Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

γεια σας,

είμαι νέος στο χώρο, ακόμη δεν έχω αγοράσει τηλεσκόπιο αν και θα καταλήξω σε dob 8 πιστεύω..

παίζει καμμιά συνεύρεση κοντά στην Αθήνα που θα μπορούσα να έρθω ώστε να έχω μια ιδέα και απο κοντά πλέον ??

Φιλικά

Σωτήρης

:cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Σωτήρη καλώς ήρθες, δες εδώ κανονίζουν τα παιδιά για εξόρμησεις στον Κιθαιρώνα.

Για εξορμήσεις στον Πάρνωνα (πέφτει μακριά αλλά αν έχεις μεταφορικό μέσο αξίζει) δες στο site της ΕΑΕ

και στο site της Ένωσης Σπάρτης .

Η ΕΑΕ κάνει κάποιες συναντήσεις όπως θα δεις και στο Ευγενίδιο Ίδρυμα μια φορά το μήνα, που δε χρειάζεται να είσαι μέλος για να έρθεις.

Δημοσιεύτηκε

Ουρανία ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, θα συνεχίζω να κοιτάζω τακτικά μέσα στο forum, θα τσεκάρω και τις συμβουλές που μου δίνεις, και κάποια στιγμή θα πάρω και το πρώτο μου τηλεσκόπιο. Κοιτάζοντας το προφιλ σου είδα ότι έχεις dob 8, αυτό που σκέφτομαι + εγώ να πάρω. Πολύ δύσκολη η επιλογή του τι να πάρεις... αφού τα πραγματικά λεφτά πρέπει να τα ξοδέψεις μετά σε διάφορα αξεσουάρ. Μόνο για ένα extra wide άριστο προσοφθάλμιο θα πρέπει να δώσω 200 - 280 ευρώ...

και το SK κάνει 344.. Είμαι πραγματικά πάρα πολύ αρχάριος, θα συνεχίζω να κοιτάζω το forum και βλέπουμε, thanx anyway για την απάντηση σου.

Καλές αστροπαρατηρήσεις να έχουμε!

Δημοσιεύτηκε
Ουρανία ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, θα συνεχίζω να κοιτάζω τακτικά μέσα στο forum, θα τσεκάρω και τις συμβουλές που μου δίνεις, και κάποια στιγμή θα πάρω και το πρώτο μου τηλεσκόπιο. Κοιτάζοντας το προφιλ σου είδα ότι έχεις dob 8, αυτό που σκέφτομαι + εγώ να πάρω. Πολύ δύσκολη η επιλογή του τι να πάρεις... αφού τα πραγματικά λεφτά πρέπει να τα ξοδέψεις μετά σε διάφορα αξεσουάρ. Μόνο για ένα extra wide άριστο προσοφθάλμιο θα πρέπει να δώσω 200 - 280 ευρώ...

και το SK κάνει 344.. Είμαι πραγματικά πάρα πολύ αρχάριος, θα συνεχίζω να κοιτάζω το forum και βλέπουμε, thanx anyway για την απάντηση σου.

Καλές αστροπαρατηρήσεις να έχουμε!

Όταν συμμετέχεις σε ένα τέτοιου είδους forum, είναι σχετικά εύκολο μα παρασυρθείς σε αγορές που νομίζεις πως είναι αναγκαίες. Αυτό κάνουμε εδώ, παρασύρουμε ο ένας τον άλλον. Επειδή συμβαίνει αυτό και όταν δεν υπάρχουν χρήματα για πέταμα, καλό είναι να κάνεις έναν προγραμματισμό και να αποφύγεις την σχάση του "όλα ή τίποτε" γιατί και το τίποτε είναι στερητικό και το όλα μπορεί να σε εξαντλήσει, χωρίς απαραίτητα να σε ικανοποιήσει. Μπορεί να μην χρειάζεσαι προσοφθάλμιο των 280 ευρώ, ή να μην το χρειαστείς για πολύ χρόνο. Όλοι όσοι έχουμε ξοδευτεί για να αποκτήσουμε κάτι ακριβό, θέλοντας να τιμήσουμε την επιλογή μας θα το εκθειάσουμε. Αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα άλλα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι για πέταμα (μερικά όντως είναι, αλλά όχι όλα). Μπορώ να σε παραπέμψω σε παλαιότερες δημοσιεύσεις ανθρώπων που έχουν αμέτρητα προσοφθάλμια και έχουν περάσει από τα χέρια τους 10 τηλεσκόπια, όπου λένε πολύ καλά λόγια για προσοφθάλμια των 60 και των 100 ευρώ, ενώ και τα προσοφθάλμια που συμπεριλαμβάνονται στο Dob για παράδειγμα είναι αξιοποιήσιμα μέχρι να πάρεις καλύτερα. Δες και την δοκιμή των zoom που έγινε από ένα πολύ αξιόπιστο άτομο. Είναι ότι πρέπει για μια καλή αρχή.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ Κώστα, έχεις απόλυτο δίκιο γράφοντας αυτά. Αλλά ο τρόπος που σκέφτομαι είναι αυτός ενός αρχαρίου, και θεώρησα πως αφού πρόκειται να ξοδεύω συνεχώς χρήματα για αναβαθμίσεις και αξεσουάρ είναι σωστό να αγοράζω λίγες φορές μεν αλλά καλά υλικά. Βέβαια έχεις δίκιο με τα γραφόμενα σου. Τι να μου κάνει εμένα ο Nagler... Υπάρχουνε μικρότερα σκαλοπάτια.. και στην τελική 344 ευρω τηλεσκόπιο και αγορά 200 - 300 ευρώ για ένα προσοφθάλμιο για ξεκίνημα... είναι κουλό... Πιστεύω πάντως ότι θα προχωρήσω σωστά γιατί δε θα βιαστώ, και εύχομαι να μην κάνω απλά ένα ξεκίνημα και να βαρεθώ ύστερα από κάποιους μήνες, αλλά να αποκτήσω ένα παντοτινό χόμπυ, που στην τελική το ονειρευόμουνα από πιτσιρικάς...

Σε αυχαριστώ θερμά για την απάντηση σου και τις συμβουλές που δίνεις. Καλές Αστροπαρατηρήσεις! Για όλους.

Δημοσιεύτηκε
Αφού είσαι νέος στον χώρο, γνώμη μου είναι να μην δώσεις πολλά στο ξεκίνημα. Με ένα σχετικά μικρό ποσό, μπορείς να εξοπλιστείς για τα πρώτα σου αστροταξίδια και να πάρεις μία γεύση. Δεν είναι απαραίτητο να δώσεις πολλά στην αρχή, για να γνωρίσεις τον ουρανό. Επίσης ψάξου πρώτα, διάβασε στο astrovox, επιδίωξε να πας σε κάποια συνάντηση για αστροπαρατήρηση. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δεις το πώς αποδίδουν διάφορα τηλεσκόπια και προσοφθάλμια, και να πάρεις μία καλύτερη εικόνα για το τι θες. Και στην πορεία, τα μικρά βήματα, θα σε οδηγήσουν και στα μεγάλα, εάν κολλήσεις το όμορφο αυτό "μικρόβιο" της αστροπαρατήρησης. Καλή αρχή!
Δημοσιεύτηκε

ευχαριστώ πολύ παιδιά για όλες τις συμβουλές. Νομίζω ότι η καλύτερη κίνηση είναι όσον αφορά τον εξοπλισμό για αρχή το SK dob 8 χωρίς δεκάρα τσακιστή για επιπλέον αξεσουάρ, ψάξιμο πολύ, κάποια συνάντηση που θα επιδιώξω απο κοινού με οποιονδήποτε στο χώρο για απο κοινού παρατήρηση, κάποια εξόρμηση που φαντάζομαι οργανώνουν εδω στο forum οι αρχαιότεροι και εμπειρότεροι, και παρατήρηση απο το εξοχικο στην Κερατέα και απο Πελοπόνησο κοντά στα Λαγκάδια Αρκαδίας. Και αν όλα πάνε καλά κάποια στιγμή θα ανέβω κατηγορία.

Για τώρα κυάλια με ένα εικοσαρικάκι απο LIDL (πολυ καλή προσφορά που ξεκινά 15 Απριλίου για Bresser 10x50) και dobaki 8" αγορά απο Πλανητάριο Αθήνα.

Astroφιλαράκια γουστάρω την παρέα σας γιατί διαπιστώνω ότι σε αυτού του είδους το hobby είναι όλοι διατεθειμένοι να βοηθήσουν. Μακάρι να 'ταν και στον πραγματικό κόσμο έτσι τα πράγματα. Ξέρετε.. έξω στη ζούγκλα λέω..:)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης