Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κύριοι...

Χτές το βράδυ εκεί που καθόμουν, μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω 2-3 μαγνητάκια λίγο πιο όμορφα για να κρατάω τους αστροχάρτες μου πάνω στο Dob 8" και να έχω άμεση πρόσβαση σε αυτούς.

Σας παραθέτω παρακάτω το δημιούργημα μου... :)

001.thumb.jpg.d5928fd4341f368249a28ab3a386465c.jpg

Μαγνητάκια μπροστινή όψη.

Με εκτίμηση

Άρης

Δημοσιεύτηκε

Καλό!!!!!!!!! =D> =D> =D>

Τα μαγνητάκια τα αγόρασες με άλλο σχέδιο πάνω και απλά έβαλες του DOB και του astrovox ή τα αγόρασες σκέτα;

π = ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΥ ΜΗΚΟΣ ΙΝΑ ΟΡΙΣΗ ΔΙΑΜΕΤΡΩ ΠΑΡΗΓΑΓΕΝ ΑΡΙΘΜΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟΝ ΚΑΙ ΟΝ ΦΕΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΛΟΝ ΘΝΗΤΟΙ ΘΑ ΕΥΡΩΣΙ... :-k
Δημοσιεύτηκε

Είναι μια απλή μαγνητική ταινία. Την έκοψα στις διαστάσεις που ήθελα, στην συνέχεια τύπωσα τα 3 λογότυπα τα κόλλησα και μάλιστα από πάνω έβαλα και μια διαφάνεια για να μην χαλάσουν με την υγρασία αλλά ούτε και να λερωθούν.

Ναι τέτοια ταινία μπορείς να βρείς και από τα διαφημιστικά μαγνητάκια. Καθαρίζεις ότι χαρτί έχει πάνω και στην συνέχεια κολλάς αυτό που θές.

Με εκτίμηση

Άρης

Δημοσιεύτηκε
Πρέπει να πουλάνε τα καταστήματα που φτιάχνουν διαφημιστικά (στάμπες σε μπλουζάκια, κούπες κλπ).

Orion Amateur Observatory Langadas

GSO-ASTROTECH 16,

Meade LXD 55 S/N 8,

S/W ED 100,

William Optics Zenith Star

ED 70/420,

Guide Scope :Meade 70/600,

TS Guide Finder 9x60,

Celestron SkyMaster 15x70,

Bresser 10x50,

Δημοσιεύτηκε

Με "μπρίζωσες" τώρα. Έλεγα να τυπώσω αυτοκόλλητα, αλλά τα μαγνητάκια είναι καλύτερα, καθώς δεν αφήνουν υπόλειμμα και είναι χρήσιμα για την στερέωση των χαρτών. Βέβαια σε μένα οι μεταλλικές επιφάνειες είναι μικρότερες και οι χάρτες είναι βιβλία ή πλαστικοποιημένοι, αλλά ένα λογότυπο δεν θα ήταν άσχημο, ακόμη και για λόγους ιδιοποίησης, είτε διακοσμητικούς.

Η διαφάνεια είναι αυτή που κολλούσαμε στα εξώφυλλα των βιβλίων του σχολείου;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Σίγουρα τα μαγνητάκια με το λογότυπο είναι μια όμορφη λύση.

Όσο αφορά την διαφάνεια στην προκειμένη χρησιμοποίησα xαρτί Α4 Trasparent HP που κάνουμε εκτυπώσεις σε printer.

Με εκτίμηση

Άρης

Δημοσιεύτηκε

Μόνο παιδιά που αν βάλουν όλοι θα επηρεάζονται οι πυξίδες \:D/

Πολύ ωραία ιδέα και γενικά η διακόσμηση είναι ένα θέμα που μπορεί να ταιριάξει στο χόμπυ μας, χωρίς υπερβολές όμως....

Καλές δημιουργίες!!!

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Μόνο παιδιά που αν βάλουν όλοι θα επηρεάζονται οι πυξίδες \:D/

Πολύ ωραία ιδέα και γενικά η διακόσμηση είναι ένα θέμα που μπορεί να ταιριάξει στο χόμπυ μας, χωρίς υπερβολές όμως....

Καλές δημιουργίες!!!

Απορία: σε τι χρειάζεται η πυξίδα; Μιλάμε για Dob πάντα, τα ρομποτικά έχουν πυξίδες εσωτερικά όταν έχουν το σύστημα Level North.

Αλλά και ο μεταλλικός σωλήνας, ειδικά όταν είναι επιμήκης, επιδρά αρνητικά στις πυξίδες.

Το Meade MySky μου αποσυντονίζεται και από τα κάγκελα του μπαλκονιού, ή από τα σίδερα της οικοδομής ακόμη.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Το mysky δεν λειτουργει με GPS????????

To Plus όχι. Έχει GPS αλλά είναι απενεργοποιημένο μέσω λογισμικού, λόγω κακής λειτουργίας.

Αλλά το GPS το είχε μόνο για συντεταγμένες. Την εύρεση στον ουρανό την κάνει με ηλεκτρονικό αλφάδι και πυξίδα προσανατολισμού, υπολογίζει δηλαδή την θέση της "κάννης" ώς προς το αζιμούθιο με την πυξίδα και ως προς το ύψος με τον αισθητήρα κλίσης (αξελερόμετρο; ) και μετατρέπει σε ορθή αναφορά και απόκλιση που σε συνδιασμό με το ρολόι και τον εσωτερικό χάρτη κάνει την εύρεση.... όταν δουλεύει. ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) :-s :frown:

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει πυξίδα. Το υλικό είναι φλούδα 1χιλ. και το μαγνητικο πεδίο είναι ανεπαίσθητο. Η πρώτη μου σκέψη και εμένα ήταν αν ο μαγνήτης δημιουργούσε μαγνητικά πεδία και γι'αυτο τον λόγο έφερα κοντά του-γύρω του, μια πυξίδα (ασχέτως αν δεν την χρειάζομαι στο Dob). Η βελόνα δεν κουνήθηκε καθόλλου.

Εεεε τώρα αν πας και βάλεις την πυξίδα κολλημένη πάνω στον μαγνήτη!!! θα κουνίσει για λίγο η κακομοίρα η βελόνα.

Με εκτίμηση

Άρης

Δημοσιεύτηκε
Παντως η ιδεα ειναι τρομερη!!! μπραβο και ευχαριστουμε που την μοιραστικες μαζι μας!! :D

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης