Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Star Trails & the Captain's Ghost, Chris Kotsiopoulos, 2010

Η υπέροχη αυτή απεικόνιση έχει ήδη φιλοξενηθεί εδώ, στην 6η σελίδα (17/05/2010), ως "Αστρικές ιχνογραμμές και ναυάγιο στο Γύθειο, Χρήστος Κωτσιόπουλος, 2010": http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=131461&sid=e78b1652aca02c433cd05c2bfb4deae4

Φιλοξενείται και πάλι προκειμένου να πανηγυρίσουμε την διάκρισή της ως APOD 29/10/10.

Η καλλιτεχνική αξία της κατά την γνώμη μου είναι τεράστια, εμπεριέχοντας την αναστροφή της κίνησης, την παραδοξότητα, την φθορά, τον θάνατο, την αναλογία, τον κατοπτρισμό, την απόσταση, την έλευση, τις καταστάσεις της ύλης, την υποψία της ζωής, την σύνοψη του σύμπαντος και άλλα άφθονα υποδηλούμενα στοιχεία σε ένα αρμονικό, λιτό και αισθητικά συγκλονιστικό σύνολο που καταδύεται στο θυμικό με την ευχέρεια Πολυνήσιου αλιέα μαργαριταριών.

Μα τι σας λέω τώρα; Απλώς ξαναδείτε την:

GhostShipTrails_kotsiopoulosBig.jpg.f0a08632b25e9176779c8c115b4196ae.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

• Απαντήσεις 11.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Η καλλιτεχνική αξία της κατά την γνώμη μου είναι τεράστια, εμπεριέχοντας την αναστροφή της κίνησης, την παραδοξότητα, την φθορά, τον θάνατο, την αναλογία, τον κατοπτρισμό, την απόσταση, την έλευση, τις καταστάσεις της ύλης, την υποψία της ζωής, την σύνοψη του σύμπαντος και άλλα άφθονα υποδηλούμενα στοιχεία σε ένα αρμονικό, λιτό και αισθητικά συγκλονιστικό σύνολο που καταδύεται στο θυμικό με την ευχέρεια Πολυνήσιου αλιέα μαργαριταριών.

Μα τι σας λέω τώρα; Απλώς ξαναδείτε την:

Τώρα τελευταία προσπαθώ να καλλιεργήσω μια άλλη φωτογραφική (όχι αστρο-) κουλτούρα. Μέχρι σήμερα έβλεπα σε αυτή τη φωτογραφία ένα ναυάγιο με αστροίχνη και την φιγούρα του Χρήστου, λέγοντας πως "με χαλάει η ανθρώπινη παρουσία στο κάδρο", ρίχνοντας καθαρά ορθολογιστική ματιά. Η προσέγγισή σου Κώστα, με βοηθά να δω τη φωτογραφία πιο ανοιχτά, προσέχοντας λεπτομέρειες που πριν αγνοούσα, όπως π.χ. τα γράφιτι και τα ονόματα πάνω στο πλοίο.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Μα τι σας λέω τώρα; Απλώς ξαναδείτε την

Τι γνώμη θα είχε ο Πλάτων όχι μόνο γι αυτή τη φωτογραφία αλλά γενικά για την παρουσία της τέχνης μέσα στην ιδανική πολιτεία; :) :)

Δημοσιεύτηκε

Η Σχολή των Αθηνών, Ραφαήλου, 1510 (Λεπτομέρεια)

Η τέχνη δεν είχε θέση στην ιδανική Πολιτεία του Πλάτωνα.

Ο Πλάτωνας έχει θέση όμως στο Σύμπαν της Τέχνης, ιδίως όταν (τι ειρωνία!) απεικονίζεται με την μορφή του Homo Universalis καλλιτέχνη Leonardo.

Kanal, ο Πλάτωνάς μου περνά από την λογοκρισία του Επίκουρού μου και αυτή είναι η μόνη λογοκρισία που προκρίνω. Μπορείς να μας προσφέρεις τον Πλάτωνά σου, φθάνει να ανεχθεί την φιλοτεχνία μας, καθότι η πολιτεία μας απέχει από το να είναι ιδανική, πασχίζουμε όμως να είναι ευγενική.

RaffaelloSanzio-The-School-of-Athens.jpg.9a7ea72f7aff269b6533b1296132e46d.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Plato's Cave, Edwin Hedge, 2008

Αυτό ήταν με τον Πλάτωνα γι απόψε.

Σας επιφυλάσσω και την συλλογή μου των πλατωνικών στερεών κομμένων σε ορεία κρύσταλλο μόνο. Επιστροφή στην τέχνη της επιστήμης τώρα και τον Αριστοτέλη.

1640192656_PlatosCave.thumb.jpg.f1ef84038014839ecc680fa4d69f020c.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Διοπτρικό Merz and Mahler 11'', Παρατηρητήριο του Cincinnati, ΗΠΑ, 1843

Χαρακτικό από το Smith's Illustrated Astronomy, Second Edition Published by Candy & Burgess 60 John Street New York 1848

Refractor_Cincinnati_observatory.jpg.603fd253bbda701573112cb625dcb291.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης