Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

On page 60 and 61 of the July issue of Sky & Telescope there is an interesting article on the planet Pluto and the path that it makes in its orbit through Sagittarius. Starting around July 4 the planet will pass in front of a dark nubula and thus be easy to distinguish as there will not be any background stars to make identification difficult. The map shows Plutos path through mid October.

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

The transit of Pluto is under way.

For those that may find this of interest, there are images posted by observers at www.spaceweather.com

This is a very unique event indeed and affords many the opportunity to easily observe Pluto.

-Fred

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Δημοσιεύτηκε

Ενδιαφέρον... :D

Δείτε και την φωτογραφία του κ.Αντώνη

http://www.perseus.gr/Astro-DSO-Nebulae-Dark-B92-B93.htm

Thanks Fred :D

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Βασίλη δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δε νομίζω πως είναι αυτός που νομίζεις. Έκανα κι εγώ μια δοκιμή χθες που πήγαμε στο βουνό αλλά το σκοτεινό αυτό νεφέλωμα έχει στο κέντρο του ένα φωτεινό αστέρι, υπολογίζω γύρω στα 12mag. Φαίνεται ξεκάθαρα και στη φωτογραφία του κ. Αντώνη, έχω την εντύπωση πως αυτό νομίζεις πως ήταν. Είχε πολλά αστέρια γύρω γύρω και ως εκ τούτου δεν ήξερα ποιός είναι ο Πλούτωνας. Για τέτοιους στόχους θέλει να εκτυπώσεις χάρτη ακριβώς τη μέρα που θα τον δεις ώστε να κάνεις ταυτοποίηση πεδίου πλανήτη και αστεριών. Έτσι είχαμε καταφέρει να τον εντοπίσουμε πριν από 2 χρόνια αλλά δεν ήταν σε τόσο πυκνό πεδίο. Εξάλλου ο Πλούτωνας είναι πάνω από 14mag, θέλει και σκοτεινό ουρανό, δε φαίνεται απ'όπου νά' ναι.
Δημοσιεύτηκε
Βασίλη δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δε νομίζω πως είναι αυτός που νομίζεις. Έκανα κι εγώ μια δοκιμή χθες που πήγαμε στο βουνό αλλά το σκοτεινό αυτό νεφέλωμα έχει στο κέντρο του ένα φωτεινό αστέρι, υπολογίζω γύρω στα 12mag. Φαίνεται ξεκάθαρα και στη φωτογραφία του κ. Αντώνη, έχω την εντύπωση πως αυτό νομίζεις πως ήταν. Είχε πολλά αστέρια γύρω γύρω και ως εκ τούτου δεν ήξερα ποιός είναι ο Πλούτωνας. Για τέτοιους στόχους θέλει να εκτυπώσεις χάρτη ακριβώς τη μέρα που θα τον δεις ώστε να κάνεις ταυτοποίηση πεδίου πλανήτη και αστεριών. Έτσι είχαμε καταφέρει να τον εντοπίσουμε πριν από 2 χρόνια αλλά δεν ήταν σε τόσο πυκνό πεδίο. Εξάλλου ο Πλούτωνας είναι πάνω από 14mag, θέλει και σκοτεινό ουρανό, δε φαίνεται απ'όπου νά' ναι.

Ναι Μάνο έχεις δίκιο μάλλον είδα το αστέρι! Αλλά και η μαυρίλα καλή ήτανε :mrgreen:

Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
Δημοσιεύτηκε

Πριν χρόνια στον Πάρνωνα τον είχαμε δει με το παλιό μου πορτοκαλί C8 μαζί με το Θανάση (Ιανό). Τώρα είναι σε αστρικό πεδίο δύσκολο με τόσα άστρα.

Πάντως τότε είχα τυπώσει χάρτη της συγκεκριμένης ημερομηνίας και είχα βάλει άστρα μέχρι 14 μέγεθος. Σημείωσα τις λαμπρότητές τους με μολύβι παραλείποντας τα δεκαδικά ψηφία για να μην υπάρχει σύγχιση. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ Πλούτωνας πάντως και από τον Πάρνωνα ήταν δύσκολος με 8".

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Μόλις έφτιαξα ένα χάρτη με το Cartes du ciel με τη θέση του Πλούτωνα σήμερα. Ελπίζω να βοηθήσει στην εύρεσή του.

Pluto1Degree.thumb.jpg.19e51dac0c325d681f36a9bb47dfc1f2.jpg

1 degree

plutoWide5mag.thumb.png.94c21555be2485422adb04c4e9aed37c.png

5 degrees

Δημοσιεύτηκε
Πριν χρόνια στον Πάρνωνα τον είχαμε δει με το παλιό μου πορτοκαλί C8 μαζί με το Θανάση (Ιανό). Τώρα είναι σε αστρικό πεδίο δύσκολο με τόσα άστρα.

Πάντως τότε είχα τυπώσει χάρτη της συγκεκριμένης ημερομηνίας και είχα βάλει άστρα μέχρι 14 μέγεθος. Σημείωσα τις λαμπρότητές τους με μολύβι παραλείποντας τα δεκαδικά ψηφία για να μην υπάρχει σύγχιση. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ Πλούτωνας πάντως και από τον Πάρνωνα ήταν δύσκολος με 8".

Πέστα ρε Γιώργο! Και εγώ ΠΛΑΝΗΤΗ τον λέω ακόμη..δε συμφωνώ στην υποβίβασή του σε απλό solar system body..

Το θέμα αυτό έχει διχάσει και την επιστημονική κοινότητα όπως θα διαβάσετε παρακάτω...

http://www.astronomy.com/asy/default.aspx?c=a&id=4474

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

I will make an attemp to view Pluto at the Parnona observing site this weekend.

-Fred

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Δημοσιεύτηκε

Το έχουμε συζητήσει και παλιότερα Τάσο και θα το ξαναπώ κι ας είναι off topic την κατάπτυστη απόφαση της IAU την γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια και συνεχίζουμε να αποκαλούμε τον Πλούτωνα πλανήτη!

Ο "ορισμός" μόνο αστείος μπορεί να εκληφθεί γιατί του λείπει το βασικό που πρέπει να έχει ένα σύνολο (των πλανητών στην περίπτωση αυτή) να είναι "καλώς ορισμένο".

Θα ήταν καλύτερο να βάλουν ένα όριο στη διάμετρο πχ 2000 km για να χαρακτηρίζεται ένα σώμα πλανήτης και να είναι όλοι ευτυχισμένοι.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης