blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Ποσοι απο σας θα θελατε να κανετε μια μεγαλη εκτυπωση για να βαλετε ενα μεγαλο χαρτη στον τοιχο σας, χωρις να κανετε ενωσεις χαρτων, αλλα ουτε απο το μεγεθος να σπασει την αναλυση του χαρτη σας. Το ηθελα εγω ομως , και εφτιαξα ενα χαρτη με διαστασεις περιπου 1.10 πλατος x 1.30 μηκος με ολα τα messier σε telrad.Aν σας αρεσει με μεγαλη μου χαρα ελευθερα το εκτυπωνετε. Απλα επειδη τον επεξεργαστηκα εγω , εχω βαλει την σφραγιδα μου δεξια κατω του χαρτη, δηλαδη το ονομα μου , οσοι ξερετε πηγαινετε στο photoshop το σβυνετε. Για οσους μεινουν ικανοποιημενοι καλη εκτυπωση.
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Σωτήρη τέλειο...ευχαριστούμε!! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Τασο χαιρομαι ειλικρινα που σαρεσε ! Εγω την Δευτερα παω σε μεγαλο καρτερ να το εκτυπωσω. Θα τον κανω φωτεινο τον χαρτη, με τζαμι απεξω, και περιμετρικα τελαρο λεπτο ωστε να βαλω λεπτες φθωριου μεσα για να το κρεμασω στο τοιχο.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Πολύ καλό, ευχαριστώ. Δείξε μας και την κατασκευή όταν τελειώσει. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
tbilliou Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Ευχαριστούμε που το μοιράζεσαι μαζί !!! Πολύ καλή δουλειά!!!
blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Ευχαριστω παιδια, μεσα στην εβδομαδα γιατι χρειαζομαι αρκετα υλικα, τζαμι ακριβως οσο οι διαστασεις του χαρτη περιμετρικα ξυλινα σοκορα περιπου στους 5 ποντους για να χωρανε μεσα οι φθωριου , και το πιο σημαντικο η αφισα πρεπει να κοληθει σε κοντρα πλακε απο πισω, και αυτο γιατι αν μπει μεσα ετσι θα κανει νερα απο μπροστα. Εκτος αυτου, τουλαχιστον 3 φθωριου με μετασχηματιστες, αν και σκεφτομαι επειδη θα αναβει καθε μερα να το φτιαξω με τυπου led για εξοικονομηση ρευματος . Για να γινει ενα ομορφο πανελ εχει λιγο δουλειτσα προσεχτικη. Οταν το τελιωσω θα σας το παρουσιασω εδω. (σκεφτομαι να του βαλω και χρονοδιακοπτη να αναβει απο το απογευμα μονο του και να σβυνη αργα το βραδυ ωστε να μην ασχολουμε καθολου)
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Hey! This is a really neat thing to have to facilitate zeroing in on the M Objects. I am certain that many persons will be printing out a copy or saving it to their laptop for field use. Your final chart is time well spent and appreciated. -Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 thank you Fried, your opinion is very important to me. I'm glad that you like it
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Μπραβο Σωτηρη!!!Ειναι πραγματικα τελειο!!Σε ευχαριστουμε!! “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 εγινε ενα λαθος με το χαρτι και τον εστειλα σε μορφη jpeg πραγμα που πεφτει λιγο η αναλυση.Οποτε τον ξαναστελνω σε μορφη Tif παραθετω :Wall messier chart.tif
rammoskostas Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Συγχαρητήρια και από εμένα είναι καταπληκτικό μπράβο! Κωνσταντίνος Ράμμοςhttp://astronomy-astrophotography.com/http://www.facebook.com/pages/astronomy-astrophotographygr/209741065714428http://www.astronomia.org.gr/
blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Την Δευτερα το πρωι θα παω να παραλαβω την εκτυπωση του, διαστασεις βγαινει σε 140 μηκος 115 πλατος, αρκετα μεγαλο, θα εκτυπωθει σε καλο χαρτι (γυαλιστερο) και στοιχισε 37 ευρω. Καθολου ασχημα θα ελεγα.
Antonis G Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Ευχαριστούμε πολύ! Πραγματικά μία ακόμη καλή δουλείαόπως μας έχουν συνηθίσει όλοι εδώ!!
StratosGR Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Μπράβο Σωτήρη! Πολύ καλό.Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι αφού είναι δημιουργία σου δεν είναι σωστό κάποιος να σβήσει το όνομά σου.
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Thanks Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Μπορεις να χρησιμοποιησεις 2 τζαμια (ενα 5αρι εξωτερικα, ενα 3αρι εσωτερικα, και την αφισσα αναμεσα) ωστε να εξασφαλισεις επιπεδοτητα, και να μπορεις να φωτισεις την κατασκευη απο πισω, ετσι ωστε να ειναι πολυ πιο εντυπωσιακο, και ενδεχομενως πιο ομοιογεννως φωτισμενο.Οσο για το τελαρο, ριξε και μια ματια στα καταστηματα που πουλουν προφιλ αλουμινιου και πιστευω οτι θα βρεις καταλληλα προφιλ με πατουρα για τζαμι ωστε να "κορνιζωσουν" καλαισθητα την κατασκευη(πανω στα δοκαρακια που προανεφερες).Στην αναγκη δωσε εσυ διαστασεις σε τεχνιτη με στραντζα ωστε να σου "γυρισουν" οτι υλικο θελεις (αλουμινιο, λαμαρινα, inox κλπ) σε πολυ χαμηλο κοστος.Καλη/ελαφρια/ασφαλης λυση (αλλα δαπανηρη) ειναι και το plexi glass.Οι ζωγραφοι οταν θελουν να "τεντωσουν" χαρτι πανω σε τελαρο, ή σε επιφανεια,το κολλουν πανω σε ενα ειδικο υφασμα σαν τσουβαλι πρωτα, με πολυ "φιλικη" κολλα, για να αποφυγουν τις σχεδον δεδομενες φουσκαλες, και για να μην αλοιωθει (ποτισει) το "εργο", μια που απαιτουνται μεγαλες ποσοτητες κολλας, δεδομενου οτι πρεπει να περαστει ολη η επιφανεια ομοιογεννως (καλη λυση ειναι το σπρει κολλας).Η λυση "σαντουιτς" (δυο τζαμια και αναμεσα η αφισσα) μαλλον ειναι ευκολοτερη κατα τη γνωμη μου, με ελαχιστη επιβαρυνση (ενα τζαμι στην ουσια), τελειο αποτελεσμα,και το σημαντικοτερο....χωρις περιθωρια ατελειων απο ασταθμητους παραγοντες.Πολυ θα ηθελα μια τεραστια Ανδρομεδα σαν αφισσα/φωτιστικο στο γραφειο μου....ή μια πανσεληνο...αρχιζω και το σκεπτομαι πλακα-πλακα
blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 σε βρισκω πολυ σωστο με προλαβες ! τα επαγγελματικα πανελ αποτελουντε με σειρα : φθωριου, πλεξιγκλας ασπρο η υφασμα οπως ειπες για την διαχυση φωτος και μετα απο καποια εκατοστα κενο, μετα το πιο λεπτο τζαμι υστερα την αφισα και εξωτερικα ενα τζαμι κανονικου παχους 5ρη . Οσο για την κορνιζα υπαρχουν στο πρακτικερ χυμα δοκαρια διμετρα και παφτηνα με μεγαλο πλατος και τα κοβεις εκει που θελεις. Εγω ετσι θα το φτιαξω, απλα μετα στην πισω οψη του πανελ θα βαλω και ενα κοντρα πλακε για να γινει πιο επαγγελματικο, και στο να μην διαρεει το φως απο το τοιχο
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 με την αδιαφανεια/ημιδιαφανεια/διαφανεια του ποστερ τι να συμβαινει αραγε??? Μηπως να θελει κανα ειδικο χαρτι??? Λες να ειναι σκοτεινο ακομα και στα "λαμπερα" σημεια ???.... Αν ο Ουρανος βγει σε ενα σκουρο μπλε/μαυρο και τα αστρα "βγαζουν ματι" θα ειναι μαγικο!Οι εκτυπωτες προφανως θα ξερουν αν τους εξηγησεις οτι θα φωτισεις την "πλατη".... Ωραια ιδεα παντως...κατι θα φτιαξω και εγω μαλλον.....πρωτα ομως πρεπει να παρω ενα καλο καρρε( Σεληνη φυσικα)
blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2010 Συζητησαμε με τον ανθρωπο που θα κανει την εκτυπωση να βγαλει λιγο γενικο χρωμα , και αυτο για να φυγει το πολυ χρωμα στους αστερισμους. το μαυρο ομως θα δεν θα αλλαξει γιατι ειναι σε ξεχωριστη παλετα. Η εκτυπωση θα γινει βαρια, δηλαδη με πιχτο χρωμα ωστε να μην διαρεει το φως μεσα απο το μαυρο backround που συνολικα ειναι σχεδον 90% οποτε πιστευω οτι σαν αποτελεσμα θα εχουμε μια πολυ καλη αντιθεση, θα δουμε..
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2010 Σωτήρη πολύ καλή δουλειά! Χρήσιμο και αισθητικά πολύ ωραίο. Ευχαριστούμε πολύ που το προσφέρεις σε όλους. Μου επιτρέπεις να προτείνω μιά μικρή βελτίωση; Το πλέγμα ανάμεσα στους χάρτες θα μπορούσε να λείπει εντελώς, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχουν τα όρια των χαρτών που ορίζουν ένα πλέγμα. Το αποτέλεσμα θα είναι λιγότερο φορτωμένο, δηλ. πιό «καθαρό» και ευανάγνωστο. Καλή επιτυχία στην κατασκευή. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2010 Θα βοηθουσαν αραγε μικρες λαμπες blacklight ωστε να κανουν μπαμ τα λευκα σημεια ??? http://pegasusastro.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα