ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΩΝΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για την προτροπή σας για την απίθανη απόδραση από τα μέρη μας και την εξόρμηση μας στον καταπληκτικό ουρανό του Πάρνωνα. Η εμπειρία μας ήταν καταπληκτική. Με το τηλεσκόπιο μας είδαμε πολλά προγράμματα που δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε και όταν κάτι ήταν αχνό πηγαίναμε δίπλα μας στον Παναγιώτη ή στον Λάζαρο και τα βλέπαμε σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια. Ο Γιός μου (6 ετών) έπαιξε πολύ με τα άλλα παιδιά, είδε τον Κρόνο και Αφροδίτη και κοιτούσε μόνος του, μέσω του τηλεσκοπίου, τα άστρα και έχτιζε ιστορίες. Στον γυρισμό τα έβαλε με το κράτος που χαλάει τη φύση και με τα αυτοκίνητα και επιχειρήσεις που μολύνουν το περιβάλλον. Ο Πατέρας μου, μας χάρηκε όλους και μας ευχήθηκε να συνεχίζουμε τις περιπέτειές μας. Εγώ με τη σειρά μου είχα την ευκαιρία να λύσω πολλές απορίες μου, να χαρώ όλη την περιπέτειά μας από τη διαβίωση στη φύση, τη σκηνή, την ωραία παρέα, την φιλική ατμόσφαιρα και τέλος την παρατήρηση, τις ομιλίες και workshops. Από την χαρά μου που έβλεπα τέτοιο ουρανό ξέχασα να βάλω στην κάμερά μου, τον 70-200 και 50 που είχα μαζί και τραβούσα μόνο με τον 18-55. Η πιο αστεία ιστορία ήταν με το τηλεσκόπιο, όπου όταν ευθυγραμμίστηκε (Meadeακι) και άρχισε να βρίσκει στόχους, τότε από την κίνηση και το ήχο του, οι δίπλα φώναξαν «έλα να παίρνουν μπρος τα ρομποτικά». Συγχαρητήρια στην οργανωτική για την άρτια διοργάνωση, νομίζω ότι κατέχετε το event management και σας προτρέπω να ευθυγραμμίσετε την προσοχή σας στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς του 2012. Σας ευχόμαστε από τον Δημητρούλη τον Παππού και εμένα, Καλό Καλοκαίρι και Καθαρούς Ουρανούς. Σημείωση: Ευχαριστώ πολύ τον DistalPsalm που φωτογράφησε το μανιτάρι που είδε ο Δημητρούλης, το οποίο ξέχασα να το βγάλω φωτογραφία. Ευχαριστούμε πολύ!!! Πρωϊνο και χαρά την Κυριακή Ζωγραφιά Οι αστρονόμοι τρώνε βραδινο Διαβάζουμε τους Πλανήτες Πρωινός Πάρνωνας
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Πόσο χάρηκα για τους λιλιπούτειους φίλους μας! Τι καλύτερο από τέτοιες δραστηριότητες για τα παιδιά...τι καλύτερο;; Μπράβο σε όλους τους γονείς, Γιώργο και λοιπούς, που δίνουν τέτοια ερεθίσματα στα παιδιά, να ασχολούνται από τόσο ευαίσθητες ηλικίες με την Αστρονομία και να ξεφεύγουν από τους καναπέδες, την κλεισούρα των διαμερισμάτων στην πόλη και την αφόρητη μάστιγα των videogames και των Playstation... Αυτό θα πει σωστή καλλιέργεια. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
blackholesun Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Φιλε Τασο μην μιλας ΚΑΘΟΛΟΥ ! τα ΕΜΑΘΑ για την γουνα σου !!!! Ευγενικος ηρεμος και πανω απο ολα εξυπηρετικος προς τον κοσμο.. εδειχνεις σε αγνωστους τον ουρανο και εσυ ο ιδιος κοιταγες λιγοτερο, εισαι κυριος φιλε μου! ΜΑΖΙ ΣΟΥ ο κοσμος ειναι μικρος και τα νεα διαδιδονται....
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Σωτήρη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Απλώς εξασκούσα ταυτόχρονα και ένα άλλο μεγάλο μου χόμπυ εκτός από την Ερασιτεχνική Αστρονομία...την διάδοσή της! Θα ήταν τιμή μου να ακούσω κάποιον κάποτε να μου λέει: "Κόλλησα από αυτά που μου έδειξες και πήρα και εγώ τηλεσκόπιο και μαθαίνω τον ουρανό!" «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
blackholesun Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 ε τοτε εισαι πολυ πισω, γιατι εγω εχω κολησει ειδη 3 , παω για τον τεταρτο.Κριμα που δεν μπορεσα να ερθω. Δεν πειραζει την επομενη φορα πιστευω.
Orion_kat Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 να πω κ εγω με την σειρα μου 2 λογια.καταρχας ενα τεραστιο μπραβο για το μερακι σας, την οργανωση σας και την υπομονη σας! η διοργανωση ηταν απλα υπεροχη, και ακομη κ ο καιρος μας εκανε την χαρη κ τα 2 βραδια να απολαυσουμε εναν ουρανο που επαιρνε την ανασα!εγω τουλαχιστον που ηρθα με αλλους 6 "ασχετους" με την αστρονομια, σας διαβεβαιω πως ακουσα αρκετα μπραβο για την επιμονη μου να ερθουμε και κερδισαμε νεους φανς των ουρανων!οι ομιλιες και τα μαθηματα ουρανογραφιας ηταν αψογα, αλλα να πω την αληθεια μου ενιωσα πολυ ωραια να δειχνω τα βασικα σε μικρα παιδακια που ρωτουσαν! και ο τοπος...υπεροχο δασος! αν και πεθαναμε στην πεζοπορια, αυτο που βλεπαμε ηταν τοσο εντυπωσιακο, αξιζε!και κατι ακομη... το να τραγουδας με κιθαρες στην μεση του δασους την ωρα που βραδιαζει, κατω απο τετοιο ουρανο, ειναι καθαρη μαγεια. ευχαριστουμε οσους αγνωστους καθησαν στην παρεα μας κ τραγουδησαν εστω λιγακι μαζι μας, ελπιζουμε να μην ενοχλησαμε τους παρατηρητες στο γηπεδο! βεβαια καποιοι μας εκαναν παρατηρηση, επειδη δεν τους φωναξαμε οταν παιζαμε κιθαρα! θα ανεβασω κ μερικες ομορφες φωτογραφιες.και του χρονου παιδια!! ΥΓ: Κυριε Τασο, νομιζω γνωριστηκαμε την Παρασκευη στον Αγ Πετρο, ειχαμε καθησει σε διπλανα τραπεζια για φαι και σας φωναξα "ωραια μπλουζα!" These Days The Stars Seem Out Of Reach
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Σε θυμάμαι στο ταβερνάκι! Αν δεν είχα το τηλεσκόπιο και τον κόσμο να έρχεται συνέχεια, (πράγμα δύσκολο βέβαια, άλλωστε για αυτό πήγαμε εκεί) θα ερχόμουνα να παίζαμε μαζί, παίζω και εγώ κλασσική κιθάρα και μου αρέσει πολύ και η τραγουδιστική συνεύρεση... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
skywalker Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Me epiase i kardia mou....mou erxetai na vallw ta klamata.... Sas misw!!!! Edw exei anoiksei o ouranos na vrexei, na fusaei , na mas pernei k na mas sikwnei k eseis ekei katw kanete astroparty!!!! Mou xalase i diathesi gia douleia apopse, eilikrina, fwtografies apisteutes, video (gia klamata me apeiro kosmo k OTA),k anamniseis na mou trupane to mualo...!!! Eprepe na eimoun ekei, na eskaga me ti Vespa!! To exw taksei eksallou auto!! ( mpravo sto palikari apo Kalumno! Egw tha erxomoun apo UK an mporousa!!) Panta tetoia, sas skeftomaste k emeis oi makrinoi, i agapi gia ton ourano dn teliwnei pote k dn tin xwrizoun sunora k thalasses!! Eis to epaneiidin! Filika, Nikos Sugnwmi gia ta greeklish, eimai sto grafeio. Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
TeslaCoil Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Δεν πειραζει φιλε μου την επομενη φορα!! and may the force of the Vespa be with you!!! always
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Αγαπητοί φίλοι, Παρακαλούμε όσους έχουν βγάλει φωτογραφίες στην εξόρμηση να συνεισφέρουν στο ειδικό album που άνοιξε στο site της εξόρμησης: http://www.astroexormisi2010.gr/gallery/ Ήδη υπάρχουν αρκετές φωτό και ελπίζουμε με τη βοήθειά σας να τις πολλαπλασιάσουμε! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Orion_kat Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 ειναι παρα πολλες! ανεβαζω κ εγω! These Days The Stars Seem Out Of Reach
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Θα ανεβασω κι εγω οτι μπορεσω (αργοτερα ομως) Αντε...Για να ανεβάζουμε φωτο ΥΣοποιος με εχει βγαλει με το ομορφο καπελακι μου...ελπιζω να μην του κάηκε η φωτογραφική Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Makis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Μόλις γράφτηκα!!!!!!!Ετοιμάζω να ανεβάσω και εγώ!!!!!!!!Πάντως όλες οι φωτογραφίες είναι τέλειες!!!!!!! Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
Orion_kat Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Εεεειιιι δεν μου ανεβαινουν! μου βγαζει κωδικο λαθους 500, τι κανω? σορρυ για το οφφτοπικ!με την ευκαιρια,τελειες φωτογραφιες παιδια (κι ας μην ειμαι σε καμια μεσα ) These Days The Stars Seem Out Of Reach
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Δείχνει να δουλεύει μια χαρά. Δοκίμασε να φορτώσεις πιο μικρή τη φωτογραφία, είναι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Orion_kat Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 doneευχαριστω! These Days The Stars Seem Out Of Reach
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Αν και δεν κατάφερα να έρθω, καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό που νιώσατε (προσπαθώ τουλάχιστον). Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρω και να συμμετέχω του χρόνου. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και του χρόνου με ακόμη περισσότερες συμμετοχές (βάζω κι εμένα μέσα). Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
quendi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Διάβαζα τόσες μέρες τα ποστ όλων και ήθελα να γράψω αλλά δεν ήμουν σίγουρος τι ακριβώς γιατί υπήρχαν έντονα συναισθήματα! Ως μέλος της οργανωτικής από πλευράς Ωρίωνα θέλω απλά να ευχαριστήσω θερμά τους φίλους στην ΑΕΣ Σπάρτης για την εξαιρετική συνεργασία και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και με τα καλά σας λόγια για την διοργάνωση. Τα σχόλιά σας είναι συγκινητικά και είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή! Εύχομαι και ελπίζω ότι οι πανελλήνιες εξορμήσεις έχουν πάρει πια τον δρόμο τους και θα είναι κάθε χρόνο πετυχημένες! Άντε με το καλό λοιπόν να βρισκόμαστε κάθε καλοκαίρι σε κάποιο βουνό κάτω από τον έναστρο ουρανό!! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
KOMIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Θα ήθελα και εγώ να καταθέσω την άποψή μου για την εξόρμηση του Πάρνωνα λέγοντας ότι ήταν πέραν των προσδοκιών μου! Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα στην μεγάλη αυτή παρέα μαζί με τον γιό μου και πραγματικά έμεινα έκπληκτος από την ποιότητα των ανθρώπων και από την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης! Μου δώθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω πραγματικά πολύ αξιόλογους ανθρώπους από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Μαζί με τους φίλους Αργύρη, Αχιλλέα (με τους οποίους μας συνδέουν και άλλες εξορμήσεις) μου δώθηκε η ευκαιρία να κάνω μέχρι και αστροφωτογράφηση! ήταν για μένα τεράστια εμπειρία που ελπίζω να έχει και συνέχεια! Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο, τον Θέμη αλλά και πολλούς ακόμα που ακούραστα μετέδιδαν τις γνώσεις τους σε μας! Αναρτώ και μερικές φωτογραφίες προς ανάμνηση αυτού του εξαιρετικού γεγονότος! Η αλήθεια αρχικά απαξιώνεται, ύστερα δέχεται επίθεση και τελικά γίνεται αποδεκτή!
KOMIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Γενική άποψη! Η αλήθεια αρχικά απαξιώνεται, ύστερα δέχεται επίθεση και τελικά γίνεται αποδεκτή!
KOMIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 ...για την αναμνηστική! Η αλήθεια αρχικά απαξιώνεται, ύστερα δέχεται επίθεση και τελικά γίνεται αποδεκτή!
KOMIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Ακόμα μία! Η αλήθεια αρχικά απαξιώνεται, ύστερα δέχεται επίθεση και τελικά γίνεται αποδεκτή!
KOMIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Αργύρης, Θέμης, Μάκης Η αλήθεια αρχικά απαξιώνεται, ύστερα δέχεται επίθεση και τελικά γίνεται αποδεκτή!
KOMIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Από τις ομορφιές του Πάρνωνα! Η αλήθεια αρχικά απαξιώνεται, ύστερα δέχεται επίθεση και τελικά γίνεται αποδεκτή!
KOMIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2010 Στην πηγή! Η αλήθεια αρχικά απαξιώνεται, ύστερα δέχεται επίθεση και τελικά γίνεται αποδεκτή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα