Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 1) Για να λειτουργήσει το τηλεχειριστήριο του GoTo, υπάρχουν δύο "θύρες" στις οποίες μπορώ να βάλω το καλώδιο. Η μία γράφει AUX και η άλλη HAND CONTROL. Και στις δύο, το τηλεσκόπιο λειτουργεί το ίδιο. Ποια είναι λοιπόν η διαφορά τους; 2) Τόσο όταν λειτουργεί στο GoTo, όσο και όταν το λειτουργώ χειροκίνητα, η στήριξη είναι πολύ ασταθής. Με το παραμικρό τράνταγμα, χάνεται το είδωλο, ακόμα και σε μεγάλες μεγεθύνσεις. Δοκίμασα να σφίξω τη μεγάλη βίδα στο κάτω μέρος της στήριξης, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Συν τοις άλλοις, όταν ο σωλήνας είναι γυρισμένος στο ζενίθ πέφτει από τη βάση (!). Όσο και αν δοκίμασα να σφίξω τις βίδες στη στήριξη, το πρόβλημα παραμένει. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 Ποια στηριξη εχεις ? Εχεις κανει καλο ζυγισμα?Οσο μεγαλωνεις τη μεγεθυνση τοσο χειροτερο γινεται το τρανταγμα . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 Η στήριξη που έχω είναι αυτή που πάει πακέτο με το σωλήνα των 114mm. Επειδή είμαι εντελώς άσχετη από παρατήρηση κτλ. μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε τι είναι το ζύγισμα;Αν εννοείτε μια φυσαλίδα που είναι πάνω στη βάση, είναι εκεί που πρέπει να είναι, μέσα στο κυκλάκι. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 το ζυγισμα του τηλεσκοπιου ειναι η ευρεση του ακριβους κεντρου ισσοροπισης των αντιβαρων και του σωληνα σε ισημερινη βαση ωστε να μην ζοριζονται τα μοτερ και χαλασουν. για το δικο σου δεν χρειαζεται καποιο ζυγισμα μιας και απο'οτι βλεπω ειναι σεταρισμενο απο το εργοστασιο. η φυσαλιδα που λες εχει να κανει με το τριποδο να ειναι επιπεδο σε οποιο τυπο εδαφους και να εχεις τοποθετησει την βαση σου. εαν η φυσαλιδα δεν ειναι στο κεντρο θα πρεπει να μεγαλωσεις ή να μικρινεις τα ποδια ωστε η φυσαλιδα να μπει στο κεντρο. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 Αυτά τα μικρά go-to νομίζω είναι σε συγκεκριμένη θέση από κατασκευής, δεν μπορεί να αλλάξει το ζύγισμα οπότε μη σε απασχολεί. Αν όταν κοιτάει το ζενίθ γλιστράει το τηλεσκόπιο σημαίνει ότι πρέπει να σφίξεις τη σύνδεση του σωλήνα με το χέρι της στήριξης. Για τη σύνδεση του χειριστηρίου θα χρησιμοποιείς τη θύρα hand control. To άλλο είναι πιθανός για τη σύνδεση υπολογιστή. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 Η θύρα AUX (auxiliary= βοηθητική) προορίζεται για διάφορα ηλεκτρονικά παρελκόμενα, όπως μονάδα GPS. Χρησιμοποιεί το ίδιο ακριβώς πρωτόκολλο με το χειριστήριο, οπότε μπορείς να την χρησιμοποιείς άνετα. Εκεί μπορεί να συνδεθεί και υπολογιστής με το εξαίρετο πρόγραμμα Nexremote. Στην θύρα Autoguide ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να συνδεθεί το χειριστήριο, διότι θα καταστραφεί η σύνδεση. Τα SLT όμως νομίζω πως δεν έχουν τέτοια θύρα (από SE και πάνω υπάρχει) οπότε μην φοβάσαι.Δες και εδώ: http://www.nexstarsite.com/OddsNEnds/PortsSLT.htmΣτην ιστοσελίδα αυτή θα βρεις πολλές πληροφορίες για τα Nexstar.http://www.nexstarsite.comΑν βάλεις μια φωτογραφία του πως συνδέεται ο σωλήνας με την βάση, ίσως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε για την πρόπτωση.Ζύγισμα υπάρχει δύο ειδών. Με μετακίνηση του σωλήνα μπρος- πίσω (που δεν γίνεται στο δικό σου τηλεσκόπιο) και με την προσθήκη αντίβαρου αντιδιαμετρικά, σύμφωνα με την θεωρία των μοχλών. Αν βάλεις δηλαδή ποτέ βαρύ προσοφθάλμιο (όχι τα plossl, κάτι >500gr), ή κάμερα στον εστιαστή, μπορείς να προσθέσεις ανάλογο βάρος στην άλλη άκρη, προς το προσοφθάλμιο. Το βάρος μπορεί να είναι μαγνητικό, ή τυλιγμένο με μια κορδέλα γύρω από τον σωλήνα. Και πάλι δεν νομίζω πως θα χρειαστεί με αυτό το τηλεσκόπιο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sportikus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 Αν ο σωλήνας μετακινείτε μπροστά-πίσω στην βάση δώσε λίγο παραπάνω αέρα μπροστά για να μην πέφτει όλο το βάρος πίσω όταν το στρέφεις στο ζενίθ και γυρνάει μόνο του. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
st0rmrd Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2010 Πάρε κι ένα τηλέφωνο στο Πλανητάριο, ή στείλ' τους ένα e-mail. Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα