παραλίας, για να στρώνετε στην είσοδο της σκηνής σας - πρακτικό για χώματα/σκόνη, δίνει και στυλ.

- Παγοκύστες, για να διατηρηθούν μια ημέρα τυχόν τρόφιμα που θα φέρετε από Αθήνα ή Άγιο Πέτρο.

- Φέρτε μεγάλη πετσέτα, για ζεστό ντους. Στο χώρο της πηγής επισκευάστηκε και θα λειτουργεί το ξύλινο σπιτάκι για υπαίθριο ντους, με νερό από βυτίο, σχεδόν καυτό από τον Ήλιο - απόλαυση!

- Μην ξεχάσει ΚΑΝΕΙΣ να φέρει πτυσσόμενο τραπεζάκι, εκτός και εάν αυτό αποτελεί δικαιολογία για να καθήσει για πρωινό στο τραπεζάκι του γείτονα/της γειτόνισσας!

- Τip: Αν ξεχάσετε να φέρετε τον καθρέφτη σας για το ξύρισμα, μη σκάτε, υπάρχει εναλλακτική: ο καθρέφτης του dob μας.

Ναι, το έχω κάνει, δεν υπάρχει πιο απίστευτη αίσθηση! (με προσοχή, γιατί αλλιώς μετά θα χρειαστεί εντατικό workshop καθαρισμού κατόπτρων)

Βαγγέλης

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε
Το ανέφερα και πριν, εμείς θα φέρουμε και ποδήλατα μαζί μας. Όποιος ασχολείται με mountain biking, ας το φέρει να κανονίσουμε καμμιά ομαδική βόλτα, απ' ό, τι βλέπω πρέπει να έχει πολύ ωραίες διαδρομές. :D
Δημοσιεύτηκε

- Φουσκωτό στρώμα για τη σκηνή σας (στρώμα θαλάσσης) - άνεση στον ύπνο.

- Μια δυο παλιές ψάθες παραλίας, για να στρώνετε στην είσοδο της σκηνής σας - πρακτικό για χώματα/σκόνη, δίνει και στυλ.

- Παγοκύστες, για να διατηρηθούν μια ημέρα τυχόν τρόφιμα που θα φέρετε από Αθήνα ή Άγιο Πέτρο.

- Φέρτε μεγάλη πετσέτα, για ζεστό ντους. Στο χώρο της πηγής επισκευάστηκε και θα λειτουργεί το ξύλινο σπιτάκι για υπαίθριο ντους, με νερό από βυτίο, σχεδόν καυτό από τον Ήλιο - απόλαυση!

- Μην ξεχάσει ΚΑΝΕΙΣ να φέρει πτυσσόμενο τραπεζάκι, εκτός και εάν αυτό αποτελεί δικαιολογία για να καθήσει για πρωινό στο τραπεζάκι του γείτονα/της γειτόνισσας!

Βαγγέλης

Να προσθέσω και την καρεκλίτσα με την απαραιτητη θήκη για το καφεδάκι....

Δημοσιεύτηκε

Hello Everybody,

I have been following this thread with great interest.

It is very heartening to see that an old wish of mine slowly been materializing after 40 years. When I earnestly persued my interest in astronomy in 1970, there was just a few individuals that I ended up locating in the greater Athens area, at that time, that were observing. I am still in contact with a few of them after all these years.

It appears that this event is anticipating the presence of about 300 individuals or so. That is just wonderful and even if the weather turns out not to be the best, the gathering of everyone will be a lot of fun.

Many people have given of their time over the years to bring amateur astronomy to the level that it has reached in the country. Teamwork, what a powerful tool indeed.

Hope to see you all at the site.

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

μετράμε μέρες και ώρες!

διπλοελέγχουμε τις λίστες μας!

άκουσα θα έχει και εξεταστική στην "ουρανογραφία"?

καλού-κακού προετοιμαστείτε,

http://tiemathasimera.blogspot.com

καλό διάβασμα και καλή αντάμωση!

Δημοσιεύτηκε

Τι ήθελα και ρώτησα για "τίποτα ψαγμενο"... :roll:

είμαι που είμαι οριακά μέσα στο αυτοκίνητο αν αρχίσω να βάζω και στρώμα θαλάσσης και αιώρα και ψάθα στο τέλος δεν θα χωράω εγώ μέσα =; άσε που θα με σταματήσει πουθενά η τροχαία και μου... :-#

Πάντως οι ιδέες σου Βαγγέλη είναι πολύ καλές :wink:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Απλά σας ενημερώνω ότι η 3ημερη άδεια μου εγκρίθηκε από τον Διοικητή και ναι θα είμαι και εγώ

πάνωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

Το αναφέρω για όποιον ανησυχούσε για μένα :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

5 και σήμερα λέμε!!! :mrgreen:

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι,

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των εργαστηρίων (workshops) της πανελλήνιας συνοδευτικό υλικό για κάποια από τα εργαστήρια. Μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία εδώ:

http://www.astroexormisi2010.gr/workshops.html

Κατά τη διεξαγωγή των εργαστηρίων στον Πάρνωνα θα διαμοιραστούν έντυπα φυλλάδια στους ενδιαφερομένους, από τους υπευθύνους των workshops.

Εκ της οργανωτικής επιτροπής

.

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε
Στις εγγραφές θα λαμβάνουμε κάποιο διακριτικό ταμπελακι όπως στα συνεδρια όπου θα μπορουμε να γραψουμε το όνομα μας και να προσθεσουμε προαιρετικως και το username μας στο forum;
Δημοσιεύτηκε
Άλλο πράγμα το συνέδριο. Πάνω στο βουνό, θα συμβιώσουμε όλοι μας για δύο ημερόνυχτα στη υπέροχη φύση του Πάρνωνα, δε χρειάζεται καρτελάκι. Είναι βέβαιο ότι θα γνωρίσεις και θα γνωριστείς με πάααρα πολύ κόσμο, έτσι κι αλλιώς! Αν όμως κάποιος φίλος θέλει να φοράει κάποιο δικό του διακριτικό με το όνομά του ή το avatar του, κανένα πρόβλημα.

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε

Και κτ ασχετο.. :P το προγραμμα λεει 12.00 εγγραφες... δηλαδη τι ακριβως θα κανουμε αφου εχουμε δηλωσει συμμετοχη?

και κτ ακομα..οσοι δεν διαθετουν εξοπλησμο αστροφωτογραφησης πειραζει? :P

Ευχαριστω!

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά όλα δείχνουν οτι θα έχω κενή θέση στο αυτοκίνητο, πιθανόν και άλλο μέλος του ΕΛΦΕΑ να έχει μία, όποιος αντιμετωπίζει μεταφορικό πρόβλημα ας μου στείλει ΠΜ, η τηλεφωνάκι στο 69xxxxxxx..
Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε
Και κτ ασχετο.. :P το προγραμμα λεει 12.00 εγγραφες... δηλαδη τι ακριβως θα κανουμε αφου εχουμε δηλωσει συμμετοχη?

Στην εγγραφή θα καταγραφεί η συμετοχή σας, θα σας δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες (που θα στήσετε σκηνή, εξοπλισμό κτλ), θα σας δοθούν η αφίσα της εξόρμησης + το 8-σέλιδο έντυπο.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Είπες προηγουμένος ότι θα μας δοθεί η αφίσα και ένα 8-σέλιδο έντυπο.

Αυτό το 8-σέλιδο έντυπο τι ακριβώς είναι;;;

Είναι το έντυπο με τις παρουσιάσεις που θα γίνουν;;;

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε

κανονιστηκαν ολα!θα ειμαι εκει μαζι με την αδερφη μου!!ευχαριστω ποολυ για τη βοηθεια παιδια :)

λυπαμαι που δεν θα μπορεσω να φερω το τηλεσκοπιο για να παρει ενα τετοιο βαπτισμα..αλλα ισως μια αλλη φορα..προς το παρον ελπιζω να μαφηνετε να παρατηρω απτο δικο σας ε?:P

ραντεβου στον καθαρο (και σκοτεινο..)ουρανο λοιπον!!!

οταν πεινας απο ψηλα μοιαζει η γη με πιπερια... :-note

"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars." Oscar Wild(e)

φιλικα γιωργος :)

Δημοσιεύτηκε

Κύριοι (και κυρίες..) μετά απο πολύ μεγάλη περίοδο αποχής μπήκα να αναφέρω οτι θα ειμαι κι εγω εκει.

αντε.. καλα ξενύχτια να έχουμε!! \:D/

Δημοσιεύτηκε

Kι έγω με την σειρά μου θα δηλώσω παρόν στο βουνό...

Εκτιμώμενη άφιξη Σαββατο πρωί.

Δημοσιεύτηκε

να περασετε ολοι τελεια.. αν και δεν υπαρχει περιπτωση να μη γινει αυτο..!

μακαρι να μπορουσα να δηλωσω και εγω παρουσα αλλα ειναι δυσκολο.. :(

καλαα ξενυχτια και..περιμενουμε φοτογραφιες!! :mrgreen:

Τα παντα ρει... :wink:
Δημοσιεύτηκε

Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια προκαταβολικά για την οργάνωση.

Θα περάσουμε καλά σίγουρα, θα διαφημιστεί και το άθλημα σε νέο αίμα (όπως εγώ) που δεν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πριν ασχοληθούν σοβαρότερα!

Στο θέμα μας τώρα. Υπάρχει κάποιος που θα ξεκινήσει Παρασκευή απόγευμα από Αθήνα, και έχει θέση σε αυτοκίνητο? Η παρέα που ήδη έχω θα ξεκινήσει από Πέμπτη, και εγώ λόγω δουλειάς θα μπορώ από Παρασκευή απόγευμα και μετά... οπότε γιαυτό ψάχνω για νέα παρέα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

Γιώργος,

Δημοσιεύτηκε

Τελευταία ενημέρωση από την οργανωτική επιτροπή:

Αγαπητοί φίλοι,

Βρισκόμαστε μερικές μόλις ημέρες πριν την εξόρμηση και σας γράφουμε προκειμένου να σας δώσουμε μερικές τελευταίες χρήσιμες οδηγίες. Οι ετοιμασίες από πλευράς διοργανωτών έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, η συμμετοχή αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη ενώ ο καιρός δείχνει να σταθεροποιείται τις επόμενες ημέρες και ευελπιστούμε σε ένα πολύ όμορφο τριήμερο για όλους.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ιδιαίτερα να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές που σας στέλνουμε σε αυτό το e-mail καθώς θα διευκολύνουν τόσο τη διοργάνωση όσο και τη δική σας διαμονή.

-Παρακαλούμε να σεβαστείτε τους κανόνες της εξόρμησης (διαθέσιμοι στο website) και ιδιαίτερα όσον αφορά τη φωτιά (που απαγορεύεται αυστηρά σε κάθε μορφή) και το φωτισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας (μόνο κόκκινοι φακοί ενώ προσοχή πρέπει να δοθεί και στα φώτα των αυτοκινήτων).

-Καθώς η συμμετοχή αναμένεται μεγάλη και τα αυτοκίνητα πολλά, παρακαλούμε να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών όσον αφορά τη χωροθέτηση και τη στάθμευση των αυτοκινήτων και να περιορίσετε στο ελάχιστο απαραίτητο τις όποιες μετακινήσεις με αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της εξόρμησης.

-Μην ξεχάσετε να φέρετε ζεστό ρουχισμό για την κρύα νύχτα του βουνού (χειμωνιάτικο μπουφάν, σκούφο και λοιπά ζεστά ρούχα) καθώς και εξοπλισμό που θα διευκολύνει ιδιαίτερα την παραμονή σας (πτυσσόμενες καρέκλες και τραπεζάκια).

-Από πλευράς διευκολύνσεων που θα παράσχουν οι διοργανωτές υπενθυμίζουμε ότι θα δοθούν δωρεάν δείπνα την Παρασκευή και το Σάββατο βράδυ. Νερό υπάρχει σε πηγή πλησίον του χώρου (καλό είναι να φέρετε κάποιο παγούρι), τουαλέτες μπορεί κανείς να βρει στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. που είναι δίπλα στο χώρο παρατήρησης ενώ θα λειτουργήσουν και ντους πλησίον του καταφυγίου.

-Όσοι έχουν αποφασίσει να μείνουν σε ξενώνα παρακαλούνται να έχουν κανονίσει έγκαιρα τα κλείσιμο δωματίων καθώς η χωρητικότητα είναι περιορισμένη. Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να βρείτε σχετικές πληροφορίες στο website μας.

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ανακοινώσουν και μια προσθήκη στο πρόγραμμα της εξόρμησης καθώς το Σάββατο μεσημέρι στις 2 θα πραγματοποιηθεί «μπαζάρ» μεταχειρισμένου αστρονομικού εξοπλισμού κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες μπορούν να πουλήσουν και να αγοράσουν αστρονομικό εξοπλισμό από άλλους συμμετέχοντες. Κατά συνέπεια σας καλούμε να φέρετε μαζί σας ό,τι εξοπλισμό θα θέλατε να πουλήσετε στο «μπαζάρ».

Τέλος, θα θέλαμε να σας παραπέμψουμε για μια τελευταία φορά στο website μας:

http://www.astroexormisi2010.gr/

όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την άφιξή σας, το αναλυτικό πρόγραμμα, τις λεπτομέρειες της εξόρμησης, τις παλιότερες ανακοινώσεις των διοργανωτών, τους κανόνες καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας. Παρακαλούμε για την έγκαιρη άφιξή σας (είτε την Παρασκευή είτε το Σάββατο) και προσδοκούμε στη συνεργασία σας για μια απροβλημάτιστη διοργάνωση με σεβασμό στον όμορφο αλλά ευαίσθητο δασικό χώρο και τον σκοτεινό έναστρο ουρανό.

Καλή αντάμωση!

Η οργανωτική επιτροπή

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης