astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Στις 20:30 το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης – στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Πέρα από το σημαντικό μήνυμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη, οι φίλοι της αστρονομίας στέλνουν και ένα μήνυμα για τη φωτορύπανση. Η Ώρα της Γης αποτελεί επίσης και μια ευκαιρία για να μπορέσουν οι κάτοικοι των αστικών περιοχών να δουν για λίγο τον έναστρο ουρανό που κρύβεται πίσω από τα εκτυφλωτικά φώτα των πόλεων. Η εκστρατεία για τη φωτορύπανση darksky.gr συμμετέχει και αυτή στην ώρα της Γης όπως και το 2009. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.wwf.gr/earthhour/ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Πέραν του μηνύματος, προκειμένου να δούμε και τον ουρανό σκοτεινό, θα πρέπει να κατεβάσουν τους διακόπτες και οι Δήμοι. Δεν θυμάμαι να συνέβη αυτό το 2009 στην περιοχή μας τουλάχιστον.8:30 είναι νωρίς για Μάρτιο (η Δύση έχει φως ακόμη) και 1 ώρα είναι λίγη εξάλλου... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Είχαν συμμετάσχει κάποιοι δήμοι πέρυσι, όχι πολλοί. Ωστόσο γενικά έχεις δίκιο, δεν καταγράφτηκαν σημαντικές διαφορές στη φωτορύπανση, ελπίζουμε για κάτι καλύτερο φέτος. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 θα πρέπει να κατεβάσουν τους διακόπτες και οι Δήμοι ΧαΧαΧα....ελάτε να γελάσουμε όλοι μαζί εκείνη την ημέρα.20:30 ακριβώς θα ανάψουνε όλα τα δημοτικά φώτα εδώ στο Καλοχώρι. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
terring Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Α όχι πάλι! Οι ίδιοι που έβαζαν τα Χριστούγεννα φωτάκια ακόμη και πάνω τους θα είναι οι ίδιοι που θα τρέξουν να "σώσουν" τον πλανήτη. Νισάφι ποια με την υποκρισία, υπάρχουν πολλοί καλύτεροι τρόποι αντιμετώπισης της φωτορύπανσης και της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Και μη μου πείτε για συμβολικές κινήσεις γιατί αυτές βάζουν ταφόπλακα στις ουσιαστικές. "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Προφανώς δεν πρόκειται για κάτι που θα καταπολεμήσει τη φωτορύπανση και πώς θα μπορούσε κάτι που διαρκεί μια ώρα να έχει οποιοδήποτε τέτοιο αποτέλεσμα. Ναι, είναι συμβολικό αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου στο ότι οπωσδήποτε οι συμβολικές κινήσεις βάζουν ταφόπλακα στις ουσιαστικές. Οι συμβολικές κινήσεις ενημερώνουν, μαζεύουν κόσμο, διαδίδουν ένα μήνυμα ώστε να υπάρξει κάποτε μια κρίσιμη μάζα πολιτών για να γίνει και ουσιαστική κίνηση. Φυσικά αυτό δε γίνεται πάντα και καμιά φορά μένουμε στα συμβολικά αλλά μην τα καταδικάζουμε εκ των προτέρων. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
terring Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Μαζί σου, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν το βλέπει έτσι. Απλώς θα κλείσουν έναν διακόπτη και μετά θα το παίξουν "οικολόγοι", σαν μερικούς στο Facebook που γράφονται σε ομάδες και πιστεύουν ότι έτσι προστατεύουν τον πλανήτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δυστυχώς έχουμε γίνει τόσο τεμπέληδες που αρκούμαστε στα συμβολικά και δεν προχωράμε στα ουσιαστικά βήματα αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Κι αν πράγματι οι συμβολικές κινήσεις ενημερώνουν, μαζεύουν κόσμο, διαδίδουν ένα μήνυμα ώστε να υπάρξει κάποτε μια κρίσιμη μάζα πολιτών για να γίνει και ουσιαστική κίνηση, γιατί οι οικολογικές καφρίλες που γίνονται από πολίτες δεν μειώθηκαν από πέρσι; Συγνώμη αν ακούγομαι γκρινιάρης και μίζερος αλλά έχω ξενερώσει. Έχω ξενερώσει με την αδιαφορία των ανθρώπων, έχω ξενερώσει με την υποκρισία των ανθρώπων, έχω ξενερώσει με όλα. Δεν είμαι κακό παιδί, απλώς βαρέθηκα! Όσον αφορά το Σάββατο, προτιμώ να πάρω τα βουνά με μερικούς φίλους μου (και όχι μόνο), να τους δείξω την ομορφιά του έναστρου ουρανού και τι χάνουν που βάζουν φώτα ακόμη και στο κεφάλι τους "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
st0rmrd Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Εγώ πιστεύω πως εδώ που φτάσαμε, στα περιβαλλοντικά θέματα, αυτός που δεν είναι κακός είναι καλός. Δεν χρειάζεται να συμμετέχεις ενεργά, απλά να μην τα κάνεις χειρότερα. Από εκεί και πέρα, όποιος συμμετέχει, έστω και για χαβαλέ ή για να δειχτεί πάλι καλό κάνει. Επίσης, θέλω να αναφέρω εδώ το αντίστοιχο με τις δεντροφυτέυσεις, όπου ο περισσότερος κόσμος θεωρούσε ότι δεν γίνονται ούτε τον ενδιέφεραν. Αλλά με την σωστή οργάνωση και διαφήμιση (γνωστός ραδιοφωνικός σταθμός), έγινε κάτι. Δεν λέω ότι σωθήκαμε, αλλά έγινε κάτι και ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Να το πω και αλλιώς; Είναι σαν να ανέβουν στον Κιθαιρώνα άτομα άσχετα και να αρχίσουμε εμείς να κοροϊδεύουμε την άγνοιά τους και το γεγονός ότι υποκριτικά συμμετέχουν, μιας και δεν βγαίνουν στην ταράτσα τους να κοιτάξουν, αλλά ήρθαν "εκδρομούλα να δουν τ' αστέρια". Πιστεύω ότι σε αυτές τις καταστάσεις η θετική μεριά που μπορεί να δει κάποιος είναι καλύτερη και μπορεί να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για περισσότερα πράγματα. Όχι ότι η κριτική είναι λάθος, γιατί όλοι μας λίγο-πολύ εκμεταλλευόμαστε το φυσικό περιβάλλον, αλλά ας δούμε τα θετικά και να αναγνωρίσουμε την όποια συμμετοχή (συμβολική είναι, μην τρελαθούμε) του κόσμου. Στην τελική και στο σπίτι μας το βρομίζουμε και μετά το καθαρίζουμε. Μπορεί να είναι καλύτερα να μην το βρομίζεις, αλλά κι αυτό φτάνει μέχρι κάποιο σημείο. Πρέπει να μάθεις και να καθαρίζεις, πως θα γίνει; Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Εγώ πιστεύω πως εδώ που φτάσαμε, στα περιβαλλοντικά θέματα, αυτός που δεν είναι κακός είναι καλός. Δεν χρειάζεται να συμμετέχεις ενεργά, απλά να μην τα κάνεις χειρότερα. Από εκεί και πέρα, όποιος συμμετέχει, έστω και για χαβαλέ ή για να δειχτεί πάλι καλό κάνει..........πίσης, θέλω να αναφέρω εδώ το αντίστοιχο με τις δεντροφυτέυσεις, όπου ο περισσότερος κόσμος θεωρούσε ότι δεν γίνονται ούτε τον ενδιέφεραν. Αλλά με την σωστή οργάνωση και διαφήμιση (γνωστός ραδιοφωνικός σταθμός), έγινε κάτι. Δεν λέω ότι σωθήκαμε, αλλά έγινε κάτι και ο κόσμος ανταποκρίθηκε.Να το πω και αλλιώς; Είναι σαν να ανέβουν στον Κιθαιρώνα άτομα άσχετα και να αρχίσουμε εμείς να κοροϊδεύουμε την άγνοιά τους και το γεγονός ότι υποκριτικά συμμετέχουν, μιας και δεν βγαίνουν στην ταράτσα τους να κοιτάξουν, αλλά ήρθαν "εκδρομούλα να δουν τ' αστέρια". Πιστεύω ότι σε αυτές τις καταστάσεις η θετική μεριά που μπορεί να δει κάποιος είναι καλύτερη και μπορεί να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για περισσότερα πράγματα. Όχι ότι η κριτική είναι λάθος, γιατί όλοι μας λίγο-πολύ εκμεταλλευόμαστε το φυσικό περιβάλλον, αλλά ας δούμε τα θετικά και να αναγνωρίσουμε την όποια συμμετοχή (συμβολική είναι, μην τρελαθούμε) του κόσμου. Στην τελική και στο σπίτι μας το βρομίζουμε και μετά το καθαρίζουμε. Μπορεί να είναι καλύτερα να μην το βρομίζεις, αλλά κι αυτό φτάνει μέχρι κάποιο σημείο. Πρέπει να μάθεις και να καθαρίζεις, πως θα γίνει; . Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Καιρός να σταματήσουμε να ,να και να σε αντίστοιχες προσπάθειες. Καιρός να σταματήσουμε τις και να πούμε στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Γιατί όταν τα παιδιά μας θα λένε ρε πατέρα, θα πρέπει να σταματήσουμε να τους άλλους και να αρχίσουμς να ΦΙλικάΔημήτρης Δημήτρης
vossinakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Η δικιά μας και η προηγούμενη γενιά είναι "καμένες". Το βασικό είναι να περάσει το μήνυμα στις νεώτερες γενιές. Απ΄ότι βλέπω τα μικρά παιδιά είναι αρκετά ευαισθητοποιημένα στην (πραγματική) οικολογία. Αυτό είναι που θα έχει βαρύτητα στο μέλλον. Γι' αυτό κατεβάστε τον διακόπτη τώρα, και μην περιμένετε να σβήσει το φώς αμέσως... Βοσινάκης Ανδρέας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Απ΄ότι βλέπω τα μικρά παιδιά είναι αρκετά ευαισθητοποιημένα στην (πραγματική) οικολογία. Εκ μέρους των υπόλοιπων "μικρών παιδιών" ευχαριστούμε πολύ Δημήτρης
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Εμένα μου αρέσει και πιστεύω στον συμβολισμό της κίνησης αυτής, αλλά ως εκεί. Μόνο για τον συμβολισμό να την κάνουμε..Δεν υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει καθόλου στον αγώνα κατά της φωτορύπανσης για τον απλούστατο λόγο...ότι δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και δεν φαίνεται καμία ουσιαστική διαφορά στο πριν και στο μετά. Πέρσι το είδα με τα μάτια μου, ήμουνα στην ταράτσα, κάτω από την Ακρόπολη και είχα και το 12άρι για να χαζεύω τον Κρόνο μαζί. Την στιγμή που πήγε 20:30 έσβησαν τα φώτα του Παρθενώνα και αυτό ήταν. Η φωτορύπανση συνεχιζόταν σε ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ γιατί φυσικά οι υπεύθυνοι του Δήμου...δεν είχαν καμία απολύτως διάθεση να σβήσουν τα δημόσια φώτα που είναι η κύρια αιτία του όλου προβλήματος. Μάλιστα είχα στείλει και mail στον Δήμαρχο, εξηγώντας λόγους, αιτίες, τον όλο συμβολισμό της κίνησης και πήρα την γνωστή πανηλίθια απάντηση..."Είναι θέμα ασφαλείας κύριε"...οι υπόλοιπες πόλεις του κόσμου που είμαστε σαν χωριά μπροστά τους όσον αφορά το μέγεθος..γιατί τα κλείσανε; αυτοί δεν είχαν θέματα ασφαλείας δηλαδή; 'Η η μια ώρα που θα έμεναν κλειστά θα έφερνε την καταστροφή;;; Πολύ ψιλά γράμματα για τη χώρα αυτή, οι κινήσεις αυτές φίλοι μου... Άστα να πάνε... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 συμφωνω απολυτα με τον terring ,εδω που φτασαμε πλεον δεν χρειαζονται μονο συμβολικες κινησειςαυτα απο τις 3200 τιγρεις που εχουν απομεινει και δεν θα συνεχισουν να ζουν για πολυ ακομα! stargazeshots.com
st0rmrd Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Μήπως είχαν διαβάσει το Nightfall και φοβόντουσαν ότι θα καταστραφεί ο πολιτισμός μας μόλις εμφανιστούν "Τα Αστέρια..."? Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2010 Με όλα αυτά που γράφονται περί ανθρώπου φύσεως, πάλεψα με τον πειρασμό να σχολιάσω κάτι άσχετο και εγώ. Πάλεψα μαζί του και τον νίκησα!Γι' αυτό θα γράψω κάτι σχετικό με την Γη, τον άμετρο πλανήτη.4.5 δισεκατομμύρια χρόνια περίπου θα ζει. Δεδομένου πως ο άνθρωπος δεν είναι βάσιμο να ελπίζουμε πως θα συνεχίσει να την πληγώνει παρά μόνο ένα συγκριτικά μικρό ποσοστό του χρόνου αυτού και μέχρι το φουσκωμένο στήθος του κόκκινού μας γίγαντα να διαρρήξει τα σκοτεινά πετάσματα του στερεώματος και να καταπιεί το γαλανό του τέκνο, μπορείτε να είστε σίγουροι πως τα διάχρωμα διαμάντια θα στολίσουν ξανά το πέπλο της Νύκτας, όπως το πανηγύρι της ζωής και πάλι θα χορέψει στα χλοερά πεδία, τα νοτισμένα λίκνα, τις φοβερές αβύσσους, με νέες οπλές και νέες φλέβες και νέα βράγχια.Μόνο που εμείς δεν θα είμαστε πια εδώ για να τα δούμε... Ύστατη Πανγαία Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
nicktremoulis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2010 πέρα από συζητήσεις για το βαθμό ευαισθητοποίησης και την αξία της ώρας της Γης,προλαβαίνουμε να οργανώσουμε σε τοπικό επίπεδο συναντήσεις με τηλεσκόπια, ή να συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις εδώ οι συμμετέχοντες http://www.wwf.gr/earthhour/participants.php και εδω η κεντρική σελίδα http://www.wwf.gr/earthhour/news.php?id=9 όποιο "μήνυμα" κιαν αφήσει στους νευρώνες μου η "ώρα της Γης" θα εγγραφεί βαθύτερα αν ταυτόχρονα έχω παρατηρήσει μέσα από τηλέσκόπιο και έχω συζητήσει για τα προβλήματα της φωτορύπανσης. http://tiemathasimera.blogspot.comhttp://parnonas1420.blogspot.comhttps://erasitexnisprogrammatistis.blogspot.com/
vossinakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Προκειμένου να συμβάλει ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης για την "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ" (Σάββατο 27/3/10 ώρα 20:30), μέλη του θα βρίσκονται το πρωί του Σαββάτου, ώρα 11:00, στη διασταύρωση Αριστοτέλους και Τσιμισκή (στο ρολόι),προκειμένου να διανείμουν σχετικό ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους. Επίσης θα στηθεί και ηλιακό τηλεσκόπιο, πράγμα που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερο την προσοχή του κόσμου. Καλή Επιτυχία στην “ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ”. Βοσινάκης Ανδρέας
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2010 ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣΈτος Ιδρύσεως 1927Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών2ος ορ. Δημοτικού ΘεάτρουΚέρκυρα Τ.Κ. 49100Τηλ. 2661038278,6972850333 – 6944366010e-mail:astrocorfu@hotmail.com Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης. Η μεγαλειώδης συμμετοχή των Ελλήνων το 2009 γεννά μεγάλες προσδοκίες και για αυτή την χρονιά. Εκτιμάται ότι πέρυσι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης,στέλνοντας ένα "εκτυφλωτικό μήνυμα" κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα. Η αλήθεια είναι ότι το 2009 δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, μιας και η Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης απέτυχε να καταλήξει σε μια καλή κλιματική συμφωνία. Αυτό όμως θα πρέπει να μας οπλίσει με ακόμαμεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι ηγέτες των μεγάλων κρατών απογοήτευσαν τους πολίτες τους, η ανθρωπότητα όμως δε σταματά τον αγώνα. Η "Ώρα της Γης 2010" δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες. Σας καλούμε να δώσετε και φέτος τη δική σας ταυτότητα στην παγκόσμια εκστρατεία: "Ώρα της Γης 2010" στις 27 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ. Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας, όπως και πέρσι, συμμετέχει στην "Ώρα της Γής" Δηλώστε συμμετοχή εδώ:http://www.wwf.gr/earthhour/astrocorfuΘα ειμαστε και εμεις παρον στην Εκηλωση με τα Τηλεσκοπια μας (καπου στην Σπιαναδα - πανω πλατεια)Οποιος Κερκυραιος θελει ή οποιος αλλος βρεθει εκει ας περασει να ριξει μια ματια... Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
nicktremoulis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2010 τι λετε να βρεθουμε στο Λυκαβητο για την ωρα της γης σημερα κατα τις 8:00?θα φερω και τηλεσκοπιο http://tiemathasimera.blogspot.comhttp://parnonas1420.blogspot.comhttps://erasitexnisprogrammatistis.blogspot.com/
Adams Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2010 Έσβησαν τα φώτα στην περιοχή σας? Από την περιοχή που μένω δεν έσβησαν ούτε ένα λαμπάκι αντιθέτως ένας γείτονας άναψε και προβολή! ](*,)
vossinakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2010 αθάνατη ελληνική μαγκιά!! Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί καφροι δείτε φωτογραφίες απο την ενημέρωση που έγινε απο μέλη του ΟΦΑ στην πλατεία Αριστοτέλους για την Ωρα της Γης. Καναμε και ηλιακή παρατηρηση με το PST http://picasaweb.google.com/omilos.filon.astronomias/201002# Βοσινάκης Ανδρέας
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2010 Η διαφορά του πριν με το μετά, στο κέντρο της Αθήνας ήταν όπως το περίμενα...ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
terring Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2010 Παιδιά, για να καταλάβει ο Έλληνας τη σημασία του καθαρού ουρανού χρειάζονται δραστικότερες κινήσεις. Είδατε, μερικοί είναι τόσο τεμπέληδες που βαριούνται ακόμη και να κατεβάσουν τον διακόπτη. Μια φίλη μου είχε πει ότι οι συμβολικές κινήσεις είναι η ταφόπλακα των ουσιαστικών. Μήπως τελικά είχε δίκιο; "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
vossinakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2010 αυτό το διάβασα σε ενα μπλογκ, που ήταν ενάντια στην κίνηση αυτη. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θεωρείται ουσιαστική κινηση στην περίπτωση αυτή. Να πάρουμε όπλα και να πυροβολούμε τις λάμπες? Η ουσία των συμβολικών κινήσεων είναι να βάλουν τον κόσμο να σκεφτεί λίγο παραπέρα. Κανείς δεν είπε οτι με το κατέβασμα ενός διακόπτη θα λυθεί το πρόβλημα. Πρέπει να αφομοιωθεί ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης. Όλοι αυτοί που εναντιώθηκαν στην κίνηση (συμπεριλαμβανομένων και μέσων με μεγάλη επιρροή στην νεολαία, όπως ο Ρ/Σ Imagine του Κανάκη) απλά βλακολογούσαν χωρίς να προτείνουν μια άλλη λύση Βοσινάκης Ανδρέας
csot Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2010 Μόλις τελειώσαμε με την επεξεργασία των δεδομένων και του report που θα στείλουμε στην WWF. Σας στέλνω το πρώτο draft αν και μας λείπουν ακόμα κάτι πίνακες. Στα Χανιά δράμα η κατάσταση όπως θα δείτε και στα βίντεο (τα λινκς είναι μέσα στο pdf) Στο πάρκο βρεθήκαμε εκτός από 10 μέλη του Συλλόγου και περίπου 60 επισκέπτες. Είχαμε ένα τηλεσκόπιο στραμμένο στην Σελήνη και ένα λαπτοπ με το Starry Night που τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού. Άντε και του χρόνου με καλύτερες συνθήκες!earth hour 2010 chania crete greece report.pdf Χρίστος "WorkaholiC" ΣωτηρόπουλοςΕθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των ΠεζοδρομίωνΈφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα